Springfield / Joplin, MO - HDTV - Page 28 - AVS Forum
Forum Jump: 
 5Likes
Reply
 
Thread Tools
post #811 of 5467 Old 08-09-2006, 10:53 AM
Member
 
trbizwiz's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: springfield mo
Posts: 142
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
has anyone heard any updates for dish network. Awhile ago they were saying springfield would be in the first 50 markets to receive hd locals, how is that coming along?
trbizwiz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #812 of 5467 Old 08-09-2006, 10:53 AM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by THX10 View Post

...he carbon copied his response to me to Dean Wasson. Is he the GM of KOLR?

Yes, according to their operating agreement with Nexstar.
arxaw is offline  
post #813 of 5467 Old 08-09-2006, 11:28 AM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by trbizwiz View Post

has anyone heard any updates for dish network. Awhile ago they were saying springfield would be in the first 50 markets to receive hd locals, how is that coming along?

Can't/won't happen until all Springfield locals go full power HD. See similar post re DirecTV above your post.
arxaw is offline  
post #814 of 5467 Old 08-09-2006, 12:50 PM
Member
 
trbizwiz's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: springfield mo
Posts: 142
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
cable carries nbc & abc hd now, what does it matter if cbs & fox go full power, & I doubt if the wb/upn station ever goes full power
trbizwiz is offline  
post #815 of 5467 Old 08-09-2006, 01:17 PM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Dish & DirecTV uplink local HD using local OTA antennas to receive the signal. It would be a waste of money to waste limited spotbeams on a market where they can reliably receive only 2 local HD stations (PBS & NBC) OTA. A market that doesn't have the big 4 full power HD OTA yet will move to the bottom of the HD list.
arxaw is offline  
post #816 of 5467 Old 08-09-2006, 01:29 PM
Member
 
trbizwiz's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: springfield mo
Posts: 142
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
How about 33 going full power hd?
trbizwiz is offline  
post #817 of 5467 Old 08-09-2006, 09:51 PM
Member
 
MrBeReady's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: 37° 11' 55" N, 93° 17' 4" W
Posts: 65
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by arxaw View Post

Dish & DirecTV uplink local HD using local OTA antennas to receive the signal.

This is the default/normal method (and DirecTV foots the bill), but if I remember correctly, local broadcasters can provide an alternate delivery method like a fiber or microwave feed to the local receive facility if the broadcaster pays for it.

Of course even if some of the (so far) non-HD stations here were willing to do that, it's possible DirecTV/Dish would still decline to carry it since it's not a signal available over-the-air in the market.
MrBeReady is offline  
post #818 of 5467 Old 08-10-2006, 08:31 AM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
D*'s normal reception method for uplinking locals is via OTA antenna.

Of course they would decline adding a non-HD station digital station to their HD lineup. There's no point.
arxaw is offline  
post #819 of 5467 Old 08-10-2006, 08:35 AM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
MrBeReady,

Some smaller stations have "flash cut" from analog to digital broadcasting. Do you think there's any chance that some stations will shut down analog or at least reduce power before Feb '09, in order to save on enormous electricty costs? I'm hoping KSFX 27 will do this (so I can get KFTA-DT 27 out of NW Arkansas).
arxaw is offline  
post #820 of 5467 Old 08-10-2006, 05:25 PM
Member
 
MrBeReady's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: 37° 11' 55" N, 93° 17' 4" W
Posts: 65
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by arxaw View Post

Some smaller stations have "flash cut" from analog to digital broadcasting. Do you think there's any chance that some stations will shut down analog or at least reduce power before Feb '09, in order to save on enormous electricty costs? I'm hoping KSFX 27 will do this (so I can get KFTA-DT 27 out of NW Arkansas).

Hmmmm... this is an interesting question. I don't think reduced power is an option, although maybe a motivated station could convince the FCC to give them an STA to do so. Ending analog transmission early would seem to be easier to do (as you've pointed out, some stations already have been able to do this).

My best guess is that KSFX would not risk alienating analog OTA viewers any earlier than they have to. They'll wait until the shutdown date along with almost everyone else.

The only station in this market I could potentially see shutting down early would be Springfield 33. With their emphasis on "Springfield only", and pretty high cable/DBS penetration here, and two UHF transmitters to power, I could see that happening.

And I would guess UPN 15 (The CW 15 by then?), WB31/56 (? by then) and the various low power religious stations will flash cut to DTV on their current channel at the shutdown date.
MrBeReady is offline  
post #821 of 5467 Old 08-10-2006, 06:41 PM
Newbie
 
schlinkaj's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Has any one seen how terrible the hd picture is on ky3 since they have 3 stations. I cant even watch it and i was so excited about the sunday night football. That and the hockey playoffs were just to blurry to watch. I am very dissapointed with ky3 because they just dont care about the quality.
schlinkaj is offline  
post #822 of 5467 Old 08-11-2006, 06:57 AM
Senior Member
 
Arkie's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Harrison, Arkansas
Posts: 215
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have never been able to lock on to KOZK-DT for any real period of time. I am not sure why. I get KYTV-DT with a signal strength of 93, and KOLR-DT KSFX-DT register around a 30 signal strength.

Most of the time KOZK-DT is a flat line 0 signal, with occasional bumps into the 70's......

Any ideas as to what may be causing this?

XG 91 UHF antenna, with channel master amp located just northwest of Harrison......
Arkie is offline  
post #823 of 5467 Old 08-11-2006, 08:29 AM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by MrBeReady View Post

... I would guess UPN 15 (The CW 15 by then?), WB31/56 (? by then) and the various low power religious stations will flash cut to DTV on their current channel at the shutdown date.

Most LPTV stations will probably flashcut to digital, but many will likely do it after Feb 09. The mandatory analog shutdown currently only applies to full power stations.
arxaw is offline  
post #824 of 5467 Old 08-11-2006, 08:36 AM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by schlinkaj View Post

Has any one seen how terrible the hd picture is on ky3 since they have 3 stations...

Yes, the poor 1080i quality is very apparent on a big screen HDTV.

Send complaints to the CE & GM at:
http://www.ky3.com/contact/
arxaw is offline  
post #825 of 5467 Old 08-21-2006, 07:50 AM
Senior Member
 
sneaky snooper's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 266
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by trbizwiz View Post

I don't know if it is possible to "move" to kansas city viewing area, but I know that kc natives having been watching the chiefs for the better part of 2 years in HD. whats a good address to move to w/ dish network?

I can say with some degree of competence that 'moving' to KC can be done with both DISH and Direct in Springfield. KC does indeed offer HD Locals (which can be received in Springfield, since SGF is in the spot beam for KC, if you can get the 5 headed D* dish and a H20 box)

I can say there's another area in Northcentral AR in the Springfield market where you can get both the Springfield and NYC locals (the HD versions that is)

Although if you play your cards right, you can get KC and NYC locals. I'm not about to post here how to do it, but it can be done.
sneaky snooper is offline  
post #826 of 5467 Old 08-21-2006, 09:30 AM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Most addresses on Main St. in downtown eureka springs, AR qualify for Springfield standard def locals and NYC HD locals on directv. The courthouse (44 S. Main, ZIP 72632) is a good address to "move" to - just add and apartment number to it.

Call DirecTV and tell them you've moved and you've done a self install, and you just need to give them your new service address. Tell them your mailing address and phone number won't change.

If they don't turn on the NYC HD channels during the "move" call, call D* back, (say the word OPERATOR twice, when asked "how may I help you?") and tell them you're supposed to be getting channels 80-CBS-HD, 82-NBC-HD, 86-ABC-HD & 88-FOX-HD, but they aren't coming in. They're free if your address qualifies, you subscribe to Springfield Standard Def locals, have a 3 or 5LNB dish and HD receiver. You may have to reboot your receiver after the "move" before the NY channels will appear in the channel list.
arxaw is offline  
post #827 of 5467 Old 08-21-2006, 11:27 AM
Member
 
trbizwiz's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: springfield mo
Posts: 142
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by arxaw View Post

Most addresses on Main St. in downtown eureka springs, AR qualify for Springfield standard def locals and NYC HD locals on directv. The courthouse (44 S. Main, ZIP 72632) is a good address to "move" to - just add and apartment number to it.

Call DirecTV and tell them you've moved and you've done a self install, and you just need to give them your new service address. Tell them your mailing address and phone number won't change.

If they don't turn on the NYC HD channels during the "move" call, call D* back, (say the word OPERATOR twice, when asked "how may I help you?") and tell them you're supposed to be getting channels 80-CBS-HD, 82-NBC-HD, 86-ABC-HD & 88-FOX-HD, but they aren't coming in. They're free if your address qualifies, you subscribe to Springfield Standard Def locals, have a 3 or 5LNB dish and HD receiver. You may have to reboot your receiver after the "move" before the NY channels will appear in the channel list.

what about getting KC locals in lawernce/green county on E
trbizwiz is offline  
post #828 of 5467 Old 08-21-2006, 11:35 AM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
I've never had E* (D* subscriber since 1995), so I don't know.
arxaw is offline  
post #829 of 5467 Old 08-23-2006, 03:13 PM
Member
 
trbizwiz's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: springfield mo
Posts: 142
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
well it has been a pleasure visiting with you guys about our local tv stations, but i will have to make this my last post as I have "moved" to Butler, MO. So I will be busily watching KC Chiefs football, I am hoping to move back to springfield someday soon, when the opportunity presents itself, so I may peak in on you guys. Any way best of luck to you all

bizwiz out
trbizwiz is offline  
post #830 of 5467 Old 08-24-2006, 05:58 AM
Senior Member
 
THX10's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Springfield, MO
Posts: 222
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by sneaky snooper View Post

I'm not about to post here how to do it, but it can be done.

then why bother posting in the forum if you are unwilling to share information. this forum is to help each other and to discuss, not to play the "i have something you dont have" game.

if you have read this entire string it is posted numerous times how to move.
THX10 is offline  
post #831 of 5467 Old 08-24-2006, 06:14 AM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by trbizwiz View Post

... I have "moved" to Butler, MO. So I will be busily watching KC Chiefs football, I am hoping to move back to springfield someday soon, when the opportunity presents itself...

heheh, I hear they get *really* good HDTV in Butler...
arxaw is offline  
post #832 of 5467 Old 08-25-2006, 10:09 AM
Member
 
BrodyPenn's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Springfield, Mo
Posts: 122
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
ARXAW how many times have you moved? :P You think they would catch on by now...lol
BrodyPenn is offline  
post #833 of 5467 Old 08-25-2006, 10:37 AM
Senior Member
 
nj829's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Currently 72751
Posts: 223
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I moved on super bowl sunday a couple of years ago and did have a csr mention I moved alot. Part of the moving was legit, part not. Thankfully, I work in a position that I do have to move somewhat frequently, so I didn't feel too bad discussing it.
nj829 is offline  
post #834 of 5467 Old 08-25-2006, 10:44 AM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
I've "moved" at least 5 times with D* and currently my uh, "service" address is in Mena, AR.

All addresses in Mena, AR qualify for Little Rock SD locals (and the NYC HD locals, which are free, if you sub to the LR locals). I'm on the edge of the D* LR spot beam, so the LR locals probably can't be received much farther north of the Ark/MO border.

I've never had been questioned from D* at all about "moving".
arxaw is offline  
post #835 of 5467 Old 08-31-2006, 04:39 PM
Senior Member
 
Arkie's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Harrison, Arkansas
Posts: 215
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thought some of you might be interested to know that the NBC affiliate in Rogers, AR is now broadcasting a digital signal. They are also carrying the FOX affiliate from Ft. Smith as a sub channel. The signal is supposed to reach just SW of Springfield. Channel 50, and it remaps to 51-1 and 51-2.

you don't really need another NBC I know, but the Fox might give you some regional baseball and football differences.........
Arkie is offline  
post #836 of 5467 Old 09-03-2006, 12:15 PM
Senior Member
 
Arkie's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Harrison, Arkansas
Posts: 215
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I should add the Fox subchannel is not in HD, but 480i.....
Arkie is offline  
post #837 of 5467 Old 09-03-2006, 01:26 PM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
And although NBC on KNWA-DT is 1080i, it suffers from lack of sufficient bandwidth to do HD 1080i without noticeable artifacts on scenes with lots of motion. KNWA-DT multicasts, like NBC-KYTV-DT.

Sad.
arxaw is offline  
post #838 of 5467 Old 09-04-2006, 03:41 PM
Newbie
 
schlinkaj's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Does anyone else have a giant white stripe across their digital abc 33 stations or is just me.
schlinkaj is offline  
post #839 of 5467 Old 09-04-2006, 06:08 PM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
I cant' get 33-1 from Springfield, but KHOG-DT 29-1 in Fayetteville does not have a white stripe across the image.

Is the stripe on everything or is it local only or network only?
arxaw is offline  
post #840 of 5467 Old 09-04-2006, 07:33 PM
Newbie
 
schlinkaj's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
the line is on all the time and on everything it is about a third from the top of the screen.
schlinkaj is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off