New York, NY - OTA - Page 619 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 86Likes
Reply
 
Thread Tools
post #18541 of 18565 Old 01-15-2017, 07:52 PM
Newbie
 
DennisHPC's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Hawthorne Lake, Sparta, NJ, 1100 feet above sea level
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by Trip in VA View Post
Recently? I don't think 2004 is all that recent. And it was off the air due to 9/11 before that.

- Trip
I thought that WWOR had a power output of around 300 kw. We have a summer residence in northwest NJ and pull in the major networks from NYC. I noticed a significant drop in the NM (db) for WWOR for that location from what we had seen for the last several years compared. I could attach the radar plots if that would be any help.
DennisHPC is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #18542 of 18565 Old 01-24-2017, 09:01 AM
Member
 
Wappingers.dx's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Wappingers Falls, NY
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 3
Anyone in the Newburgh area lose Fox 5 via the Mt Beacon translator on real ch 32?

Its been down for over a week now for me.
Wappingers.dx is offline  
post #18543 of 18565 Old 01-28-2017, 10:40 AM
AVS Forum Addicted Member
 
Trip in VA's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Alexandria, VA, US
Posts: 15,393
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 615 Post(s)
Liked: 171
Send a message via AIM to Trip in VA
After a very extended outage, the Live Bandscan receiver at my grandmother's house is back in working order.

https://m.rabbitears.info/index.php?...10343612&tno=1

There were two different issues. First and most obviously, the network cable to the computer running the program had gotten unplugged. But second, the power supply for the HDHomeRun had burned out. It smelled burned, too. So I had a spare that I swapped in.

I'm fidgeting with the antenna placement again trying to get all of the stations to be relatively stable. So far, no luck; at least one is below threshold in any position I try. I'm leaving tomorrow morning, so whatever you see at about 9AM tomorrow is about what it should be going forward until my next visit. I need to find a better antenna than the rabbit ears attached to it now.

- Trip

N4MJC

Comments are my own and not that of the FCC (my employer) or anyone else.

RabbitEars

"Ignorance and prejudice and fear walk hand in hand..." - Rush "Witch Hunt"

Trip in VA is offline  
 
post #18544 of 18565 Old 01-31-2017, 07:28 PM
Senior Member
 
Giacomo Siffredi's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bergen County, NJ.
Posts: 276
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 74 Post(s)
Liked: 31
Hey Trip,
Quote:
Originally Posted by Trip in VA View Post
After a very extended outage, the Live Bandscan receiver at my grandmother's house is back in working order.

https://m.rabbitears.info/index.php?...10343612&tno=1

There were two different issues. First and most obviously, the network cable to the computer running the program had gotten unplugged. But second, the power supply for the HDHomeRun had burned out. It smelled burned, too. So I had a spare that I swapped in.

I'm fidgeting with the antenna placement again trying to get all of the stations to be relatively stable. So far, no luck; at least one is below threshold in any position I try. I'm leaving tomorrow morning, so whatever you see at about 9AM tomorrow is about what it should be going forward until my next visit. I need to find a better antenna than the rabbit ears attached to it now.

- Trip
Looking at your tuner log, there is significant RF activity on RF channels 57 through 61 with (at approximately 10:25PM EDT. on 01/31/2017) an especially strong signal on channel 60. Through all the available data, can you please confirm which signals these are?
Giacomo Siffredi is offline  
post #18545 of 18565 Old 02-01-2017, 02:15 AM
AVS Forum Addicted Member
 
Trip in VA's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Alexandria, VA, US
Posts: 15,393
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 615 Post(s)
Liked: 171
Send a message via AIM to Trip in VA
Quote:
Originally Posted by Giacomo Siffredi View Post
Hey Trip,

Looking at your tuner log, there is significant RF activity on RF channels 57 through 61 with (at approximately 10:25PM EDT. on 01/31/2017) an especially strong signal on channel 60. Through all the available data, can you please confirm which signals these are?
As it is in most of the US, 52/57 is T-Mobile, 53/54/55/56/58/59 is AT&T, 60/61/65/66 is Verizon.

- Trip
reddice likes this.

N4MJC

Comments are my own and not that of the FCC (my employer) or anyone else.

RabbitEars

"Ignorance and prejudice and fear walk hand in hand..." - Rush "Witch Hunt"

Trip in VA is offline  
post #18546 of 18565 Old 02-01-2017, 09:09 AM
AVS Forum Special Member
 
reddice's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Brooklyn, NY
Posts: 2,715
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 599 Post(s)
Liked: 116
Anyone have issues with WPIX. You can be watching it and then it just starts to break up bad. It already ruined a few of my programs which is why now I have to record it on my Dish Network feed. I original got the Tivo because of the loss of WPIX on Dish during the summer.

Also I notice when WPIX is a pixilated mess the Dish Network WPIX feed will break up a bit too. This station has to move to 1WTC soon.

Charter Spectrum powered by Earthlink.
My Router: Netgear R7000 - Advanced Tomato 3.4-138 K26ARM USB VPN-64K.
My Primary Streaming Devices: Fire TV Box (2nd Gen), Roku Premier (2016).
Cats are the best pets.
reddice is offline  
post #18547 of 18565 Old 02-01-2017, 09:15 AM
AVS Forum Special Member
 
Aero 1's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Totowa, NJ
Posts: 1,039
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 335 Post(s)
Liked: 168
Quote:
Originally Posted by Trip in VA View Post
As it is in most of the US, 52/57 is T-Mobile, 53/54/55/56/58/59 is AT&T, 60/61/65/66 is Verizon.

- Trip
Hey Trip, whats the deal with those Airbox encrypted channels on ION. Its been years, the company never happened, but they are still being broadcast. are they being used by customers?

Cord Cutter | OTA - NYC DMA - 6 TB TiVo Roamio - 3 TiVo Mini's | Plex Pass | Netflix | Hulu | Amazon Prime | MLB.tv & MLS Live with No Blackouts!
Aero 1 is offline  
post #18548 of 18565 Old 02-01-2017, 09:36 AM
AVS Forum Addicted Member
 
Trip in VA's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Alexandria, VA, US
Posts: 15,393
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 615 Post(s)
Liked: 171
Send a message via AIM to Trip in VA
Quote:
Originally Posted by Aero 1 View Post
Hey Trip, whats the deal with those Airbox encrypted channels on ION. Its been years, the company never happened, but they are still being broadcast. are they being used by customers?
The service is actually available in certain markets, just not all of the markets in which the channels are being transmitted.

https://www.airbox.com/content/coming-soon

- Trip

N4MJC

Comments are my own and not that of the FCC (my employer) or anyone else.

RabbitEars

"Ignorance and prejudice and fear walk hand in hand..." - Rush "Witch Hunt"

Trip in VA is offline  
post #18549 of 18565 Old 02-05-2017, 06:23 AM
AVS Forum Special Member
 
LenL's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Randolph, NJ, 725' above sea level, 30 miles west of ESB
Posts: 1,803
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 261 Post(s)
Liked: 233
Quote:
Originally Posted by reddice View Post
Anyone have issues with WPIX. You can be watching it and then it just starts to break up bad. It already ruined a few of my programs which is why now I have to record it on my Dish Network feed. I original got the Tivo because of the loss of WPIX on Dish during the summer.

Also I notice when WPIX is a pixilated mess the Dish Network WPIX feed will break up a bit too. This station has to move to 1WTC soon.
No issues here. Have you checked both signal quality and strength?
LenL is offline  
post #18550 of 18565 Old 02-05-2017, 06:24 AM
AVS Forum Special Member
 
LenL's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Randolph, NJ, 725' above sea level, 30 miles west of ESB
Posts: 1,803
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 261 Post(s)
Liked: 233
Quote:
Originally Posted by Trip in VA View Post
After a very extended outage, the Live Bandscan receiver at my grandmother's house is back in working order.

https://m.rabbitears.info/index.php?...10343612&tno=1

There were two different issues. First and most obviously, the network cable to the computer running the program had gotten unplugged. But second, the power supply for the HDHomeRun had burned out. It smelled burned, too. So I had a spare that I swapped in.

I'm fidgeting with the antenna placement again trying to get all of the stations to be relatively stable. So far, no luck; at least one is below threshold in any position I try. I'm leaving tomorrow morning, so whatever you see at about 9AM tomorrow is about what it should be going forward until my next visit. I need to find a better antenna than the rabbit ears attached to it now.

- Trip
Thanks Trip for keeping this service going for us! Much appreciated!
LenL is offline  
post #18551 of 18565 Old 02-05-2017, 06:26 AM
AVS Forum Special Member
 
LenL's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Randolph, NJ, 725' above sea level, 30 miles west of ESB
Posts: 1,803
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 261 Post(s)
Liked: 233
Quote:
Originally Posted by reddice View Post
Anyone have issues with WPIX. You can be watching it and then it just starts to break up bad. It already ruined a few of my programs which is why now I have to record it on my Dish Network feed. I original got the Tivo because of the loss of WPIX on Dish during the summer.

Also I notice when WPIX is a pixilated mess the Dish Network WPIX feed will break up a bit too. This station has to move to 1WTC soon.
Also you can go to Trips website and check his live band scanner results which will show if there are issues with any broadcasters.

It can confirm if your issue is local to you only or widespread.
reddice likes this.
LenL is offline  
post #18552 of 18565 Old 03-07-2017, 09:10 AM
Advanced Member
 
nyctveng's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location:
Posts: 914
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 110 Post(s)
Liked: 65
Wnet vme

I doubt it will be missed but WNET has followed suit with PBS stations across the country in dropping V-Me
nyctveng is offline  
post #18553 of 18565 Old 03-07-2017, 05:40 PM
AVS Forum Addicted Member
 
Trip in VA's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Alexandria, VA, US
Posts: 15,393
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 615 Post(s)
Liked: 171
Send a message via AIM to Trip in VA
Did WNET replace it with anything? If not, did they delete the subchannel or is it running a test pattern or something?

- Trip

N4MJC

Comments are my own and not that of the FCC (my employer) or anyone else.

RabbitEars

"Ignorance and prejudice and fear walk hand in hand..." - Rush "Witch Hunt"

Trip in VA is offline  
post #18554 of 18565 Old 03-07-2017, 05:53 PM
AVS Forum Special Member
 
Aero 1's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Totowa, NJ
Posts: 1,039
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 335 Post(s)
Liked: 168
Quote:
Originally Posted by Trip in VA View Post
Did WNET replace it with anything? If not, did they delete the subchannel or is it running a test pattern or something?

- Trip
pic
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Photo Mar 07, 8 50 30 PM.jpg
Views:	101
Size:	38.8 KB
ID:	2013065  

Last edited by Aero 1; 03-07-2017 at 06:01 PM.
Aero 1 is offline  
post #18555 of 18565 Old 03-07-2017, 06:07 PM
AVS Forum Addicted Member
 
Trip in VA's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Alexandria, VA, US
Posts: 15,393
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 615 Post(s)
Liked: 171
Send a message via AIM to Trip in VA
Thanks.

- Trip

N4MJC

Comments are my own and not that of the FCC (my employer) or anyone else.

RabbitEars

"Ignorance and prejudice and fear walk hand in hand..." - Rush "Witch Hunt"

Trip in VA is offline  
post #18556 of 18565 Old 03-21-2017, 10:12 PM
Member
 
roseha's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: NYC
Posts: 46
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 20 Post(s)
Liked: 12
I'm having an issue I don't understand with WJLP, MeTV from New Jersey. I don't know when this began, but my Tivo Premiere is receiving two versions of this station over the air. one is WJLPHD and the other is WJLPDT I think. The problem is that when I try to record a program my Tivo records both of them at once. This means I can't record a second show at that time because Tivo thinks I'm recording two already. It took me awhile to figure out what was happening, but I don't know how to resolve this. I re-ran my channel scan and it didn't help. I guess I can record the channel on cable instead but the broadcast quality is usually better. Does anyone else have this issue?
roseha is offline  
post #18557 of 18565 Old 03-22-2017, 03:12 AM
AVS Forum Special Member
 
Aero 1's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Totowa, NJ
Posts: 1,039
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 335 Post(s)
Liked: 168
Quote:
Originally Posted by roseha View Post
I'm having an issue I don't understand with WJLP, MeTV from New Jersey. I don't know when this began, but my Tivo Premiere is receiving two versions of this station over the air. one is WJLPHD and the other is WJLPDT I think. The problem is that when I try to record a program my Tivo records both of them at once. This means I can't record a second show at that time because Tivo thinks I'm recording two already. It took me awhile to figure out what was happening, but I don't know how to resolve this. I re-ran my channel scan and it didn't help. I guess I can record the channel on cable instead but the broadcast quality is usually better. Does anyone else have this issue?
Just remove one of them from the channel settings.
Aero 1 is offline  
post #18558 of 18565 Old 03-23-2017, 07:43 PM
Member
 
roseha's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: NYC
Posts: 46
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 20 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Aero 1 View Post
Just remove one of them from the channel settings.
thanks I tried to clear it but it still shows up. I don't know if it's a Tivo issue or a station issue, but is there any reason that WJLP would broadcast two versions over 33-1, one WJLPDT, and one WJLPTDHD? I can record just one individually but not in a Season Pass. Tivo reads them as two. Anyway is there more than one version being broadcast?
roseha is offline  
post #18559 of 18565 Old 03-24-2017, 12:39 PM
AVS Forum Special Member
 
reddice's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Brooklyn, NY
Posts: 2,715
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 599 Post(s)
Liked: 116
My TiVo on WJLP says press D to view in HD but doing so does nothing as it is already in 720p. Actually both the main and the sub channel are the same in 720p.

Charter Spectrum powered by Earthlink.
My Router: Netgear R7000 - Advanced Tomato 3.4-138 K26ARM USB VPN-64K.
My Primary Streaming Devices: Fire TV Box (2nd Gen), Roku Premier (2016).
Cats are the best pets.
reddice is offline  
post #18560 of 18565 Old 03-24-2017, 12:43 PM
AVS Forum Special Member
 
Aero 1's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Totowa, NJ
Posts: 1,039
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 335 Post(s)
Liked: 168
Quote:
Originally Posted by roseha View Post
thanks I tried to clear it but it still shows up. I don't know if it's a Tivo issue or a station issue, but is there any reason that WJLP would broadcast two versions over 33-1, one WJLPDT, and one WJLPTDHD? I can record just one individually but not in a Season Pass. Tivo reads them as two. Anyway is there more than one version being broadcast?
no, there is no more than one WJLP being broadcast. When tivo switched to the Rovi guide after the rovi merger, rovi metadata appeared. simply remove one of them and the one pass will only use the one that is left.

Cord Cutter | OTA - NYC DMA - 6 TB TiVo Roamio - 3 TiVo Mini's | Plex Pass | Netflix | Hulu | Amazon Prime | MLB.tv & MLS Live with No Blackouts!
Aero 1 is offline  
post #18561 of 18565 Old 03-24-2017, 05:55 PM
Member
 
roseha's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: NYC
Posts: 46
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 20 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Aero 1 View Post
no, there is no more than one WJLP being broadcast. When tivo switched to the Rovi guide after the rovi merger, rovi metadata appeared. simply remove one of them and the one pass will only use the one that is left.
Okay thanks again. Strange about the Rovi listing. Maybe I should re-run setup.
roseha is offline  
post #18562 of 18565 Old Yesterday, 11:42 PM
Member
 
stillonacrt's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Has WRNN (Ch 48) signal weakened recently?

Has anyone who gets WRNN OTA (Ch 48 physical and digital) noticed a degraded signal recently?

Relative's house (Brooklyn) receives OTA via a fairly multidirectional 2 (or 4) element rooftop bow-tie facing the Empire State Building (~9 miles). I haven't been there to check the antenna and wiring physically yet.

Reception for all other channels remains the same, but for the past couple of weeks WRNN has been completely out or otherwise unviewable (signal meter shows very weak). Despite the 60(?) mi distance, for years the signal had been pretty steadily in the middle range as seen by the signal strength "bar".

Thanks.
stillonacrt is online now  
post #18563 of 18565 Old Today, 09:20 AM
Member
 
Wappingers.dx's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Wappingers Falls, NY
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 3
Quote:
Originally Posted by stillonacrt View Post
Has anyone who gets WRNN OTA (Ch 48 physical and digital) noticed a degraded signal recently?


WRNN Signal's pretty good for me but then again I'm right in their backyard.

I did however notice they bumped 48.1 from 480i to 1080i which looks pretty good when they are running one of their own produced shows. Most of the time you can't tell due to WRNN's love of running infomercials
stillonacrt likes this.
Wappingers.dx is offline  
post #18564 of 18565 Old Today, 09:20 PM
Senior Member
 
Giacomo Siffredi's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bergen County, NJ.
Posts: 276
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 74 Post(s)
Liked: 31
Question

Hey Trip,

I see you have updated your rabbitears.info site for the New York City market to reflect the eventual channel positions of some TV stations following the repack. Just a few questions:

1. How will the presumed interference issues be reconciled given that stations WCBS-TV, WNYW, WWOR-TV, and WLNY-TV, among others, will be moving to channel positions which are currently occupied and, presumably, will be remaining on their current channels?

2. Given the eventual repacking and shrinkage of the UHF television band, why has Venture Technologies Group been granted so many approvals for seven translator stations licensed to Port Jervis, NY. between channels 22 through 41 (41 presently being on the air as WNJJ-LD)? Will these stations be used exclusively for television service?

3. Do we know at this time all the stations that will be completely turning in their broadcast license, besides WRNN-TV Kingston?

4. Can it be anticipated at this time that the ATSC 3.0 standard will fully be implemented prior to the repacking and shifting of the television bands? And might the new standard require a complete remapping of the present 6 MHz channel assignments into smaller channels, thus virtually expanding the TV band?

Looks like busy times for many television engineers and their respective staffs are ahead.
Giacomo Siffredi is offline  
post #18565 of 18565 Old Today, 09:23 PM
Member
 
stillonacrt's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Thanks for the info. I'll have to check out 48.1 when I get there. And yeah. Guess you're a little bit closer to the transmitters

Latest report is that as of today it's back to being received at its former strength. Maybe some big snow-ice bank in the way has melted.

Still amazed they are able to get a fairly reliable signal from that distance with such a small, inexpensive antenna. (TVFool doesn't even list the station until you enter an antenna height 40% higher than reality, and even then it's a bad "2-edge" signal.)
stillonacrt is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Local HDTV Info and Reception



Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off