Cleveland, OH - TWC - Page 10 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #271 of 23475 Old 10-31-2003, 07:19 AM
Member
 
mofiz's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: akron/oh
Posts: 35
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
mine is back to 3-1 as well.
mofiz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #272 of 23475 Old 10-31-2003, 08:54 AM
Advanced Member
 
ZManCartFan's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Medina, OH
Posts: 515
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by TV21CHIEF
I'm 200kW ERP at 760 feet on a tower 1.5 miles southeast of downtown Youngstown. "The Plan" is to maximize at 460 kW at the top of the tower after I do some more tower work and kick our main 13 ton antenna off the top of the tower. I have at least one regular viewer in Massilon and one just north of Pittsburgh 50 air miles away.

"The Engineer"

Wow! Talk about getting an answer! Thanks for the info. I'm looking forward to you going to full power. Like I said, it will be great to have an alternative to (the multicasting) Channel 3.

By the way, the analog signal comes in "ok" here in southern Medina. I get a lot of snow, but it's watchable most days.

Oh, and I'm not sure about air miles. But downtown Medina to downtown Youngstown is 70.2 miles in a car. To get the signal at about 35-40% is pretty good, especially considering the antenna is in the attic, and it's optimized for the Cleveland antennae northeast of here.
ZManCartFan is offline  
post #273 of 23475 Old 11-02-2003, 01:45 PM
Advanced Member
 
Mike_Stuewe's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Avon, Ohio (Cleveland West Side)
Posts: 720
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
WEWS Audio has been horrible lately. Moving from center to left speaker, even on mono sources. I noticed it on the analog station though too.

Is anyone getting Univision on 61. Digital 34? I lost signal after getting it for a week or so. Not like I know whats going on anyways, it is in Spanish after all.
Mike_Stuewe is offline  
post #274 of 23475 Old 11-02-2003, 01:59 PM
AVS Special Member
 
Argee's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Ravenna, ohio, USA
Posts: 1,606
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 26
Ok, I fixed my OTA connection. When up on the roof I had forgotten my coax stripping tool and used diagonal pliers. It was not a neat cut/strip. This time I brought my cutting tool with me, redid the connector and low and behold I get digital 3,5,8,19 and 43 all with 75-80% signals on the meter. I also get 25 analog stations including the three Youngstown, Canton and what ever. Those signals are off the back/side of antenna so the pic(s) are not very good.
I live about 3-4miles east of Streetsboro and put a radio shack fringe yagi on the roof using the utility vent (stink pipe) clamp kit. About 20 feet off the ground is the antenna.

Argee
Argee is offline  
post #275 of 23475 Old 11-02-2003, 09:04 PM
Newbie
 
ultimind's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm watching ESPN HD right now...GB vs. MIN in 720p and it looks absolutely fabulous! I see some people here complaining how all of their programming looks like crap...well it only looks that way because MOST of their material is upconverted from 480i to 720p and then MOST people's TVs upconvert that to 1080i...I've got two HD boxes...one on a 720p native HD projector and on a 55" Mitsubishi HDTV (1080i native) and they both look great in HD...even the 1080i upconvert looks perfect.

I know one of the Comcast install tech, and he told me a few weeks ago that over at Comcast they are ready to deploy all their HD channels and I should expect to see it start appearing ( the 7 HD channels) starting the last two weeks of November with an offical launch on December 5th (they'll start advertising it on 12/5)

Does anyone know if Comcast Mentor is planning on carrying CBS or ABC in HD? They only make mention of FOX (why? 480p sucks guys...i know they are switching to 720p tho) NBC, ESPN, SHO, HBO, iNHD1 and iNHD2.

I spent all my home theatre budget on my 720p projector and have no extra money to buy a HD box to get ABC and CBS over-the-air :-( Come on Comcast....it can't be that hard to add two local channels that are already broadcasting HD...

Mitsubishi WS-55307 , Syntax Olevia 332H , Mitsubishi HD1000U, Panasonic CT-30WX54
ultimind is offline  
post #276 of 23475 Old 11-03-2003, 05:23 AM
Advanced Member
 
Mike_Stuewe's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Avon, Ohio (Cleveland West Side)
Posts: 720
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Ultimind it all boils down to $$$ as to what comcast is going to be carrying on HD. And you can get a used Samsung OTA receiver for around 200 on ebay. You should get ABC, CBS, NBC, Fox, UPN, TBN, and Univision all over the air. Maybe even some non Cleveland stations being in Mentor.
Mike_Stuewe is offline  
post #277 of 23475 Old 11-03-2003, 05:33 AM
Member
 
Gary Day's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Akron Ohio
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
What is a FusionII HD card?

I did a lot of tree clearing this weekend and was able to get 5, 8 and 43 (along with my mainstays 3 and 19). But, all of a sudden I lost them again.

Twice this happened. Once Saturday afternoon, after being perfect from noon until about 3:00PM, and again on Sunday night at 7:50PM. All 3 went from perfect to unwatchable.

This is so frustrating!!!!!!
Gary Day is offline  
post #278 of 23475 Old 11-03-2003, 09:03 AM
AVS Special Member
 
paule123's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Cleveland, OH
Posts: 2,449
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 10
I inquired about the November 1 date I have been seeing on antennaweb.org and this is the latest from WVIZ Engineering:

"Unfortunately, WVIZ/PBS ideastreamSM will not begin digital broadcasting this year. Unexpected transmitting tower issues are holding up implementation of digital transmission. As soon as the tower issues are cleared up, we will begin DTV broadcasting. At this point we don't have an estimate of when that will be but we hope it will be sometime in the spring.
The November 1 date is the date of the first extension from the FCC. The FCC is currently processing our application for a second extension
We are also exploring the possibility of feeding a DTV signal directly to local cable companies by fiber. If this exploration should prove fruitful, we may be able to provide DTV programming to cable subscribers before we actually begin broadcasting."

-- Paul
paule123 is offline  
post #279 of 23475 Old 11-03-2003, 09:06 AM
AVS Special Member
 
paule123's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Cleveland, OH
Posts: 2,449
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 10
Wide Open West's Cleveland Area System Manager updated me with the following:

"WOW! Internet and Cable is planning on launching HDTV on 11/17/03. The initial launch will only include the carriage of HDTV programming from CBS, ABC, NBC, and HBO. Early next year we plan on adding additional services in HDTV."

-- Paul
paule123 is offline  
post #280 of 23475 Old 11-03-2003, 10:33 AM
Senior Member
 
StanZ's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Mentor OH
Posts: 387
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by ZManCartFan
... I'm not sure about air miles. But downtown Medina to downtown Youngstown is 70.2 miles in a car.

Here is an answer:

Distance between Medina, Ohio, United States and Youngstown, Ohio, United States, as the crow flies:
64 miles (103 km) (55 nautical miles)

Initial heading from Medina to Youngstown:
east (91.9 degrees)
Initial heading from Youngstown to Medina:
west (272.7 degrees)

See web site:
http://www.indo.com/distance/

Stan Z
StanZ is offline  
post #281 of 23475 Old 11-03-2003, 03:13 PM
Member
 
intermod's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Parma, Ohio. "On the Hill" by Padua FHS
Posts: 89
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I,m getting WEWS on 15-1?

I re-scanned channels every 20 degrees and I
didnt notice when it stopped re-mapping t 5-1 .

Anyone else ?

intermod

Intermod
intermod is offline  
post #282 of 23475 Old 11-03-2003, 07:52 PM
Advanced Member
 
ZManCartFan's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Medina, OH
Posts: 515
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by StanZ
Here is an answer:

Distance between Medina, Ohio, United States and Youngstown, Ohio, United States, as the crow flies:
64 miles (103 km) (55 nautical miles)


Wow. Thanks, Stan. This thread has been great, and it's pretty cool how we've got several different mini-threads all going on. I don't know about anybody else, but this is one of the first places I check every day online.
ZManCartFan is offline  
post #283 of 23475 Old 11-03-2003, 08:32 PM
AVS Special Member
 
Fred DeGrandis's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Rocky River, Ohio
Posts: 1,479
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Shall we begin to organize another phone-a-thon to our local affiliates for 5.1 sound?

Looks like there are many new names in this thread since the last time I posted, so if we all call in, it may yield some results

Fred M. DeGrandis Jr.
Fred DeGrandis is offline  
post #284 of 23475 Old 11-04-2003, 10:28 AM
Senior Member
 
StanZ's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Mentor OH
Posts: 387
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by thscott
I received the following yesterday from WVIZ in response to my inquiry about their HDTV status: ...

We are also exploring the possibility of feeding a DTV signal directly
to local cable companies by fiber. If this exploration should prove
fruitful, we may be able to provide DTV programming to cable subscribers
before we actually begin broadcasting.
Chief Engineer, WVIZ/PBS ideastreamSM
>

If that would happen and COMCAST would carry the signal, I would subscribe to their Digital/HDTV offering. As it it, I have the 60-day trial and I will cancel after the trial, because they don't have much coming that I don't already get Over-the-Air and/or Dish satellite.

Stan Z
StanZ is offline  
post #285 of 23475 Old 11-04-2003, 02:38 PM
Member
 
Stage3's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by Gary Day
What is a FusionII HD card?

I did a lot of tree clearing this weekend and was able to get 5, 8 and 43 (along with my mainstays 3 and 19). But, all of a sudden I lost them again.

Twice this happened. Once Saturday afternoon, after being perfect from noon until about 3:00PM, and again on Sunday night at 7:50PM. All 3 went from perfect to unwatchable.

This is so frustrating!!!!!!

Gary -

The Fusion II HD card is a PCI HD receiver card for my home theater PC. It's more or less a capture board with an HD receiver. I also use the S-Video input on the card w/ my DirectTV receiver and DScaler(software) to up convert my 480i signals to 1080i. The result is a very good picture. You can find out more about DScaler here and DVICO Fusion II here
Stage3 is offline  
post #286 of 23475 Old 11-06-2003, 07:30 PM
Advanced Member
 
p@55w0rd's Avatar
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 939
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey Guys! WOW what a great thread. I have been a long time advocate of HDTV programming in Cleveland since I purchased my first receiver in 2000. Recently I fell out of the HD scene when my son was born but I find now that he has hit the one year mark my free time is increasing. It is good to see that someone finally got a "Official" thread together for all of us to combine our resources and let the local broadcasters know we exist. I tried similar efforts in the past when I used to work for Audio Craft here in Cleveland. I now work as a Systems Engineer and do not have the "connections" I once had but I am willing to use what I have left to keep out efforts moving forward. Here are some of the threads I have been involved in previously to give some history.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...hreadid=133127

http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...hreadid=137198

http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...hreadid=138904

http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...hreadid=144699
p@55w0rd is offline  
post #287 of 23475 Old 11-07-2003, 05:27 AM
AVS Special Member
 
Fred DeGrandis's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Rocky River, Ohio
Posts: 1,479
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Good to see you here Chuck!

Fred M. DeGrandis Jr.
Fred DeGrandis is offline  
post #288 of 23475 Old 11-08-2003, 07:38 AM
Advanced Member
 
Mike_Stuewe's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Avon, Ohio (Cleveland West Side)
Posts: 720
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Channel 5, WEWS is now stretching their non HD stuff to hit the screen. I dont really like it, it just makes me press another button on the remote to set the stb to pillarbox to get back to oar.

On another note:

I like Fred's idea, lets put some pressure down to get some 5.1. How much longer do we have to wait? No PBS? No WB? No HD UPN? No 5.1 for any network? Crappy Multicasting on Channel 3? There is a lot to complaign about.
Mike_Stuewe is offline  
post #289 of 23475 Old 11-09-2003, 02:29 PM
AVS Special Member
 
Argee's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Ravenna, ohio, USA
Posts: 1,606
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 26
Ok. How come the 4pm CBS game on 19 is not wide screen? Its supposed to be HD.

Argee
Argee is offline  
post #290 of 23475 Old 11-09-2003, 02:33 PM
Advanced Member
 
Mike_Stuewe's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Avon, Ohio (Cleveland West Side)
Posts: 720
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
They probably didnt flip the switch to the network HD feed since the Browns game ran past 4pm. I dont know exactly, you could give the station a call.
Mike_Stuewe is offline  
post #291 of 23475 Old 11-10-2003, 07:59 AM
Member
 
KenNEO's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: NE Ohio
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by Mike_Stuewe
Channel 5, WEWS is now stretching their non HD stuff to hit the screen. I dont really like it, it just makes me press another button on the remote to set the stb to pillarbox to get back to oar.

I agree, the stretching looks bad. Why does WEWS want all their people to look fat? My stb gives me no option to fix it.

Big mistake. Everyone should call and write them. We want the picture to look good, not all stretched and mis-shaped.
KenNEO is offline  
post #292 of 23475 Old 11-10-2003, 11:45 AM
Advanced Member
 
SteveC's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Location: Akron, OH
Posts: 610
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I agree with you guys on the stretching on channel 15 - it looks bad. My guess is if you talked to someone in engineering they would just tell you they are doing what they were told to do. I'm not sure what dept. makes those decisions but the head engineer would probably know. Does anyone know his name and email address? In the mean time I'm been watching the Youngstown ABC affiliate on channel 36. No stretch there.

Steve
SteveC is offline  
post #293 of 23475 Old 11-11-2003, 01:52 PM
Advanced Member
 
jtscherne's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: South Euclid OH
Posts: 521
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
There are suddenly a lot of Adelphia threads, but this message is Cleveland-related, so I think it's best to put it here.

Not too long ago, the HD stations were added to the digital channel guide, and they've now been added to the channel listings on the Adelphia website (my zip code is 44120). When they first appeared on the digital box, there were channels for all locals, as well as HBO and Showtime. It looks like the initial offering will be much smaller, as only NBC, ABC, and Showtime remain. Still, it's a start, although the Adelphia office is currently saying it won't be available until January.
jtscherne is offline  
post #294 of 23475 Old 11-11-2003, 02:13 PM
Advanced Member
 
Shark73's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Tampa, FL
Posts: 947
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by jtscherne
There are suddenly a lot of Adelphia threads, but this message is Cleveland-related, so I think it's best to put it here.

Not too long ago, the HD stations were added to the digital channel guide, and they've now been added to the channel listings on the Adelphia website (my zip code is 44120). When they first appeared on the digital box, there were channels for all locals, as well as HBO and Showtime. It looks like the initial offering will be much smaller, as only NBC, ABC, and Showtime remain. Still, it's a start, although the Adelphia office is currently saying it won't be available until January.

I checked my zip (44149) channel lineup this morning and none of the HD channels were listed. I just checked now and they have the same three showing. I still don't know if I can justify the price of Adelphia when I get all the locals without much of a problem with an indoor antenna. Plus, I have Directv and their HD package. I'd like to dump the rabbit ears but at what cost! Adelphia will have to get ESPN-HD and a few others for me to even consider adding cable again. I have Directv mainly for the NFL and don't see how I could live without the D*Tivo STB's. Plus the HD-Tivo will be out soon from D*.

Thanks for the info jtscherne.
Shark73 is offline  
post #295 of 23475 Old 11-11-2003, 07:04 PM
Member
 
mchil's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Ohio USA
Posts: 162
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
well, this is odd, Fox 8-1 dissapeared from my menu tonight. Is this happening to anyone else? Or is it something to do with my receiver, which is a Zenith 520?
mchil is offline  
post #296 of 23475 Old 11-11-2003, 08:07 PM
Member
 
intermod's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Parma, Ohio. "On the Hill" by Padua FHS
Posts: 89
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
mchil wrote:

well, this is odd, Fox 8-1 dissapeared from my menu tonight. Is this happening to anyone else? Or is it something to do with my receiver, which is a Zenith 520?

__________________

Nope, Your OK. I saw 8-1 was missing around 6:30, may have been some PSIP trouble over there, I just punched in 31 and it re-mapped to 8-1.

Dan

Intermod
intermod is offline  
post #297 of 23475 Old 11-16-2003, 02:18 PM
Advanced Member
 
Mike_Stuewe's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Avon, Ohio (Cleveland West Side)
Posts: 720
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
No HD in Cleveland for the CBS game of the week for the NFL. I called the newsdesk and complaigned and was given a BS answer about how it has to do with the commercials, and got Jim somebody's email. 2 weeks in a row, total bullcrap.
Mike_Stuewe is offline  
post #298 of 23475 Old 11-16-2003, 03:28 PM
AVS Special Member
 
Argee's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Ravenna, ohio, USA
Posts: 1,606
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 26
Tne CBS HD game of the week is Colts/Jets (4pm)and is not being carried in Cleveland as FOX as the double header.
It sure looks (and sounds good, 5.1) on the DirecTV feed though.

Argee
Argee is offline  
post #299 of 23475 Old 11-16-2003, 03:36 PM
Member
 
tirepatch's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Avon Lake, OH
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hang on, I'm watching the Colts, Jets game OTA on CBS now and it is in HD.
tirepatch is offline  
post #300 of 23475 Old 11-16-2003, 04:17 PM
AVS Special Member
 
Fred DeGrandis's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Rocky River, Ohio
Posts: 1,479
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
When this happens, call and ask to speak with Master control. They are the people that fall asleep at the switch, and they are the ones that can fix the problem.

Fred M. DeGrandis Jr.
Fred DeGrandis is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off