South Bend, IN - HDTV - Page 123 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #3661 of 3760 Old 06-09-2011, 08:25 PM
Advanced Member
 
morphinapg's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 613
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
I'm using Windows 7 Media Center with two Hauppauge HVR-1250's. I also can't use an outdoor antenna so I got the Terk HDTVi and after I positioned it towards the broadcast antennas (they're mostly all in the same direction) I haven't once dropped my signal, when I used to drop it all the time, so I highly recommend that antenna if you have to use an indoor antenna.
morphinapg is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3662 of 3760 Old 06-10-2011, 08:14 AM
Newbie
 
whachano's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks for the suggestions guy's!! You all are a big help. Once I get everything I'll probably be back with a few more questions.
whachano is offline  
post #3663 of 3760 Old 06-12-2011, 09:00 PM
Advanced Member
 
Phoenixfury's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 503
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by whachano
Thanks for the suggestions guy's!! You all are a big help. Once I get everything I'll probably be back with a few more questions.
I'd also like to add that if you have an Xbox 360, you can use that as a Mediacenter extender. This is a better solution than hooking the computer to the tv in my opinion. This also allows you to leave your computer setup in another room as well. this also cuts down on the distraction of fan noise your computer may produce. If you use a 360 for this purpose, make sure you enable "wake on LAN" in the pc's bios. This allows the 360 to wake your pc up from sleep mode when it's needed.

I'd also like to add that wake on LAN is also handy for the Apple TV (2nd gen) if you have an iOS 4.x device and the remote app. Your Apple TV won't wake your pc from sleep mode (at least not as of yet) but the remote app will wake your pc if you use it to access iTunes. I think it's odd that Apple doesn't allow an Apple TV to wake a pc, but the remote app does on any other iOS device. I think of this as a work around I discovered that should have been enabled on the Apple TV in the first place.
Phoenixfury is offline  
post #3664 of 3760 Old 06-17-2011, 05:35 AM
Member
 
mbkeller's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
57.2 has been added to Comcast, channel 244, clearQAM 121-5. It's on the little DTA's as well as the main boxes, unlike 25.2 (just on the main box).

Is there a programming guide online for 57.2?
mbkeller is offline  
post #3665 of 3760 Old 06-17-2011, 11:08 AM
Member
 
alesch1's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Middlebury IN
Posts: 108
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mbkeller View Post

57.2 has been added to Comcast, channel 244, clearQAM 121-5. It's on the little DTA's as well as the main boxes, unlike 25.2 (just on the main box).

Is there a programming guide online for 57.2?

TitanTV and Zap2it both have listings for 57.2.
alesch1 is offline  
post #3666 of 3760 Old 06-18-2011, 12:56 PM
Member
 
JGTech's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Granger, IN
Posts: 73
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I wonder how many boaters on Lake Michigan between New Buffalo and St. Joseph, MI can see the Special Marine Warning on ABC 57.1. I could be wrong, but I don't recall any other local station ever disrupting national programming for marine warnings.
JGTech is offline  
post #3667 of 3760 Old 07-05-2011, 12:01 PM
Member
 
rmcdonough's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Mishawaka, In.
Posts: 43
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone else getting test pattern on 28-1???
rmcdonough is offline  
post #3668 of 3760 Old 07-05-2011, 12:02 PM
Member
 
rmcdonough's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Mishawaka, In.
Posts: 43
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Sorry, I meant 28-2
rmcdonough is offline  
post #3669 of 3760 Old 07-05-2011, 12:10 PM
AVS Addicted Member
 
Trip in VA's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Alexandria, VA, US | Age: 25
Posts: 14,406
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 70 Post(s)
Liked: 63
Send a message via AIM to Trip in VA Send a message via Yahoo to Trip in VA
Looks like ABC's Live Well network is coming soon to 28-2.

- Trip

N4MJC

Comments are my own and not that of the FCC (my employer) or anyone else.

RabbitEars

"Ignorance and prejudice and fear walk hand in hand..." - Rush "Witch Hunt"

Trip in VA is online now  
post #3670 of 3760 Old 07-05-2011, 03:03 PM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
justalurker's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Michiana, South of the Border
Posts: 1,169
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Trip in VA View Post

Looks like ABC's Live Well network is coming soon to 28-2.

Yep. They have text over the screen confirming that. (There is an infomercial playing at the moment.)

Extended Channel Name: Live Well

Elementary Stream PID 65 (0x0041) MPEG-2 Video
MPEG Video: Bitrate 2.800 Mbps Resolution 720 x 480i
MPEG Video: Framerate 29.97 fps Aspect Ratio 4:3 Chroma Format 4:2:0

Elementary Stream PID 68 (0x0044) AC-3 Audio
AC3: Bitrate 192 Kbps Sample Rate 48 KHz
AC3: Mode complete main Coding 2/0 L, R
AC3: Dolby Surround Mode Not Dolby Surround
AC3: LFE Mode Off Dialogue normalization -27 dB

At least it is SD ...
justalurker is offline  
post #3671 of 3760 Old 07-05-2011, 03:37 PM
AVS Addicted Member
 
Trip in VA's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Alexandria, VA, US | Age: 25
Posts: 14,406
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 70 Post(s)
Liked: 63
Send a message via AIM to Trip in VA Send a message via Yahoo to Trip in VA
I gleaned the information from this image: http://img.lineupui.silicondust.com/...t_29814757.jpg

- Trip

N4MJC

Comments are my own and not that of the FCC (my employer) or anyone else.

RabbitEars

"Ignorance and prejudice and fear walk hand in hand..." - Rush "Witch Hunt"

Trip in VA is online now  
post #3672 of 3760 Old 07-05-2011, 08:47 PM
Advanced Member
 
Phoenixfury's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 503
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Trip in VA View Post

Looks like ABC's Live Well network is coming soon to 28-2.

- Trip

Someone at Fox 28 must really miss having that ABC affiliation. LOL! Now they'll get it back.. Well only partially. :-)
Phoenixfury is offline  
post #3673 of 3760 Old 07-05-2011, 09:10 PM
Advanced Member
 
LithOTA's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Lake in the Hills, IL
Posts: 948
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
At least it's not HD, which would do to WSJV what it did to WLS- make it look like dog snot.
LithOTA is offline  
post #3674 of 3760 Old 07-08-2011, 01:20 PM
Newbie
 
Maxdout38's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Michiana 46614 Area
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I re-scanned my TV to pick up 28.2 and I found 2 extra channels. 006-01 & 006-02 WITI in Milwaukee (FOX6) were scanned into my TV from the South Side of South Bend. I have no signal at this time. Must of been an atmospheric thing going on!!! Wierd!!!
Maxdout38 is offline  
post #3675 of 3760 Old 07-08-2011, 01:51 PM
Advanced Member
 
morphinapg's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 613
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Maxdout38 View Post

I re-scanned my TV to pick up 28.2 and I found 2 extra channels. 006-01 & 006-02 WITI in Milwaukee (FOX6) were scanned into my TV from the South Side of South Bend. I have no signal at this time. Must of been an atmospheric thing going on!!! Wierd!!!

Happens sometimes. One time I picked up signals from Ohio. This was before DTV but still it was pretty clear and that was pretty far away.
morphinapg is offline  
post #3676 of 3760 Old 07-08-2011, 02:47 PM
AVS Special Member
 
sebenste's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: DeKalb, IL
Posts: 3,478
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 19
Quote:
Originally Posted by Maxdout38 View Post

I re-scanned my TV to pick up 28.2 and I found 2 extra channels. 006-01 & 006-02 WITI in Milwaukee (FOX6) were scanned into my TV from the South Side of South Bend. I have no signal at this time. Must of been an atmospheric thing going on!!! Wierd!!!

Yep....tropospheric ducting, or "skip" was happening. Check out the Chicago OTA thread, and you'll see that we were even locking Weigel's low power stations from the northwest suburbs of Chicago! That, and even channel 5, 7 and 11 from Grand Rapids (stomping on WLS-DT 7 in Chicago!).

Gilbert
sebenste is offline  
post #3677 of 3760 Old 07-08-2011, 02:48 PM
Advanced Member
 
LithOTA's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Lake in the Hills, IL
Posts: 948
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Uh, for the last 2 nights ALL of your South Bend stations were coming in strong into Northern Illinois- including LPs WBND and WMYS. Lots of Grand Rapids and Cadillac stations from Michigan too. Wonderful stuff, that tropospheric enhancement.

Edit: D'oh! Gilbert beat me to it!
LithOTA is offline  
post #3678 of 3760 Old 07-16-2011, 01:11 PM
Member
 
mbkeller's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Is 28.2 live? I reset my Media Center machine and the guide data for 28.2 exists (I pull off of Comcast, who still thinks that .1 is on .2)...
mbkeller is offline  
post #3679 of 3760 Old 07-17-2011, 12:23 PM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
justalurker's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Michiana, South of the Border
Posts: 1,169
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The "coming soon" banner is gone from 28.2 ... currently airing a "Paid Program".

(Oddly enough, at the moment 28.1 PSIP is empty and 28.2 is populated.)
justalurker is offline  
post #3680 of 3760 Old 07-27-2011, 07:26 AM
Advanced Member
 
Phoenixfury's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 503
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 10
Do you guys see something like this happening in our area? I guess this would be better than slicing off pieces of existing broadcasts for mobile internet. However I don't see this white spaces internet being the be all end all solution for mobile internet. I don't see phones taking advantage of this because if my phone has to send and receive to a tower that's even within 30 miles, my battery is going to be dead in like two seconds.. (Not to mention my hand is probably going to feel rather toasty among other things..) I think this would have to be a more stationary solution like DSL or cable.

I know this white spaces thing has been a very controversial topic among broadcasters. So what's your take HVS? Would you rather use white spaces, slice off some precious data from existing bandwidth, or cut off your arm? LOL!

Here's the latest article about white spaces.

http://www.engadget.com/2011/07/27/i...e-almost-felt/
Phoenixfury is offline  
post #3681 of 3760 Old 07-28-2011, 03:32 AM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
justalurker's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Michiana, South of the Border
Posts: 1,169
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I don't see white space working on handheld devices for several years. 4G will use the last bandwidth "surrendered" by OTA ... perhaps 5G or 6G phones will be able to use whitespace UHF channels. That leaves non-handheld portable usage and fixed location usage for the short term.

I expect that 5G/6G will be able to receive "whitespace" UHF as a high bandwidth return channel for data requested over existing frequencies or perhaps as a broadcast service. I'd also like to see those devices work with ATSC Mobile TV, but that might conflict with the content transmitted on whitespace. (Why allow free Mobile TV access when one can charge for IP delivered TV content? Eventually local TV stations will get their piece of the action and support IP delivered TV.

If the TV band is compressed to "free up" a large block of channels I wouldn't call that "white space". White space infers gaps between current licensed broadcasters - not new "wireless only" spectrum.

So at first I expect we'll see fixed location use ... then mobile use (RV, van and other portable devices that are bigger than handheld). I expect by the time "whitespace" gets to handheld devices it will be a wireless only band - especially two way usage. We might see transmit only "whitespace" to handheld before that.
justalurker is offline  
post #3682 of 3760 Old 07-28-2011, 07:59 AM
Member
 
mbkeller's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mbkeller View Post

Is 28.2 live? I reset my Media Center machine and the guide data for 28.2 exists (I pull off of Comcast, who still thinks that .1 is on .2)...

Channel *345* on Comcast, 117-3 for QAM. Really dumb place for it, especially since 246 is open (and would put 57.2, 25.2, 28.2, and 22.3 all together).
mbkeller is offline  
post #3683 of 3760 Old 08-23-2011, 02:13 PM
Advanced Member
 
swiat's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Northbrook, IL
Posts: 544
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Phoenixfury View Post
Someone at Fox 28 must really miss having that ABC affiliation. LOL! Now they'll get it back.. Well only partially. :-)
it could be worse... a tornado could hit the area...

Seriously though, LivWell is pure crap and a waste of bandwidth.
swiat is offline  
post #3684 of 3760 Old 08-25-2011, 11:18 AM
Member
 
mbkeller's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I was jumping ahead in my guides and found that ABC57 apparently will be doing a 7PM newscast starting 9/6.

Has there been any movement with WNDU and a different sub-channel? Kind of disappointed we don't have Universal Sports or a dedicated radar feed (again).
mbkeller is offline  
post #3685 of 3760 Old 09-10-2011, 07:10 AM
Member
 
JGTech's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Granger, IN
Posts: 73
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
On the subject of guides, Weigel stopped broadcasting PSIP guide data for all of the South Bend stations yesterday.
JGTech is offline  
post #3686 of 3760 Old 09-12-2011, 03:04 PM
Member
 
JGTech's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Granger, IN
Posts: 73
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by JGTech View Post

On the subject of guides, Weigel stopped broadcasting PSIP guide data for all of the South Bend stations yesterday.

Guide data is back today with lots of programming changes on 57.2 (and 69.1 and 25.1).
JGTech is offline  
post #3687 of 3760 Old 09-15-2011, 11:32 AM
Member
 
mbkeller's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mbkeller View Post

Has there been any movement with WNDU and a different sub-channel? Kind of disappointed we don't have Universal Sports or a dedicated radar feed (again).

Universal Sports is getting dropped as a sub-channel
mbkeller is offline  
post #3688 of 3760 Old 12-13-2011, 11:04 AM
Newbie
 
Maxdout38's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Michiana 46614 Area
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've noticed watching 25-01 OTA that the feed is never smooth. Someone told me the feed comes from Chicago. When WBND build their place, will they get the feeds from satellites like our other locals?
Maxdout38 is offline  
post #3689 of 3760 Old 12-13-2011, 11:15 AM
Advanced Member
 
Phoenixfury's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 503
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 10
It's nice to see that WBND is shedding light on geocaching. I took up this hobby over the summer which is part of the reason I hadn't been on here as much.

I do want to comment on what Maxdout38 just said though. I wonder if his observation is what affects 25.2 ThisTV on my Windows Mediacenter. It's the only channel that is really choppy for me. Otherwise all of the other channels are fine for the most part. For some reason the only work around is to just tune into my Mediacenter PC through the Xbox 360 which seems to fix the choppiness. It's odd that my PC does this and my 360 doesn't. Perhaps it's the difference in graphics chipsets. My PC has an AMD (formally ATI) Radeon HD 5750 and the 360 has a custom ATI GPU in it. I've never see this issue with my Nvidia boards but this card I have now blows away any Nvidia board I've ever had.. Yet this video anomaly exists and drives me bonkers!
Phoenixfury is offline  
post #3690 of 3760 Old 01-19-2012, 05:43 AM
Newbie
 
Maxdout38's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Michiana 46614 Area
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone notice FOX28 News at 10PM was in HD!!!

About time!!!!
Maxdout38 is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off