South Bend, IN - HDTV - Page 46 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1351 of 3760 Old 10-02-2007, 08:37 PM
Newbie
 
Trowbridge's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Great to have WBND-LD back!!! I can stop shaking now!

Here's a strange observation that hopefully someone might be able to explain...

On the same day when 57.1 first came on the air two weeks ago, I noticed a lot of unusual problems with WNDU-DT (16.1). The picture would freeze and break up every ten to fifteen seconds, but the signal strength seemed fine. After a couple of days it cleared up, so I just figured it was coincidence.

Now today, as soon as 57.1 came back on the air, I started having all the same problems with 16.1 again. And I can't understand it, since the UHF frequencies aren't even close.

I'm hoping it'll just clear up again like before, but does anyone have ideas on what may be going on? Thanks!
Trowbridge is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1352 of 3760 Old 10-03-2007, 01:24 AM
Advanced Member
 
Phoenixfury's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 503
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 10
57-1 is in the green as is 69-1. Now I'm just keeping my fingers crossed that 25-1 will also return in the green where before both 57-1 and 25-1 were both in the yellow for me. Maybe I won't need to re-direct my antenna after all.. That is unless 28-1 acts up on me again.. It was chopping real bad for me the other day. It was God awful! Otherwise all the locals are coming in great. The only local that can stand to look better is 16-1. WNDU looks like it's bandwidth starved or something.. It all looks good until theres any kind of action, then it starts getting unbearable to watch.
Phoenixfury is online now  
post #1353 of 3760 Old 10-03-2007, 10:13 AM
Member
 
nikitangc's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: South Bend, IN
Posts: 89
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have 57.1 tuning into 49.3 on my t.v. Weird!
nikitangc is offline  
post #1354 of 3760 Old 10-03-2007, 10:26 AM
AVS Special Member
 
hvs10trk's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Chicago Area
Posts: 1,680
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
25.1 back on the air!!!

"Celebrating 15 years of searching for new and inovative ways to completely screw up television"

Disclaimer: My opinions are mine and do not represent those of my employer
hvs10trk is offline  
post #1355 of 3760 Old 10-03-2007, 10:30 AM
AVS Special Member
 
hvs10trk's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Chicago Area
Posts: 1,680
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by nikitangc View Post

I have 57.1 tuning into 49.3 on my t.v. Weird!

Try a re-scan. If that doesn't work, let me know.

"Celebrating 15 years of searching for new and inovative ways to completely screw up television"

Disclaimer: My opinions are mine and do not represent those of my employer
hvs10trk is offline  
post #1356 of 3760 Old 10-03-2007, 10:31 AM
AVS Special Member
 
hvs10trk's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Chicago Area
Posts: 1,680
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by nikitangc View Post

I have 57.1 tuning into 49.3 on my t.v. Weird!

Anybody else with this problem. (Would only show up after a re-scan)

"Celebrating 15 years of searching for new and inovative ways to completely screw up television"

Disclaimer: My opinions are mine and do not represent those of my employer
hvs10trk is offline  
post #1357 of 3760 Old 10-03-2007, 12:21 PM
Member
 
nikitangc's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: South Bend, IN
Posts: 89
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hvs10trk View Post

Try a re-scan. If that doesn't work, let me know.

O.k. I'm at work right now, but when I get home, I'll rescan and report back.
nikitangc is offline  
post #1358 of 3760 Old 10-03-2007, 01:27 PM
Member
 
manchild31's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hvs10trk View Post

25.1 back on the air!!!

THANK YOU!!

Quote:
Originally Posted by hvs10trk View Post

ABC does infact offer DD 5.1 with their HD service. We should be adding it down the line. For the moment its 2.0. CW is not anytime soon.

I always thought it came encoded. Do you have to encode it?
manchild31 is offline  
post #1359 of 3760 Old 10-03-2007, 03:18 PM
Administrator
 
Mike Lang's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Posts: 12,699
Mentioned: 20 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 430 Post(s)
Liked: 360
Guide data...must have guide data. Anyone know anything yet?

Mike Lang
Administrator
Please use the report post button to alert staff to problematic posts. Never quote or respond to them yourself.
Join the AVS Club and help support the site. Help Support AVS Forum Sponsors.
Mike Lang is offline  
post #1360 of 3760 Old 10-03-2007, 03:33 PM
AVS Special Member
 
hvs10trk's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Chicago Area
Posts: 1,680
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by manchild31 View Post

THANK YOU!!



I always thought it came encoded. Do you have to encode it?

Yes, unfortunately. We have to decode it and re-encode it again.

"Celebrating 15 years of searching for new and inovative ways to completely screw up television"

Disclaimer: My opinions are mine and do not represent those of my employer
hvs10trk is offline  
post #1361 of 3760 Old 10-03-2007, 03:34 PM
AVS Special Member
 
hvs10trk's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Chicago Area
Posts: 1,680
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Mike Lang View Post

Guide data...must have guide data. Anyone know anything yet?

Via Sat RX or stand-alone OTA RX?

"Celebrating 15 years of searching for new and inovative ways to completely screw up television"

Disclaimer: My opinions are mine and do not represent those of my employer
hvs10trk is offline  
post #1362 of 3760 Old 10-03-2007, 03:41 PM
Member
 
rmcdonough's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Mishawaka, In.
Posts: 43
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Cannot get 25-1 on either of my direct receivers, my problem??
rmcdonough is offline  
post #1363 of 3760 Old 10-03-2007, 04:00 PM
Newbie
 
byerspc's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I am able to get 13 digital channels now with my OTA indoor HD antenna which is connected to the back of my dish vip622 including 25-1 and 57-1 now.
I still don't have any guide data though.
byerspc is offline  
post #1364 of 3760 Old 10-03-2007, 05:02 PM
Administrator
 
Mike Lang's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Posts: 12,699
Mentioned: 20 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 430 Post(s)
Liked: 360
Quote:
Originally Posted by hvs10trk View Post

Via Sat RX or stand-alone OTA RX?

Standalone TiVo HD - No Data
HD Directv TiVo - No Data
Directv HR20 - No Data (Can't even tune to the 3 channels on this box until there's data)
Still nothing on Zap2it either.

Mike Lang
Administrator
Please use the report post button to alert staff to problematic posts. Never quote or respond to them yourself.
Join the AVS Club and help support the site. Help Support AVS Forum Sponsors.
Mike Lang is offline  
post #1365 of 3760 Old 10-03-2007, 05:14 PM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
justalurker's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Michiana, South of the Border
Posts: 1,169
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
E* receives data from Tribune ... still no data mapped for any of the three new channels.
(Note also that E*'s via satellite feed of WCWW 25 still has the WMWB channel name.)

If it isn't in Zap2it I wouldn't expect it on E*'s data ... but it needs fixed!
justalurker is offline  
post #1366 of 3760 Old 10-03-2007, 07:45 PM
Newbie
 
Viber's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hvs10trk View Post

25.1 back on the air!!!

How did you know that and post it at 12:26pm? 12:26pm EDT was the exact time RF went on. Were you sitting on the keyboard waitint for the RF?
Viber is offline  
post #1367 of 3760 Old 10-04-2007, 12:48 AM
Advanced Member
 
Phoenixfury's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 503
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 10
I'm picking up 25-1 now but it's very choppy. It looks more like a picture slide show than video. Sometimes I'll see a few seconds of video, but then it just looks like a frame by frame picture slide show.
Phoenixfury is online now  
post #1368 of 3760 Old 10-04-2007, 04:16 AM
AVS Special Member
 
hvs10trk's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Chicago Area
Posts: 1,680
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Viber View Post

How did you know that and post it at 12:26pm? 12:26pm EDT was the exact time RF went on. Were you sitting on the keyboard waitint for the RF?

I'm just that darn good.

"Celebrating 15 years of searching for new and inovative ways to completely screw up television"

Disclaimer: My opinions are mine and do not represent those of my employer
hvs10trk is offline  
post #1369 of 3760 Old 10-04-2007, 06:11 AM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
justalurker's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Michiana, South of the Border
Posts: 1,169
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hvs10trk View Post

Quote:
Originally Posted by Viber View Post

How did you know that and post it at 12:26pm? 12:26pm EDT was the exact time RF went on. Were you sitting on the keyboard waitint for the RF?

I'm just that darn good.

Hmm ... perhaps the RF was so strong where hvs10trk was that it triggered the post?

Congrats on getting everything back (and up in the first place). Now all we have to do is decide if we should watch the 0-5 team on ABC or the 5-0 team on the CW. At least both will be in free OTA HD!
justalurker is offline  
post #1370 of 3760 Old 10-04-2007, 06:15 AM
Advanced Member
 
Foxbat's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Michiana
Posts: 625
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Mike Lang View Post

Guide data...must have guide data.

Agreed... Must Agree!

We have our Dish receivers locked to protect young eyes in our household. Dish made a decision to brand all the "Digital Service" as "NR/AO", so we need to enter our unlock code just to see what's on these channels. So, even though we have EPG info for the locals as delivered by Dish, we haven't started watching, except for special events.

Is this a matter of Weigel not providing data to Tribune Media Services, TMS not providing the information to DirecTV/Dish, or the DBS providers not putting 2+2 together and associating this data with the new ATSC channels in our area? I'm thinking the latter. Do we need to start an e-mail campaign?

--Roland
Foxbat is offline  
post #1371 of 3760 Old 10-04-2007, 06:39 AM
Advanced Member
 
Phoenixfury's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 503
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 10
Ok here's the deal for me. I live in Jimtown and getting a 60% signal on the digital TV upstairs. The picture comes in but it's cutting out big time. I was at least getting somewhat of a picture on 25.1 on my Media Center pc, but now I'm not even picking it up at all. I re-entered the frequency manually which I think is 27.. The signal strength looks the same as I got last night, but nothings coming through.. Ugh! By the way last night I was at least able to get the audio and the picture coming through was more like a picture slideshow as I mentioned before.

I'm hoping 25.1 is just still trying to work out the kinks..
Phoenixfury is online now  
post #1372 of 3760 Old 10-04-2007, 07:23 AM
AVS Special Member
 
hvs10trk's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Chicago Area
Posts: 1,680
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Foxbat View Post

Agreed... Must Agree!

Do we need to start an e-mail campaign?

Not at all. I'll see what I can find out.

"Celebrating 15 years of searching for new and inovative ways to completely screw up television"

Disclaimer: My opinions are mine and do not represent those of my employer
hvs10trk is offline  
post #1373 of 3760 Old 10-04-2007, 08:40 AM
Member
 
tvmicrowave2002's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 80
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Foxbat View Post

Agreed... Must Agree!

We have our Dish receivers locked to protect young eyes in our household. Dish made a decision to brand all the "Digital Service" as "NR/AO", so we need to enter our unlock code just to see what's on these channels. So, even though we have EPG info for the locals as delivered by Dish, we haven't started watching, except for special events.

Is this a matter of Weigel not providing data to Tribune Media Services, TMS not providing the information to DirecTV/Dish, or the DBS providers not putting 2+2 together and associating this data with the new ATSC channels in our area? I'm thinking the latter. Do we need to start an e-mail campaign?

Tribune has guide data. Dish and DirecTV are slow to add. On the phone with them today to push them. OTA guide is different, the equipment we need to do it is backordered. The BO equipment does not affect Dish or DirecTV though (and MS). They all use TMS.
tvmicrowave2002 is offline  
post #1374 of 3760 Old 10-04-2007, 10:55 AM
Member
 
JGTech's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Granger, IN
Posts: 73
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hvs10trk View Post

Not at all. I'll see what I can find out.

Quote:
Originally Posted by tvmicrowave2002 View Post

Tribune has guide data. Dish and DirecTV are slow to add. On the phone with them today to push them. OTA guide is different, the equipment we need to do it is backordered. The BO equipment does not affect Dish or DirecTV though (and MS). They all use TMS.

I spoke to a Directv technical services rep this morning about the unavailability of 25.1, 57.1 and 69.1 on my new HR20 HD DVR. She had access to information indicating that 25.1 WCWW and 57.1 WBND are in our local market and part of the group of local HD channels to be delivered via satellite by the end of 2007. She had no information on 69.1 WMYS. The only solution she had for the unavailability of the new channels off the air was to post a message in their system that hopefully will prompt action by someone at Directv. I was about to ask if someone at Weigel could put pressure on Tribune Media Services and Directv to get the guide data added, but I see that you guys are on it. Thanks!
JGTech is offline  
post #1375 of 3760 Old 10-04-2007, 11:02 AM
Advanced Member
 
Phoenixfury's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 503
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 10
Is 25.1 broadcasting with less power than it was before? When 25.1 was up the first time it came in just fine, but now it's just awful. I just need some indication whether or not if there are any temporary issues or if I'm just going to have to re-aim my antenna.. I'm not looking forward to climbing on the roof, but if I have to I must.. Or should I just hold out in hopes that the signal will improve? I need someone to throw me a bone here before I risk my neck un-necessarily. I'm starting to worry that i'm just an isolated case here.. I don't see anyone else here on the forums mentioning the bad signal I'm receiving.
Phoenixfury is online now  
post #1376 of 3760 Old 10-04-2007, 11:57 AM
Member
 
rmcdonough's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Mishawaka, In.
Posts: 43
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I don't receive 25-1, but 57-1 and 69-1 come in at 90+ on my receivers.
rmcdonough is offline  
post #1377 of 3760 Old 10-04-2007, 12:33 PM
Advanced Member
 
Phoenixfury's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 503
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 10
I'm not sure if it's a coincidence, but it seems that 25.1 is improving significantly. It still cuts out a touch but that's nothing to the slide show I was getting if I was even able to get even that at all. Perhaps the 25.1 engineer just needed to give that channel's transmitter a spanking? I'm just crossing my fingers the quality holds out until after I record Smallville tonight. I have Smallville set to record on my analog tuner just in case the digital feed craps out again.

For those of us on Media Center PC's, if you have Comcast digital cable, you can barrow guide data from other channels. Just be sure to add WMWB's listings to 25.1. The only problem is Comcast doesn't carry 69 in either analog or digital therefore the guide data isn't available for that channel either. However don't be surprised if your surrogate guide data keeps disappearing.. For some reason every now and then Vista drops the guide data I add to the new channels manually.. If anyone knows a fix for this, please let me know!
Phoenixfury is online now  
post #1378 of 3760 Old 10-04-2007, 04:28 PM
Newbie
 
Viber's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Phoenixfury View Post

Is 25.1 broadcasting with less power than it was before? When 25.1 was up the first time it came in just fine, but now it's just awful. I just need some indication whether or not if there are any temporary issues or if I'm just going to have to re-aim my antenna.. I'm not looking forward to climbing on the roof, but if I have to I must.. Or should I just hold out in hopes that the signal will improve? I need someone to throw me a bone here before I risk my neck un-necessarily. I'm starting to worry that i'm just an isolated case here.. I don't see anyone else here on the forums mentioning the bad signal I'm receiving.

All three stations are back at the same power they were the first time they went on. It sounds like and antenna or weather problem. I have an inside antenna that get 57-1 fine but on the outside antenna I have drop outs durring the day. Nights are better. and I am less then 3 air miles from the tower.
Viber is offline  
post #1379 of 3760 Old 10-04-2007, 04:47 PM
Member
 
tvmicrowave2002's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 80
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Transmitters are operating fine on all three stations. We have done nothing to them since the day they originally signed on 9/14. 69.1 has a very directional antenna (must protect DTV ch 24 in Fort Wayne) although it still seems to get out well. As for WCWW-LD 25.1, I'm wondering if we have an antenna issue or an interference issue with DTV ch 27 in Chicago.

If you are having problems receiving channel 25.1 (RF channel 27), please post your city, state and the nearest street intersection. I want to plot this in our RF software for analysis. I'm from Chicago so please don't reference names that only locals know...
tvmicrowave2002 is offline  
post #1380 of 3760 Old 10-04-2007, 05:09 PM
Member
 
Ralph43's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Someone else posted earlier that with the HR20 you can redo your antenna setup and use 46514 in your initial setup as your primary location and then use 23235 as your secondary zip code location. This will enable the HR20 to see Channel 57-1 and it will pick up the channel even though the guide will not be correct. You can watch ABC in high-Def. Go Irish
Ralph43 is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off