South Bend, IN - HDTV - Page 49 - AVS Forum

AVS Forum > HDTV > Local HDTV Info and Reception > South Bend, IN - HDTV

Local HDTV Info and Reception

hvs10trk's Avatar hvs10trk
03:03 PM Liked: 11
post #1441 of 3785
10-10-2007 | Posts: 1,683
Joined: Feb 2006
We have confirmed with E* that our TSID's have been added and should filter down the pipeline within the next few hours. 25.1 will still show up as WMWB until they change the call sign on their end. Please feel free to give us feedback when the changes happen.
jhs33's Avatar jhs33
03:29 PM Liked: 10
post #1442 of 3785
10-10-2007 | Posts: 17
Joined: Dec 2006
Quote:
Originally Posted by rmcdonough View Post

Don't know if anything changed, but I got 25-1 on one of my receivers today for the first time.

I rescanned my receiver and 25.1 showed up but in the listings it shows it as wciu which is channel 26.1 in Chicago.
Mike Lang's Avatar Mike Lang
05:06 PM Liked: 365
post #1443 of 3785
10-10-2007 | Posts: 12,999
Joined: Nov 1999
Quote:
Originally Posted by hvs10trk View Post

WE HAVE TSID's!!!! E* customers (should) be happy within the next couple of days. (Maybe sooner????) D* customers I'll hopefully have some info soon.

How about Tribune Media Services? They provide data to TiVos.
tvmicrowave2002's Avatar tvmicrowave2002
07:27 PM Liked: 10
post #1444 of 3785
10-10-2007 | Posts: 80
Joined: Dec 2005
Quote:
Originally Posted by jhs33 View Post

I rescanned my receiver and 25.1 showed up but in the listings it shows it as wciu which is channel 26.1 in Chicago.

jhcs, where are you at (intersection, city). We're doing an analysis. Thanks-
bradofhill's Avatar bradofhill
08:41 PM Liked: 10
post #1445 of 3785
10-10-2007 | Posts: 1
Joined: Oct 2007
I live in downtown Niles, have basic Comcast service, and use a Westinghouse TX-47F430S (has a QAM tuner). The set autoscans some 55 channels but the only digital channelss that come through are 14.1 - 14.6. All of them come in at 480i. I'm not able to manually add or punch in other channels into the remote (it own't go there).

I get the impression from this thread that I should be able to pick up some local channels in HD but for the life of me I can't figure out how.

I'm new to the HD scene, so I'm wondering if this scenario seem normal to you guys?

Thanks in advance!
Brad
justalurker's Avatar justalurker
10:19 PM Liked: 10
post #1446 of 3785
10-10-2007 | Posts: 1,169
Joined: Oct 2003
Quote:
Originally Posted by hvs10trk View Post

We have confirmed with E* that our TSID's have been added and should filter down the pipeline within the next few hours. 25.1 will still show up as WMWB until they change the call sign on their end. Please feel free to give us feedback when the changes happen.

OTA locals on new E* receivers use the label that is applied by the station (unless the user changes it). For example, WSBT 22 (DT 30) has WSBT-H, WSBT-S and WSBT-W (truncated by the receiver to six characters in setup) OTA. In the EPG all three show as WSBT (since E*'s EPG shows only four characters ... consistency rules!)

E* transmits 22.2 via satellite as their channel 7095 mapped down to 030-00 and labeled ESBT (extra SBT?). This is a leftover from when 22.2 was UPN Michiana. (WSBT now brands that channel as "SBT2". 22.3 remains their weather forecast feed.)

Since the receiver uses the station's label the call signs on 025-01, 057-01 and 069-01 are correct. If E* did it right 025-01 and 057-01 should have correct EPG as soon as the EPG is redownloaded (usually at the nightly reboot). We may have to rescan our channels (or manually re-add 23, 27 and 49) depending on when E* does the link between TSID and channel.

069-01 will take longer ... since E* does not carry WMYS via satellite they have to put up a special EPG feed just for that station. We keep track of such stuff at DBSTalk and I'll let you know when that EPG channel is added.

Just getting the mapping right for 025-01 and 057-01 will be nice and should be trivial now that E* can uniquely identify your feeds. Updates as events warrant!
justalurker's Avatar justalurker
10:26 PM Liked: 10
post #1447 of 3785
10-10-2007 | Posts: 1,169
Joined: Oct 2003
UPDATE: EPG IS UP ON E* FOR 025-01 and 057-01 !!!!
Re-adding channels may be needed.
Phoenixfury's Avatar Phoenixfury
01:53 AM Liked: 10
post #1448 of 3785
10-11-2007 | Posts: 512
Joined: Apr 2006
Quote:
Originally Posted by Mike Lang View Post

How about Tribune Media Services? They provide data to TiVos.

I feel your pain Mike. This is also where MS gets their guide data from as well for Media Center. I currently have to go through a process that involves punching kittens in the face in order to get temporary guide data and at that it's not perfect. I'm pretty frustrated with it actually.. All I can do is set my shows to record and pray that Media Center doesn't erase the guide data again before my recording takes place.. I've already had it happen several times.. Ugh! If my Media Center misses Smallville again due to the real guide data not being there, is there another way I can get it legally? Could you guys kindly replay it again late at night. I'd greatly appreciate it. :P~ Of course I know that's not going to work, but I can try to ask right?
jhs33's Avatar jhs33
04:44 AM Liked: 10
post #1449 of 3785
10-11-2007 | Posts: 17
Joined: Dec 2006
Quote:
Originally Posted by tvmicrowave2002 View Post

jhcs, where are you at (intersection, city). We're doing an analysis. Thanks-

South Bend. Near the intersection of Corby and Manchester. 46615.
eilros's Avatar eilros
05:33 AM Liked: 10
post #1450 of 3785
10-11-2007 | Posts: 72
Joined: Jul 2007
OT: Does anyone else with DISH have problems this morning? I've been getting the acquiring signal screen for the last two hours.
rcjohn's Avatar rcjohn
05:58 AM Liked: 10
post #1451 of 3785
10-11-2007 | Posts: 10
Joined: Dec 2006
When I turned off my receiver at 6:45 am everything was up and running!
manchild31's Avatar manchild31
11:16 AM Liked: 10
post #1452 of 3785
10-11-2007 | Posts: 41
Joined: Oct 2006
Quote:
Originally Posted by Phoenixfury View Post

I feel your pain Mike. This is also where MS gets their guide data from as well for Media Center. I currently have to go through a process that involves punching kittens in the face in order to get temporary guide data and at that it's not perfect. I'm pretty frustrated with it actually.. All I can do is set my shows to record and pray that Media Center doesn't erase the guide data again before my recording takes place.. I've already had it happen several times.. Ugh! If my Media Center misses Smallville again due to the real guide data not being there, is there another way I can get it legally? Could you guys kindly replay it again late at night. I'd greatly appreciate it. :P~ Of course I know that's not going to work, but I can try to ask right?

Which version of Media Center do you have. Knock on wood, but mine have stuck since day one with MCE2005.
Phoenixfury's Avatar Phoenixfury
12:07 PM Liked: 10
post #1453 of 3785
10-11-2007 | Posts: 512
Joined: Apr 2006
I am using Vista Media Center, but I also have a XP Media Center 2005 on another partition. I'm thinking about reverting back to XP for a while until the guide issues get worked out. I know these issues will just go away once the OTA listings for the new channels actually start coming through. I've just been holding out because as far as I know the new guide listings could come in any moment. I really don't want to set up the tuners on XP unless I really have to.. I'm trying to keep that partition a clean slate for gaming, I really don't want the guide updating there if I don't have to. I wish there was a clear cut answer to all of this. If I knew the guide data was weeks or months off I'd just setup media center 2005 for the short term, but with not knowing a time frame I feel like my hands are tied.
nails's Avatar nails
08:57 PM Liked: 10
post #1454 of 3785
10-11-2007 | Posts: 5
Joined: Jan 2006
West side Buchanan, MI in the city limits. Terk indoor amplified antenna at 8 feet above ground level.

All local digital channels received OTA except for 25.1. Not even close to a lock.

57.1 looks outstanding!
eilros's Avatar eilros
09:04 PM Liked: 10
post #1455 of 3785
10-11-2007 | Posts: 72
Joined: Jul 2007
57.1 has been great lately. I've had signal strengths in the 95-100 range lately.
Phoenixfury's Avatar Phoenixfury
11:53 PM Liked: 10
post #1456 of 3785
10-11-2007 | Posts: 512
Joined: Apr 2006
I've been denied Smallville in HD again due to Vista Media Center losing the surrogate guide data again.. I'm done with Vista until the real guide data shows up. Thankfully media center still recorded the analog cable channel so I still got Smallville, but that's still not the same.. I probably should throw a post up at the Green Button forums about this.. This in my opinion is a major flaw in how Vista Media Center works.. Microsoft owes me a couple of episodes of Smallville in HD! As I said before, if you thinking about upgrading to Vista for Media Center, don't.. Well at least not yet until the local OTA guide data is fixed.
TivoMaster's Avatar TivoMaster
07:48 AM Liked: 10
post #1457 of 3785
10-12-2007 | Posts: 14
Joined: Dec 2005
I have been rescanning the OTA channels everyday for the last couple weeks. 25.1, 57.1 and 69.1 are just not being picked up on this receiver. Is there something else that I need to be doing? I called DirecTV and they had no clue about OTA anything. Do we have to wait until DirecTV adds these to their lineup? I'm really wanting to watch Nascar this weekend.

Mike
hvs10trk's Avatar hvs10trk
11:17 AM Liked: 11
post #1458 of 3785
10-12-2007 | Posts: 1,683
Joined: Feb 2006
Quote:
Originally Posted by TivoMaster View Post

I have been rescanning the OTA channels everyday for the last couple weeks. 25.1, 57.1 and 69.1 are just not being picked up on this receiver. Is there something else that I need to be doing? I called DirecTV and they had no clue about OTA anything. Do we have to wait until DirecTV adds these to their lineup? I'm really wanting to watch Nascar this weekend.

Mike

You're doing everything right, D* is just taking their time. I don't know the status of D* but we've contacted them.
LarsenNET's Avatar LarsenNET
12:24 PM Liked: 10
post #1459 of 3785
10-12-2007 | Posts: 59
Joined: Dec 2002
Any news on when 57 will go 5.1?
Mike Lang's Avatar Mike Lang
12:45 PM Liked: 365
post #1460 of 3785
10-12-2007 | Posts: 12,999
Joined: Nov 1999
None of them are showing up on zap2it yet either.
hvs10trk's Avatar hvs10trk
01:34 PM Liked: 11
post #1461 of 3785
10-12-2007 | Posts: 1,683
Joined: Feb 2006
Quote:
Originally Posted by Intimidator View Post

Any news on when 57 will go 5.1?

No.
rmcdonough's Avatar rmcdonough
03:17 PM Liked: 10
post #1462 of 3785
10-12-2007 | Posts: 43
Joined: Feb 2002
no signal on 57-1, Problem????
manchild31's Avatar manchild31
04:27 PM Liked: 10
post #1463 of 3785
10-12-2007 | Posts: 41
Joined: Oct 2006
Quote:
Originally Posted by Phoenixfury View Post

I've been denied Smallville in HD again due to Vista Media Center losing the surrogate guide data again.. I'm done with Vista until the real guide data shows up. Thankfully media center still recorded the analog cable channel so I still got Smallville, but that's still not the same.. I probably should throw a post up at the Green Button forums about this.. This in my opinion is a major flaw in how Vista Media Center works.. Microsoft owes me a couple of episodes of Smallville in HD! As I said before, if you thinking about upgrading to Vista for Media Center, don't.. Well at least not yet until the local OTA guide data is fixed.

How about setting a manual time/channel recording? That way even without the guide it will record.
Ralph43's Avatar Ralph43
05:26 PM Liked: 10
post #1464 of 3785
10-12-2007 | Posts: 24
Joined: Sep 2007
Try setting a secondary zip code during initial setup of your antenna and use 23235 as your secondary zip code and you will get 57-1 in your guide with the wrong programs listed but it will pick up Nascar in High-Def. You can use this until thet get the EPG listings updated.
hvs10trk's Avatar hvs10trk
06:49 PM Liked: 11
post #1465 of 3785
10-12-2007 | Posts: 1,683
Joined: Feb 2006
Quote:
Originally Posted by rmcdonough View Post

no signal on 57-1, Problem????

Replacing a part on the transmitter.
Foxbat's Avatar Foxbat
10:05 PM Liked: 10
post #1466 of 3785
10-12-2007 | Posts: 625
Joined: Sep 2000
I had to re-add WBND-LD and WCWW-LD on my Dish ViP receivers before the EPG had data (thanks for the tip, JL!). Hopefully Dish will add WMYS-LD's info, but I'm not holding my breath since Dish doesn't carry this channel via LiL.

In other local news, it looks like WSBT has their new antenna on top of the tower.
Phoenixfury's Avatar Phoenixfury
10:47 PM Liked: 10
post #1467 of 3785
10-12-2007 | Posts: 512
Joined: Apr 2006
Sorry for going off topic but I want to ask other locals who have Comcast internet. Is anyone else having trouble getting to Google? Google won't work for me, but Gmail works fine. Go figure. I've been noticing intermittent problems with reaching the Google web page as of late, but Comcast denies that they are doing anything that would block it. However I can walk over to my neighbor's house who has Verizon DSL and get on Google with out a problem.

-----------------------------------------------------------------------------------

Google just magically started working again, but I'd still like to know if any other Comcast net subscribers had any such issue as of late. Thanks!
tvmicrowave2002's Avatar tvmicrowave2002
07:17 AM Liked: 10
post #1468 of 3785
10-13-2007 | Posts: 80
Joined: Dec 2005
All:

As you are aware, Dish Network has added the guide data for 25.1 and 57.1. DirecTV is getting close. Internal bottlenecks there as no one seems to know who's "in charge of that". 25.1/57.1/69.1 were added to Tribune Media Services shortly after they signed on 9/14/07. DirecTV will likely be resolved in days. If anyone has ideas on how to contact MS to clear up that issue I'm all ears.

As for 25.1 having signal issues, we believe we have found the problem. It is a signal other than ours that is within the channel 27 spectrum. Channel 27 is the physical RF channel for digital 25.1. I hope to work with the source of interference over the next week or so and that should make 25.1 just as strong as 57.1.

Thank you to all for your feedback!
lmacmil's Avatar lmacmil
08:50 AM Liked: 10
post #1469 of 3785
10-13-2007 | Posts: 555
Joined: Feb 2006
Quote:
Originally Posted by Phoenixfury View Post

Sorry for going off topic but I want to ask other locals who have Comcast internet. Is anyone else having trouble getting to Google?

Have had no problems with either Gmail or the search engine (do many searches each day). Have not tried any other Google services recently.
TVM1's Avatar TVM1
10:28 AM Liked: 10
post #1470 of 3785
10-13-2007 | Posts: 5
Joined: Oct 2007
Hi all:

Here are field strength measurements for the South Bend TV Stations made at our monitoring station which is located about 2 miles north west of the South Bend Tower Farm. These readings were taken October 7, 2007 with a clear sky 87 degrees at 1:15pm EDT. The antenna used was a Wineguard corner reflector with 25' of RG-6 feed line directly into a Pico-Pro signal level meter/spectrum monitor. WSBT-TV was operating on reduced power due to their antenna replacement work.

Channel / Level (dBmV) / Analog or Digital
16 18 A
22 20 A
23 -2 D
25 18 A
27 0 D
28 27 A
30 -4 D
34 3 A
35 -4 D
42 -6 D
46 19 A
48 7 D
49 -3 D
57 16 A
58 -4 D
69 8 A

Keep in mind that this antenna is fairly directional and is scheduled to be replaced by a broader Channel Master 4221. Also due to the type of signal modulated on the analog and digital carriers you can not directly compaire a digital signal level to an analog signal level.

Reply Local HDTV Info and Reception

Subscribe to this Thread

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3