Portland, OR - Comcast - Page 110 - AVS Forum
Forum Jump: 
 1Likes
Reply
 
Thread Tools
post #3271 of 4859 Old 03-19-2008, 01:27 PM
Senior Member
 
skihoodoo's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: The Grass Seed Capital Of The World
Posts: 215
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
around 10 this morning comcast activated 306 again for MARCH Madness
skihoodoo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #3272 of 4859 Old 03-22-2008, 04:47 PM
Member
 
akaussie's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 85
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by skihoodoo View Post

around 10 this morning comcast activated 306 again for MARCH Madness

KOIN DT2, showed up on 6.2 via my QAM tuner. Big thumbs up to both KOIN and Comcast for this!
akaussie is offline  
post #3273 of 4859 Old 03-24-2008, 03:02 PM
Advanced Member
 
earletp's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Portland, OR
Posts: 950
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
I received a letter from Comcast today that says on or after May 1st they are going to be adding eleven new HD channels to our line-up.

Disney - 741
ABC Family - 739
TBS-HD 755
Discovery - 707
(Discovery theater moves to 711)
TLC - HD - 738
Science Channel - 772
Food network - 766
Animal planet - 743
SciFi - 759
CNN - 744
AMC - 771
earletp is offline  
post #3274 of 4859 Old 03-24-2008, 03:13 PM
Member
 
jkm2730's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Tigard
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I wonder if we will see any new HD channels or changes added to the QAM signal. I have wondered if at some point Discovery will switch over to HD via QAM.
jkm2730 is offline  
post #3275 of 4859 Old 03-24-2008, 06:06 PM
Advanced Member
 
earletp's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Portland, OR
Posts: 950
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
Doubtful, they'd have to willing to basically give them away for free and add them to the Limited Basic package. I don't foresee that happening.
earletp is offline  
post #3276 of 4859 Old 03-24-2008, 06:09 PM
Member
 
baloo75's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Vancouver/Camas, WA
Posts: 151
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by earletp View Post

I received a letter from Comcast today that says on or after May 1st they are going to be adding eleven new HD channels to our line-up.

Disney - 741
ABC Family - 739
TBS-HD 755
Discovery - 707
(Discovery theater moves to 711)
TLC - HD - 738
Science Channel - 772
Food network - 766
Animal planet - 743
SciFi - 759
CNN - 744
AMC - 771

I hope they actually do it this time, many of these were supposed to be added on or after November 1st. Of course May 1st is after November 1st
baloo75 is offline  
post #3277 of 4859 Old 03-24-2008, 09:23 PM
Member
 
tedder's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Portland, OR, USA
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Those new channels are mostly supposed to be in the "Digital Starter" package. Does that mean free via QAM? I.e., no converter box required? I'm having trouble finding information on the comcast site.
tedder is offline  
post #3278 of 4859 Old 03-25-2008, 09:23 AM
Member
 
jabbawabba's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Portland, OR / SF Bay Area, CA
Posts: 65
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Maybe they can compress the stream even more and the image quality will be even worse!
jabbawabba is offline  
post #3279 of 4859 Old 03-26-2008, 01:28 AM
Senior Member
 
skihoodoo's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: The Grass Seed Capital Of The World
Posts: 215
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
well this was in the statesman today
LL
skihoodoo is offline  
post #3280 of 4859 Old 03-26-2008, 02:46 PM
Newbie
 
tri0xinn's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So Portland HD quality has gone downhill as well? I'm in Eugene.. noticed the quality drop instantly.. I have some hd recordings on the dvr from several months ago that are clearly 25 percent better looking.. this is super disapointing.. Is this quality issue a temporary thing? or am I gonna have to switch to Directv.
tri0xinn is offline  
post #3281 of 4859 Old 03-27-2008, 11:00 AM
Member
 
baloo75's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Vancouver/Camas, WA
Posts: 151
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I had a message on my boxes this morning saying 11 new HD channels coming on May 1st. They also sent a message saying Coming May 1st ABC Family HD. It looks like they are sending out a separate message each day to the boxes about this.

It actually looks like it is going to happen.
baloo75 is offline  
post #3282 of 4859 Old 03-27-2008, 12:21 PM
Advanced Member
 
crossbeaux's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Portland, OR
Posts: 957
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
I got the letter in the mail yesterday.
crossbeaux is offline  
post #3283 of 4859 Old 03-27-2008, 06:27 PM
AVS Addicted Member
 
scowl's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Portland, OR
Posts: 10,450
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 18
Shoot, we won't get the beginning of Battlestar Galactica season 4 in HD.

NOW: my post on AVS Forum.
NEXT: someone else's post on AVS Forum.
scowl is online now  
post #3284 of 4859 Old 03-28-2008, 09:24 AM
Advanced Member
 
crossbeaux's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Portland, OR
Posts: 957
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by scowl View Post

Shoot, we won't get the beginning of Battlestar Galactica season 4 in HD.

Yes. Bummer. Is there anything else worth watching on that network? I just never got into Serenity or Stargate.
crossbeaux is offline  
post #3285 of 4859 Old 03-28-2008, 11:07 AM
Advanced Member
 
lewlew's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Beaverton, OR
Posts: 573
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Whoa!
Just got back from a visit to comcast on nimbus.

I had been seriously considering verizon's fios but would have had to wait for an unknown length of time before they would be able even to think about installation.

With comcast I currently have digital classic and the dvr for a total of $89+/mo.

I sat down with the csr and I was very polite and humble. I showed her the verizon brochures and noted the $47.99 tv price and also noted the $16 for the dvr.
She said "let's see what I can do". After several minutes on her computer she says
"$46.60/ mo plus taxes and a free dvr for one year.

I almost kissed her.

I had her print out a confirmation of what she said and I have it in my fat little hands.

This is better than anything I could have hoped for from verizon.

I don't say this very often: "Thank You Comcast"
lewlew is offline  
post #3286 of 4859 Old 03-28-2008, 02:37 PM
AVS Special Member
 
Phantom Gremlin's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Tualatin Oregon
Posts: 1,407
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by lewlew View Post

I don't say this very often: "Thank You Comcast"

Yes, competition is a wonderful thing. Enjoy it while you can. The current state of affairs is good for customers but not so good for shareholders, so it won't last.
Phantom Gremlin is offline  
post #3287 of 4859 Old 03-28-2008, 03:43 PM
Advanced Member
 
rifleman69's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 821
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 51
Quote:
Originally Posted by lewlew View Post

Whoa!
Just got back from a visit to comcast on nimbus.

I had been seriously considering verizon's fios but would have had to wait for an unknown length of time before they would be able even to think about installation.

With comcast I currently have digital classic and the dvr for a total of $89+/mo.

I sat down with the csr and I was very polite and humble. I showed her the verizon brochures and noted the $47.99 tv price and also noted the $16 for the dvr.
She said "let's see what I can do". After several minutes on her computer she says
"$46.60/ mo plus taxes and a free dvr for one year.

I almost kissed her.

I had her print out a confirmation of what she said and I have it in my fat little hands.

This is better than anything I could have hoped for from verizon.

I don't say this very often: "Thank You Comcast"


Pretty sure you don't get the same amount of channels as Verizon, plus HD channels for free. At least you're getting a better deal on your product.
rifleman69 is offline  
post #3288 of 4859 Old 03-29-2008, 11:14 AM
Member
 
thoots's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 62
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by crossbeaux View Post

If Comcast is really switching from 20Mbps ABR to 13.3Mbps APR for HD channels, does anyone know how that compares to the satellite HD channels? If the old rule used to be OTA > Cable > Satellite, does that change now?

I expect Comcast is in the toilet now. There's a pretty big thread about it, here:

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1008271

I'm in the Salem area. A week or so ago, my HD quality went right down the toilet -- HGTV HD being by far the most noticeable.

Do you like the "digital cable" picture quality? Is that about the kind of quality you want to see for your "High Definition" dollars? Oooh, didn't think so.

I'm doing research into DirecTV -- I figure I'll finally get up off of my butt and tell Comcast where to shove it. There's no way I'm gonna keep on paying their top-dollar prices for toilet-quality "HD Lite."
thoots is offline  
post #3289 of 4859 Old 03-29-2008, 11:49 PM
AVS Special Member
 
Phantom Gremlin's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Tualatin Oregon
Posts: 1,407
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by thoots View Post

I'm doing research into DirecTV -- I figure I'll finally get up off of my butt and tell Comcast where to shove it. There's no way I'm gonna keep on paying their top-dollar prices for toilet-quality "HD Lite."

I have DirecTV SD, some channels are good, some are obviously quite heavily compressed. I can't get HD because of trees. Which is just as well, because many people have previously commented on the quality of the HD signal being transmitted by DirecTV. Ironically, I belive that the moniker HD lite was invented to describe the "HD" being sent by DirecTV. Maybe things have improved recently.

Choose wisely. You will have a 2 yr commitment. No commitment with Comcast.

As of right now, my understanding is that the best PQ is from FiOS. But I won't switch, since I'm too cheap to buy more TiVo HD boxes to replace my 4 DirecTiVo receivers.
Phantom Gremlin is offline  
post #3290 of 4859 Old 03-31-2008, 10:44 AM
Advanced Member
 
rifleman69's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 821
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 51
Quote:
Originally Posted by Phantom Gremlin View Post

I have DirecTV SD, some channels are good, some are obviously quite heavily compressed. I can't get HD because of trees. Which is just as well, because many people have previously commented on the quality of the HD signal being transmitted by DirecTV. Ironically, I belive that the moniker HD lite was invented to describe the "HD" being sent by DirecTV. Maybe things have improved recently.

Choose wisely. You will have a 2 yr commitment. No commitment with Comcast.

As of right now, my understanding is that the best PQ is from FiOS. But I won't switch, since I'm too cheap to buy more TiVo HD boxes to replace my 4 DirecTiVo receivers.

You'll definitely notice the difference between Comcast and DirecTV vs FiOS on every channel. I noticed it the very moston on KGW where the picture is crystal clear on our non-HD tv whereas it was "blocky" and grainier on DirecTV.

I'm happy with FiOS, just don't hope you have a billing problem with Verizon as their customer service leaves something to be desired.
rifleman69 is offline  
post #3291 of 4859 Old 03-31-2008, 12:51 PM
AVS Special Member
 
mpsan's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Portland, Oregon USA
Posts: 3,112
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by rifleman69 View Post

You'll definitely notice the difference between Comcast and DirecTV vs FiOS on every channel. I noticed it the very moston on KGW where the picture is crystal clear on our non-HD tv whereas it was "blocky" and grainier on DirecTV.

I'm happy with FiOS, just don't hope you have a billing problem with Verizon as their customer service leaves something to be desired.

YUP! It is why I still have Comcast TV and FIOS Internet and phone. We have NEVER gotten the same billing amount two months in a row and they are never correct! Many hours spent on the phone to correct it. I also wonder it the FIOS-TV costs less by the time you add up all the charges!

How hard is it to say phone is $XXX and Internet is $YYY and discount is $ZZZ and get a total?
mpsan is offline  
post #3292 of 4859 Old 03-31-2008, 12:59 PM
Advanced Member
 
rifleman69's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 821
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 51
Quote:
Originally Posted by mpsan View Post

YUP! It is why I still have Comcast TV and FIOS Internet and phone. We have NEVER gotten the same billing amount two months in a row and they are never correct! Many hours spent on the phone to correct it. I also wonder it the FIOS-TV costs less by the time you add up all the charges!

How hard is it to say phone is $XXX and Internet is $YYY and discount is $ZZZ and get a total?


Amen!
rifleman69 is offline  
post #3293 of 4859 Old 04-01-2008, 10:29 AM
AVS Special Member
 
ridgefamus's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Tigard, OR
Posts: 1,662
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by mpsan View Post

How hard is it to say phone is $XXX and Internet is $YYY and discount is $ZZZ and get a total?

Really! It sure is fun trying to unravel when you have Land line = $AAA, wireless phone = $BBB, TV = $CCC and Internet = $DDD and a discount for them all bundled together that has never made sense. Then, when you log in to the Verizon website you never know where you are going to land. I tried to view my bill yesterday and got thrown into the Internet site. All I was able to see was Internet but it showed $39.99 less a $2.00 bundle discount for $37.99 total.

Several years ago I switched from being a long-time Earthlink internet user. When I got on to Verizon, it was obvious this was a telephone company pretending to be an internet provider whereas Earthlink, IMO, is the epitome of being an ISP. Verizon needs a lot of help tying its internet sites together if it's going to bundle their various services and sell them as such. But the line speed is good.

Sorry - just realized my Verizon rant was in the wrong thread.
ridgefamus is offline  
post #3294 of 4859 Old 04-01-2008, 12:40 PM
AVS Special Member
 
mpsan's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Portland, Oregon USA
Posts: 3,112
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yes. I just have their FIOS phone and internet now. My wife has their cell service but we can not bundle that as we would loose our corp. discount.

Internet has been OK, but sometimes, like the past few days, it can take a while for Eudora to log in to their POP3 servers!
mpsan is offline  
post #3295 of 4859 Old 04-06-2008, 08:35 AM
Member
 
jesmith1263's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: vancouver, wa
Posts: 37
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I mainly wanted to get the Portland forum to the front. I did notice that Comcast is sending out about three channel reminders for May 1st each week. I notice today that they are saying TBS HD to be added and Discover HD to go to 707 and Discover Theather to be on 711. Would of been nice to have TBSHD for today's Baseball game of the week. Glad to see 11 channels on May 1st.
jesmith1263 is offline  
post #3296 of 4859 Old 04-07-2008, 06:33 PM
Senior Member
 
formulaben's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Portland, OR
Posts: 257
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone else seeing a TON of macroblocking with the NCAA Championship game? I'm down in Eugene and the picture is horrible during fast transitions.
formulaben is offline  
post #3297 of 4859 Old 04-07-2008, 08:21 PM
Advanced Member
 
rifleman69's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 821
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 51
Not that much on the antenna here as well as FiOS. Could be a local thing.
rifleman69 is offline  
post #3298 of 4859 Old 04-08-2008, 10:11 AM
AVS Special Member
 
Phantom Gremlin's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Tualatin Oregon
Posts: 1,407
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jesmith1263 View Post

I notice today that they are saying TBS HD to be added and Discover HD to go to 707 and Discover Theather to be on 711. Would of been nice to have TBSHD for today's Baseball game of the week. Glad to see 11 channels on May 1st.

Be careful what you wish for.

It has been reported that the way Comcast is adding HD channels is by putting 3 of them on one QAM channel (instead of previous 2). So, instead of retransmitting unmodified HD, Comcast must first further compress the HD. Which means lower picture quality.

Does anyone know if this 3 HD -> 1 QAM is happening in the Portland area? If so, this may be what finally pushes me into FiOS.
Phantom Gremlin is offline  
post #3299 of 4859 Old 04-08-2008, 11:37 AM
Advanced Member
 
crossbeaux's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Portland, OR
Posts: 957
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
I don't know if more compression is happening yet. But I believe that according to FCC regulations, they must broadcast the local stations, including HD, without degrading the quality. So if they are further compressing, it would be on the other channels. I personally am looking forward to TBS-HD for baseball, SciFi-HD for Battlestar, and AMC-HD for the occasional movie and Mad Men. I want "less-compressed" HD, but I'd rather have HD-lite than no HD at all. And I would hope that in 2009, Comcast would eliminate all but the locals from their analog offerings and free up room for better quality HD.

And in my part of town, there's no FIOS option. But if there were, I'd consider it too.
crossbeaux is offline  
post #3300 of 4859 Old 04-09-2008, 01:43 PM
Senior Member
 
Hormoz's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Beaverton, OR
Posts: 257
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Phantom Gremlin View Post

Be careful what you wish for...

Does anyone know if this 3 HD -> 1 QAM is happening in the Portland area? If so, this may be what finally pushes me into FiOS.

I noticed some quality degradation on the HD channels (subjective, of course) and that's what pushed me to sign up for FIOS. When I returned the HD box to the Nimbus center last Friday, they asked me about the reason for canceling and I mentioned it was due to their lowering of HD quality. Surprisingly the CSR knew about this and mentioned that by the end of the year they will be moving a whole bunch of channels off analog to free up more space for HD. We'll see!
Hormoz is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off