Waco / Bryan, TX - HDTV - Page 209 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #6241 of 6509 Old 02-16-2010, 08:58 PM
Newbie
 
motioneso's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks a lot! I appreciate your help. looking forward to getting the Homerun in tomorrow.
motioneso is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #6242 of 6509 Old 03-02-2010, 11:41 PM
Member
 
Gandalf007's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Looks like a lot of LP DTV applications in the B/CS area: FCC query

The only one I really care about is KRHD (ch. 40 ABC), which has apparently been issued a construction permit to flash-cut to 15kW digital, which should provide a much better signal than their current 70kW analog, which provides a signal that can only be described as "pathetic".

Also interesting that someone applied for RF ch. 3, which has been vacated by KBTX, which moved to 50. I don't expect 300W into ch. 3 to carry very far, or be very reliable, but maybe they don't need expect it to. The application is from "Live Sports Radio, Inc." and the antenna location is the Kyle Field pressbox -- apparently they're selling little radios for fans to hear your team's radio play-by-play at all games (home and away). I thought the FCC required TV frequencies to broadcast video -- I wonder why they're even bothering with FCC licenses, etc. rather than using one of the unlicensed bands. Not to mention that if I really wanted to hear Dave South I could use an actual radio, or internet stream, but I think I'd rather pay attention to the game in front of me, and know what happened immediately rather than two minutes later.
Gandalf007 is offline  
post #6243 of 6509 Old 03-03-2010, 06:57 AM
Member
 
Bob Coxner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: central TX
Posts: 159
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by rolands1 View Post

Talked to the station manager yesterday and he said that they should have HD on D* within 30 days

It's been 30 days and, as I expected, no HD for KXXV on DirecTV. I've seen this promise several times before and every time been disappointed.

DirecTV since 1999
Sony 34" HD KD34XBR970

Seiki 40"
Vulkano Flow
R22 DVR
HR20-700 HD DVR
Waco/Temple/Bryan DMA

Bob Coxner is offline  
post #6244 of 6509 Old 03-06-2010, 10:46 AM
AVS Special Member
 
sivartk's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Round Rock, TX
Posts: 5,069
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Anyone have any idea why the Waco stations are bad about sending out PSIP data? I thought there was a law that required it to be sent?

I can't see PSIP data for the following channels on any of my OTA tuners:

6-1
6-2
10-1
10-2
46-2 (Always says DTV Program)

Weird...all of the Austin channels are fine and my Media Center PC guide has the data. (Yes, I know it is a different source)

At no point in your rambling, incoherent post were you even close to anything that could be considered a rational thought. Everyone in this forum is now dumber for having read it.

My Little Theater
sivartk is offline  
post #6245 of 6509 Old 03-08-2010, 07:53 AM
Advanced Member
 
FOX44CE's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: KWKT-TV/KYLE-TV - Waco - Bryan/CS, Texas
Posts: 595
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by sivartk View Post

Anyone have any idea why the Waco stations are bad about sending out PSIP data? I thought there was a law that required it to be sent?

I can't see PSIP data for the following channels on any of my OTA tuners:

6-1
6-2
10-1
10-2
46-2 (Always says DTV Program)

Weird...all of the Austin channels are fine and my Media Center PC guide has the data. (Yes, I know it is a different source)

I checked all Waco stations PSIP with my Sencore analyzer.
All stations have correct PSIP Tables.
All stations have Program Guide exept KCEN.
I notified the Chief Engineer at KCEN that his Guide was missing.
FOX44CE is offline  
post #6246 of 6509 Old 03-08-2010, 02:39 PM
AVS Special Member
 
sivartk's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Round Rock, TX
Posts: 5,069
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by FOX44CE View Post

I checked all Waco stations PSIP with my Sencore analyzer.
All stations have correct PSIP Tables.
All stations have Program Guide exept KCEN.
I notified the Chief Engineer at KCEN that his Guide was missing.

Weird, I know that KWTX had it at one time, so they must have changed something. KCEN, I don't remember seeing since they switched their virtual number back to channel 6.

I was using both my Vizio TV built in tuner and a Zenith (LG) digital tuner box with the same results.

At no point in your rambling, incoherent post were you even close to anything that could be considered a rational thought. Everyone in this forum is now dumber for having read it.

My Little Theater
sivartk is offline  
post #6247 of 6509 Old 03-10-2010, 03:38 PM
AVS Special Member
 
sivartk's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Round Rock, TX
Posts: 5,069
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by FOX44CE View Post

I checked all Waco stations PSIP with my Sencore analyzer.
All stations have correct PSIP Tables.
All stations have Program Guide exept KCEN.
I notified the Chief Engineer at KCEN that his Guide was missing.

Thanks, KCEN was responsive and have a guide up now. I still have on/off issues with KWTX. On my Vizio TV, the guide just says "retrieving data" and finally stops with "No program data". Not your issue, obviously....thanks for your posting on this site and keeping us in the loop.

At no point in your rambling, incoherent post were you even close to anything that could be considered a rational thought. Everyone in this forum is now dumber for having read it.

My Little Theater
sivartk is offline  
post #6248 of 6509 Old 03-10-2010, 08:42 PM
Member
 
jrcobb's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
KCEN 6.1 is searching for signal on Direct tv are we starting with the same problems from 6 months or so back with tribune
jrcobb is offline  
post #6249 of 6509 Old 03-12-2010, 11:49 AM
Advanced Member
 
FOX44CE's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: KWKT-TV/KYLE-TV - Waco - Bryan/CS, Texas
Posts: 595
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by jrcobb View Post

KCEN 6.1 is searching for signal on Direct tv are we starting with the same problems from 6 months or so back with tribune

If the virtual channel mapping at Tribune is still using 9.1 KCEN won't tune in on Direvt TV OTA tuners.
FOX44CE is offline  
post #6250 of 6509 Old 03-12-2010, 06:53 PM
Newbie
 
kdr2002's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Heard on texags that KXXV is now on Dish Network in HD. Can anyone confirm this? What about Directv?

Maybe finally time to dump suddenlink.
kdr2002 is offline  
post #6251 of 6509 Old 03-13-2010, 07:06 AM
Member
 
Bob Coxner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: central TX
Posts: 159
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by kdr2002 View Post

Heard on texags that KXXV is now on Dish Network in HD. Can anyone confirm this? What about Directv?

Maybe finally time to dump suddenlink.

No for DirecTV. KXXV keeps promising it but it hasn't happened yet.

DirecTV since 1999
Sony 34" HD KD34XBR970

Seiki 40"
Vulkano Flow
R22 DVR
HR20-700 HD DVR
Waco/Temple/Bryan DMA

Bob Coxner is offline  
post #6252 of 6509 Old 03-13-2010, 07:11 AM
Member
 
Bob Coxner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: central TX
Posts: 159
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by FOX44CE View Post

If the virtual channel mapping at Tribune is still using 9.1 KCEN won't tune in on Direvt TV OTA tuners.

I spoke to the person in charge of this issue at Tribune and they're going to investigate it. This is the same guy who fixed everything for us after the digital switchover last year. He said their database is showing 6.1 rather than 9.1 and that's what also shows on zap2it.com (which also uses Tribune data).

The strange thing is that 6.1 now comes in fine if you re-run your antenna setup but 6.2 does not.

DirecTV since 1999
Sony 34" HD KD34XBR970

Seiki 40"
Vulkano Flow
R22 DVR
HR20-700 HD DVR
Waco/Temple/Bryan DMA

Bob Coxner is offline  
post #6253 of 6509 Old 03-25-2010, 02:14 PM
Newbie
 
gorillis's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I noticed last night that it is in HD now.
gorillis is offline  
post #6254 of 6509 Old 04-01-2010, 12:55 PM
Member
 
hodedofome's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Central Texas
Posts: 98
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anybody else get QAM channels from TWC? Just last night I realized American Idol didn't record on my HDHomeRun. Now I can only get ABC (1005), Fox (1014) and PBS (1004) but can't get NBC (1003) or CBS (1002). The same is happening on my tv, and I've rescanned the channels on both the pc and tv and can't get CBS or NBS to come on.

Just quickly I hooked up my old antenna and was able to get CBS, I couldn't get NBC but I had problems picking up that channel before anyways.
hodedofome is offline  
post #6255 of 6509 Old 04-01-2010, 01:55 PM
Advanced Member
 
FOX44CE's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: KWKT-TV/KYLE-TV - Waco - Bryan/CS, Texas
Posts: 595
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by hodedofome View Post

Anybody else get QAM channels from TWC? Just last night I realized American Idol didn't record on my HDHomeRun. Now I can only get ABC (1005), Fox (1014) and PBS (1004) but can't get NBC (1003) or CBS (1002). The same is happening on my tv, and I've rescanned the channels on both the pc and tv and can't get CBS or NBS to come on.

Just quickly I hooked up my old antenna and was able to get CBS, I couldn't get NBC but I had problems picking up that channel before anyways.

You are correct. I am also no longer recieving 1002 or 1003.
Not sure why American Idol would not have recorded though since it is on 1014. (FOX)
FOX44CE is offline  
post #6256 of 6509 Old 04-01-2010, 05:30 PM
AVS Special Member
 
sivartk's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Round Rock, TX
Posts: 5,069
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by hodedofome View Post

Anybody else get QAM channels from TWC? Just last night I realized American Idol didn't record on my HDHomeRun. Now I can only get ABC (1005), Fox (1014) and PBS (1004) but can't get NBC (1003) or CBS (1002). The same is happening on my tv, and I've rescanned the channels on both the pc and tv and can't get CBS or NBS to come on.

Just quickly I hooked up my old antenna and was able to get CBS, I couldn't get NBC but I had problems picking up that channel before anyways.

In Austin the CBS station (KEYE) was running a crawl yesterday telling all TWC customers using QAM to rescan. Apparently TWC did something to the way they send out channels.

At no point in your rambling, incoherent post were you even close to anything that could be considered a rational thought. Everyone in this forum is now dumber for having read it.

My Little Theater
sivartk is offline  
post #6257 of 6509 Old 04-02-2010, 09:50 AM
Advanced Member
 
FOX44CE's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: KWKT-TV/KYLE-TV - Waco - Bryan/CS, Texas
Posts: 595
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by sivartk View Post

In Austin the CBS station (KEYE) was running a crawl yesterday telling all TWC customers using QAM to rescan. Apparently TWC did something to the way they send out channels.

I rescanned my Sharp Aquos this morning and got all of the HD locals back.
I also picked up all of the locals in SD locals at 16.1.......16.8
FOX44CE is offline  
post #6258 of 6509 Old 04-02-2010, 03:48 PM
Member
 
hodedofome's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Central Texas
Posts: 98
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hmm, I just rescanned and still only picking up KWBU, KXXV and KWKT. I don't know why I can't get KCEN and KWTX. I've been thinking about switching to Grande and this may just be the final straw. The Masters is on next weekend dangit.

I'm located in Waco btw.
hodedofome is offline  
post #6259 of 6509 Old 04-08-2010, 09:25 AM
Advanced Member
 
FOX44CE's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: KWKT-TV/KYLE-TV - Waco - Bryan/CS, Texas
Posts: 595
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by hodedofome View Post

Hmm, I just rescanned and still only picking up KWBU, KXXV and KWKT. I don't know why I can't get KCEN and KWTX. I've been thinking about switching to Grande and this may just be the final straw. The Masters is on next weekend dangit.

I'm located in Waco btw.

Time Warner has upset the mux yet again.
After rescan of both TVs (Home & Work):

6.1 KCEN-HD
6.2 MYTEX
10.1 KWTX-HD
10.2 KWTX-CW
25.1 KXXV-HD
25.2 TELEMUN
25.3 WXNOW
34.1 KWBU H
34.2 KWBU CR
34.4 KWBU V-
44.1 KWKT-TV
FOX44CE is offline  
post #6260 of 6509 Old 04-13-2010, 05:43 AM
Senior Member
 
Jonnyb99's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Bryan, TX
Posts: 381
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
23-1 is gone from my list of available channels on D*. I was receiving it loud and clear since the Olympics. Anyone else experiencing this?
Jonnyb99 is online now  
post #6261 of 6509 Old 04-13-2010, 10:33 AM
Member
 
cast&pray's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Bryan, TX
Posts: 126
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Did a search and found nothing on this; is there any recent info on getting the CW in HD for Suddenlink customers (or OTA) in BCS?
cast&pray is offline  
post #6262 of 6509 Old 04-16-2010, 05:17 PM
Member
 
cast&pray's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Bryan, TX
Posts: 126
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Well, after three days I'll take that as a NO.
cast&pray is offline  
post #6263 of 6509 Old 04-27-2010, 06:49 AM
Member
 
BohunkAg's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
http://www.wacotrib.com/news/KWBU-to...cial-woes.html

KWBU going off the air next month (supposedly). Does that mean we will be stuck with KNCT, which is not in HD on D*?
BohunkAg is offline  
post #6264 of 6509 Old 04-27-2010, 01:42 PM
Senior Member
 
Jonnyb99's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Bryan, TX
Posts: 381
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
Quote:


Did a search and found nothing on this; is there any recent info on getting the CW in HD for Suddenlink customers (or OTA) in BCS?

I believe this is possible because I know KWTX in Waco does broadcast CBS and the CW in HD OTA (or they did at one point). I just don't know if KBTX has the necessary equipment to do this.

Any of you D* folks ever see 23.1 appear again in your list of availabe OTA channels?
Jonnyb99 is online now  
post #6265 of 6509 Old 04-28-2010, 05:29 AM
Member
 
hodedofome's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Central Texas
Posts: 98
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by BohunkAg View Post

http://www.wacotrib.com/news/KWBU-to...cial-woes.html

KWBU going off the air next month (supposedly). Does that mean we will be stuck with KNCT, which is not in HD on D*?

I don't know but I sure hope we get a PBS station in HD and Waco has access to it. I don't have cable and have come to enjoy several programs on PBS (Antiques Roadshow, Nova, American Experience, etc) and if they aren't in HD I probably won't watch them anymore. I know, I'm a snob...
hodedofome is offline  
post #6266 of 6509 Old 04-28-2010, 06:45 AM
Member
 
BohunkAg's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hodedofome View Post

I don't know but I sure hope we get a PBS station in HD and Waco has access to it. I don't have cable and have come to enjoy several programs on PBS (Antiques Roadshow, Nova, American Experience, etc) and if they aren't in HD I probably won't watch them anymore. I know, I'm a snob...

Would think it's either KNCT or the national feed. D* is using the national feed on the CW station (a Washington, DC station). That's another beef with me because all of the Big XII basketball games in the syndicated package are on CW-Waco (channel 10.2) and instead of carrying that, D* carries the national feed, so no Big XII basketball games. It's funny, because the channel description says CW Waco, but it shows that station from DC.
BohunkAg is offline  
post #6267 of 6509 Old 04-28-2010, 08:01 AM
Member
 
Bob Coxner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: central TX
Posts: 159
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Jonnyb99 View Post

I believe this is possible because I know KWTX in Waco does broadcast CBS and the CW in HD OTA (or they did at one point). I just don't know if KBTX has the necessary equipment to do this.

Any of you D* folks ever see 23.1 appear again in your list of availabe OTA channels?

23.1 and 23.2 show on my Guide as available. However, I'm near Waco so I can't get them OTA.

DirecTV since 1999
Sony 34" HD KD34XBR970

Seiki 40"
Vulkano Flow
R22 DVR
HR20-700 HD DVR
Waco/Temple/Bryan DMA

Bob Coxner is offline  
post #6268 of 6509 Old 04-28-2010, 08:04 AM
Member
 
Bob Coxner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: central TX
Posts: 159
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by BohunkAg View Post

Would think it's either KNCT or the national feed. D* is using the national feed on the CW station (a Washington, DC station). That's another beef with me because all of the Big XII basketball games in the syndicated package are on CW-Waco (channel 10.2) and instead of carrying that, D* carries the national feed, so no Big XII basketball games. It's funny, because the channel description says CW Waco, but it shows that station from DC.

I'm almost certain we'll be limited to KNCT. You have to get waivers to get the national PBS feed and I doubt KNCT will grant those. If KNCT didn't exist, or wasn't available on DirecTV, then we would automatically get the national feed.

DirecTV since 1999
Sony 34" HD KD34XBR970

Seiki 40"
Vulkano Flow
R22 DVR
HR20-700 HD DVR
Waco/Temple/Bryan DMA

Bob Coxner is offline  
post #6269 of 6509 Old 04-28-2010, 05:20 PM
Newbie
 
elmina's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by BohunkAg View Post

http://www.wacotrib.com/news/KWBU-to...cial-woes.html

KWBU going off the air next month (supposedly). Does that mean we will be stuck with KNCT, which is not in HD on D*?

KNCT shows up in HD (1080i) on D* here in B/CS, and has for at least the last year that I remember. BTW, this evening KXXV showed up in HD as well on D*, after years of waiting. Wonders never cease.

This follows the shifting of several HD channels to channels in the 500s--MGMHD, HDNM, etc. and the removal of HBOHD, ESPNHD and others from their old spots in the 70s.
elmina is offline  
post #6270 of 6509 Old 04-28-2010, 08:49 PM
Member
 
BohunkAg's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by elmina View Post

KNCT shows up in HD (1080i) on D* here in B/CS, and has for at least the last year that I remember. BTW, this evening KXXV showed up in HD as well on D*, after years of waiting. Wonders never cease.

This follows the shifting of several HD channels to channels in the 500s--MGMHD, HDNM, etc. and the removal of HBOHD, ESPNHD and others from their old spots in the 70s.

Wow! Hadn't even noticed KXXV in HD until tonight. Shows how much I watch ABC outside of football season. Thanks!
BohunkAg is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off