Fargo, ND - HDTV - Page 64 - AVS Forum
Forum Jump: 
 3Likes
Reply
 
Thread Tools
post #1891 of 1959 Old 12-11-2011, 02:53 PM
Member
 
agus0103's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Brainerd, MN
Posts: 181
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 15
This isn't very widely known, but Fox actually delivers 2 hours of paid programming under the name Weekend Marketplace to its stations every Saturday morning. This time was formerly used to broadcast a block of cartoons marketed as 4Kids TV and is typically shown between the hours of 9 and 11 AM Central. So if the infomercial in HD was shown on KVRR and related satellites during this time span, that was actually network programming and not prerecorded like most other infomercials on local stations are.
agus0103 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1892 of 1959 Old 12-13-2011, 12:18 PM
Member
 
egftechman's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 130
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Ok, that is when I saw it, so it was just a network passthrough
egftechman is offline  
post #1893 of 1959 Old 01-16-2012, 08:50 AM
Senior Member
 
dandeson83's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moorhead, MN
Posts: 317
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I noticed both last night and this morning ... The news on WDAY was in widescreen. The graphics looked sharp and HD, but the studio shots looked more like SD widescreen.

Anyone else see or heard about this?
dandeson83 is offline  
post #1894 of 1959 Old 01-16-2012, 08:54 PM
Newbie
 
DLotaviewer's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Crary, ND
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have Dish and also noticed the new wide-screen format on Sunday night and again tonight on WDAY.
DLotaviewer is offline  
post #1895 of 1959 Old 01-18-2012, 01:31 PM
Member
 
drewman21's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Fargo ND
Posts: 153
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Does anyone know if KVNJ-LP is still broadcasting over the air? I saw it listed on the tvfool listing for our area. So I scanned my channels on my tv but it doesn't show up. any ideas why?
http://www.tvfool.com/?option=com_wr...dALLTV%26n%3d7
drewman21 is offline  
post #1896 of 1959 Old 01-18-2012, 01:51 PM
Member
 
egftechman's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 130
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by drewman21 View Post

Does anyone know if KVNJ-LP is still broadcasting over the air? I saw it listed on the tvfool listing for our area. So I scanned my channels on my tv but it doesn't show up. any ideas why?
http://www.tvfool.com/?option=com_wr...dALLTV%26n%3d7

KCPM has been off the air in Grand Forks for over a year, so I'm guessing the translators are also
egftechman is offline  
post #1897 of 1959 Old 01-18-2012, 01:54 PM
AVS Special Member
 
ProjectSHO89's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 2,544
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 27 Post(s)
Liked: 60
It's licensed as an analog station on channel 2. You'll need both a low-VHF antenna and to try tuning it in an analog mode to see if it's even on the air.
ProjectSHO89 is offline  
post #1898 of 1959 Old 01-18-2012, 02:07 PM
Member
 
drewman21's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Fargo ND
Posts: 153
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks for the help. I just have the cheapo $20 antenna from monoprice. Do you have a antenna that you would suggest to try to get it tuned in?

Also is anyone having any luck tuning in the Fergus Falls Pioneer channels on 49? It popped up for me when I adjusted my antenna a bit. They seem to come in clearly most of the time for me now.
drewman21 is offline  
post #1899 of 1959 Old 01-18-2012, 03:43 PM
Member
 
agus0103's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Brainerd, MN
Posts: 181
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by drewman21 View Post

Do you have a antenna that you would suggest to try to get it tuned in?

Don't even bother. KVNJ hasn't been on the air with any regularity for over 7 years. The tower they are supposed to be broadcasting from doesn't even physically exist anymore.
agus0103 is offline  
post #1900 of 1959 Old 01-18-2012, 04:53 PM
Member
 
bm10k's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Yakima, WA
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
WDAY mentioned the widescreen SD on their 6:00
news and also hinted something big to watch
for in Feburary I'm hoping news in HD
bm10k is offline  
post #1901 of 1959 Old 01-20-2012, 07:16 AM
Senior Member
 
dandeson83's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moorhead, MN
Posts: 317
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by bm10k View Post

WDAY mentioned the widescreen SD on their 6:00
news and also hinted something big to watch
for in Feburary I'm hoping news in HD

That would be awesome if the "something big to watch for in Feburary" is a full HD newscast.
dandeson83 is offline  
post #1902 of 1959 Old 02-08-2012, 08:01 AM
Senior Member
 
dandeson83's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moorhead, MN
Posts: 317
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dandeson83 View Post

That would be awesome if the "something big to watch for in Feburary" is a full HD newscast.

I will say ... The new HD weather graphics do look amazing.
dandeson83 is offline  
post #1903 of 1959 Old 02-16-2012, 03:27 PM
Member
 
urnote96's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
according to directv website hd locals are coming to fargo in 2012



http://www.directv.com/DTVAPP/content/hd/hd_locals
urnote96 is offline  
post #1904 of 1959 Old 02-17-2012, 06:31 PM
Member
 
bm10k's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Yakima, WA
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just saw an ad on WDAY saying the news will
be in HD soon
bm10k is offline  
post #1905 of 1959 Old 02-28-2012, 01:56 PM
Senior Member
 
puck71's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Moorhead, MN
Posts: 450
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by bm10k View Post

Just saw an ad on WDAY saying the news will
be in HD soon

According to today's Forum they started HD news on 2/20/2012. I haven't watched it yet, but I might check it out tonight.
puck71 is offline  
post #1906 of 1959 Old 03-04-2012, 01:32 PM
Member
 
Avder's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So I have an issue coming up soon that I could use some help with.

I am moving into a new apartment soon, and would like to take my current provider (Midcontinent) with me, however when I called to transfer service, Midcontinent said they could not service that building for some reason. I am assuming that the reason is Cable One has some kind of damned contract with the owners of the building.

What options do I have to get around this and get Midcontinent installed at my new location? I've already looked at the FCC's website and reviewed their ban on exclusivity contracts, but want as much ammo as possible for this fight because I will not tolerate having Cable One in my household.
Avder is offline  
post #1907 of 1959 Old 03-05-2012, 11:51 AM
Advanced Member
 
unclehonkey's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 581
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 19
Fargo proper is Cable None

outside of that is Midco
unclehonkey is offline  
post #1908 of 1959 Old 03-05-2012, 06:07 PM
Member
 
Avder's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by unclehonkey View Post

Fargo proper is Cable None

outside of that is Midco

The apartment I am moving to is in Moorhead.
Avder is offline  
post #1909 of 1959 Old 03-06-2012, 09:14 AM
Advanced Member
 
unclehonkey's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 581
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 19
weird...both say they cover Moorhead
unclehonkey is offline  
post #1910 of 1959 Old 03-08-2012, 05:28 PM
Senior Member
 
puck71's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Moorhead, MN
Posts: 450
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Avder View Post

when I called to transfer service, Midcontinent said they could not service that building for some reason

The first thing I would do is find out the reason.
puck71 is offline  
post #1911 of 1959 Old 03-09-2012, 06:43 AM
Member
 
turkeylord's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Fargo, ND
Posts: 126
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just heard that Fargo's finally on the list to get HD locals from DirecTV. About flippin time!

http://www.directv.com/DTVAPP/content/hd/hd_locals
turkeylord is offline  
post #1912 of 1959 Old 03-09-2012, 08:54 PM
Member
 
adkinsjm's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by puck71 View Post

The first thing I would do is find out the reason.

MidCo still has to reach an agreement with the owner of the complex for access.
adkinsjm is offline  
post #1913 of 1959 Old 03-27-2012, 11:26 AM
Senior Member
 
SpedInFargo's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Fargo, ND
Posts: 253
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
This isn't really HD news, but may be of interest. Fox Sports North added a "plus" channel this year so they can show two events at the same time. It looks like Cable One has finally picked this up on channel 14. SD, analog, but if you need a fix for your Twins/Wild/Wolves, you can try there... Should be showing the Wolves tonight...

http://www.foxsportsnorth.com/pages/fsnorth_plus/

Hopefully cable one will pick up the HD version sometime...
SpedInFargo is offline  
post #1914 of 1959 Old 04-14-2012, 11:08 PM
Member
 
Avder's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Sigh...

Stuck with Cable One until Midcontinent gets an agreement to service my building...

And you know, if Cable One actually added a few more channels and got rid of its ridiculous monthly data cap, it would actually be a pretty darn good service at this point.

And yes I am aware that nothing downloaded between midnight and 8am counts to the cap, but that does not help me when I am a big NHL fan, Cable One does not offer Center Ice, and I'd like to consider ordering the NHL Gamecenter streaming package next year to watch stuff live.
Avder is offline  
post #1915 of 1959 Old 04-26-2012, 09:10 AM
Senior Member
 
puck71's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Moorhead, MN
Posts: 450
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by SpedInFargo View Post

This isn't really HD news, but may be of interest. Fox Sports North added a "plus" channel this year so they can show two events at the same time. It looks like Cable One has finally picked this up on channel 14. SD, analog, but if you need a fix for your Twins/Wild/Wolves, you can try there... Should be showing the Wolves tonight...

http://www.foxsportsnorth.com/pages/fsnorth_plus/

Hopefully cable one will pick up the HD version sometime...

For those of us that have Midco, we've had FSN Plus since about the beginning of the year. It's HD channel 639 on Midco.

(Not trying to rub it in, just letting Midco customers know they have this channel, if they didn't know already)
puck71 is offline  
post #1916 of 1959 Old 04-26-2012, 11:15 AM
Senior Member
 
dandeson83's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moorhead, MN
Posts: 317
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by puck71 View Post

For those of us that have Midco, we've had FSN Plus since about the beginning of the year. It's HD channel 639 on Midco.

(Not trying to rub it in, just letting Midco customers know they have this channel, if they didn't know already)

Just another reason I am SOOOO glad I switched to Midco !!!
dandeson83 is offline  
post #1917 of 1959 Old 05-01-2012, 02:04 AM
Member
 
Avder's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by dandeson83 View Post

Just another reason I am SOOOO glad I switched to Midco !!!

And another damned reason I wish my building would hurry up and let Midco offer service here.
Avder is offline  
post #1918 of 1959 Old 06-01-2012, 10:06 PM
Member
 
hotdogs's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hopefully the city of Fargo can allow a franchise agreement to allow Midco to enter Fargo proper sometime in the decade.

Has anyone heard anything about KCPM? They've been dark for over a year, making it a cable-only station.
hotdogs is offline  
post #1919 of 1959 Old 07-24-2012, 12:07 AM
Member
 
bm10k's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Yakima, WA
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Looks like KVLY/KXJB Now have news in HD
Should be interesting to see
bm10k is offline  
post #1920 of 1959 Old 07-31-2012, 08:51 AM
Senior Member
 
dandeson83's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moorhead, MN
Posts: 317
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by bm10k View Post

Looks like KVLY/KXJB Now have news in HD
Should be interesting to see

I have yet to catch their HD newscast. How does it compare to what WDAY has been doing in HD?
dandeson83 is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off