Sacramento, CA - OTA - Page 4 - AVS Forum
Forum Jump: 
 1Likes
Reply
 
Thread Tools
post #91 of 10123 Old 06-04-2004, 08:18 AM
AVS Special Member
 
jacmyoung's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Sacramento, CA
Posts: 4,460
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I was referring to the CBS HD national feeds carried by Dish and DirecTV. Yes we should all have CBS with OTA reception capability.

The DBS national CBS HD feeds were a bonus during the last NFL season when they carried some additional HD football games than KOVR was showing.
jacmyoung is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #92 of 10123 Old 06-04-2004, 10:14 AM
Advanced Member
 
Bill Shakespeare's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: 30 miles NW of Sacramento, CA
Posts: 619
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I didn't think anyone in the Sacramento area would qualify for the national CBS feed from D*.

Can we receive that from D*?
Bill Shakespeare is offline  
post #93 of 10123 Old 06-04-2004, 10:18 AM
Member
 
mister C's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Lodi, CA
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I thought I heard of some people getting/doing this....I know, I shouldn't post flaky info....but I do believe it has been done. Don't know what affiliate they get. I want to say it was East coast.
mister C is offline  
post #94 of 10123 Old 06-04-2004, 10:53 AM
AVS Special Member
 
jacmyoung's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Sacramento, CA
Posts: 4,460
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by Bill Shakespeare
I didn't think anyone in the Sacramento area would qualify for the national CBS feed from D*.

Can we receive that from D*?

You will if Viacom owns our local CBS affiliate which was why my post earlier.
jacmyoung is offline  
post #95 of 10123 Old 06-04-2004, 11:54 AM
Member
 
dmastro's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Roseville, CA - Go Kings!
Posts: 70
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hello all,

OK, so I finally tracked down an in-stock HD Tivo, and it will be here Mon or Tues next week, so I obviously need to get my OTA antenna installed.

I've decided on the CM 4228 after all the positive reviews. Here are the questions I have:

1. Where did you buy yours locally? I want to install it this weekend.
2. Those who attic-mounted it, how did you install it up there? Run a section of pipe between trusses?
3. I assume I can hook up an old TV to test the OTA reception? Or does Standard signal reception not necessarily guarantee HD signal reception?

Thanks for all the continued help.
dmastro is offline  
post #96 of 10123 Old 06-04-2004, 12:08 PM
Advanced Member
 
Bill Shakespeare's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: 30 miles NW of Sacramento, CA
Posts: 619
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Dmastro--
I bought my 4221 at:

Popkey Distributing
2110 5th Street
Sacramento 448-8848

The antenna was $26, although someone recently posted that they're currently charging more. It's an old style shop for technicians and repairmen, mostly. The clerk told me that if the 4221 was not sufficient, I could exchange it for a credit towards the 4228. You may want to start smaller. It's certainly easier in the attic with the smaller model. Although going up to remove and replace it, if necessary, may not be worth the savings in space and money.

I used pvc, rather than pipe, secured vertically to a beam for mounting.

Use www.antennaweb.org to determine the compass bearing from your house to Walnut Grove, and use a compass in the attic,or take a small UHF set with you into the attic.
Bill Shakespeare is offline  
post #97 of 10123 Old 06-04-2004, 12:10 PM
Senior Member
 
tlrowley's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Tracy, CA
Posts: 351
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by dmastro

OK, so I finally tracked down an in-stock HD Tivo, and it will be here Mon or Tues next week, so I obviously need to get my OTA antenna installed.


Where did you find a in-stock HD Tivo???? My fingers are getting tired surfing for one.

Tracey
tlrowley is offline  
post #98 of 10123 Old 06-04-2004, 12:18 PM
Member
 
dmastro's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Roseville, CA - Go Kings!
Posts: 70
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Originally posted by tlrowley
Where did you find a in-stock HD Tivo???? My fingers are getting tired surfing for one.

Tracey


I've been following several of the threads in the sister forum, tivocommunity.com. They have many discussions going right now about the status of pre-orders and when retailers get them in stock.

Someone posted in one of the threads I subscribe to yesterday, indicating the circuitcity.com had them available. I was quick enough to get in before they sold out again.

It really is difficult to track them down right now, but don't give up hope if you're willing to keep checking the boards. I've had a pre-order since early March (to be cancelled now) and been checking online every day for almost a month.
dmastro is offline  
post #99 of 10123 Old 06-04-2004, 12:28 PM
Senior Member
 
tlrowley's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Tracy, CA
Posts: 351
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Lucky you - I was too late. Of course, there's always the "Buy it Now" option at ebay - if I didn't think $1750 was too much!!!!!

Sorry to have hi-jacked the thread - back to Sacramento reception, 58.1 is still wonky - has anyone received a response to their e-mail?

Tracey
tlrowley is offline  
post #100 of 10123 Old 06-04-2004, 12:29 PM
Member
 
dmastro's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Roseville, CA - Go Kings!
Posts: 70
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Bill,

Thank you! Just got off the phone with Popkey. Billy over there couldn't be more cordial, and I'm heading over to pick up an antenna this afternoon. He assured me that if I can't get strong enough signal, he'd be happy to exchange for something else.
dmastro is offline  
post #101 of 10123 Old 06-04-2004, 12:30 PM
Member
 
dmastro's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Roseville, CA - Go Kings!
Posts: 70
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Ouch, that's expensive!! For $1,750 you could come pick mine up and I'd wait another month for my pre-order to arrive...
dmastro is offline  
post #102 of 10123 Old 06-04-2004, 12:39 PM
Senior Member
 
tlrowley's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Tracy, CA
Posts: 351
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Have you considered keeping the pre-order, or do you think it will be too late to hold the value it has now in the current market?
tlrowley is offline  
post #103 of 10123 Old 06-04-2004, 02:56 PM
Member
 
dmastro's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Roseville, CA - Go Kings!
Posts: 70
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I really don't want to profit on the unit, so I hadn't thought about keeping it. I figure we're all in the same boat, and I'd want someone to cancel their order - rather than ebay it - so I could get one that much quicker.
dmastro is offline  
post #104 of 10123 Old 06-06-2004, 09:11 AM
Advanced Member
 
Bill Shakespeare's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: 30 miles NW of Sacramento, CA
Posts: 619
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The audio on 6-1 has seemed normal on HD broadcasts for the past several nights. After nearly a week of no audio, I was beginning to wonder if the fault was in the HD-Tivo. While, apparently it's an issue with that receiver (since other receivers were getting an audio signal when it was not), the correction for the problem was something KVIE could manage.

58-1 still has no signal. 58-2 has programs with no description, and 3-2 still shows a description for 58's programs (but is broadcasting, appropriately, Channel 3's programming).
Bill Shakespeare is offline  
post #105 of 10123 Old 06-06-2004, 01:13 PM
Senior Member
 
R. Boyce's Avatar
 
Join Date: Feb 2000
Location: Sacramento, CA
Posts: 304
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I looked at KVIE-HD last night and one program had no audio at all and the next one had left channel only. The second program which was wide screen, not HD, had serious pixelization problems also.

KQCA seems to be broadcasting only a black picture on 58-1 for some reason.
R. Boyce is offline  
post #106 of 10123 Old 06-06-2004, 06:26 PM
AVS Special Member
 
hammerdwn's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Northern California
Posts: 4,709
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 82 Post(s)
Liked: 40
Looks like we have KQCA 58-1 back in action!

Why is ABC not doing 5.1 audio for the NBA Final?

Hammer
hammerdwn is offline  
post #107 of 10123 Old 06-06-2004, 06:44 PM - Thread Starter
Member
 
bralli's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Roseville, CA
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Finally, I can start watching WB Superstars again!
bralli is offline  
post #108 of 10123 Old 06-06-2004, 11:01 PM
Advanced Member
 
Rory Boyce's Avatar
 
Join Date: Feb 2000
Location: Fair Oaks, CA
Posts: 861
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
The feed from ABC for the NBA final (game 1 at least) was only two channels. There was no audio on the ABC feed for the anything except right and left front. KXTV aired the game with the Dolby encoder in the 2.0 mode.

Rory
Rory Boyce is offline  
post #109 of 10123 Old 06-07-2004, 09:34 AM
Advanced Member
 
Bill Shakespeare's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: 30 miles NW of Sacramento, CA
Posts: 619
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
ESPN and ABC (when it uses an ESPN feed) use "circle surround," requiring a new decoder, rather than DD 5.1. There is a longish thread http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...hreadid=290975
extolling the virtues and decrying the stupidity of this separate path that ABC is walking. (Will Fox follow suit after following ABC's use of 720p?)
Bill Shakespeare is offline  
post #110 of 10123 Old 06-07-2004, 10:06 AM
AVS Special Member
 
hammerdwn's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Northern California
Posts: 4,709
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 82 Post(s)
Liked: 40
hammerdwn is offline  
post #111 of 10123 Old 06-07-2004, 10:29 PM
Advanced Member
 
Rory Boyce's Avatar
 
Join Date: Feb 2000
Location: Fair Oaks, CA
Posts: 861
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Getting no picture on 58.1 and what is apparently the descriptive audio channel from my left speaker and nothing from the right on 6.1.

Rory
Rory Boyce is offline  
post #112 of 10123 Old 06-08-2004, 07:39 AM
Member
 
mister C's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Lodi, CA
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
so is Fox switching from Fox enhanced widescreen to 720p...officially....has that been stated ? In time for NFL I hope ?
mister C is offline  
post #113 of 10123 Old 06-08-2004, 08:04 AM
AVS Special Member
 
nightowl's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Sacramento, CA US
Posts: 1,199
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by mister C
so is Fox switching from Fox enhanced widescreen to 720p...officially....has that been stated ? In time for NFL I hope ?

Do a search in the HDTV Programming Forum. They will switch by the beginning of the fall season to 720p HDTV. This includes football.
nightowl is offline  
post #114 of 10123 Old 06-08-2004, 08:09 AM
Member
 
mister C's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Lodi, CA
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
geez...now i really got to get that antenna up in the attic ! can't miss out on Terry Bradshaw in 720p....or Gilian for that matter.
mister C is offline  
post #115 of 10123 Old 06-08-2004, 09:40 PM
Advanced Member
 
Bill Shakespeare's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: 30 miles NW of Sacramento, CA
Posts: 619
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
What's up with KVIE? Last week 6-1 had sound with no audio (for my HD-Tivo). Then the audio came back by the weekend, although last night I was getting the descriptive video service and left channel audio only. Tonight, the audio seems good, but there is NO picture!
Bill Shakespeare is offline  
post #116 of 10123 Old 06-09-2004, 04:57 PM
AVS Special Member
 
Garrett Adams's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Stockton, CA USA
Posts: 1,611
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 45 Post(s)
Liked: 77
It seems the KVIE engineers cannot walk and chew gum at the same time.
Garrett Adams is offline  
post #117 of 10123 Old 06-09-2004, 06:53 PM
Senior Member
 
tlrowley's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Tracy, CA
Posts: 351
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Wow - I just did a full circuit of the Sacramento stations and they were all working - at the same time - I think that's a first!! (Not counting KMAX, of course) I wonder how long that will last? Anyone want to start a pool?

Tracey
tlrowley is offline  
post #118 of 10123 Old 06-09-2004, 07:43 PM
Senior Member
 
Beth's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Turlock, California
Posts: 398
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey guys,

I got my HDTivo a couple of weeks ago and I'm dieing to try out some HD locals. I don't have an antenna yet so I'd like to know what you guys in my area (Turlock/Modesto) recommend.

I have a 2 story house with a cement tile roof so I need something that can be mounted (easily I hope) to the eave like the *D dish.

Secondly can anyone recommend a reasonably priced, reliable company in the area that will take do an install and setup if the antenna needs more installation that is easy for a newbie.

- Beth
Beth is offline  
post #119 of 10123 Old 06-11-2004, 07:34 AM
Senior Member
 
Beth's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Turlock, California
Posts: 398
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Dare I say *bump*

- Beth
Beth is offline  
post #120 of 10123 Old 06-11-2004, 10:18 AM
Senior Member
 
Buji's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Mather (near Sacramento), California
Posts: 476
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey Beth, I'm not sure what the geography is like in your area or what lies between your house and the antennas, but before I spent a bunch of change on an external antenna, I'd at least TRY a Zenith Silver sensor. Buy it from Best Buy or something so you can take it back if it doesn't work.

If you don't know about this little gem, it's a remarkably strong indoor antenna. I have one on top of my bookcase next to my tv, and I pick up all of the locals (when they're working @#$@#) no problem.

I live in Mather, which is just south-east of downtown sacramento, and I think I'm approx 40 miles away from the antennas?
Buji is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off