Orlando, FL - OTA - Page 4 - AVS Forum
Forum Jump: 
 1Likes
Reply
 
Thread Tools
post #91 of 3220 Old 06-26-2004, 01:52 PM
Member
 
mezzmor's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Orlando, FL
Posts: 156
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have finally had enough of Adelphia, and bought an OTA antenna and a D* system.

I am in Waterford Lakes, and I get really good reception on the OTA channels, all of them are crystal clear - and I am fortunate that I have clear LOS in the SW sky and all the D* sats come in at over 90%.

I love ESPN HD.

Adelphia's network is garbage. They offer 7 whopping channels including locals (no FOX, no ABC, no WB though) and they only have enough bandwidth for 5 channels atm. I always get only 5 channels, and depending on the day it's a different 5.

What a garbage cable company.
mezzmor is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #92 of 3220 Old 06-26-2004, 07:20 PM
Advanced Member
 
mgtr's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Inman, SC & Melbourne Beach, FL
Posts: 537
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
In my limited experience (four different cable companies in different parts of the US), three of four were horrible, total garbage. After that I shifted to D* and have stayed with them through several moves. Am I wrong?

Anything worth doing, is worth doing to excess.
mgtr is offline  
post #93 of 3220 Old 06-28-2004, 07:10 PM
Senior Member
 
Gator5000e's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Orlando/Maitland, Florida
Posts: 279
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 14
I cannot even get the OTA signal from WKMG tonight (again). Anyone else having problems?
Gator5000e is offline  
post #94 of 3220 Old 06-28-2004, 07:12 PM
Member
 
RthurDent's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Port St John
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Do any of you guys who have off the air receivers have a problem with channel six's audio level? I'm using a Zenith HDV420 and whenever I tune to Ch 6.....the level is around 6 or more db higher than any other channel. This makes it about at least twice as loud as all the others. I get tired of always having to change the level before switching to 6, because if it is a commercial I get blasted off the couch if I don't.

C-band Satellite Junkie
RthurDent is offline  
post #95 of 3220 Old 06-28-2004, 07:13 PM
Member
 
RROBIN06's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Melbourne, FL, USA
Posts: 159
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Clear signal in Melbourne. Robbie
RROBIN06 is offline  
post #96 of 3220 Old 06-28-2004, 07:17 PM
Member
 
RthurDent's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Port St John
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Gator, considering my question on levels is on WKMG.....no I'm not having any problems with reception here in Brevard.

C-band Satellite Junkie
RthurDent is offline  
post #97 of 3220 Old 06-28-2004, 07:47 PM - Thread Starter
Advanced Member
 
rich21's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Melbourne,FL
Posts: 859
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yes, WKMG's audio level is higher than the other DT stations. I also find it rather annoying.

Gator, could the weather over there be causing your reception problems ? Being the highest DT channel, they are more likely to be affected by rain.
rich21 is offline  
post #98 of 3220 Old 06-28-2004, 07:52 PM
AVS Special Member
 
Barry928's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Orlando, FL
Posts: 2,363
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Gator,

I have seen Rich21 post this many times whenever it rains and WKMG goes away. They are a high frequency UHF and are the most susceptible to signal loss due to wet shorted out RG-6 exterior connections. Check your analog signal strength for UPN 65 to compare.

RthurDent,

I think your problem with audio levels on WKMG-DT is actually the fault of our CBS affiliate broadcasting 2.0 audio inside a 5.1 wrapper which takes the dialog and blasts it out of your left and right mains and sends nothing to your center channel. I have a analog connection to my receiver I use as a work around to properly decode the 2.0 audio.

Visit the orlandodigital.tv website

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Barry928 is offline  
post #99 of 3220 Old 06-28-2004, 08:54 PM - Thread Starter
Advanced Member
 
rich21's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Melbourne,FL
Posts: 859
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Its also probably that if the weather is nasty, WKMG will suffer degradation due to rain fade (signal being reflected and/or aborbed by the rain). The effect is worse for the higher channels.
rich21 is offline  
post #100 of 3220 Old 06-29-2004, 07:08 PM
Senior Member
 
Gator5000e's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Orlando/Maitland, Florida
Posts: 279
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 14
Thanks guys, 6 is coming in fine tonight. Must have been the weather. 6 seems more susceptible to weather than DirecTV (at least for me).
Gator5000e is offline  
post #101 of 3220 Old 06-30-2004, 08:03 AM
Member
 
KingKong954's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Gainesville, FL
Posts: 195
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
any Gainesville residents know when we can expect the local affiliates (besides PBS) to hit the HD switch? Hoping to get HD before football season!
KingKong954 is offline  
post #102 of 3220 Old 06-30-2004, 08:25 AM - Thread Starter
Advanced Member
 
rich21's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Melbourne,FL
Posts: 859
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Since WOGX is run by WOFL and is a Fox O&O station I would image they would be up and running in time for football season. If you can find out if they have made the switch to 720p then you should be in good shape for the All star game in July.

Can't find any info on the other stations (except PBS) doing digital or HD.
rich21 is offline  
post #103 of 3220 Old 07-01-2004, 06:02 PM
Member
 
Kid_Digital_NYC's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Deltona, FL (Daytona/Orlando viewing area)
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
No HD on WKMD-HD tonight. Good thing it's rerun season.
Kid_Digital_NYC is offline  
post #104 of 3220 Old 07-02-2004, 07:04 AM
Member
 
donsullivan's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Orlando, FL
Posts: 59
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This is becoming a pattern that happens every week now.

It's like someone who only works Thursday night wakes up from a nap during CSI and realizes they forgot to hit the HD broadcast switch. This week they slept a little later into the show than last.
donsullivan is offline  
post #105 of 3220 Old 07-03-2004, 11:53 AM
Member
 
Kid_Digital_NYC's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Deltona, FL (Daytona/Orlando viewing area)
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
WOFL is MIA as of right now.

I wonder if their doing any tweaking in preparation of going HD whithin the next couple of weeks?
Kid_Digital_NYC is offline  
post #106 of 3220 Old 07-03-2004, 08:01 PM
Member
 
RROBIN06's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Melbourne, FL, USA
Posts: 159
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I think they are DOA. Just when we thought we were past the rain delay. Robbie
RROBIN06 is offline  
post #107 of 3220 Old 07-03-2004, 08:13 PM
Member
 
RthurDent's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Port St John
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yes, WOFL Fox 35 digital has disappeared as of about 15 minutes ago. At least their analog signal is still on.

I'm wondering if it is just their OTA broadcast or if they lost it on the satellite too.

C-band Satellite Junkie
RthurDent is offline  
post #108 of 3220 Old 07-03-2004, 08:17 PM
Member
 
RthurDent's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Port St John
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
BTW, there is a carrier signal with more than sufficient strength.....just no video.

C-band Satellite Junkie
RthurDent is offline  
post #109 of 3220 Old 07-03-2004, 08:21 PM
AVS Special Member
 
Barry928's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Orlando, FL
Posts: 2,363
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Carrier with no video is a classic sign of a PSIP table change. Do a channel rescan to see if WOFL-DT shows up on a different virtual channel.

Visit the orlandodigital.tv website

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Barry928 is offline  
post #110 of 3220 Old 07-03-2004, 08:29 PM
Member
 
RthurDent's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Port St John
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I just found it on Digital channel 31!!!!!!!!!! They are supposed to be on 22.

They aren't wide screen though.:-(

C-band Satellite Junkie
RthurDent is offline  
post #111 of 3220 Old 07-03-2004, 09:27 PM
Member
 
theBlaze74's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 179
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Ok, I'm looking for FOX HD, just went through all the menus and didn't see rescan. Rebooted the box, but it's still missing.
theBlaze74 is offline  
post #112 of 3220 Old 07-04-2004, 06:11 AM
AVS Special Member
 
Barry928's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Orlando, FL
Posts: 2,363
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I did not mean to suggest you could rescan a cable box to see the new WOFL-DT channel. That only works for the off air people. BHN will need to reset the demod at the headend for the problem to be fixed on cable. My guess would be that the WOFL encoder got rebooted and came up with a PSIP table in default on channel 22 which put everybody including BHN in black. If WOFL monitored the digital signal they are sending out they would have seen the problem but the fact they stayed in black for many hours suggests they do not care.

Visit the orlandodigital.tv website

To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts.

Barry928 is offline  
post #113 of 3220 Old 07-04-2004, 09:12 AM
Member
 
RROBIN06's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Melbourne, FL, USA
Posts: 159
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Rich/Barry: What is the code that causes your sat receiver to display the transponder listing with associated channels?? As I recall, it is something like: "EXIT EXIT 7-7-7-3" or something like that.
Robbie
RROBIN06 is offline  
post #114 of 3220 Old 07-04-2004, 01:17 PM - Thread Starter
Advanced Member
 
rich21's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Melbourne,FL
Posts: 859
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I haven't found that code (for a TIV0)

This site has the info though
http://richardk.digitalrice.com/transponders.asp

At least with the HD Tivo, if you change to a channel and then go do a signal strenght test, it will do it for the channel (sat/transponder) you are viewing.
rich21 is offline  
post #115 of 3220 Old 07-04-2004, 05:21 PM
Member
 
RthurDent's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Port St John
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Another day, another problem. Now WCEU's primary channel 15-1 has been having audio problems. Before anyone asks, I've checked and I am not set to an alternate audio stream. The sound is broken every second to an extent you cannot understand anything. They have been this way since at least 3:30 this afternoon on multiple programs. They have good signal strength and their other channels are fine .

Anyone else having this problem?

C-band Satellite Junkie
RthurDent is offline  
post #116 of 3220 Old 07-04-2004, 06:43 PM
Member
 
Kid_Digital_NYC's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Deltona, FL (Daytona/Orlando viewing area)
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Audio on 15.1 coming in just fine for me.
Kid_Digital_NYC is offline  
post #117 of 3220 Old 07-04-2004, 07:04 PM
Member
 
RthurDent's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Port St John
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yeah, they finally fixed it. It was screwed up for over 5 hours, but is fine now.

C-band Satellite Junkie
RthurDent is offline  
post #118 of 3220 Old 07-06-2004, 06:47 AM
Member
 
donsullivan's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Orlando, FL
Posts: 59
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Is anyone else having trouble with WESH Digital? I arrived home from the holiday weekend to absolutely no signal at all on 2 different devices for that station. I double-checked and every other station is working perfectly with signal strength levels better than 85%. WESH is showing no signal at all. It has worked perfectly for quite some time but now appears to be gone completely.

Anyone know of anything that changed recently with them that might be causing this?
donsullivan is offline  
post #119 of 3220 Old 07-06-2004, 08:06 AM
Member
 
aforlano's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Lake Mary, FL
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally posted by donsullivan
Is anyone else having trouble with WESH Digital? I arrived home from the holiday weekend to absolutely no signal at all on 2 different devices for that station. I double-checked and every other station is working perfectly with signal strength levels better than 85%. WESH is showing no signal at all. It has worked perfectly for quite some time but now appears to be gone completely.

Anyone know of anything that changed recently with them that might be causing this?

Have you tried to re-scan your channels? That is the most common cure for 'dropped' stations. With all the storms/power outages we've been having the past several weeks, all it takes is a simple 'glitch' in your digital tuner to cause something to go goofy.

Try a rescan, and I'd be willing to bet your channel returns.

Regards,

Fred Forlano
Higher Definition
aforlano is offline  
post #120 of 3220 Old 07-06-2004, 08:56 AM
Member
 
donsullivan's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Orlando, FL
Posts: 59
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I had already done a rescan on both the TV and HDTiVo but for grins tried it again; I even reset the OTA channel data and then scanned again on the TV. No change at all, I still don't have the digital channels for WESH. I went back and looked at the signal strength meters on both devices and they show no signal at all on that frequency. As I noted above, all of the other stations are up around 85% signal strength.

The only other thing is the booster on the antenna up in the attic; I guess I'm headed up there next to power cycle that to see if it stabilizes things. Seems strange though that it's only that station that died.
donsullivan is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off