Johnstown, PA - HDTV - Page 96 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #2851 of 3318 Old 09-11-2009, 07:38 AM
 
bicker1's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Burlington, MA
Posts: 8,289
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Pardon the question, but is there a local area thread for Comcast service for this area? (I'm looking for some info on the status of Project Calvary/Analog Reclamation for the State College area.)
bicker1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2852 of 3318 Old 09-12-2009, 03:10 PM
Member
 
PANewsFan's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Cambria County, PA
Posts: 43
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I noticed just now while flipping through the channels that their was no picture and choppy audio on WATM-SD during a college football game. WATM-HD is fine, but I don't know what is going on with WATM-SD. I wonder if this is a problem with WATM or Comcast. Anybody else experiencing this?
PANewsFan is offline  
post #2853 of 3318 Old 09-13-2009, 12:53 PM
Advanced Member
 
DeeKaye07's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 690
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by PANewsFan View Post

I noticed just now while flipping through the channels that their was no picture and choppy audio on WATM-SD during a college football game. WATM-HD is fine, but I don't know what is going on with WATM-SD. I wonder if this is a problem with WATM or Comcast. Anybody else experiencing this?

I'm assuming it has gotten better by now (hopefully)?

In any case I didn't see any problems with WATM SD or HD, but I'm not a Comcast subscriber (I've got ABB).

DGK
DeeKaye07 is offline  
post #2854 of 3318 Old 09-15-2009, 03:29 PM
Member
 
PANewsFan's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Cambria County, PA
Posts: 43
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I noticed that night that WATM-SD was back to normal. It must have just been a minor glitch.

Also, Dr. Phil was in 16:9 HD again today on WJAC-HD. This was the season premere of the show. I just hope WJAC continues airing it in HD.

Finally, I was just watching WJAC and they mentioned how this is their 60th anniversary. I noticed they said that they were the first station in the area in color and the first in HD, even though they aren't technically in HD (they are in widescreen upconverted). Could we maybe expect HD studio cameras in the near future? I remember when they first debuted in widescreen 16:9 last April someone wrote that the only issue was something to do with the HD lenses on the studio cameras. Hopefully they have resolved that issue and that they are in HD soon.
PANewsFan is offline  
post #2855 of 3318 Old 09-15-2009, 08:27 PM
Member
 
Nokorola's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Blair County, Pennsylvania
Posts: 109
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by PANewsFan View Post

...I was just watching WJAC and they mentioned how this is their 60th anniversary...

I'm really glad that they took the time to mention their anniversary. They also could have said that they are the only original local station to retain its original call letters.

How can I be sure in a world that's constantly changing?
Nokorola is offline  
post #2856 of 3318 Old 09-16-2009, 05:55 AM
Advanced Member
 
DeeKaye07's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 690
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Nokorola View Post

I'm really glad that they took the time to mention their anniversary. They also could have said that they are the only original local station to retain its original call letters.

Just curious to know, what were the original call letters of WTAJ (if anyone else knows them)?

DGK
DeeKaye07 is offline  
post #2857 of 3318 Old 09-16-2009, 08:00 AM
AVS Addicted Member
 
Trip in VA's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Alexandria, VA, US | Age: 25
Posts: 14,314
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 25 Post(s)
Liked: 57
Send a message via AIM to Trip in VA Send a message via Yahoo to Trip in VA
WFBG, if I'm not mistaken.

- Trip

N4MJC

Comments are my own and not that of the FCC (my employer) or anyone else.

RabbitEars

"Ignorance and prejudice and fear walk hand in hand..." - Rush "Witch Hunt"

Trip in VA is offline  
post #2858 of 3318 Old 09-16-2009, 12:18 PM
Member
 
PANewsFan's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Cambria County, PA
Posts: 43
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Nokorola View Post

I'm really glad that they took the time to mention their anniversary. They also could have said that they are the only original local station to retain its original call letters.

I'm also glad that they mentioned the 60th anniversary. They just quickly mentioned it last night at 6 and showed a cake with the logo and other goodies at the station. I'm a little bit disappointed, however, that they didn't take a deeper look back, such as showing video from their early years and beyond.

Also, Entertainment Tonight was also in 16:9 Full HD yesterday on WJAC. Ellen and Live with Regis and Kelly are still in 4:3 upconverted to HD. I don't think WJAC will be able to air Live with Regis and Kelly in HD for a while because WJAC is one of the only stations on the east coast that doesn't air it live at 9am, instead on a tape delay at 10am.
PANewsFan is offline  
post #2859 of 3318 Old 09-16-2009, 06:07 PM
Advanced Member
 
DeeKaye07's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 690
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Trip in VA View Post

WFBG, if I'm not mistaken.

- Trip

Thanks! Way before my time...I just wondered.

WFBG's still around as an AM news/talk radio station, though.

DGK
DeeKaye07 is offline  
post #2860 of 3318 Old 09-17-2009, 03:34 AM
Advanced Member
 
PA_MainyYak's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Johnstown, PA
Posts: 512
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by DeeKaye07 View Post

Thanks! Way before my time...I just wondered.

WFBG's still around as an AM news/talk radio station, though.

DGK

Yes, the company that operated WFBG-AM (and there was a WFBG-FM as well) put WFBG-TV on the air in the mid 1950s.

WJAC also inherited its call letters from a radio station AM/FM combo. The radio stations no longer use WJAC.

As for the lack of retrospective video... during my time there (1979-1998) very little programming was saved for the archives. News video was selectively saved story by story. It was rare for entire programs to be archived. Sad but true.

ÂOne of the few good things about modern times: If you die horribly on television, you will not have died in vain. You will have entertained us.Â
- Kurt Vonnegut
-0-
PA_MainyYak is offline  
post #2861 of 3318 Old 09-17-2009, 12:05 PM
Member
 
upzdayzm's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 113
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
What! NO RON RENINGER TAPES,SHUCKS

"If you want total security,go to prison,there your fed,clothed,given medical care and so on The only thing lacking,,,,,,,,is FREEDOM " Dwight D.Eisenhower
upzdayzm is offline  
post #2862 of 3318 Old 09-20-2009, 08:04 PM
Member
 
ZeroOneTwoThree's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 43
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by slykens View Post

I think your problem is in this step.

How does the original video look before you re-encode it?

It looks pretty much the same except it's wavy instead of blurry per say.

But I guess since Tyra Banks replaced both shows on CW, I don't have to worry about recording or this problem anymore.

Oh well.

Also, I guess WJAC is done with WJAC-SD or 6.3? Seems to have vanished on every tuner I have.
ZeroOneTwoThree is offline  
post #2863 of 3318 Old 09-23-2009, 01:46 AM
Member
 
pmjoe's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: State College, PA
Posts: 114
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Comcast did their announced software update on my cable box this morning. I don't see any difference. Any idea what this was for?

Did anyone else get the mailing a week or so ago from Comcast saying that we could get ESPNU in HD (probably on a sports tier)? I don't see it in the channel guide, so I'm guessing they sent us a mailing that doesn't apply to us.
pmjoe is offline  
post #2864 of 3318 Old 09-23-2009, 07:28 AM
Senior Member
 
the q's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Collegeville, PA
Posts: 238
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
There shuld be some DVR changes with the new guide, do you have a DVR? A full list of changes is available here:

http://www.comcast.net/newguide/

The Q
the q is offline  
post #2865 of 3318 Old 09-23-2009, 07:27 PM
Advanced Member
 
DeeKaye07's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 690
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by PA_MainyYak View Post

Yes, the company that operated WFBG-AM (and there was a WFBG-FM as well) put WFBG-TV on the air in the mid 1950s.

WJAC also inherited its call letters from a radio station AM/FM combo. The radio stations no longer use WJAC.

As for the lack of retrospective video... during my time there (1979-1998) very little programming was saved for the archives. News video was selectively saved story by story. It was rare for entire programs to be archived. Sad but true.

It's too bad there isn't old archive footage available...from there and a lot of TV stations. Who'd have thought ahead and saved them, though?

Ah well!

DGK
DeeKaye07 is offline  
post #2866 of 3318 Old 09-24-2009, 03:18 AM
Member
 
pmjoe's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: State College, PA
Posts: 114
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by the q View Post

There shuld be some DVR changes with the new guide, do you have a DVR? A full list of changes is available here:

http://www.comcast.net/newguide/

Oh, thanks. I have an HD box without DVR. All I've seen so far is an annoying, huge "On Demand" button that takes up a third of the info box for programs when I press the Info button on the remote. Of course, the program isn't actually available on demand, the button just takes you to the on demand menu for the station you're watching.

If I actually get a "Watch in HD" button for SD programs that are available in HD ... that might be useful.
pmjoe is offline  
post #2867 of 3318 Old 09-24-2009, 06:19 AM
Advanced Member
 
PA_MainyYak's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Johnstown, PA
Posts: 512
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by DeeKaye07 View Post

It's too bad there isn't old archive footage available...from there and a lot of TV stations. Who'd have thought ahead and saved them, though?

Ah well!

DGK

Video tape was reused so much you could see through it before they finally tossed it. Some of the old films from the 1950s and '60s were converted to video -- but that was mostly news clips from the field.

ÂOne of the few good things about modern times: If you die horribly on television, you will not have died in vain. You will have entertained us.Â
- Kurt Vonnegut
-0-
PA_MainyYak is offline  
post #2868 of 3318 Old 09-24-2009, 07:04 AM
Senior Member
 
the q's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Collegeville, PA
Posts: 238
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by pmjoe View Post

If I actually get a "Watch in HD" button for SD programs that are available in HD ... that might be useful.

Try looking at ESPN, ESPN2 or CNN in standard definition. Those channels should always have a "Watch in HD" button in the lower left of the program information bar. It should also be on the broadcast channels and any SD channel that has an HD equivalent (when there is HD programming available of course).

The Q
the q is offline  
post #2869 of 3318 Old 10-06-2009, 11:57 AM
Member
 
Nokorola's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Blair County, Pennsylvania
Posts: 109
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So, is there any word as to when the Altoona WJAC translator will go on the air?/ is anything happening with it yet?

How can I be sure in a world that's constantly changing?
Nokorola is offline  
post #2870 of 3318 Old 10-10-2009, 01:31 PM
Member
 
upzdayzm's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 113
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Has anyone to the east of Pittsburgh have a loss of OTA signals on channels WQED and WPXI ? I,m getting a zero reading on those [5] All the other channels are coming in great.....[Johnstown area here]

"If you want total security,go to prison,there your fed,clothed,given medical care and so on The only thing lacking,,,,,,,,is FREEDOM " Dwight D.Eisenhower
upzdayzm is offline  
post #2871 of 3318 Old 10-11-2009, 01:37 PM
Advanced Member
 
PA_MainyYak's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Johnstown, PA
Posts: 512
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by upzdayzm View Post

Has anyone to the east of Pittsburgh have a loss of OTA signals on channels WQED and WPXI ? I,m getting a zero reading on those [5] All the other channels are coming in great.....[Johnstown area here]

WPXI has been coming in fine for me (signal is near the noise floor, so there are occasional drop outs). I've never had so much as a hint of WQED here in Brownstown.

ÂOne of the few good things about modern times: If you die horribly on television, you will not have died in vain. You will have entertained us.Â
- Kurt Vonnegut
-0-
PA_MainyYak is offline  
post #2872 of 3318 Old 10-12-2009, 12:14 PM
Senior Member
 
JK77's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Unity Township, PA
Posts: 480
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by upzdayzm View Post

Has anyone to the east of Pittsburgh have a loss of OTA signals on channels WQED and WPXI ? I,m getting a zero reading on those [5] All the other channels are coming in great.....[Johnstown area here]

No change on WPXI and WQED has actually been coming in consistently which was rare for 38. No idea if it is related to the soon-to-occur WQEX move from 26 to that channel.
JK77 is offline  
post #2873 of 3318 Old 10-12-2009, 02:01 PM
Member
 
upzdayzm's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 113
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
JK I Was thinking they may be working on antennas or changing their setup somewhat. I always received those two with a signal of around 50 to 60 ...won't even move the chart one point. Strange? By the way, just renewed my progamming on NPS for the BUD for the year...hope it lasts that long! Sad the way that's going. Have had c- band since the spring of "84". Have not gone FTA as yet... Reguards

"If you want total security,go to prison,there your fed,clothed,given medical care and so on The only thing lacking,,,,,,,,is FREEDOM " Dwight D.Eisenhower
upzdayzm is offline  
post #2874 of 3318 Old 10-13-2009, 05:57 AM
AVS Special Member
 
MeowMeow's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,799
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I'm looking for a good VHF-Hi antenna. What are folks around here using? I'm trying to receive WPCW (RF 11) out of Pittsburgh.

I tried the YA 1713 and it's a complete dud.

Does anyone have any other recommendations for this area?
MeowMeow is offline  
post #2875 of 3318 Old 10-13-2009, 01:08 PM
Member
 
upzdayzm's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 113
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Check out the Channelmaster 4228

"If you want total security,go to prison,there your fed,clothed,given medical care and so on The only thing lacking,,,,,,,,is FREEDOM " Dwight D.Eisenhower
upzdayzm is offline  
post #2876 of 3318 Old 10-13-2009, 01:17 PM
Member
 
upzdayzm's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 113
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Found my problem with WQED and WPXI The tenna-rotor was off about 2* maybe due to wind or Little fingers of the grandson. Everythings back to AOK

"If you want total security,go to prison,there your fed,clothed,given medical care and so on The only thing lacking,,,,,,,,is FREEDOM " Dwight D.Eisenhower
upzdayzm is offline  
post #2877 of 3318 Old 10-13-2009, 01:35 PM
Member
 
upzdayzm's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 113
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by MeowMeow View Post

I'm looking for a good VHF-Hi antenna. What are folks around here using? I'm trying to receive WPCW (RF 11) out of Pittsburgh.

I tried the YA 1713 and it's a complete dud.

Does anyone have any other recommendations for this area?

http://www.zipinstallation.com/HD_UH.../winhd1080.htm OR try this if your going with TWO antennas

"If you want total security,go to prison,there your fed,clothed,given medical care and so on The only thing lacking,,,,,,,,is FREEDOM " Dwight D.Eisenhower
upzdayzm is offline  
post #2878 of 3318 Old 10-13-2009, 08:04 PM
Senior Member
 
salemtubes's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Salem, Ohio
Posts: 241
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Upzedayzm, both of the antennas you're recommending to MeowMeow are far inferior to the YA-1713 for VHF high band reception. The YA-1713 is probably the best antenna currently available in the USA for high band VHF reception only. His only other viable alternative is an antenna like the Winegard HD8200U which is a huge all band (channels 2 through 69) antenna, and it may not work either.
salemtubes is offline  
post #2879 of 3318 Old 10-13-2009, 08:22 PM
Member
 
whoopsazz's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bellefonte
Posts: 23
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
so is fox out for anyone else? Hell's Kitchen recorded with only Sound tonight, no video. I'm so angry. Their sh!t station has been black screening once every hour or two for the past month. It's so amazingly annoying. They better fix this, as it sure seems like their issue, not comcasts. Thank god Hell's Kitchen has episodes online or i'd go beserk. COME ON FOX GET WITH THE PROGRAM
whoopsazz is offline  
post #2880 of 3318 Old 10-14-2009, 05:17 AM
Advanced Member
 
PA_MainyYak's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Johnstown, PA
Posts: 512
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by whoopsazz View Post

so is fox out for anyone else? Hell's Kitchen recorded with only Sound tonight, no video. I'm so angry. Their sh!t station has been black screening once every hour or two for the past month. It's so amazingly annoying. They better fix this, as it sure seems like their issue, not comcasts. Thank god Hell's Kitchen has episodes online or i'd go beserk. COME ON FOX GET WITH THE PROGRAM

It looked fine here.

ÂOne of the few good things about modern times: If you die horribly on television, you will not have died in vain. You will have entertained us.Â
- Kurt Vonnegut
-0-
PA_MainyYak is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off