Youngstown, OH - HDTV - Page 4 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #91 of 1958 Old 09-14-2005, 11:00 AM
Member
 
brzilian's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 37
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have been having trouble this week with 33.1 (WYTV-DT). My signal strength is around 50-60% on my Dish 811 HD reciever with OTA capabilities. Normally, its in the 80-90% range. I'm getting constant dropouts with no sound.

Does anybody know if they're doing work on their transmitter?

I'm in Hermitage, PA.
brzilian is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #92 of 1958 Old 09-14-2005, 12:03 PM
 
TV21CHIEF's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Youngstown, Ohio
Posts: 380
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by firemantom26 View Post

How much more power does your stations have, because I have know problem receiving them?


We're 200 kW.
TV21CHIEF is offline  
post #93 of 1958 Old 10-21-2005, 06:43 PM - Thread Starter
Member
 
TLaz's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Akron, OH
Posts: 114
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
It looks like WNEO-DT will soon be transmitting 3 SD channels during the day. PBS HD programming will be presented only during primetime hours.

Tony
TLaz is offline  
post #94 of 1958 Old 10-24-2005, 02:35 PM
Member
 
PBS4549's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
You are correct. WNEO-DT and WEAO-DT (45 and 50) have temporarily discontinued our HD service. This is a technical and legal issue. When we have the technical problems resolved (aiming for November 5) we'll return with three channels from midnight until 7pm, and a HD and SD channel from 7pm until midnight. Channel 1 will be our HD service. Channel 2 will remain as our digital rebroadcast of our analog service. Channel 3 will be our Information & Education service (INFOTV), blending CPB/Annenberg programs with rebroadcasts of PBS prime-time shows and school age kids shows. Channel 4 will be The Ohio Channel, which provides live coverage of the Ohio House and Senate, committee hearings and government issues, along with public affairs programs produced by PBS stations around Ohio.
We're sorry that we've been forced to temporarily drop the HD channel. It will return as quickly as we can resolve our switcher issues.
PBS4549 is offline  
post #95 of 1958 Old 10-24-2005, 02:56 PM - Thread Starter
Member
 
TLaz's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Akron, OH
Posts: 114
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by PBS4549 View Post

You are correct. WNEO-DT and WEAO-DT (45 and 50) have temporarily discontinued our HD service. This is a technical and legal issue...

Thanks PBS4549 for the information. I can't say I'm happy with the decision to increase multicasting at the expense of HD programming. I doubt it was the technical folks at the station that made the decision.

Hopefully PBS HD programming will return on 11/5/05.

Tony
TLaz is offline  
post #96 of 1958 Old 10-25-2005, 06:30 AM
Member
 
PBS4549's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I guess I should have identified myself so you know that the information that I provided is correct. Sorry I didn't do that in my original posting.

_______________
Don Freeman
Director of Programming and Operations
WNEO/WEAO
PBS4549 is offline  
post #97 of 1958 Old 10-25-2005, 07:19 AM - Thread Starter
Member
 
TLaz's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Akron, OH
Posts: 114
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
A link to an interesting article that may explain some of the comments made by PBS4549

http://www.current.org/dtv/dtv0517hdtv.shtml

Tony
TLaz is offline  
post #98 of 1958 Old 10-25-2005, 12:15 PM
AVS Special Member
 
Inundated's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Cleveland/Akron/Canton, OH - TV market
Posts: 4,766
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 10
Don, thanks for joining us and for posting the information.

I copied your message over to the Cleveland thread, and you might wanna keep an eye on that for the future for us Akron/Canton-area types:

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=287017
Inundated is online now  
post #99 of 1958 Old 10-31-2005, 10:26 AM
Newbie
 
cooldjice's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi,

I just got HD and I have Adelphia in Sharon, Pennsylvania, north of Pittsburgh.
Of all the major networks, we only have CBS HD.
I was just wondering if any knows if / when we will be getting NBC, ABC, FOX, WB, UPN, etc???
I asked Adelphia and they didn't really know when we don't have the other networks?
Anyone else have Adelphia or live in my region?

Thanks in advance.
Rich T.
cooldjice is offline  
post #100 of 1958 Old 10-31-2005, 11:57 AM
AVS Special Member
 
Inundated's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Cleveland/Akron/Canton, OH - TV market
Posts: 4,766
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by cooldjice View Post

Anyone else have Adelphia or live in my region?

There will be changes starting in about March or so...as Adelphia gets swallowed up by Comcast and Time Warner.

I don't have any idea who gets your Adelphia system...if it goes to TWC with the Youngstown area systems, or if it goes to Comcast with their Pittsburgh area systems.

I have Adelphia, out of their Cleveland hub...and we have all the local OTA network affiliates except for UPN and WB*. It took us a while to get the CBS affiliate, but we have it now, and I'm assuming they don't have the UPN affiliate for technical reasons...since it's owned by the same people as the CBS affiliate here.

* - WB is missing in HD only because our local WB affiliate is not even on the air digitally, so it's not Adelphia's problem.
Inundated is online now  
post #101 of 1958 Old 11-01-2005, 05:10 AM
Newbie
 
cooldjice's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
INUNDATED, Thanks for the info.

I have a question about OTA free HD.
My TV is HD Ready, but NOT HD built-in.
If I put an external antenna outside and put it into my Adelphia HD set-top-box, will I get the free OTA HD in true HD?
I can put an antenna on my house and just run it into the "ANT IN" on the back of my HD STB.
Will this work?
Thanks in advance!
cooldjice is offline  
post #102 of 1958 Old 11-01-2005, 07:33 AM
Newbie
 
TWC-NEOhio's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Erie, PA
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Good Morning~
My name is Tiffany and I am a Marketing Coordinator for Time Warner Cable, Northeast Ohio Division. I recently joined this forum to provide assistance for those that have questions about our HD service or are experiencing HD problems. Please feel free to PM me with any issues and I will do my best to address them. I am by no means a technical person, but I will be able to find the right person to resolve any issues.

Tiffany Raines
Marketing Coordinator
Time Warner Cable
Northeast Ohio Division
TWC-NEOhio is offline  
post #103 of 1958 Old 11-01-2005, 09:59 AM
Advanced Member
 
SteveC's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Location: Akron, OH
Posts: 610
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by cooldjice View Post

INUNDATED, Thanks for the info.

I have a question about OTA free HD.
My TV is HD Ready, but NOT HD built-in.
If I put an external antenna outside and put it into my Adelphia HD set-top-box, will I get the free OTA HD in true HD?
I can put an antenna on my house and just run it into the "ANT IN" on the back of my HD STB.
Will this work?
Thanks in advance!

Sorry but no. The cable companies use an encoding method called QAM. OTA uses 8VSB.
SteveC is offline  
post #104 of 1958 Old 11-01-2005, 01:50 PM
AVS Special Member
 
Inundated's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Cleveland/Akron/Canton, OH - TV market
Posts: 4,766
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by SteveC View Post

Sorry but no. The cable companies use an encoding method called QAM. OTA uses 8VSB.

Which, of course, means that the OP would have to buy an OTA decoder to get the stations. I believe Radio Shack had one recently for under $150...

In the Youngstown market, as only 2 of the local stations are even up in HD. The straggler is WKBN/27, for some reason. Since he's in Sharon, he might have a chance at Pittsburgh with a good antenna.
Inundated is online now  
post #105 of 1958 Old 11-01-2005, 02:08 PM
 
TV21CHIEF's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Youngstown, Ohio
Posts: 380
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by TWC-NEOhio View Post

Good Morning~
My name is Tiffany and I am a Marketing Coordinator for Time Warner Cable, Northeast Ohio Division. I recently joined this forum to provide assistance for those that have questions about our HD service or are experiencing HD problems. Please feel free to PM me with any issues and I will do my best to address them. I am by no means a technical person, but I will be able to find the right person to resolve any issues.


Welcome Tiffany. Glad to have you on the forum.
TV21CHIEF is offline  
post #106 of 1958 Old 11-01-2005, 02:55 PM
Newbie
 
jdswimm's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Columbiana County OH
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Got a question?

What is a dual tuner?
jdswimm is offline  
post #107 of 1958 Old 11-02-2005, 05:19 AM
 
TV21CHIEF's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Youngstown, Ohio
Posts: 380
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jdswimm View Post

Got a question?

What is a dual tuner?


In the context of this forum, it would be a TV capable of receiving both digital and analog stations. A dual tuner can give you the opportunity to have picture-in-picture.
TV21CHIEF is offline  
post #108 of 1958 Old 11-02-2005, 06:07 AM
Advanced Member
 
SteveC's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Location: Akron, OH
Posts: 610
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jdswimm View Post

Got a question?

What is a dual tuner?

My SA 8300 DVR(provided by Time Warner Cable) has two digital tuners. I can record two different HD programs at the same time. It comes in quite handy. Last night at 9 PM I recorded Rome on HBO HD and House on Fox HD on the 8300 while I watched Supernatural on 21.2(the WB) out of Youngstown using another OTA tuner I have in my Home Theater PC. Technology is great.
Steve
SteveC is offline  
post #109 of 1958 Old 11-02-2005, 06:07 AM
Newbie
 
tandias's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


In the Youngstown market, as only 2 of the local stations are even up in HD. The straggler is WKBN/27, for some reason.

Would anyone have any recent info on this?

Regards,
Tandias
tandias is offline  
post #110 of 1958 Old 11-02-2005, 08:22 AM
 
TV21CHIEF's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Youngstown, Ohio
Posts: 380
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by tandias View Post

Would anyone have any recent info on this?

Regards,
Tandias


They don't own their tower anymore. They have people on site now doing upgrades before they can install the DTV antenna, but scheduling and completion is not under control of the station so be patient.
TV21CHIEF is offline  
post #111 of 1958 Old 11-07-2005, 05:40 PM
Member
 
NickG's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Sharon, PA
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by cooldjice View Post

Hi,

I just got HD and I have Adelphia in Sharon, Pennsylvania, north of Pittsburgh.
Of all the major networks, we only have CBS HD.
I was just wondering if any knows if / when we will be getting NBC, ABC, FOX, WB, UPN, etc???
I asked Adelphia and they didn't really know when we don't have the other networks?
Anyone else have Adelphia or live in my region?

Thanks in advance.
Rich T.

where at in Sharon are you located?? i'm on the north side of town.

i gave up on Adelphia years ago when i first got Primestar then was switched to DirecTV when Primestar was bought out. now i cringe whenever i watch Adelphia cable at someones house.

I may be wrong but I'm not wrong long.
NickG is offline  
post #112 of 1958 Old 11-07-2005, 06:42 PM
Newbie
 
tandias's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Can anyone explain why WYTV cant keep an HD feed going for Monday Night Football? Every week it is on and off, this week (Colts @ NE) it is non existent
tandias is offline  
post #113 of 1958 Old 11-08-2005, 12:54 PM
Newbie
 
cooldjice's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by NickG View Post

where at in Sharon are you located?? i'm on the north side of town.

i gave up on Adelphia years ago when i first got Primestar then was switched to DirecTV when Primestar was bought out. now i cringe whenever i watch Adelphia cable at someones house.

Nick G,
I live in Sharon right by East State St. near the high school, before you get into HERMITAGE.
So far, I love ADELPHIA CABLE HD, I just wish we had more of the major networks.
All we have is CBS. I want ABC, NBC, FOX, and UPN in HD!
Anyone know when we will get FOX SPORTS in HD? It's on the GUIDE but there are no shows on it???

Thanks,
Rich T.
cooldjice is offline  
post #114 of 1958 Old 11-08-2005, 05:52 PM
Member
 
NickG's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Sharon, PA
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by cooldjice View Post

Nick G,
I live in Sharon right by East State St. near the high school, before you get into HERMITAGE.
So far, I love ADELPHIA CABLE HD, I just wish we had more of the major networks.
All we have is CBS. I want ABC, NBC, FOX, and UPN in HD!
Anyone know when we will get FOX SPORTS in HD? It's on the GUIDE but there are no shows on it???

i must admit i haven't seen Adelphia Cable HD as of yet and don't know anyone who has it so i can't comment on the video or audio quality. but i still don't see myself giving up DirecTV for it any time before i pass on to the nether world.

Sharon High School, ye olde alma mater!!

I may be wrong but I'm not wrong long.
NickG is offline  
post #115 of 1958 Old 11-09-2005, 07:21 AM - Thread Starter
Member
 
TLaz's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Akron, OH
Posts: 114
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone have an update as to when HDTV transmissions will begin again on WNEO-DT? 11/5/05 has come and gone.

I miss NOVA in HDTV!

Tony
TLaz is offline  
post #116 of 1958 Old 11-09-2005, 05:24 PM
Newbie
 
tandias's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Is anyone getting wytv-dt? It has been a week. Any info at all?
regards,
Tandias
tandias is offline  
post #117 of 1958 Old 11-12-2005, 11:51 PM
AVS Special Member
 
STEELERSRULE's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: North Western PA
Posts: 2,860
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by cooldjice View Post

Nick G,
I live in Sharon right by East State St. near the high school, before you get into HERMITAGE.
So far, I love ADELPHIA CABLE HD, I just wish we had more of the major networks.
All we have is CBS. I want ABC, NBC, FOX, and UPN in HD!
Anyone know when we will get FOX SPORTS in HD? It's on the GUIDE but there are no shows on it???

Thanks,
Rich T.

cooldjice,

I MAY have an answer for you. I live near New Wilmington, PA(Pulaski actually). I also have Adelphia cable.

Now the office where my bills are sent come from the Sharon, PA office, and my channel line-up is the one from the Sharon channel lineup like you. The Sharon office does the service for BOTH New Wilmington, PA and Sharon, PA.

But if you went to the Adelphia website, you would notice that the New Wilm. lineup is different than the Sharon, PA lineup. The New Wilm. lineup contains not only KDKA/CBS out of the Burgh, but also WPXI/NBC, and WTAE/ABC out of the Burgh, while the Sharon line-up does not.

We receive(Sharon Line-up) which has WYFX/Fox out of Youngstown/Masury, and FoxSports Ohio to name 2.

Here are links to BOTH lineups(New Castle first), and you can see the differences:

http://www.adelphia.com/cable_entert...l_line_ups.cfm

http://www.adelphia.com/cable_entert...l_line_ups.cfm

Basically what I am telling you is that someone/somewhere drew a LINE and said "Certain Pittsburgh stations can't go beyond this point on a cable service", and unfortunately SHARON, PA is that LINE(or West Middlesex).

Even though I receive my cable line-up from Sharon, I can still receive via CLEAR QAM on my LG LST-4200A from my cable KDKA/CBS, WPXI/NBC, WTAE/ABC, and WQED/PBS(which you are SUPPOSED to receive, but don't. It is in the Sharon line-up) through my HD STB.

Your local stations are, BY LAW, supposed be sent in the CLEAR by your local cable co. There are ways around it, but most do send them in the Clear(not all though). As long as you get the expanded basic, you are entitled to them. They can't charge you for them. ESPNHD/HBOHD/INHD/INHD2/TNTHD/Etc... Yes they can. Absolutely. But not the OTA stations like PBS/CBS/ABC/NBC/WB/UPN/Etc...

Where I live is the LINE. If you ever looked at DirecTV, and asked them to print a LOCAL channel lineup for your zip code(16148 I think?) you would get the Youngstown stations. My zipcode(16143) is the END OF THE LINE for Burgh stations, and those are the locals I would receive. If I wanted the ones out of YTown or Ohio, I would need an antenna. My zipcode is the end of the line for receiving Burgh stations.

Your best bet to get more stations is to get a big antenna and an HD STB.

Someone drew a line, and unfortunately, you are on the wrong side of it to receive the other Burgh HD stations. Albeit just ONE small step on the wrong side of it.
STEELERSRULE is offline  
post #118 of 1958 Old 11-13-2005, 12:02 AM
AVS Special Member
 
STEELERSRULE's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: North Western PA
Posts: 2,860
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by TWC-NEOhio View Post

Good Morning~
My name is Tiffany and I am a Marketing Coordinator for Time Warner Cable, Northeast Ohio Division. I recently joined this forum to provide assistance for those that have questions about our HD service or are experiencing HD problems. Please feel free to PM me with any issues and I will do my best to address them. I am by no means a technical person, but I will be able to find the right person to resolve any issues.

Tiffany,

I have a question, but it is not technical. Hopefully either you, or someone else can provide an answer .

Living in NW Pennsylvania(between New Wilmington, PA and Sharon, PA) we have Adelphia cable.

Now since Adelphia has been bought out by BOTH Time Warner and Comcast I was wondering do you know who will be taking over Adelphia in this area?

Just across the border from me(In Boardman, OH and Niles, OH), which I believe is part of your territory, it appears as if Time Warner is the dominant provider.

However, if you went about 30 minutes south of me, near Beaver Falls, PA and closer to Pittsburgh, PA, Comcast is dominant.

I was just wondering WHO will be taking over for my area? Or has that NOT been hammered out yet?

No one has actually taken a map and drew a line and said,"Comcast you go here, and Time Warner you go here" yet, have they?

It would just be nice to know what type of channel lineup(and service's available which is MOST important), costs, I as an existing Adelphia customer can look forward to receiving from either service.

Thank You in Advance
STEELERSRULE is offline  
post #119 of 1958 Old 11-13-2005, 01:59 PM
Newbie
 
jdswimm's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Columbiana County OH
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
If anyone has TWCable the WYTV HD feed CH 533 is just a SD feed. The analog feed on Ch 5 on the Salem/Lisbon system has always looked dark. I havent heard anything about when WYTV will get there HD Feed back up and running. Also WNEO HD feed is still the SD of WNEO HD on CH 549. Analog Upcovert is still on CH 550. But watch WYTV on the digital side looks great I wish TWCable would add the SD digital feed of them all that would be great.
jdswimm is offline  
post #120 of 1958 Old 11-13-2005, 02:01 PM
Newbie
 
jdswimm's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Columbiana County OH
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone with cable. How does WBCB look on your cable system? I have TWCable and sometimes it looks horrible.
jdswimm is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off