New York, NY - Cablevision - Page 25 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #721 of 8712 Old 01-13-2006, 08:56 AM
AVS Special Member
 
RemyM's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Stamford, CT
Posts: 4,340
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Liked: 34
Quote:
Originally Posted by Joseph Dubin View Post

We paid a lot more for our HDMI cable (nearly $100) and do not know if this was overkill or helps improve the picture. It might also depend upon the HD set you are using. We have the Sony KD34SBR960 and wanted to be sure it was receiving the best feed from the HD box.

When comparing component to HDMI we did find picture quality to be a little more vivid with HDMI. Because others have not noticed any real difference the more expensive HDMI might do the trick.

$100 is overkill. As I said I got the $9.45 cable and noticed an improvement. No matter what cable you get the difference between HDMI and Component is noticable but small. Component delivers an excellent picture too.
RemyM is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #722 of 8712 Old 01-13-2006, 09:49 AM
AVS Special Member
 
Joseph Dubin's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 2,970
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by RemyM View Post

$100 is overkill. As I said I got the $9.45 cable and noticed an improvement. No matter what cable you get the difference between HDMI and Component is noticable but small. Component delivers an excellent picture too.


"Ouch, that really hurts" (as quoted from another forum member). Actually, we paid $79 but could have used that $69 savings (should have asked if there were any cheaper cables but didn't think to do so). However, even for a small increase in HD picture quality one should use HDMI so as to get the best.
Joseph Dubin is offline  
post #723 of 8712 Old 01-14-2006, 05:17 PM
Member
 
JmakVR6's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Was I supposed to get a manual with this 8300HD? because all I got is this "getting started with your HD DVR" guide.
JmakVR6 is offline  
post #724 of 8712 Old 01-14-2006, 06:13 PM
AVS Special Member
 
BenDover's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: NY
Posts: 5,331
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I thought there was a way to do a hard restart on the 8300HD by just a combination of buttons, as opposed to pulling the plug, or am I confusing it with my old VOOM box?
BenDover is offline  
post #725 of 8712 Old 01-15-2006, 07:32 AM
Advanced Member
 
Stoney Jackson's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Long Island NY
Posts: 576
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 23
Hi, new to HD with a few questions. I just got an HDTV and went down to Cablevision's store (Hauppauge LI) to pick up an HD box. They gave me a Scientific Atlanta Explorer 4200HD. What's the difference between this and the 8300HD. Mine does not have optical digital audio output on it, which I need for my receiver. Also, does Cablevision out on Long Island offer other boxes? Can I bring it back and request a different one? Do they have models with one of those DVR or PVR type things, where you can record and watch later? Will it record in HD?

Also, I've noticed that some HD channels look much better than others, particularly bad is the Universal HD, which to me looks very smeary most of the time, but I guess it depends on what is being shown, because last night I watched a bit of Hard Target on Universal and it looked pretty good.

Sorry if any of these are stupid questions, but this is all new to me. Thanks in advance.
Stoney Jackson is offline  
post #726 of 8712 Old 01-15-2006, 07:54 AM
Senior Member
 
gprace's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Long Island, New York
Posts: 467
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 23 Post(s)
Liked: 210
Quote:
Originally Posted by Stoney Jackson View Post

Hi, new to HD with a few questions. I just got an HDTV and went down to Cablevision's store (Hauppauge LI) to pick up an HD box. They gave me a Scientific Atlanta Explorer 4200HD. What's the difference between this and the 8300HD. Mine does not have optical digital audio output on it, which I need for my receiver. Also, does Cablevision out on Long Island offer other boxes? Can I bring it back and request a different one? Do they have models with one of those DVR or PVR type things, where you can record and watch later? Will it record in HD?

Also, I've noticed that some HD channels look much better than others, particularly bad is the Universal HD, which to me looks very smeary most of the time, but I guess it depends on what is being shown, because last night I watched a bit of Hard Target on Universal and it looked pretty good.

Sorry if any of these are stupid questions, but this is all new to me. Thanks in advance.

Hi,
Exchange the box for the Scientific Atlanta 8300HD. This is a DVR which will allow you to record SD and HD programming on the hard drive. The 8300 also has optical and coax digital audio outputs. Also can time slip if you are watching live programming and are interrupted by phone call, etc. I also noticed the difference in various HD programming. Live broadcasts seem to be the best. Other programming seems to vary in quality.
gprace is offline  
post #727 of 8712 Old 01-15-2006, 08:11 AM
Advanced Member
 
Stoney Jackson's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Long Island NY
Posts: 576
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 23
Thanks, I will exchange the box. How mush programming can fit on the 8300HD's DVR?
Also, Is there any news on Cablevision LI getting any more HD channels?
Stoney Jackson is offline  
post #728 of 8712 Old 01-15-2006, 11:37 AM
AVS Special Member
 
Joseph Dubin's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 2,970
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Stoney Jackson View Post

Thanks, I will exchange the box. How mush programming can fit on the 8300HD's DVR?
Also, Is there any news on Cablevision LI getting any more HD channels?

The DVR can store up to 40 hours of HD recording and up to 100 hours standard definition. I find picture quality slightly better than the 4200 stand alone HD box. We have cablevision for the Bronx and have not found any degradation on Universal HD.

The cost is an extra $9.95 a month for the box - just be sure two codes are registered by cablevision when you get your box. Because the scanner failed to pick up the code authorizing copying ("out to VCR") we couldn't make any recordings onto DVD. Customer representatives could not understand why this was happening but after several calls a DVR technician finally saw the code authorizing recording was never entered.
Joseph Dubin is offline  
post #729 of 8712 Old 01-16-2006, 07:54 AM
AVS Special Member
 
RemyM's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Stamford, CT
Posts: 4,340
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Liked: 34
The DVR can only hold 20 hours of HD recordings.
RemyM is online now  
post #730 of 8712 Old 01-17-2006, 07:09 AM
AVS Special Member
 
Joseph Dubin's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 2,970
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by RemyM View Post

The DVR can only hold 20 hours of HD recordings.

Remy,

My user manual for the HD DVR says 40 hours of HD and 100 hours of standard quality. When having approximately 10 hours stored on hard drive it registered less than 10% full.
Joseph Dubin is offline  
post #731 of 8712 Old 01-17-2006, 07:59 AM
AVS Special Member
 
RemyM's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Stamford, CT
Posts: 4,340
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Liked: 34
All I can tell you is my SA8300HD from Cablevision with a 160GB drive can only hold 20 hours of HD, and that's what it says in can store in SA's manual.
RemyM is online now  
post #732 of 8712 Old 01-17-2006, 08:46 AM
AVS Special Member
 
baimo's Avatar
 
Join Date: Sep 1999
Location: NJ
Posts: 2,279
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
I live in central NJ and am thinking of changing from Directv to Cablevision HD. I was watching some hdtv at a friends house and the program guide was painfully slow. Is it still slow with the newest HD STB's and HD-STB-DVR?

Thanks in advance. DirecTV was upgrading my system to Mpeg4 and made me wait all day for a noshow installer. Looking at alternatives.

baimo
baimo is offline  
post #733 of 8712 Old 01-17-2006, 09:36 AM
AVS Special Member
 
Joseph Dubin's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 2,970
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by baimo View Post

I live in central NJ and am thinking of changing from Directv to Cablevision HD. I was watching some hdtv at a friends house and the program guide was painfully slow. Is it still slow with the newest HD STB's and HD-STB-DVR?

Thanks in advance. DirecTV was upgrading my system to Mpeg4 and made me wait all day for a noshow installer. Looking at alternatives.

baimo

The TV guide on Cablevisions's HD DVR is fast; it's faster than the Stand Alone box.
Joseph Dubin is offline  
post #734 of 8712 Old 01-17-2006, 09:41 AM
AVS Special Member
 
Joseph Dubin's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 2,970
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by RemyM View Post

All I can tell you is my SA8300HD from Cablevision with a 160GB drive can only hold 20 hours of HD, and that's what it says in can store in SA's manual.

Seems Cablevision revised it's description and neither of us was totally correct - from their webpage:

"record and store up to 100 hours of standard-definition programming on the iO DVR and up to 24 hours of High-Definition programming on the iO DVR for HDTV".
Joseph Dubin is offline  
post #735 of 8712 Old 01-17-2006, 12:13 PM
Member
 
JmakVR6's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So is that a different unit then cause mine with only record 20 hours of HD.

The guide speed is def much faster than I anticipated, 100x better than any satelitte guide where you have to wait 3 minutes to get the same nights info.
JmakVR6 is offline  
post #736 of 8712 Old 01-17-2006, 08:05 PM
njt
Member
 
njt's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Westminster, CO
Posts: 170
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anybody watching NBATV/INHD 1 recently? Noticed that the last one (Bulls a few days ago) and tonight's (Suns/Kings) is a poor feed. Seems to have a lot of macroblocking.
njt is offline  
post #737 of 8712 Old 01-17-2006, 08:08 PM
Member
 
JmakVR6's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by njt View Post

Anybody watching NBATV/INHD 1 recently? Noticed that the last one (Bulls a few days ago) and tonight's (Suns/Kings) is a poor feed. Seems to have a lot of macroblocking.

Yes, I actually just noticed that. Compare the game on the INHD channel to the college game on ESPN HD and there is a noticable difference.

Just got my HDMI cable today...I dont think I notice a difference but I'm happy knowing its the better connection
JmakVR6 is offline  
post #738 of 8712 Old 01-18-2006, 05:38 AM
Member
 
Brighton Line's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Brooklyn, NY
Posts: 80
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This is only happening on Standard Definition channels not any of the HD channels, I get a line across the very top of my Dell W3201 that shimmies. It also appears on recorded Standard Def tv. Depending on the color background it is very noticeable to you have to look hard to see it (black colors).
All HD channels are fine, actually fantastic.
This appears on HDMI as well as Componet but I do not see it on the componet connection on my DVD player or the HDMI (DVI/HDMI) from the computer. The 8300HD is in Auto mode and all the modes are enabled.
Cablevision of NYC, Brooklyn.
Any ideas?
Brighton Line is offline  
post #739 of 8712 Old 01-18-2006, 07:14 AM
AVS Special Member
 
Joseph Dubin's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 2,970
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Anybody know the latest regarding negotiations with Sportsnet New York so it will be aired on Cablevision? Am now afraid the Mets will be blacked out just like the YES Network a few years back. Of course, Sportsnet New York is jointly owned by Time Warner and Comcast.
Joseph Dubin is offline  
post #740 of 8712 Old 01-18-2006, 12:31 PM
Advanced Member
 
CountryJoe's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: East Northport, NY
Posts: 558
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi Folks. I am thinking of going with Cablevision. I currently have Dish and OTA. I would keep OTA. The PQ is amazing. My question: Is there anyone here who has had Dish and switched to Cablevision? If so, what is your experience with PQ, especially on HD. Thanks, Joe
CountryJoe is offline  
post #741 of 8712 Old 01-18-2006, 01:58 PM
AVS Special Member
 
RemyM's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Stamford, CT
Posts: 4,340
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Liked: 34
Jan 18, 2006

By MSGNetwork.com

MSG, continuing its trend as an industry leader in technology, will air its first hi-definition (HD) away game Thursday, January 19 as the New York Rangers take on the Pittsburgh Penguins in the steel city.

In total, MSG and FSN New York will air 17 HD away hockey and basketball games this season.

MSG currently airs home games of the New York Knicks, Rangers, Liberty, Islanders and New Jersey Devils in HD.

The next HD away game will air this Saturday, January 21st when the Rangers go to Boston to battle the Bruins. MSG will broadcast the first Knicks away game on February 8th in New Jersey versus the Nets. As the seasons progress, MSG will look to add more HD away games.
RemyM is online now  
post #742 of 8712 Old 01-18-2006, 02:45 PM
njt
Member
 
njt's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Westminster, CO
Posts: 170
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by RemyM View Post

Jan 18, 2006
MSG will broadcast the first Knicks away game on February 8th in New Jersey versus the Nets. As the seasons progress, MSG will look to add more HD away games.

*Very* exciting news. I was under the impression that this was still quite a ways away.

Quote:
Originally Posted by JmakVR6 View Post

Yes, I actually just noticed that. Compare the game on the INHD channel to the college game on ESPN HD and there is a noticable difference.

Just got my HDMI cable today...I dont think I notice a difference but I'm happy knowing its the better connection

I don't think it was like this earlier in the year. I believe the issue is caused during compression before transmission, but it is usually reserved for extreme cases (e.g., an entire flock of birds in fast motion). This seems to be inconsistent with that. The macro blocking occurs with very little motion. When there is a lot the transimission degrades completely. But I agree not only is different from games on other channels, its different from other broadcasts on INHD. For example, I'm watching college bball on INHD now and don't see the issue.

Thanks for replying though... thought the problem might be on my end.
njt is offline  
post #743 of 8712 Old 01-19-2006, 09:48 AM
Member
 
Ruidh's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 88
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Brighton Line View Post

This is only happening on Standard Definition channels not any of the HD channels, I get a line across the very top of my Dell W3201 that shimmies. It also appears on recorded Standard Def tv.

Sounds like your display needs to be adjusted. There is "stuff" in an analog signal which isn't intended to be displayed. If your display is out of adjustment and trying to display data in the VBI (vertical blanking interval) you will see just what you've described.
Ruidh is offline  
post #744 of 8712 Old 01-20-2006, 05:18 PM
Advanced Member
 
Stoney Jackson's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Long Island NY
Posts: 576
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 23
My first week of owning an HDTV is over. Here are a few thoughts regarding Cablevision.
I hope they offer a few new channels soon, although it seems like they have a lot of HD they really don't. (I don't have any of the pay channels yet, because my Optimum Double Play special is expiring this month, and I've already added the DVR box, so my bill is going up, up, up!) 721 (PBS) shows no HD content at all, and is actually a 480 signal. Why bother? Yes network is usually a blue screen. MSG is only HD when home games are on (and now a few away games). Can't they get rid of 721 and give us something like TNTHD or INHD2 or ESPN 2HD?

Oh well, my 2 cents
Stoney Jackson is offline  
post #745 of 8712 Old 01-20-2006, 06:59 PM
Member
 
Jonny's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Yonkers & NYC
Posts: 139
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I tell you what i dont understand is INHD...its just an ongoing advertisement for INHD2 which seems to have some decent material...aside from that its just re-airings of Boxing and UFC lol.

-J-
Jonny is offline  
post #746 of 8712 Old 01-21-2006, 09:08 AM
Senior Member
 
paris401's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 373
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 15
i got a new 55'' samsung plasma hooked up to a s.atlanta cablevision hdtv box with component cables... can i buy a short 3' dvi cable, plug it in and improve my picture, or is it a waste of 30/40 bucks..

thanks
paris401 is offline  
post #747 of 8712 Old 01-21-2006, 09:53 AM
AVS Special Member
 
icemannyr's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: NYC Area
Posts: 4,424
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 11
Anyone else today notice the video on MSG has more of a blue tint on white
colors and is a bit less sharp while the FSN video is more a neutral
white and sharper? Does the HD feed look more like FSN's feed?
icemannyr is offline  
post #748 of 8712 Old 01-21-2006, 11:32 AM
AVS Special Member
 
icemannyr's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: NYC Area
Posts: 4,424
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 11
MSG Looks much better now. The blue tint is gone and the video looks sharper.
icemannyr is offline  
post #749 of 8712 Old 01-21-2006, 02:31 PM
AVS Club Gold
 
Dennis.Mitchell's Avatar
 
Join Date: Mar 2000
Location: N Massapequa, NY USA
Posts: 275
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by paris401 View Post

i got a new 55'' samsung plasma hooked up to a s.atlanta cablevision hdtv box with component cables... can i buy a short 3' dvi cable, plug it in and improve my picture, or is it a waste of 30/40 bucks..

thanks

Yes, you should go that way as long as the samsung is HDCP compliant. , that would be superior to component connection. Since it is new plasma unit, it should be compatible with your SA cable box with HDMI.

You may wish to purchase at a store with refund policy, since HDMI handshaking between devices can sometimes not be compatible.

Dennis
Dennis.Mitchell is offline  
post #750 of 8712 Old 01-22-2006, 07:38 AM
Member
 
Phreshness's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey there,

I bought a 46" Toshiba DLP tv back in November, and have CV's 4200HD cable box. This set has a cablecard slot on it and I just wanted to know about anybody's good/bad experiences as of late. How is working with TVGuide onScreen as well? I'd really like to change over to the card, but not if its going to cost me a lot of aggravation!

Also, is it $50 now to have an installer come out and install one of these things? According to last months bill, that appears to be the case!
Phreshness is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off