Detroit, MI - HDTV - Page 193 - AVS Forum
Forum Jump: 
 2Likes
Reply
 
Thread Tools
post #5761 of 11895 Old 04-01-2008, 04:15 PM
Advanced Member
 
halo0's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Ann Arbor, MI
Posts: 576
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Anybody know where FSN Plus is supposed to be on Comcast? I don't see it anywhere here in Ann Arbor - either on my channel guide or on Comcast's website. Some Tigers games are only on FSN+...
halo0 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #5762 of 11895 Old 04-01-2008, 04:22 PM
Advanced Member
 
halo0's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Ann Arbor, MI
Posts: 576
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by pflavell View Post

Channel 230 on Comcast here in Marysville is still a Mirror to 191 Discovery HD.

Anybody else in SE Michigan with this problem or is Disney coming through correctly?

Pete

(ironically Disney HD is showing in the clear on QAM (8.1))

230 is coming thru as Disney HD here in AA. The rest are all present as well, but my guide data isn't updated yet. Most of them say they are on demand channels, but I think that's Tivo's fault.
halo0 is offline  
post #5763 of 11895 Old 04-01-2008, 04:27 PM
AVS Special Member
 
jefbal99's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lansing, MI
Posts: 3,064
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by halo0 View Post

Anybody know where FSN Plus is supposed to be on Comcast? I don't see it anywhere here in Ann Arbor - either on my channel guide or on Comcast's website. Some Tigers games are only on FSN+...

900/901 digital channel and requires a stb

It's time to give props to WLNS for the HD crawl generator!!!

Now we need WHTV to go HD and Lansing's CW to get a separate transmitter so it isn't a digital sub.
jefbal99 is offline  
post #5764 of 11895 Old 04-01-2008, 07:06 PM
Member
 
fastzipperus's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 58
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Is anyone else watching the Office on TBSHD on Comcast right now? They are acutally displaying the show in HD! It's a miracle!
fastzipperus is offline  
post #5765 of 11895 Old 04-01-2008, 07:17 PM
Member
 
3DCadman's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Marysville, Michigan
Posts: 134
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Is anyone else having severe pixilization and dropout issues on CBS HD? I have 2 Tivo HD units w/cablecards, and CBSHD is near unwatchable.

This seems to have been going on for at least a couple weeks, and its getting worse. It doesn't seem to happen on any other channel.

Edit: sorry, forgot to mention I'm on Comcast.

Andy

Around the survivors, a perimeter create! - Yoda
3DCadman is offline  
post #5766 of 11895 Old 04-01-2008, 08:13 PM
Advanced Member
 
halo0's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Ann Arbor, MI
Posts: 576
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by jefbal99 View Post

900/901 digital channel and requires a stb

Is it one or the other, or both? My guide shows 900 and 901 with every program listing as "Local Origination", including April 9th at 7 PM when the Tiger's schedule indicates there should be a game on there.
halo0 is offline  
post #5767 of 11895 Old 04-01-2008, 08:37 PM
AVS Club Gold
 
homcom's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: SE Michigan
Posts: 6,281
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by halo0 View Post

Is it one or the other, or both? My guide shows 900 and 901 with every program listing as "Local Origination", including April 9th at 7 PM when the Tiger's schedule indicates there should be a game on there.

The games on FSN Plus do not show up in the guide, they just preempt the endless infomercial that runs on that channel.
homcom is offline  
post #5768 of 11895 Old 04-02-2008, 05:57 AM
AVS Addicted Member
 
Ken H's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Metro Detroit
Posts: 45,876
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Latest updates:

- Comcast adds
211 The Science Channel HD
222 AMC HD
229 ABC Family HD
230 Disney HD

- WKBD-DT The CW goes DD5.1

- WXYZ-DT adds Retro TV as a subchannel on -2, and Doppler 7 Radar is moved to -3.

'Better Living Through Modern, Expensive, Electronic Devices'

Ken H is offline  
post #5769 of 11895 Old 04-02-2008, 06:52 AM
Advanced Member
 
halo0's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Ann Arbor, MI
Posts: 576
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by homcom View Post

The games on FSN Plus do not show up in the guide, they just preempt the endless infomercial that runs on that channel.

Wow, that's a GREAT feature for Tivo/DVR users.
halo0 is offline  
post #5770 of 11895 Old 04-02-2008, 07:02 AM
Member
 
rockstar_not's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
WXYZ shows RTN program guide on their website here:

http://www.wxyz.com/content/stationl...7/default.aspx

For those of us just getting it QAM and OTA instead of digital cable box from Comcast, WOW et. al.
rockstar_not is offline  
post #5771 of 11895 Old 04-02-2008, 07:06 AM
Member
 
rockstar_not's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by homcom View Post

The games on FSN Plus do not show up in the guide, they just preempt the endless infomercial that runs on that channel.

On a QAM rescan of Comcast Royal Oak service area, I got a couple new infomercial channels the other day. Could it be that one of them is FSN?

New stuff that showed up has already been listed, but for completeness:

QAM 7-2 is now Retro TV Network
QAM 8-1 is Disney HD (though it's not 16:9, forced 4:3 and probably not real HD
QAM 8-2 is ABC Family, again listed as HD, but probably not
QAM 8-3 is Science HD - says it's at 1080i, but doesn't seem quite HD
QAM 100-9 TCT religious programming
rockstar_not is offline  
post #5772 of 11895 Old 04-02-2008, 08:08 AM
AVS Club Gold
 
homcom's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: SE Michigan
Posts: 6,281
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by rockstar_not View Post

WXYZ shows RTN program guide on their website here:

http://www.wxyz.com/content/stationl...7/default.aspx

For those of us just getting it QAM and OTA instead of digital cable box from Comcast, WOW et. al.

I notice their schedule is listing sports/show name on Saturday. Anyone know what they plan on showing?
homcom is offline  
post #5773 of 11895 Old 04-02-2008, 08:47 AM
Senior Member
 
doublejack's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 407
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
8-1 Disney and 8-2 ABC Family are showing no actual HD content from what I can tell. As someone mentioned, they still look better than the SD versions but they clearly aren't broadcasting HD.

On the other hand, I watched a show on 8-3 Science HD last night that was definitely in HD, but again they have some programming that is lesser quality as well. Some of it looks like it might have even been 4:3 SD material that was chopped into 16:9 format, a la what Discovery frequently does.

I don't expect these to stick around for long at all in the clear. My guess is they'll be gone this weekend. It seems Comcast does all of their work rearranging & encrypting channels late on Saturdays or early on Sundays. Maybe a month ago I got NBA Television and USA Network HD in clear QAM, and they lasted almost exactly one week before going poof.
doublejack is offline  
post #5774 of 11895 Old 04-02-2008, 09:10 AM
AVS Special Member
 
Jeremy W's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Detroit
Posts: 4,776
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by doublejack View Post

8-1 Disney and 8-2 ABC Family are showing no actual HD content from what I can tell.

Disney is showing a good amount of HD content. I just got it on DirecTV this morning, and every time I've checked on it, it's been in HD.
Jeremy W is offline  
post #5775 of 11895 Old 04-02-2008, 09:15 AM
AVS Addicted Member
 
Ken H's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Metro Detroit
Posts: 45,876
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by doublejack View Post


I don't expect these to stick around for long at all in the clear.

In my best Ed McMannon voice: "You are correct sir!"

'Better Living Through Modern, Expensive, Electronic Devices'

Ken H is offline  
post #5776 of 11895 Old 04-02-2008, 09:51 AM
AVS Special Member
 
jefbal99's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lansing, MI
Posts: 3,064
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by doublejack View Post

8-1 Disney and 8-2 ABC Family are showing no actual HD content from what I can tell. As someone mentioned, they still look better than the SD versions but they clearly aren't broadcasting HD.

On the other hand, I watched a show on 8-3 Science HD last night that was definitely in HD, but again they have some programming that is lesser quality as well. Some of it looks like it might have even been 4:3 SD material that was chopped into 16:9 format, a la what Discovery frequently does.

I don't expect these to stick around for long at all in the clear. My guess is they'll be gone this weekend. It seems Comcast does all of their work rearranging & encrypting channels late on Saturdays or early on Sundays. Maybe a month ago I got NBA Television and USA Network HD in clear QAM, and they lasted almost exactly one week before going poof.

Disney is definitely broadcasting in HD as it was added on D* this morning and there are many reports of HD programming. Same for Toon Disney HD

It's time to give props to WLNS for the HD crawl generator!!!

Now we need WHTV to go HD and Lansing's CW to get a separate transmitter so it isn't a digital sub.
jefbal99 is offline  
post #5777 of 11895 Old 04-02-2008, 11:01 AM
Newbie
 
Grandad3's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi folks, new to the board. I noticed that new RTN7 on my
Comcast system and started searching to see just what an RTN was. I came across this site and found out and decided to join up. I also noticed the new HD channels, Disney, Science, ABC Family and, AMC. They all look pretty good so far. On the RTN7, they've been showing current programming, All My Children. I'm hoping to see, something a little less current. Shows like the ones some you mentioned above.
Grandad3 is offline  
post #5778 of 11895 Old 04-02-2008, 11:04 AM
Senior Member
 
doublejack's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 407
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Jeremy W View Post

Disney is showing a good amount of HD content. I just got it on DirecTV this morning, and every time I've checked on it, it's been in HD.

Quote:
Originally Posted by jefbal99 View Post

Disney is definitely broadcasting in HD as it was added on D* this morning and there are many reports of HD programming. Same for Toon Disney HD

There wasn't any last night during the times I flipped the station on to see what it looked like. Just a bunch of 4:3 SD+ content.
doublejack is offline  
post #5779 of 11895 Old 04-02-2008, 12:48 PM
AVS Special Member
 
qz3fwd's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2,893
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 74 Post(s)
Liked: 42
WXYZ adding RTN as a sub-channel is a very bad thing as they are now molesting the main HD signal during prime time shows (since RTN has content 24/7).
RTN is a parasite sub-channel only taking away bitrate from the real channel for what-20 to 40 year old overcompressed tv series which if I were going to watch would much rather rent on DVD with 8mbps bitrate, not 3!
Someone please sabotage the RTN IRD during prime time hours.

Thank You
qz3fwd is offline  
post #5780 of 11895 Old 04-02-2008, 12:51 PM
Member
 
axemanozh's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 83
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by jefbal99 View Post

900/901 digital channel and requires a stb

I was getting FSN+ on QAM channel 75-901 a few weeks back when they were showing the Summit League college basketball tournament. It looks like Comcast shuffled the channels around, though. I'll have to do a rescan and hope I can find it again.
axemanozh is offline  
post #5781 of 11895 Old 04-02-2008, 01:57 PM
AVS Addicted Member
 
Ken H's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Metro Detroit
Posts: 45,876
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Grandad3 View Post

Hi folks, new to the board. I noticed that new RTN7 on my
Comcast system and started searching to see just what an RTN was. I came across this site and found out and decided to join up. I also noticed the new HD channels, Disney, Science, ABC Family and, AMC. They all look pretty good so far. On the RTN7, they've been showing current programming, All My Children. I'm hoping to see, something a little less current. Shows like the ones some you mentioned above.

Check the first post of this topic, for a link to RTN web site & a list of the programs they have.

'Better Living Through Modern, Expensive, Electronic Devices'

Ken H is offline  
post #5782 of 11895 Old 04-02-2008, 03:48 PM
Newbie
 
Jwobot's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
WOW HDTV on front page is missing some HD channels

410 HBO HD
449 SHO HD
471 MAX HD
493 Starz HD
Jwobot is offline  
post #5783 of 11895 Old 04-02-2008, 07:21 PM
Member
 
tollonodre's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 145
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by qz3fwd View Post

WXYZ adding RTN as a sub-channel is a very bad thing as they are now molesting the main HD signal during prime time shows (since RTN has content 24/7).
RTN is a parasite sub-channel only taking away bitrate from the real channel for what-20 to 40 year old overcompressed tv series which if I were going to watch would much rather rent on DVD with 8mbps bitrate, not 3!
Someone please sabotage the RTN IRD during prime time hours.

Thank You

No one, and I mean NO ONE, cares about the change in bit rate - if there is any.
That's like arguing how many angels fit on the head of a pin.

The prime channel HD looks fine.
The new sub-channel looks great, not overcompressed at all.
At least it does OTA.


You don't like it?
Don't watch it.

The rest of us will enjoy it...
tollonodre is offline  
post #5784 of 11895 Old 04-02-2008, 07:30 PM
AVS Club Gold
 
homcom's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: SE Michigan
Posts: 6,281
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by tollonodre View Post

No one, and I mean NO ONE, cares about the change in bit rate - if there is any.
That's like arguing how many angels fit on the head of a pin.

The prime channel HD looks fine.
The new sub-channel looks great, not overcompressed at all.
At least it does OTA.


You don't like it?
Don't watch it.

The rest of us will enjoy it...

Count me in as a no one, I care. I'm not overly concerned about it, but I will watch WXYZ over the next few weeks to form my own opinion of what they are doing now. If HDTV quality has gone down thats a shame that is not in my opinion countered by the new choice of programming offered by RTN.
homcom is offline  
post #5785 of 11895 Old 04-02-2008, 08:01 PM
AVS Addicted Member
 
Ken H's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Metro Detroit
Posts: 45,876
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by tollonodre View Post

No one, and I mean NO ONE, cares about the change in bit rate - if there is any.

?

You're in the wrong forum. This is an HDTV forum. All of us here care about bits not allocated to the main HD channel.

'Better Living Through Modern, Expensive, Electronic Devices'

Ken H is offline  
post #5786 of 11895 Old 04-02-2008, 08:06 PM
AVS Addicted Member
 
Ken H's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Metro Detroit
Posts: 45,876
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Jwobot View Post

WOW HDTV on front page is missing some HD channels

410 HBO HD
449 SHO HD
471 MAX HD
493 Starz HD

Added, thanks.

'Better Living Through Modern, Expensive, Electronic Devices'

Ken H is offline  
post #5787 of 11895 Old 04-02-2008, 08:20 PM
Member
 
tollonodre's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 145
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Ken H View Post

?

You're in the wrong forum. This is an HDTV forum. All of us here care about bits not allocated to the main HD channel.

My mistake.
tollonodre is offline  
post #5788 of 11895 Old 04-03-2008, 05:38 AM
Member
 
rockstar_not's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Ken H View Post

?

You're in the wrong forum. This is an HDTV forum. All of us here care about bits not allocated to the main HD channel.

Ken, is there another forum that you know of which just discusses what digital content is available in the Detroit area?

I ask this because I'm torn between being a hard-core HD devotee (which I'm not quite there) and also getting the biggest selection of content for the least amount of money (the stingy side of me).

So, I actually like RTN and haven't noticed a degredation to 7-1, which didn't seem to broadcast much in HD to begin with before RTN came on-line.

Am I right or wrong about that? I honestly don't know.

Also - any help pointing to a general digital TV lineup discussion for Detroit?
rockstar_not is offline  
post #5789 of 11895 Old 04-03-2008, 07:52 AM
Member
 
Alphy's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
do we know for a fact that WXYZ primary channel is now broadcasting at a lower bitrate, for a fact? And if so, by what degree?
Alphy is offline  
post #5790 of 11895 Old 04-03-2008, 08:37 AM
AVS Addicted Member
 
Ken H's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Metro Detroit
Posts: 45,876
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by rockstar_not View Post

Ken, is there another forum that you know of which just discusses what digital content is available in the Detroit area?

Not that I'm aware of.

In general, we don't discourage limited discussion of the standard digital channels, but HD is the primary focus.

'Better Living Through Modern, Expensive, Electronic Devices'

Ken H is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off