Fort Smith, AR - HDTV - Page 6 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #151 of 3402 Old 02-07-2006, 09:34 PM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I thought you meant you weren't picking up anything anywhere.

Is it a Samsung OTA-only box, or OTA+DirecTV box?
arxaw is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #152 of 3402 Old 02-08-2006, 05:19 PM
Member
 
Theoliver's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Springdale
Posts: 89
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
It's a Samsung HD decoder with DirecTV and I'm inputting my OTA and basic cable through it as well.
Theoliver is offline  
post #153 of 3402 Old 02-09-2006, 10:00 AM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Try unplugging the Samsung to reset it. Then, do a re-scan. Make sure you're scanning for OTA digital, not OTA NTSC or Cable NTSC. Does your Samsung model have separate coax inputs for satellite, cable and OTA? If so, make sure they're all connected to the correct input.
arxaw is offline  
post #154 of 3402 Old 02-10-2006, 08:46 AM
Member
 
WED0420's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Not that I'm a huge fan of the Winter Olympics, but I'm guessing that our only means to watch the Games in HD will be via Universal HD?

I've not seen or heard anything from KNWA that would lead me to believe otherwise . . .
WED0420 is offline  
post #155 of 3402 Old 02-10-2006, 10:00 AM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
KNWA doesn't even have a digital signal yet. Their sista station in LR, KARK, just got HD this week, but they're still only xmitting @ a measly 4kW, so not too many people can receive the station there. Blame their cheap owner, Nexstar.

You can watch quite a bit of HD olympics on UHD channel 74 on DirecTV.
arxaw is offline  
post #156 of 3402 Old 02-12-2006, 10:56 PM
Member
 
wegaboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Arkansas
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I don't know if anybody noticed, but the fine engineers at Hearst-Argyle fixed the white "sparks" problem that KHOG had with its digital programming. HD shows on ABC look fantastic now.
wegaboy is offline  
post #157 of 3402 Old 02-13-2006, 07:13 AM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I haven't seen any "white sparks" on 29-1. Do you get KHOG-DT OTA or from cable?
arxaw is offline  
post #158 of 3402 Old 02-13-2006, 11:59 AM
Advanced Member
 
Xayd's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 817
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Has anyone except me gotten terrible ESPNHD reception over the past few days in and around Van Buren?

I would think this might be my box if it wasn't only affecting that one channel. It seems like it's unable to sync to the stream or something. Every few seconds the channel freezes and glitches, it's been like this every time I've checked it for the past two days.
Xayd is offline  
post #159 of 3402 Old 02-13-2006, 12:34 PM
Member
 
arkeng's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Greenwood, AR
Posts: 168
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hello from Greenwood, about 15 miles SE of Fort Smith for those not familiar with the area. I've been following this thread for a short while now and share everybody's wish for our local NBC to go high power and HD and for Fox to do something. My OTA digital reception here is actually better than one might expect. I live near the top of a hill and have a Channel Master 4221 antenna and preamp mounted on a mast just above the eaves and a Hughes HTL-HD receiver. I can almost always get Tulsa NBC (2-1) and CBS (6-1), and PBS from both Eufaula (3-1) and Tulsa (11-1), in addition to KFSM and KHOG/KHBS (both channels) and KAFT. I can even get KFTA's (KNWA south) low-power digital signal (24-1) if I move the antenna and raise it a few feet. But try as I might, I can only get a decent signal from the Tulsa Fox station (23-1) occasionally, usually on summer evenings. I suspect that if I raised my antenna another 20 feet or so and switched to a 4228 or similar antenna I might get Fox from Tulsa most of the time, but then I'd be faced with ugly-antenna issues with the wife (some of you may know what I'm talking about) and probably reception issues with the local channels because of the narrower beamwidth of the 4228. Anyway, just wanted to say hello and let everybody know there's digital life down here in Greenwood and that I appreciate this thread and follow it with interest.
arkeng is offline  
post #160 of 3402 Old 02-13-2006, 04:10 PM
Member
 
wegaboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Arkansas
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by arxaw View Post

I haven't seen any "white sparks" on 29-1. Do you get KHOG-DT OTA or from cable?

I get KHOG from Cox cable. The "white sparks" had been an issue here in Fayetteville for awhile but they upgraded some software or something last week to fix the problem. It had something to do with ABC being broadcasted in 720p instead of 1080i. The "sparks" were only noticeable on dark scenes.
wegaboy is offline  
post #161 of 3402 Old 02-14-2006, 07:25 AM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Must've been a problem between KHOG-DT and cox. I never saw the white sparks OTA.
arxaw is offline  
post #162 of 3402 Old 02-14-2006, 07:39 AM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Welcome to the forum, arkeng. You're probably correct about switching from the CM 4221 to the 4228. You would gain signal strength, but also gain (probably unwanted) directionality, and might have to rotate the antenna when switching between Tulsa and Ft Smith/Fay stations. And the 4228 being twice as large, gives you more wind loading on the mast, which would be an issue on a windy hilltop. And then there's the "ugly" problem....

You might do just as well by raising the height of the 4221.
arxaw is offline  
post #163 of 3402 Old 02-14-2006, 09:34 PM
Member
 
mcrendog's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Fort Smith, AR
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Xayd View Post

Has anyone except me gotten terrible ESPNHD reception over the past few days in and around Van Buren?

I would think this might be my box if it wasn't only affecting that one channel. It seems like it's unable to sync to the stream or something. Every few seconds the channel freezes and glitches, it's been like this every time I've checked it for the past two days.

I live in Van Buren and I haven't had any problems. I have a Cablecard.
mcrendog is offline  
post #164 of 3402 Old 02-14-2006, 09:35 PM
Member
 
mcrendog's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Fort Smith, AR
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by arxaw View Post

Must've been a problem between KHOG-DT and cox. I never saw the white sparks OTA.

I saw sparks OTA and through the cable. But it does seem fine now.
mcrendog is offline  
post #165 of 3402 Old 02-18-2006, 10:55 AM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Major pixelization on KHOG-DT 29-1 yesterday and today. Signal strength is a steady 100.

Anyone else having problems with 29-1 OTA?
arxaw is offline  
post #166 of 3402 Old 02-18-2006, 11:56 AM
Senior Member
 
Arkie's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Harrison, Arkansas
Posts: 215
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I got a signal of 74 and it is unwatchable due to pixelation....

thank goodness the upn in springfield has the hog game on today.....
Arkie is offline  
post #167 of 3402 Old 02-18-2006, 12:10 PM
Member
 
arkeng's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Greenwood, AR
Posts: 168
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Pixelation on 29-1 here in Greenwood also, but 40-1 is fine.
arkeng is offline  
post #168 of 3402 Old 02-18-2006, 12:28 PM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Anyone else having reception problems with 29-1 OTA, please report them here.

Or call the News Dept. at 479 783-8133 and ask them to forward the reception problem to an engineer or MCO.
arxaw is offline  
post #169 of 3402 Old 02-24-2006, 01:12 PM
Senior Member
 
4029engineering's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Fort Smith AR / Fayetteville AR
Posts: 416
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
We are going to join this forum on a trial basis. We will try to answer some of your questions and listen to your complaints.

We are just a few engineers who are HD viewers, just like you. Anything we say on this forum is not necessairly a 40/29 official answer.

This is also something we are doing on our own, not on company time or as a part of our job. So don't expect an immediate answer. We will try to check in at least every week or so.

--------------------------------------------------
In answer to the most receient problem on 29-1. I am suprised as technically savy you all seem to be that nobody related the pixelation problem last weekend with the weather.
The cause was with the microwave link between the studio and the transmitter. All digital programming orginates in the Fort Smith control room. It is then sent to the Fayetteville 29-1 transmitter via a relay point at Sunset (East of Winslow). The snow caused several problems which degraded the signal. First was the heavy snow and sleet in the atmosphere severely attenuated the radio signal causing the reception to become weak at the relay point at Sunset. Sleet is highly reflective to microwave signals and effectively spread the signal just like a bunch of little mirrors hanging in the air would scatter a light beam. Even after the snow cleared up there was enough sticking to the microwave antennas to attenuate the signal enough to cause it to have a high bit error rate. When it warmed up enough to melt the ice and snow off the antennas, the signal got better. There is no backup for this system.

You probably had a good signal strength on your receiver. The problem was getting a good signal to the transmitter in the first place. Like computers, garbage in gives garbage out. Channel 40-1 did not have the problem because the weather in the river valley was not as bad.

We were surprised at how little bad weather it took to degrade the digital signal. This was the first major sleet and snow since the system was installed. The analog signal follows the same path and didn't look as bad. This problem will be addressed by engineering to determine if there is anything we can do to make it better in the future.

4029engineering consists of several engineers who are HDTV viewers just like you. Anything said in this forum is their own opinion and not necessairly official KHBS/KHOG policy.
4029engineering is offline  
post #170 of 3402 Old 02-24-2006, 02:23 PM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
40/29engineering,
Welcome to the forum and thanks for the info on recent 29-1 reception problems.

I hope you can post future problems here so viewers aren't left in the dark about what's wrong. If not here, perhaps on your web site? I've seen this done in other markets.
arxaw is offline  
post #171 of 3402 Old 02-25-2006, 09:02 AM
Member
 
mcrendog's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Fort Smith, AR
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
40/29,

Thanks for posting and joining our forum!
mcrendog is offline  
post #172 of 3402 Old 02-25-2006, 11:03 PM
Newbie
 
alphastrike's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hello all,

My story...live in Bentonville and have had standard Cox Digital service since the first of January. Well I picked up a 32inch Sony Wega TV today (impulse buy) and spent the day reworking the living room around it.

I called Cox to have the add the free HD channels but declined the extras they tried to sell. So far, I have ABC, CBS and PBS on channels 700, 710 and 720. That's it. No other HD content. Is this typical of the Cox entry level digital package?

Lastly, I have the newest Motorola receiver...how do you have the receiver setup as far as output goes? I'm connected via component cables and the TV is capable of 1080i.

Thanks!
alphastrike is offline  
post #173 of 3402 Old 02-26-2006, 06:21 AM
Member
 
mcrendog's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Fort Smith, AR
Posts: 44
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Alphastrike,

Yes, that is what you get from Cox for free. Do you have a cable box? It sounds like you do since you have the channels mapped to the 700s. I could get those channels before the cable card, but they were like 125.9 and 126.1 or something like that. When I got the cable card I was able to get those channels plus ESPN HD, Universal HD, InHD1, InHD2 and MHD. I think you get those other channels simply by adding any digital service.
mcrendog is offline  
post #174 of 3402 Old 02-26-2006, 07:48 AM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by alphastrike View Post

Hello all,

My story...live in Bentonville and have had standard Cox Digital service since the first of January. Well I picked up a 32inch Sony Wega TV today (impulse buy) and spent the day reworking the living room around it.

I called Cox to have the add the free HD channels but declined the extras they tried to sell. So far, I have ABC, CBS and PBS on channels 700, 710 and 720. That's it. No other HD content. Is this typical of the Cox entry level digital package?

Lastly, I have the newest Motorola receiver...how do you have the receiver setup as far as output goes? I'm connected via component cables and the TV is capable of 1080i.

By law, your cableco is supposed to offer those local OTA HD channels as part of unscrambled basic cable with no cable box or digital tier subscription needed, if you have a digital cable ready TV.
arxaw is offline  
post #175 of 3402 Old 02-27-2006, 10:17 AM
Member
 
casino187's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 198
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by alphastrike View Post

Hello all,

My story...live in Bentonville and have had standard Cox Digital service since the first of January. Well I picked up a 32inch Sony Wega TV today (impulse buy) and spent the day reworking the living room around it.

I called Cox to have the add the free HD channels but declined the extras they tried to sell. So far, I have ABC, CBS and PBS on channels 700, 710 and 720. That's it. No other HD content. Is this typical of the Cox entry level digital package?

Lastly, I have the newest Motorola receiver...how do you have the receiver setup as far as output goes? I'm connected via component cables and the TV is capable of 1080i.

Thanks!

For some reason, I thought you were supposed to get ESPNHD, INHD1, INHD2, DiscoveryHD, UniversalHD, MusicHD all for free with cox. If you have any other questions about Cox hd with the DVR, feel free to ask.
casino187 is offline  
post #176 of 3402 Old 02-27-2006, 10:18 AM
Member
 
casino187's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 198
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
When are we supposed to get ABC with 5.1 in northwest Arkansas? Isn't it only 2.0 channel now?
casino187 is offline  
post #177 of 3402 Old 02-27-2006, 02:21 PM
AVS Addicted Member
 
arxaw's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 10,909
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Speaking of KHOG-DT, why wasn't Grey's Anatomy in HD last night? Their weekend crew seems to really screw up HD a lot.
arxaw is offline  
post #178 of 3402 Old 02-27-2006, 03:59 PM
Senior Member
 
nj829's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Currently 72751
Posts: 223
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks for posting 40/29! Your co-horts in Des Moines at KCCI also are regulars in my old market's board, and it's quite nice to have the local people on to help us out or give us any information that we wonder about.
nj829 is offline  
post #179 of 3402 Old 02-27-2006, 04:43 PM
Senior Member
 
4029engineering's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Fort Smith AR / Fayetteville AR
Posts: 416
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
1. We do not have 5.1 equipment at this time and there are no plans to purchase it in the immediate future. This is a corporate level decision, not ours.

2. The control room crew was busy with other tasks and didn't switch to HD until after the open ran, about 5 minutes.

4029engineering consists of several engineers who are HDTV viewers just like you. Anything said in this forum is their own opinion and not necessairly official KHBS/KHOG policy.
4029engineering is offline  
post #180 of 3402 Old 03-04-2006, 11:49 PM
Newbie
 
alphastrike's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So if I wanted to toss the DVR (not planning to but if), then all I would have to do is plug the coax into the back of the TV and I would get the locals in HD?
alphastrike is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off