Boston, MA - Verizon - Page 48 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1411 of 1508 Old 10-17-2011, 07:03 PM
Member
 
troyka's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 125
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by kenvt View Post

Actually the Boston market will receive the new guide this coming Wednesday 10/19.

-Ken

I beg to differ.
troyka is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1412 of 1508 Old 10-17-2011, 07:11 PM
Member
 
troyka's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 125
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
E! HD on 696 should be available in the next couple of days.
troyka is offline  
post #1413 of 1508 Old 10-18-2011, 05:23 AM
AVS Special Member
 
properbostonian's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Newton, MA
Posts: 1,230
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 21
Yup, that is what I am seeing on the verizon forums. Another delay for the Boston area...

properbostonian is offline  
post #1414 of 1508 Old 10-19-2011, 09:16 AM
Member
 
acejam2k's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 31
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Just signed up for FiOS via their website for my new apartment. The site recognized my address and apparently it's already wired for FiOS - the preivous owners probably had service there.

Shortly after, I got a phone call - and they will be sending me a self-install kit. They offered, and I accepted it, since I like to tinker with things like this. Looking forward to 25/25 Mbps!
acejam2k is offline  
post #1415 of 1508 Old 10-21-2011, 09:53 PM
AVS Special Member
 
chitchatjf's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Lawrence MA
Posts: 3,309
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
Ok so no 1.9

We did get E! in HD along with WNEU and a long overdue WENH-HD!
chitchatjf is offline  
post #1416 of 1508 Old 10-22-2011, 06:37 AM
Member
 
jackmcgann's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks for the tip on WENH.. no one else has picked up on it.. Now all my fav PBS stas are in HD 502/511/518/544
jackmcgann is offline  
post #1417 of 1508 Old 10-26-2011, 12:38 PM
Member
 
acejam2k's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 31
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I now have FiOS up and running in my apartment. The previous owner had FiOS, therefore the ONT was already installed in our bathroom cabinet. (What fun it was to figure this out only *after* organizing everything on the shelves)

After ordering online, they call me since they detected my address in their system. They ended up sending me a self-install kit. They included plenty of Coax cables, (1) HDMI cable, STB, remote, and router.

The box I received was Motorola QIP7232. I can't tell what the HDD size is - anyone know how to check?

Also, the router I received was an Actiontec Rev F. It supports wireless draft-N, but only with a max link speed of ~65 Mbps. Oh well - perhaps I'll pick up an Apple Time Capsule for a true N speed of 300Mbps. (for in-house streaming, file transfers, etc)

Install was pretty easy, and the picture looks great! I went with their Prime TV package and the 25/25 Mbps tier.
acejam2k is offline  
post #1418 of 1508 Old 10-26-2011, 12:52 PM
Senior Member
 
Jakes's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Boston, MA USA
Posts: 473
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Welcome aboard.

The QIP 7232 has a 500 GB HDD. FYI, Verizon is currently deploying a new software IMG. This update is scheduled to hit the Boston area around Thanksgiving and will allow you to attach an external eSATA HDD to increase storage capacity if you so desire.
Jakes is offline  
post #1419 of 1508 Old 10-28-2011, 10:08 AM
Member
 
Jack_Carver's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
My HD-DVR was clearly putting out crap over the audio. Whether HDMI to the TV directly, or Optical/SPDIF digital to the Surround receiver. the clicks and pops are audible in the HDMI audio, and they drive the surround setup (Logitech Z5500) nutz.... usually getting it to just hang/shutdown randomly.

I got them to swap boxes, no change. Has anyone else experienced this?
Also, can the software get any worse? Seems they keep making the FF/RW function ever harder to use. It over shoots or under shoots as if the box were drunk. Hopefully the new release end of Nov will have improvements and not deprovements.
Jack_Carver is offline  
post #1420 of 1508 Old 11-09-2011, 02:02 PM
Advanced Member
 
Doug G's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Andover, MA
Posts: 822
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
OK, so I'm aware of the ongoing war between Vz and Cablevision, and the unfortunate impact it has on AMC's absolutely horrendous excuse for so-called "HD" picture quality on FiOS. As a big Walking Dead fan its really frustrating. It actually makes me wonder if the shows execs know its being presented in such a heinous format.

Anyone feel like ganging up on Vz with me? Figure if a few hundred folks complain that their touted "best HD picture quality" looks like VHS on AMC, maybe they'll put some heat on AMC to get their stupid act together and provide more than a 7Mbps feed?

So who's in?

Hey, I can dream, can't I?
Doug G is offline  
post #1421 of 1508 Old 11-09-2011, 03:58 PM
Advanced Member
 
nyctveng's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location:
Posts: 753
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 23 Post(s)
Liked: 24
Quote:
Originally Posted by Doug G View Post

OK, so I'm aware of the ongoing war between Vz and Cablevision, and the unfortunate impact it has on AMC's absolutely horrendous excuse for so-called "HD" picture quality on FiOS. As a big Walking Dead fan its really frustrating. It actually makes me wonder if the shows execs know its being presented in such a heinous format.

Anyone feel like ganging up on Vz with me? Figure if a few hundred folks complain that their touted "best HD picture quality" looks like VHS on AMC, maybe they'll put some heat on AMC to get their stupid act together and provide more than a 7Mbps feed?

So who's in?

Hey, I can dream, can't I?

http://www.dslreports.com/forum/r261...hits-a-new-low.
nyctveng is offline  
post #1422 of 1508 Old 11-16-2011, 07:18 AM
Member
 
troyka's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 125
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Next week this time 1.9 update will be installed....Gobble gobble!
troyka is offline  
post #1423 of 1508 Old 11-16-2011, 07:33 AM
Senior Member
 
Jakes's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Boston, MA USA
Posts: 473
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by troyka View Post

Next week this time 1.9 update will be installed....Gobble gobble!

Wow, do you really believe that?

Forgive me for being pessimistic, but I've heard that several times since it was promissed before YE last year. I'll believe it when I see it.
Jakes is offline  
post #1424 of 1508 Old 11-16-2011, 05:42 PM
AVS Special Member
 
kenvt's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Chelmsford, MA
Posts: 1,047
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Jakes View Post

Wow, do you really believe that?

Forgive me for being pessimistic, but I've heard that several times since it was promissed before YE last year. I'll believe it when I see it.

We are the only ones left.....

-Ken
kenvt is offline  
post #1425 of 1508 Old 11-16-2011, 06:34 PM
Senior Member
 
Jakes's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Boston, MA USA
Posts: 473
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Indeed. Hopefully there's not a strike or undisclosed network issue or it's too close to the year end or the IMG requires more work before being rolled out to more homes or it rains or...
Jakes is offline  
post #1426 of 1508 Old 11-17-2011, 08:51 AM
AVS Special Member
 
properbostonian's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Newton, MA
Posts: 1,230
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 21
Quote:
Originally Posted by troyka View Post

Next week this time 1.9 update will be installed....Gobble gobble!

Here is a tweet from verizon stating Boston will get the update "around turkey day."

https://twitter.com/#!/FiOSTV/status/135086768964894720

properbostonian is offline  
post #1427 of 1508 Old 11-17-2011, 04:13 PM
AVS Special Member
 
chitchatjf's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Lawrence MA
Posts: 3,309
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by properbostonian View Post

Here is a tweet from verizon stating Boston will get the update "around turkey day."

https://twitter.com/#!/FiOSTV/status/135086768964894720

I'll believe it when I see it on the menu. Nothing there yet.
chitchatjf is offline  
post #1428 of 1508 Old 11-17-2011, 09:20 PM
AVS Special Member
 
kenvt's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Chelmsford, MA
Posts: 1,047
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by chitchatjf View Post

I'll believe it when I see it on the menu. Nothing there yet.

Around turkey day would seem to mean it's been moved up ?

-ken
kenvt is offline  
post #1429 of 1508 Old 11-18-2011, 03:58 AM
AVS Special Member
 
chitchatjf's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Lawrence MA
Posts: 3,309
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
STILL NO popup on the main menu like last time.
\\
chitchatjf is offline  
post #1430 of 1508 Old 11-19-2011, 11:03 AM
Member
 
Jack_Carver's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
... because this current software is THE WORST piece of crap ever. I can't imagine how the engineers look themselves in the mirror in the morning.

The "noise" on the digital audio is driving me nuts, been through 2 HD DVR boxes and the issue remains, the latest box is worse than the original.

The FF/Rewind control is horrible, it has unbearable hysteresis. Just trying to pause CH5 for the lottery numbers so my elderly father can check his tickets is like trying to herd a drunken cat.

Why the hell does the HDMI output of the box change resolutions when you change channels? The box knows what TV is connected to it when you turn the power on, why should they ever have a discussion over HDMI again unless the connection was lost for some reason? Going between HD and SD makes my TV pop up a status denoting a resolution change. The box isn't smart enough to simply fit the SD data onto a HD output that keeps the video signal over HDMI 1040i the entire time?

The worst software engineering ever. Do these people have any pride of craftsmanship? It's pathetic.
Jack_Carver is offline  
post #1431 of 1508 Old 11-19-2011, 04:05 PM
AVS Special Member
 
JDLIVE's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Marlborough, MA
Posts: 2,894
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 23
Send a message via Yahoo to JDLIVE
Quote:
Originally Posted by Jack_Carver View Post

Why the hell does the HDMI output of the box change resolutions when you change channels? The box knows what TV is connected to it when you turn the power on, why should they ever have a discussion over HDMI again unless the connection was lost for some reason? Going between HD and SD makes my TV pop up a status denoting a resolution change. The box isn't smart enough to simply fit the SD data onto a HD output that keeps the video signal over HDMI 1040i the entire time?

There's a setting to keep the output at a fixed resolution.
JDLIVE is offline  
post #1432 of 1508 Old 11-21-2011, 06:15 PM
Member
 
troyka's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 125
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by chitchatjf View Post

STILL NO popup on the main menu like last time.
\\

Take another look. You might be pleasantly surprised.
troyka is offline  
post #1433 of 1508 Old 11-23-2011, 12:27 PM
Member
 
grampy's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Central Massachusetts
Posts: 172
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by troyka View Post

Next week this time 1.9 update will be installed....Gobble gobble!

well its been delayed again, reports over at dslreports and twitter joe say its being re-scheduled
grampy is offline  
post #1434 of 1508 Old 11-23-2011, 03:52 PM
AVS Special Member
 
chitchatjf's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Lawrence MA
Posts: 3,309
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by grampy View Post

well its been delayed again, reports over at dslreports and twitter joe say its being re-scheduled

and it's all Troyka's fault?
chitchatjf is offline  
post #1435 of 1508 Old 11-23-2011, 04:21 PM
Senior Member
 
Jakes's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Boston, MA USA
Posts: 473
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Not at all surprised. I seriously doubt we will get IMG 1.9 in 2011 at this point.
Jakes is offline  
post #1436 of 1508 Old 11-26-2011, 06:19 PM
AVS Special Member
 
muzz's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: MA. USA
Posts: 2,254
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Seems to be working fine here with the Cisco box, except the guide doesn't display sometimes(quick flash on the screen).
Other than getting a ration from the ole lady regarding not having Fox 25 in HD anymore, I'd say the service is pretty good.

I want MY Cigarettes, MINE Nurse Ratched!!
Screen Pics
muzz is offline  
post #1437 of 1508 Old 11-30-2011, 07:01 AM
AVS Special Member
 
chitchatjf's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Lawrence MA
Posts: 3,309
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
at least YOU have the new guide with 1.9 on the cisco box.
Those of us with Mototolas are stuck
chitchatjf is offline  
post #1438 of 1508 Old 11-30-2011, 09:43 AM
AVS Special Member
 
JDLIVE's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Marlborough, MA
Posts: 2,894
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 23
Send a message via Yahoo to JDLIVE
I'll be returning my cisco box pretty soon if anyone wants it. Got my 7MC and HDHomerun Prime working very nicely.
JDLIVE is offline  
post #1439 of 1508 Old 11-30-2011, 03:05 PM
Member
 
Jack_Carver's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 49
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
It tied this morning but I didn't realize and cut the power in the middle. A neighbor has been upgraded... the SD box, I assume "Cisco", funny thing is, the default setting enables Closed Captions and there settings menu has no way to turn them OFF!! So funny, not.

I'm hoping they fix the audio in this update, but prolly not.

How do I get it to update? Is there a way to force and update?
Jack_Carver is offline  
post #1440 of 1508 Old 12-23-2011, 03:04 PM
Senior Member
 
sonicdoommario's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Attleboro, MA
Posts: 201
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
For those of you with FIOS in Bristol County (Mansfield, Easton, Raynham, and I believe North Attleboro and Taunton), WFXT was added to both the SD and HD lineup on FIOS.

It is still blacked out during FOX network programming like it is on Comcast, but it should help resolve the issues of people who were not getting FOX 25 at all.

http://www.wickedlocal.com/easton/ne...#axzz1hOxHWN36
sonicdoommario is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off