CANADA: Montreal, QC - HDTV - Page 10 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #271 of 288 Old 02-08-2011, 08:01 AM
Newbie
 
SKYJAH's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hello everyone,

CFCF (CTV MONTREAL) is now broadcasting ( as of a few days ago) on 12-1 digital. I just tuned in a few moments ago. They are in a trasitional stage (broacasting at partial power) until they will be at full power by Augaust 2011
SKYJAH is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #272 of 288 Old 02-08-2011, 08:09 AM
Newbie
 
SKYJAH's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
CTV MONTREAL (12-1 CFCF) is now broadcasting at partial power. I am currently tuned in . I just called CTV MOntreal and they said that they have started their transitional broadcast as of a few days ago.
SKYJAH is offline  
post #273 of 288 Old 02-08-2011, 09:53 AM
Senior Member
 
rxheaven's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Montreal QC
Posts: 215
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 10
Yes, just to be clear it's channel 51.
rxheaven is offline  
post #274 of 288 Old 02-15-2011, 06:19 PM
Newbie
 
jennsab's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi,

I'm able to get Fox-44 all of a sudden (would have liked to have had it for the Super Bowl!) I'm in Ste-Anne-de-Bellevue.

Question: I have to move the aerial to pick up different channels. Auto-scan won't let me save and add more. So by moving the aerial I always lose some stations. How can I fix this? I have a APEX digital converter.
jennsab is offline  
post #275 of 288 Old 02-26-2011, 09:58 PM
Newbie
 
meteorite's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I lost 5.1 and 5.2 for a few days. I am in Montreal downtown.

Anybody had the same issue?
meteorite is offline  
post #276 of 288 Old 02-27-2011, 05:35 AM
Senior Member
 
Superman2's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 485
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Quote:
Originally Posted by meteorite
I lost 5.1 and 5.2 for a few days. I am in Montreal downtown.

Anybody had the same issue?
I did too, but only in the mornings...
Superman2 is offline  
post #277 of 288 Old 03-02-2011, 08:57 AM
Senior Member
 
rxheaven's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Montreal QC
Posts: 215
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 10
5.1 is WPTZ, correct?

I read on digital home forums that they're running on low power because of equipment issues.
rxheaven is offline  
post #278 of 288 Old 03-24-2011, 08:23 PM
Newbie
 
hansning's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm just 2 blocks away from Mont Royal and Parc, in the ground floor of an old triplex.
I've been having tons of trouble picking up hd signals with my bunny ears. I get 2.1, 6.1, and 35.1, but none very consistently. I know that CTV HD channel, 12.1, is coming from the mountain, but I don't understand why I'm not getting it even though I'm so close.

These are my coordinates for tvfool.com
45.518662,-73.590964 (I'm not allowed to link cuz I'm a newb...)

Other question is if I'm gonna go all out, what will it take to get a signal from Vermont?

Thanks guys.
hansning is offline  
post #279 of 288 Old 03-24-2011, 08:52 PM
Advanced Member
 
plplplpl's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Montreal, Canada
Posts: 764
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 23
I'm not too far from you, near Parc & Milton, and though I get all the local HD channels with my great little indoor monoprice antenna, I'm not getting CTV HD at all either because they set up their temporary transmitter on the array behind the police stables you can see when you drive over the mountain, and from that angle we are blocked by the summit of the mountain, and so are people in that direction all the way to Longueuil and Boucherville, apparently.

When they move to the main transmitter array on the summit at the end of August and increase their power at the same time, we should be able to pull them in with even just a paperclip.
plplplpl is offline  
post #280 of 288 Old 03-24-2011, 09:17 PM
Newbie
 
hansning's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Dang, that was what I was afraid of. Seems like everyone on the west side of the mountain is getting it without issue.

What about channels from Vermont, have you tried? I haven't seen any reports of people getting those signal north of the downtown core.
hansning is offline  
post #281 of 288 Old 03-24-2011, 09:39 PM
Advanced Member
 
plplplpl's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Montreal, Canada
Posts: 764
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 23
I had a guy come over and do tests from my 4th story roof but there's a highrise in the way. From your location, though, I'd say there's a good chance Mont Royal is right smack dab between you and Mount Mansfield. Do a Google Earth or maybe a TVFool to check.
plplplpl is offline  
post #282 of 288 Old 05-11-2011, 02:08 PM
Newbie
 
burette's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I would like to rig myself with OTA_HDTV.

Here is the Theoritical Part
http://www.tvfool.com/?option=com_wr...8d1745ac50afc6
(Select CURRENT and DIGITAL)
but Canada is to pull the plug on analog on August 2011 so you may take a look at PENDING and DIGITAL)
I have no care for analog signal.

For the more practical,
My next neighbour has a VHF/UHF antenna (Yagi) 30 feet above the ground from wich 7 of the longest VHF branches are gone. From the look, it’s a Channel Master with a rotor wich is controlled by a rotary dial inside next to the TV.

With the neighbour’s setup, I can get ALL the green and yellow channels listed on the tvfool report (CURRENT – DIGITAL) but not in a single position. I need to use the rotor.

Using a home made UHF coat hanger antenna, I can get some of the US Channels at 167° but none of the local channels at 268°

As I can count on ACTUALLY and PREDICTED broadcasters on channels below 14 ( 14 NBC, 12 CTV, 13 ABC), I guess I should get both VHF and UHF signals. Is that right?

Do you have any solution to suggest? I dont’ want too much trial and error so this is why I seek for help. It may be anything from a single VHF/UHF antenna or a combination of more then one antennas.

Also, is it common to get two antennas each in different directions rather than have a single antenna with a rotor?

Thank you very much
burette is offline  
post #283 of 288 Old 05-16-2011, 04:56 PM
Newbie
 
Daag444's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have the VHF / UHF AntennaCraft HDMS9100 sitting on a 40' tower in Hemmingford, and I'm getting all the CAN and US stations. Hemmingford is about 45km (30 miles) from the CAN antennas, and the same distance from the US ones, so it's a good middle ground.

It may still be a good idea to keep a VHF antenna, since some channels like ABC (13) and NBC (14) are broadcasting on the upper VHF spectrum, and others like CTV will move from 51 to 12 once the analog transmitters are phased out.

This is not the small omni directional antenna you often see, but rather the large 75ohms VHF and UHF directional antenna with pre-amp and rotor completely enclosed in plastic against the elements. The pre-amp is powered by a power inserter located in the control box that also houses the remote rotor controls. This box typically sits near the TV, and sends the power to the pre-amp through the COAX cable. It's more convenient that having to install a separate pre-amp outside and near the antenna like the Channel Master CM7777. The rotor is powered by a 3 wire cable that is attached and bundled to the 60' coax cable, and the 6 possible positions are controlled with a wireless remote. The rotor in my antenna is jammed in one place, but I found one position that gets all the stations.

The Source
http://www.thesource.ca/estore/Produ...roduct=1518238
- lots of user reviews -

Radio Shack
http://www.radioshack.com/product/in...ductId=3506951
- lots of user reviews -
Daag444 is offline  
post #284 of 288 Old 05-22-2011, 08:43 AM
Newbie
 
Daag444's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

To help point your antenna, here are the digital transmitter locations in Montreal and south of the border:


(Callsign) (Network) (Virtual channel) (Real channel) (PTC = post-transition channel) (transmitter strength) (transmitter location)


-CAN-
CBFT SRC - 2.1 (19 - PTC 19) 54.97kw 45.505556, -73.591667 Mount Royal
CBMT CBC - 6.1 (20 - PTC 21) 57.41kw 45.505556, -73.591667 Mount Royal
CFCF CTV - 12.1 (51 - PTC 12) 5.5kw 45.503333, -73.596389 Mount Royal
CIVM TQ - 17.1 (27 - PTC 26) 15kw 45.559444, -73.552500 Mount Royal
CFJP V - 35 (42 - PTC 35) 13.9kw 45.521111, -73.566111 Plateau near Parc La Fontaine

-US-
WCAX CBS - 3 (22) 443kw 44.525607, -72.815679 Mt. Mansfield
WPTZ NBC - 5 (14) 650kw 44.525607, -72.815679 Mt. Mansfield
WVNY ABC - 22 (13) 10kw 44.525885, -72.815401 Mt. Mansfield
WETK PBS - 33 (32) 90kw 44.525607, -72.813735 Mt. Mansfield
WFFF FOX - 44 (43) 47kw 44.525885, -72.815401 Mt. Mansfield
WCFE PBS - 57 (38) 55kw 44.695320, -73.882919 Lyon Mountain


Stations not yet broadcasting in digital, but do have an assigned pre and post transition channel:

CFTM TVA - 10.1 (59 - PTC 20) Mount Royal
CJNT Metro14 - 62.1 (69 - PTC 49) Mount Royal
CFTU Savoir - 29.1 (29 - PTC 29) Mount Royal (Université de Montréal next to PolyTechnique)


*CTV is broadcasting a week digital signal at a temporary location on Mount Royal near the parking for Lac aux Castors 45.503333, -73.596389 . But that should change with a different location and stronger signal once the analog transmitters are phased out.

* V also seems to be broadcasting from a temporary location from what looks to be the top of a 20 story appartement building on the Plateau near Parc La Fontaine 45.521111, -73.566111 . Use maps.google.com then switch to street view, move away of the building towards the Parc, and turn around to see the transmitter. But I have no idea how up to date the map is.

*CJNT is the Canadian multicultural channel


*Note that ABC (13) and NBC (14) are broadcasting on the upper VHF spectrum, and others like CTV will move from 51 to 12 once the analog transmitters are phased out.



Sources:

Wikipedia for post transition channels

TVFOOL for digital transmitter strength and locations
- use TVFOOL.COM (Wikipedia doesn't have updated data)
- click Callsign lookup
- enter the Callsign (ex: CFCF-TV) , select Digital, and click Search
- link: http://www.tvfool.com/index.php?opti...pper&Itemid=80
- once your have the coordinates, plug them into maps.google.com
Daag444 is offline  
post #285 of 288 Old 05-23-2011, 05:10 PM
Member
 
tvlurker's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Nepean, ON
Posts: 119
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Daag444 View Post



*Note that ABC (13) and NBC (14) are broadcasting on the upper VHF spectrum, and others like CTV will move from 51 to 12 once the analog transmitters are phased out.

14 is UHF, not VHF.
Quote:
TVFOOL for digital transmitter strength and locations
- use TVFOOL.COM (Wikipedia doesn't have updated data)
- click Callsign lookup
- enter the Callsign (ex: CFCF-TV) , select Digital, and click Search
- link: http://www.tvfool.com/index.php?opti...pper&Itemid=80
- once your have the coordinates, plug them into maps.google.com

If you're going to use TVFool, don't bother with callsign lookup to get your coordinates.
Just use the "online TV Maps" feature, which pulls up Google Maps view in which you can pinpoint your exact location.
tvlurker is offline  
post #286 of 288 Old 08-26-2011, 05:23 AM
Member
 
d510d180's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 68
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
CBMT CBC - 6.1 (20 - PTC 21)
is already moved to physical channel 21.

analog 46 global is gone, global is available in DTV on 15.1 ptc 15.
d510d180 is offline  
post #287 of 288 Old 08-30-2011, 05:55 AM
Member
 
d510d180's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 68
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
this morning, saw cjnt-dt logical 62-1 on physical channel 49.
d510d180 is offline  
post #288 of 288 Old 10-10-2011, 07:55 AM
Newbie
 
tvmonitor's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm getting all channels listed except WCFE PBS which must be on the other side of Mount Royal. I am located about 1 Km east of the Olympic Stadium. Channel 33 has been breaking up most of the week but seems to be normal now. Ch. 44 running better at about 50%, been having amplifier problems for over a month. Ch. 22 shows up every now and then but totally unreliable at 10 kw
tvmonitor is offline  
Reply Local HDTV Info and Reception

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off