Cedar Rapids, IA - HDTV - Page 164 - AVS Forum

AVS Forum > HDTV > Local HDTV Info and Reception > Cedar Rapids, IA - HDTV

Local HDTV Info and Reception

sgarringer's Avatar sgarringer
12:14 PM Liked: 10
post #4891 of 4959
02-07-2013 | Posts: 261
Joined: Mar 2005
Yep you were the one who originally made the suggestion to me regarding multipath. It just took awhile before I tried.
flyingvee's Avatar flyingvee
09:20 AM Liked: 10
post #4892 of 4959
03-06-2013 | Posts: 3,255
Joined: Dec 2003
Do any local stations carry TVGOS any more? My Sony DVR has lost its time and listings, and they don't seem to be coming back. I had been getting TVGOS off Channel 3.1, OTA, but over the winter my ChannelMaster has lost another element and I can no longer pick up Mason City. frown.gif

If there's someone else broadcasting closer, that would be great - kinda hate to drop a hundred bucks on a new antenna if I don't have to. (Other channels still come in fine)
ZBear's Avatar ZBear
04:00 AM Liked: 10
post #4893 of 4959
03-07-2013 | Posts: 47
Joined: Nov 2005
Here is a link to the discussion about Sony DVR: http://www.avsforum.com/t/537711/sony-dhg-hdd250-500-official-thread My DHG has pretty much turned int a brick. Without guide, there is no reset on clock. With Sony's lack of support, I will never buy another Sony product.
flyingvee's Avatar flyingvee
11:05 AM Liked: 10
post #4894 of 4959
03-08-2013 | Posts: 3,255
Joined: Dec 2003
Quote:
Originally Posted by ZBear View Post

Here is a link to the discussion about Sony DVR: http://www.avsforum.com/t/537711/sony-dhg-hdd250-500-official-thread My DHG has pretty much turned int a brick. Without guide, there is no reset on clock. With Sony's lack of support, I will never buy another Sony product.

Dang - thanks for the link. THAT doesn't look too promising. I have the DHG 500 - so obviously, no way that I know of to connect to the net.

Looks like the forum member who sold it to me knew what he was doing - things started getting funky shortly after I bought it - and now, if they've totally pulled the plug...

:(if you have two doors, I can shook you up with a second doorstop) smile.gif
ZBear's Avatar ZBear
06:16 AM Liked: 10
post #4895 of 4959
03-09-2013 | Posts: 47
Joined: Nov 2005
I had always wanted one of the Sonys. Got my hands on one about a year ago for ~$100. Works yet OK for a tuner although I occasionally lose all the digital channels and have to do a front panel reset and scan again. Pretty much use a couple computers with media center and a Silicon Dust tuner to record now.
sgarringer's Avatar sgarringer
06:26 PM Liked: 10
post #4896 of 4959
03-12-2013 | Posts: 261
Joined: Mar 2005
Anyone else having time issues after the DST switch? The clock on all of my TVs is one hour behind when I tune to any of the PBS stations (12 or 32) however on all the other local channels the time is correct. These TVs are both Westinghouse that do not have any settings for time, they pull it from the stations themselves.

Anyone else seeing this?
sgarringer's Avatar sgarringer
10:19 AM Liked: 10
post #4897 of 4959
03-15-2013 | Posts: 261
Joined: Mar 2005
This was fixed the day after I posted here.
GaryP2's Avatar GaryP2
06:27 PM Liked: 10
post #4898 of 4959
04-07-2013 | Posts: 103
Joined: Nov 2005
Does anyone know why local stations are no longer available through Syncbak? Both KCRG and KWWL dropped off around March 1. Syncbak is local ... based out of Marion. Until recently, some of the mobile device promo screen images on their site contained some of our local stations. Our market is still listed as being live, but my Android app no longer offers any local content. KCRG used to promote Syncbak, but now they only promote streaming from their site.

KCRG steaming is using a flash-based player, which isn’t officially supported on either Android or IOS. What I’d ultimately like to be able to do is stream audio only of KCRG newscasts and other locally-produced content. I e-mailed online@kcrg.com a few weeks ago asking what their plans might be in the future but received no response. HTML5 is probably the way to go.
iowahawkeye's Avatar iowahawkeye
12:43 PM Liked: 11
post #4899 of 4959
04-19-2013 | Posts: 375
Joined: Jun 2005
Any reason NBC News (live) is in SD and not in HD on KWWL channel 807 (mediacom) in Iowa City at 1:40 pm?
Brew's Avatar Brew
09:53 AM Liked: 10
post #4900 of 4959
06-10-2013 | Posts: 128
Joined: Jan 2003
Quote:
Originally Posted by GaryP2 View Post

KCRG steaming is using a flash-based player, which isn’t officially supported on either Android or IOS. What I’d ultimately like to be able to do is stream audio only of KCRG newscasts and other locally-produced content. I e-mailed online@kcrg.com a few weeks ago asking what their plans might be in the future but received no response. HTML5 is probably the way to go.

KCRG's live streaming works just fine on my iOS devices using Safari. Live streaming is also supported directly through their iOS app.

On my Nexus 7 running Android 4.2.2, I was able to play both KCRG's pre-recorded videos, as well as live streaming. The Nexus 7 does not support and has never supported Flash.

I am not sure why you're having difficulties, but it appears KCRG supports HTML5 content just fine on the two leading mobile platforms.
GaryP2's Avatar GaryP2
07:54 PM Liked: 10
post #4901 of 4959
06-10-2013 | Posts: 103
Joined: Nov 2005
Quote:
Originally Posted by Brew View Post

KCRG's live streaming works just fine on my iOS devices using Safari. Live streaming is also supported directly through their iOS app.

On my Nexus 7 running Android 4.2.2, I was able to play both KCRG's pre-recorded videos, as well as live streaming. The Nexus 7 does not support and has never supported Flash.

I am not sure why you're having difficulties, but it appears KCRG supports HTML5 content just fine on the two leading mobile platforms.
Thanks for the reply. Yep, I noticed a few weeks ago that they switched their streaming method and I was able to steam it to Android using the Chrome beta browser and without Flash Player. For some reason my player always stops after 1 minute, 40 seconds. Chrome is always supposed to allow continuation of the audio with the screen off, but I haven’t been able to get that to work yet. I haven’t really investigated much further but am happy to see some progress.
Trip in VA's Avatar Trip in VA
06:27 AM Liked: 68
post #4902 of 4959
07-16-2013 | Posts: 14,496
Joined: Jun 2003
KGAN has petitioned to move from channel 51 to channel 29.

http://fjallfoss.fcc.gov/ecfs/document/view?id=7520929493

- Trip
VintonShellsburg's Avatar VintonShellsburg
11:55 AM Liked: 10
post #4903 of 4959
08-09-2013 | Posts: 39
Joined: Oct 2008
Couple updates as of 9 Aug 2013...

-KWWF (Channel 22) appears to be off the air again. Reason unknown to me, but I wouldn't be surprised if their past troubles have caught them again.

-KPXR (Channel 48) has added QVC on a new subchannel (48.5).
unclehonkey's Avatar unclehonkey
07:25 PM Liked: 20
post #4904 of 4959
08-11-2013 | Posts: 658
Joined: May 2010
KWWF went silent

per northpine
KWWF/22 (Waterloo) has gone off the air "due to financial difficulties," according to a notification of suspension of operations filed with the FCC. KWWF, owned by Stratus Communications, had carried Untamed Sports TV. The ten-year-old station has a long history, having served as a UPN affiliate and a beta tester for Retro Television Network before going silent from mid-2009 to mid-2010.

and the pdf of suspension
https://licensing.fcc.gov/cgi-bin/ws.exe/prod/cdbs/forms/prod/cdbsmenu.hts?context=25&appn=101568193&formid=910&fac_num=81595
Tommymack's Avatar Tommymack
09:06 AM Liked: 10
post #4905 of 4959
09-06-2013 | Posts: 38
Joined: Feb 2005
Has anyone noted KGAN's OTA signal is not nearly as strong as it once was here in the Tri-state area. Are they working on their tower moving to a new channel?? Or, is it just the WX??
VintonShellsburg's Avatar VintonShellsburg
10:51 AM Liked: 10
post #4906 of 4959
09-13-2013 | Posts: 39
Joined: Oct 2008
I have not noticed any problems or heard of any work being done at KGAN's transmitter. On the same subject, has anyone heard anything about when KGAN's channel switch is due to occur?
Tommymack's Avatar Tommymack
04:45 PM Liked: 10
post #4907 of 4959
09-13-2013 | Posts: 38
Joined: Feb 2005
Here is a c/p from Northpine Communication's web site:

The FCC has approved a proposal to move the RF broadcast channel of KGAN/2.1 (Cedar Rapids) from 51 to 29. KGAN proposed the change because channel 51 is directly adjacent to spectrum King Street Wireless, L.P. bought after the FCC discontinued channels 52 to 69 for TV use. Regulators failed to leave a buffer between TV channel 51 and new wireless frequencies. KGAN, a Sinclair Broadcasting CBS affiliate, will continue to use 850kW at 585m and could continue remapping to channel 2.1.

The entry was posted 9/13/13.

Tom
ShrinerMonkey's Avatar ShrinerMonkey
03:01 PM Liked: 10
post #4908 of 4959
09-21-2013 | Posts: 182
Joined: Jan 2009
I am trying to pick up KGAN with my new roof mounted antenna and it is the only channel I can't get. I am located in Iowa City and can get KCRG, KWWL, KFXA, etc.. easily. I have the antenna aimed right at it and I can't even get a signal. This doesn't make any sense as it is located on the same broadcast tower as KCRG which comes in perfectly. They must have something wrong with their OTA broadcast. Needless to say, I'm a little peeved after spending so much time and money putting up a new antenna. mad.gif

So is KGAN's OTA broadcast off the air while they make the switch from 51 to 69?
uhf's Avatar uhf
07:06 PM Liked: 10
post #4909 of 4959
09-22-2013 | Posts: 420
Joined: Dec 2004
Nothing has changed at KGAN, they are still transmitting at full power, on channel 51. I've not heard anything about when the channel change will occur, or if equipment has been ordered yet, but I do know that the necessary equipment to make the change hasn't been delivered.
ShrinerMonkey's Avatar ShrinerMonkey
04:54 AM Liked: 10
post #4910 of 4959
09-23-2013 | Posts: 182
Joined: Jan 2009
Well that sucks. I guess I will have to live without KGAN/CBS. Could my reception issues have to do with KGAN being on a much higher RF channel that the other local stations? I just can't understand why I can get everything else so easily and can't even get a slight signal with KGAN.
Tommymack's Avatar Tommymack
06:05 AM Liked: 10
post #4911 of 4959
09-25-2013 | Posts: 38
Joined: Feb 2005
I have the same problem; I get all the other station in CR market, but not KGAN. So, I switched to WHBF, Quad Cities, which comes in great here in Dubuque. To bad for KGAN, maybe when they get their new equipment installed I will again receive their signal.
rcourtney's Avatar rcourtney
09:32 PM Liked: 10
post #4912 of 4959
10-02-2013 | Posts: 26
Joined: Nov 2008
What antenna are you using to pick up KGAN at ch 51? 29 might help you.
Tommymack's Avatar Tommymack
04:44 PM Liked: 10
post #4913 of 4959
10-03-2013 | Posts: 38
Joined: Feb 2005
I'm using a Winegard HD8200U, with matching preamp, on a 50' tower. KGAN was my strongest signal, now its non-existent!! I still get a a good signal on 7, 9, 32, 40 & 48. Maybe the "interference" KGAN talked about in their FCC application for a CP is the cause of the problem??? Don't know, just lost the signal about 3 weeks ago. Hopefully their new allocation on 29 will bring them back to the Tri-State Area. 'Til then, I'm stuck with WHBF.
sgarringer's Avatar sgarringer
04:57 PM Liked: 10
post #4914 of 4959
10-14-2013 | Posts: 261
Joined: Mar 2005
I helped someone who lives about 15 miles SE of Muscatine set up a new antenna last weekend and swung it around and pointed toward CR, and was able to get 2.1 without issue.
Tommymack's Avatar Tommymack
04:47 PM Liked: 10
post #4915 of 4959
10-17-2013 | Posts: 38
Joined: Feb 2005
I'm thinkin' KGAN cut their power so they no longer "bleed over" to the old UHF Band and caused interference to another person transmitting on the old UHF channel 52 - 82 band. Or, maybe, someone closer to Dubuque is interfering with KGAN??? There must be some reason KGAN applied to move to UHF channel 29. The whole thing is a mystery, wounder why Sinclair didn't put out a news release addressing the problem.
iowahawkeye's Avatar iowahawkeye
08:57 PM Liked: 11
post #4916 of 4959
10-24-2013 | Posts: 375
Joined: Jun 2005
OMG, I saw Wheel of Fortune on KWWL in full HD tonight, as KWWL must have purchased/installed the hardware needed to rebroadcast HD. smile.gif
VintonShellsburg's Avatar VintonShellsburg
07:40 AM Liked: 10
post #4917 of 4959
10-25-2013 | Posts: 39
Joined: Oct 2008
KWWL recently threw the switch on their new HD master control room. I don't know exact details about it, I just remember them talking about it on the noon news a week or two ago.
seamus21514's Avatar seamus21514
07:15 PM Liked: 10
post #4918 of 4959
10-29-2013 | Posts: 108
Joined: Aug 2007
I'm in Grinnell, using an ATSC tuner on my computer. I'm currently using a paperclip as an antenna (...yeah), and I can only receive KFXA. Given the fact that I'm about 50 miles from Cedar Rapids, is it worthwhile to buy an antenna, or is this the best I'm going to get given my distance? I'm not having much luck with Des Moines stations, given the east-facing orientation of my residence.
sgarringer's Avatar sgarringer
04:54 PM Liked: 10
post #4919 of 4959
10-30-2013 | Posts: 261
Joined: Mar 2005
28 is the furthest south and west transmitter in CR so I suppose it is the closest to you, but if you're getting it on a paperclip, then I don't think a slightly better antenna would hurt. Buy it locally at a big box store and return if it doesn't work.
Kelud's Avatar Kelud
10:04 AM Liked: 10
post #4920 of 4959
11-01-2013 | Posts: 55
Joined: Apr 2008
Quote:
Originally Posted by VintonShellsburg View Post

KWWL recently threw the switch on their new HD master control room. I don't know exact details about it, I just remember them talking about it on the noon news a week or two ago.

It's nice to finally be able to watch shows like Jeopardy and Wheel of Fortune in HD. It took quite a while considering KWWL was the first to air their news in HD. Now we just need KGAN to go HD with their news(I think they are currently 16x9 SD).

Reply Local HDTV Info and Reception

Subscribe to this Thread

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3