Samsung HCN653W not turning on. - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 01-23-2009, 09:28 PM - Thread Starter
Newbie
 
redjette's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Austin, TX
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have an HCN653w Samsung rear projection TV that is not turning on. The house power turned off twice while the TV was being watched and then the TV did not turn on. When I push the TV on button, the TV attempts to turn on for about 5 seconds. I hear some clicking of some switches and a little bit of sound with no video just before it turns itself off again. It repeats the same sequence over and over again until I turn the TV off. The TV is 5 years old and has no warrenty. I have the service manual for an HCN653WX which includes the schematics. I am not sure what the X is for but the schematics seem to follow the HCN653W. So far, I have replaced both convergence chips and the vertical output IC and it is still doing the same thing. Does anybody have any suggestions on what to do next?
redjette is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 01-24-2009, 06:10 PM
AVS Special Member
 
hammerdwn's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Northern California
Posts: 4,749
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 96 Post(s)
Liked: 41
Do you hear/feel the high voltage come on? If not then suggest deflection board ($150)
hammerdwn is online now  
post #3 of 6 Old 02-03-2009, 10:25 PM
Member
 
khnitz's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
I am fixing this same model of Samsung HCN653W TV as well. I have the service manual and have started digging into it...not much success yet. My failure mode is similar, too - the TV will power up (play it's power-up jingle) then the screen comes up with static for about 3s and then it powers off. I can even see Antenna 2 in the upper left-hand corner of the screen during those few moments.

Anyway - BTDT advice on this one is appreciated. I've had success repairing other TVs of mine, just looking for a little advice with this one. I have the tools I need (oscilloscope, multimeter, soldering iron, etc.). Hopefully the tips and work we do here will lead to a solution that we all can use.
khnitz is offline  
post #4 of 6 Old 02-05-2009, 09:37 PM
Member
 
khnitz's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
A little more detail...I noticed that just before the unit switches off (after the screen has been up 2 or 3s), that the ANTENNA 2 starts drifting towards the right - to the middle of the screen...then the TV shuts down. Maybe that helps identify the issue better...
khnitz is offline  
post #5 of 6 Old 02-05-2009, 11:44 PM
 
evathomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
One another question.
I have the same Samsung 65" HCN653WX TV and am experiencing the same wavy, vertical lines. They are more noticeable on dark, solid pictures and less noticeable on bright or mottled images. They make the picture quite fuzzy. I would love to know if there is an easy fix to this.
evathomas is offline  
post #6 of 6 Old 12-02-2012, 05:48 PM
Member
 
kuttappan's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I would love to know if anyone has any answer to the above question! I am experiencing the same thing on my HCN-653W TV.
kuttappan is offline  
Reply Rear Projection Units



Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off