Mitsu wd-52525 - green wavy lines - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!

Forum Jump: 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 03-20-2010, 09:19 AM - Thread Starter
frankmanic's Avatar
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi all, my 52 inch Mitsubishi DLP went on the blink Friday evening - was fine Thursday night then turned it on Friday evening and no picture - just a lot of green wavy horizantal lines - I can hear the audio and the device manager and setting controls worked fine.

When I tried some of the other devices inputs I got a light blue screen with a round faded circle in the middle of the screen - I usually got a darker blue screen when there is no input. I tried input 3 where my DVD player is connected and got nothing. I also tried the front A/V inputs and those did not work either. I connected the satellite box to another TV and that worked fine so i know it's not my Direct TV box. My TV is a little over 5 years old and I replaced the lamp last March. I'll also mentione that the picture quality has been looking washed out and faded lately.

Any ideas what it could be? and/or what type of cost I'm looking at to fix?

also, how much in general would/should a service tech charge to come out and tell me my set is broken?

thanks in advance!!

one other note - this morning (saturday) - i turned it on and now my lamp button turns red after the initial power button blinks green for a few seconds - now can't hear any audio and none of the device/setting functions work - i pulled the lamp cartridge andit looks fine (not burned out like my last lamp) - could a lamp relacement fix all the issues I have???
frankmanic is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 Old 03-27-2010, 08:47 AM
AVS Addicted Member
videobruce's Avatar
Join Date: Dec 2002
Location: Buffalo NY
Posts: 16,117
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 570 Post(s)
Liked: 242
If it isn't the lamp, then it's the ballast, but sounds as there are other issues.
Do you have the service manual, if not;

Or here for free;

Free, abundant OTA television separates this country from many others. ATSC1 has only been in force since 2009. The wireless industry has enough spectrum. Enough of 'planned obsolesce'.
videobruce is offline  
post #3 of 3 Old 03-28-2010, 01:39 AM
AVS Special Member
dssturbo1's Avatar
Join Date: Aug 2004
Location: USA South
Posts: 5,723
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
almost a guarantee with this set that your capacitors/electrical chassis are failing. very very common issue with the mits WD 52/62x25 sets.

IF you want to get it repaired it will cost ~$200-300 in labor to a local mits service tech center and you get a 1 year warranty through Mits USA. go to the owners thread and get more help.

HD HD HD I Need more HD, Yes I am a HD Addict :)
dssturbo1 is offline  
Sponsored Links
Reply Rear Projection Units

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page

Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off