2010 Mitsubishi 3D DLP Owners Thread (738/838 series) - Page 294 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #8791 of 8809 Old 04-20-2014, 08:13 AM
Advanced Member
 
Keith Mickunas's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Wylie, TX, USA
Posts: 690
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 31 Post(s)
Liked: 53
Quote:
Originally Posted by Ray77085 View Post

WTH MAN !!!
My 738 shut off in the middle of a movie with a fast green blinking light ?? I turned it back on afterwards and finished the movie. Why did it do that ?mad.gif

Quote:
Originally Posted by lujan View Post

My 92842 does that every so often and I have no idea why it does it? I think someone mentioned on an earlier post that it's some sort of protection mechanism but I'm not sure what causes it? I put up with it because you just have to turn it back on once the blinking light stops.

Same for me with my 82738. It's been mentioned elsewhere in this thread. No real known cause. It's happened no more than a few times per year for me, and mine is about 3 years old.

Download my IR hex codes for the Denon AVR-4810ci and other Denon receivers here.
For Logitech Harmony support, ask Logitech for the Denon receiver in the account kmickunas.

Keith Mickunas is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #8792 of 8809 Old 04-20-2014, 10:03 AM
AVS Special Member
 
rightintel's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,333
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 34
Quote:
Originally Posted by Keith Mickunas View Post

Quote:
Originally Posted by Ray77085 View Post

WTH MAN !!!
My 738 shut off in the middle of a movie with a fast green blinking light ?? I turned it back on afterwards and finished the movie. Why did it do that ?mad.gif

Quote:
Originally Posted by lujan View Post

My 92842 does that every so often and I have no idea why it does it? I think someone mentioned on an earlier post that it's some sort of protection mechanism but I'm not sure what causes it? I put up with it because you just have to turn it back on once the blinking light stops.

Same for me with my 82738. It's been mentioned elsewhere in this thread. No real known cause. It's happened no more than a few times per year for me, and mine is about 3 years old.

My 82838 does that about every once every 12-18mo or so, no explanation. Had the main board replaced, that reduced it from happening once every 6-8wks.

Xbox Live: General PATT0N
rightintel is offline  
post #8793 of 8809 Old 04-20-2014, 12:16 PM
Senior Member
 
Ray77085's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 488
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 44
Well I don't have the audio return channel on. I did before and the TV did the same thing with cutting off in the middle of watching something. I cut the ARC off like a year ago and had no problems until yesterday.
Kinda embarrassing with company over watching some movies !!! mad.gif
Ray77085 is offline  
post #8794 of 8809 Old 04-21-2014, 12:04 PM
AVS Special Member
 
Augerhandle's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,573
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 47
Which firmware version are you running?

"The wise understand by themselves; fools follow the reports of others"-Tibetan Proverb
 
Augerhandle is offline  
post #8795 of 8809 Old 04-21-2014, 12:16 PM
Member
 
johnnymacIII's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10

Yeah, it's a protection mechanism that protects the set from power surges.  If you aren't plugged into a surge protector, I would do so.  If you are, I would check to see if the surge protector is still active.  I had the same problem.  I noticed by surge protector was no longer protecting.  Since I switched surge protectors, I haven't had any problems.

johnnymacIII is offline  
post #8796 of 8809 Old 04-21-2014, 03:17 PM
Senior Member
 
Ray77085's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 488
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 44
Quote:
Originally Posted by Augerhandle View Post

Which firmware version are you running?
The latest, that I'm aware of. I will check it and post back the next time I watch the set which is on the weekends.
Ray77085 is offline  
post #8797 of 8809 Old 04-21-2014, 03:22 PM
Senior Member
 
Ray77085's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 488
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 44
Quote:
Originally Posted by johnnymacIII View Post

Yeah, it's a protection mechanism that protects the set from power surges.  If you aren't plugged into a surge protector, I would do so.  If you are, I would check to see if the surge protector is still active.  I had the same problem.  I noticed by surge protector was no longer protecting.  Since I switched surge protectors, I haven't had any problems.

You are correct as I did come home last Thursday and we had a power outage. However I have 2 of these to plug all of my gear into http://www.rakuten.com/prod/belkin-pureav-pf30-home-theater-power-console/q/loc/101/207514354.html and they were re-set to on Saturday well before I turned on all of the components.
Ray77085 is offline  
post #8798 of 8809 Old 04-21-2014, 04:19 PM
AVS Special Member
 
lujan's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2,600
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 22
Quote:
Originally Posted by Ray77085 View Post

You are correct as I did come home last Thursday and we had a power outage. However I have 2 of these to plug all of my gear into http://www.rakuten.com/prod/belkin-pureav-pf30-home-theater-power-console/q/loc/101/207514354.html and they were re-set to on Saturday well before I turned on all of the components.

This seems to occur whether or not you have it plugged into a surge suppressor or not because I have mine plugged into a UPS/Suppressor and it still happens.

lujan
649 Blu-ray
21 HD DVD
6 DVD
lujan is offline  
post #8799 of 8809 Old 04-22-2014, 11:24 AM
Member
 
johnnymacIII's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Ray77085 View Post


You are correct as I did come home last Thursday and we had a power outage. However I have 2 of these to plug all of my gear into http://www.rakuten.com/prod/belkin-pureav-pf30-home-theater-power-console/q/loc/101/207514354.html and they were re-set to on Saturday well before I turned on all of the components.I 

I took a look at the service manual again, and it said that fast green blinking for 80 seconds after a shut off is lamp cooling.  I hope you get it figured out man.  I know it can be embarrassing.  Here is a link to the service manual.  http://www.avsforum.com/t/1448842/download-free-service-repair-manual-wd-65738

johnnymacIII is offline  
post #8800 of 8809 Old 04-22-2014, 04:11 PM
Senior Member
 
Ray77085's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 488
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 44
Quote:
Originally Posted by johnnymacIII View Post

I took a look at the service manual again, and it said that fast green blinking for 80 seconds after a shut off is lamp cooling.  I hope you get it figured out man.  I know it can be embarrassing.  Here is a link to the service manual.  http://www.avsforum.com/t/1448842/download-free-service-repair-manual-wd-65738

Thanks for the info on the service manual. However I have it already. This issue has only happened twice since purchasing this TV new.
Right in the middle of a action movie and the set turns off. Needless to say I was indeed upset as my friends were looking at me like W.T.H !!
The below info is from the OM.

Symptom
3. TV turned itself off and the light on the front panel started to flash.

Remarks
• Momentary power fluctuation can cause the TV to turn off
to prevent damage. Wait for the green light to stop flashing
and turn the TV on again.
• If the TV does not stay on, press the POWER button on the
control panel for ten seconds to perform System Reset. If
this happens frequently, obtain an AC line power conditioner/
surge protector.
• An unusual digital signal may have been received, triggering a
protection circuit. Wait for the light to stop flashing and turn TV
on.
Ray77085 is offline  
post #8801 of 8809 Old 04-22-2014, 04:12 PM
Senior Member
 
Ray77085's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 488
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 44
Quote:
Originally Posted by lujan View Post

This seems to occur whether or not you have it plugged into a surge suppressor or not because I have mine plugged into a UPS/Suppressor and it still happens.

Yes Sir,
I think you have a valid point.
Ray77085 is offline  
post #8802 of 8809 Old 04-22-2014, 04:58 PM
AVS Special Member
 
rightintel's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,333
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 34
Quote:
Originally Posted by Ray77085 View Post

Quote:
Originally Posted by lujan View Post

This seems to occur whether or not you have it plugged into a surge suppressor or not because I have mine plugged into a UPS/Suppressor and it still happens.

Yes Sir,
I think you have a valid point.

Same here. I thinks it's just the rare, random power/signal fluctuations previously mentioned that occur.

Xbox Live: General PATT0N
rightintel is offline  
post #8803 of 8809 Old 04-27-2014, 02:28 PM
Senior Member
 
Ray77085's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 488
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 44
Quote:
Originally Posted by Augerhandle View Post

Which firmware version are you running?

Firmware is 012.8. I don't know of any other updates.
Ray77085 is offline  
post #8804 of 8809 Old 05-14-2014, 11:00 AM
Member
 
pseudonym's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
its been a while since ive posted here, but thought i'd give it a shot. anyone have an idea on how to check what firmware the tv is currently on for the 638 series?
pseudonym is offline  
post #8805 of 8809 Old 05-14-2014, 12:13 PM
AVS Special Member
 
Rudy1's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Ft. Lauderdale, FL
Posts: 3,062
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Liked: 91
Quote:
Originally Posted by pseudonym View Post

its been a while since ive posted here, but thought i'd give it a shot. anyone have an idea on how to check what firmware the tv is currently on for the 638 series?

Just press the MENU button...If I recall correctly, the current firmware version number should appear in the lower left corner.
Ray77085 likes this.
Rudy1 is online now  
post #8806 of 8809 Old 05-14-2014, 04:59 PM
Senior Member
 
Ray77085's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 488
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 44
Quote:
Originally Posted by Rudy1 View Post

Just press the MENU button...If I recall correctly, the current firmware version number should appear in the lower left corner.

I'm almost 100% sure you are correct. biggrin.gif
Ray77085 is offline  
post #8807 of 8809 Old 05-31-2014, 08:01 PM
Newbie
 
pudealee's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a WD-73738 - it is about 4 years old. Last night the TV went into this "checkerboard mode." At first I thought it may be the signal, but after trying various inputs, I realized it was the set. I turned the set off for a while, and eventually after an hour or so the picture started to come back. This morning it was crystal clear.

This evening, it did it again, but this time it has not made it back to normal. I have attached a picture of the issue. Any ideas what may be going on?

Thanks all!!

http://www.handyville.com/rube/008.JPG
pudealee is offline  
post #8808 of 8809 Old 06-01-2014, 06:55 PM
AVS Special Member
 
colour's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Fenton, Mo.
Posts: 1,752
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 28
I noticed you posted in the 2009 thread your set is a 2010 model. Need a little more info, how and what is connected? AVR involved? Tried switching cables?
colour is offline  
post #8809 of 8809 Old 06-02-2014, 09:08 PM
Newbie
 
pudealee's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Colour - my AVR is a Denon AVR-2312CI. I use HDMI connections only. I swapped out the WD-73738 with another TV, and the other TV worked fine. I also tried switching the cables (from all sources - BluRay, Sat box, etc) - all produced the same results as in the linked picture.
pudealee is offline  
Reply Rear Projection Units

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off