2010 Mitsubishi 3D DLP Owners Thread (638 series) - Page 41 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1201 of 1377 Old 01-31-2012, 04:45 PM
Advanced Member
 
TatorTot's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 560
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Can you guys help me out

Im looking for a tv stand for this tv
But heres what im looking for

I need it to cover the sides & the top of the tv

Like this one, more like a cabinet ?

http://www.youtube.com/watch?v=2_wEmbBUn-A

But i cant find one like it online for a 60"
TatorTot is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1202 of 1377 Old 01-31-2012, 06:10 PM
Member
 
bmurphy88's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 36
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey guys. I play a ton of fighting games on my 73c10. My input delay is around 25ms which equals to about a 1 1/2 frame delay in the game. Is there any way to disable all video processing in this tv so that I can get the sub 16ms input delay that I need?
bmurphy88 is offline  
post #1203 of 1377 Old 01-31-2012, 08:40 PM
Advanced Member
 
TatorTot's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 560
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Use the game mode on the tv


Or maybe change a setting on your game console

I had to change a setting on the ps3 when i played saints row 2
TatorTot is offline  
post #1204 of 1377 Old 01-31-2012, 11:11 PM
Member
 
bmurphy88's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 36
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've done that already. Game mode doesnt disable all processing
bmurphy88 is offline  
post #1205 of 1377 Old 01-31-2012, 11:54 PM
Advanced Member
 
TatorTot's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 560
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Are you using high speed hdmi cables
TatorTot is offline  
post #1206 of 1377 Old 02-01-2012, 12:01 AM
Member
 
bmurphy88's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 36
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yep.
bmurphy88 is offline  
post #1207 of 1377 Old 02-01-2012, 01:47 AM
Advanced Member
 
TatorTot's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 560
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
more info

which console are u using or is it a pc?

and does this happen with every game or just one
TatorTot is offline  
post #1208 of 1377 Old 02-01-2012, 01:54 AM
Member
 
bmurphy88's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 36
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Xbox 360 outputting at 1080p. I'm testing the input delay with the Rock Band 2 calibration test. I just need to know how can I disable ALl video processing.
bmurphy88 is offline  
post #1209 of 1377 Old 02-01-2012, 02:16 AM
Advanced Member
 
TatorTot's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 560
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
there are no settings on the tv to stop processing

edit: maybe video noice? Video Noise: Off





im pretty sure your problem is a setting on the xbox

http://forums.techguy.org/multimedia...-hdtv-lag.html

http://forums.techguy.org/multimedia...-hdtv-lag.html


how about clearing your cache on the xox?
TatorTot is offline  
post #1210 of 1377 Old 02-01-2012, 10:58 AM
Member
 
h2dk's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by TatorTot View Post

Can you guys help me out

Im looking for a tv stand for this tv
But heres what im looking for

I need it to cover the sides & the top of the tv

Like this one, more like a cabinet ?

http://www.youtube.com/watch?v=2_wEmbBUn-A

But i cant find one like it online for a 60"

The one I have is very similar to the one attached. The towers and top (as well as a shelf) were one unit that I purchased several years ago from Costco and used with my RPTV. When I upgraded last year I usd a generic stand for a few months, then Costco got in a new 60" wide TV stand (I have the 65C10) that was very similar in style and color to my original.

Here is something similar at Sears that would work, but a bit pricey (many others to choose from as well)
LL
h2dk is offline  
post #1211 of 1377 Old 02-01-2012, 01:12 PM
Advanced Member
 
TatorTot's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 560
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
That looks nice but 3k is way too much for me

Thanks tho

Im going to keep searching for a cheap one


How much was the one you got at costco ?
TatorTot is offline  
post #1212 of 1377 Old 02-06-2012, 04:32 PM
Advanced Member
 
TatorTot's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 560
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
there aint nothing like watching the Super Bowl on one of these big monsters

too bad my team lost
TatorTot is offline  
post #1213 of 1377 Old 02-08-2012, 01:58 AM
Senior Member
 
shibez's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Rochester, NY(Gates)
Posts: 358
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by TatorTot View Post

there aint nothing like watching the Super Bowl on one of these big monsters

too bad my team lost

I agree and the Superbowl feed was PERFECT this year...no pixelation or anything..looked Incredible on my 60638. Thats when you know your tv is good...when the material thats put in it is good.

check my about me to see my HT gear

http://www.avsforum.com/avs-vb/member.php?u=7747546
shibez is offline  
post #1214 of 1377 Old 02-08-2012, 01:06 PM
Member
 
h2dk's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by TatorTot View Post

That looks nice but 3k is way too much for me

Thanks tho

Im going to keep searching for a cheap one


How much was the one you got at costco ?

That one I linked to is now $1750. I probably paid a total of $1400 or so for my setup.

If you have an Ashley Furniture Store you can check this one out

Or head to Ikea and grab this
h2dk is offline  
post #1215 of 1377 Old 02-23-2012, 08:30 AM
Advanced Member
 
TatorTot's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 560
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Has there been a new firmware update

12.02 is the latest?
TatorTot is offline  
post #1216 of 1377 Old 02-23-2012, 09:18 AM
GEP
Advanced Member
 
GEP's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 677
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 17
The best way to answer that question is to check the Mitsubishi web site under the Support tab. They always list only the most recent software. It is usally the first place new software is available. Your model does not updated over the internet so the web site is the only place to get the software.
GEP is offline  
post #1217 of 1377 Old 02-23-2012, 06:52 PM
Senior Member
 
shibez's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Rochester, NY(Gates)
Posts: 358
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by TatorTot View Post

Has there been a new firmware update

12.02 is the latest?

12.02 is the latest on the website. i updated to it a few months ago. didn't notice any changes.

check my about me to see my HT gear

http://www.avsforum.com/avs-vb/member.php?u=7747546
shibez is offline  
post #1218 of 1377 Old 02-24-2012, 09:37 AM
GEP
Advanced Member
 
GEP's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 677
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 17
Most updates from all manufacturers are bug fixes. If you have not experianced the bug you would not notice the fix.
GEP is offline  
post #1219 of 1377 Old 02-24-2012, 07:17 PM
Advanced Member
 
TatorTot's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 560
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Shibez what picture settings are you currently using

And the video noise setting
TatorTot is offline  
post #1220 of 1377 Old 03-03-2012, 12:02 PM
Senior Member
 
shibez's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Rochester, NY(Gates)
Posts: 358
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by TatorTot View Post

Shibez what picture settings are you currently using

And the video noise setting

Hi Tator, Currently using - Brilliant-
Brightness-50
Contrast- 100
Color-42
Tint- 6
Sharpness- 24
Video noise- off
Color Temp- high
been using it for the past year.

check my about me to see my HT gear

http://www.avsforum.com/avs-vb/member.php?u=7747546
shibez is offline  
post #1221 of 1377 Old 03-03-2012, 03:12 PM
Advanced Member
 
TatorTot's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 560
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Thanks shibez


Has anybody ever had the brightness of the picture go down very fast for like 40 seconds while watching tv,kinda like somebody hit a switch

After half a minute the brightness turn back up,but now is not as bright as before
TatorTot is offline  
post #1222 of 1377 Old 03-03-2012, 04:02 PM
AVS Special Member
 
Augerhandle's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,616
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 32 Post(s)
Liked: 51
Quote:
Originally Posted by TatorTot View Post

Thanks shibez


Has anybody ever had the brightness of the picture go down very fast for like 40 seconds while watching tv,kinda like somebody hit a switch

After half a minute the brightness turn back up,but now is not as bright as before

You might ask in the 738/838 thread. I seem to remember mention of a similar problem.

"The wise understand by themselves; fools follow the reports of others"-Tibetan Proverb
 
Augerhandle is offline  
post #1223 of 1377 Old 03-09-2012, 06:34 PM
Newbie
 
tersplat's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey, I just got my 73638. I bought it used, so I have no warranty, or anything like that. I have notice an issue with it, and I'm trying to fix it, but I don't know how to. I've tried the service menu, and calibrating it like that, but none of it helped. The problem that I am having is that my image looks to be doubled in some places on the TV. There are 2 vertical bars, each about 8" from the left and right side where the picture is pretty blurry, but is clear on the very edges of the screen, and also in a semi circle on the top of the screen. It has been pointed out to me, and now it is bugging me. If anyone has any ideas, please let me know.
tersplat is offline  
post #1224 of 1377 Old 03-09-2012, 07:21 PM
AVS Special Member
 
Augerhandle's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,616
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 32 Post(s)
Liked: 51
Gently push (using a clean towel) on the screen in the blurry areas to see if it comes into focus. Alternatively, you can use a suction cup to gently pull in the same areas. You may have a warped screen, or it could be out of position and need to be snapped back into place. You can also look at the screen from an extreme angle to check for bowing or warping.

"The wise understand by themselves; fools follow the reports of others"-Tibetan Proverb
 
Augerhandle is offline  
post #1225 of 1377 Old 03-09-2012, 09:15 PM
Newbie
 
tersplat's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Augerhandle View Post

Gently push (using a clean towel) on the screen in the blurry areas to see if it comes into focus. Alternatively, you can use a suction cup to gently pull in the same areas. You may have a warped screen, or it could be out of position and need to be snapped back into place. You can also look at the screen from an extreme angle to check for bowing or warping.

I tried that, and to no avail. going back and doing the manual geometry in the service manual seems to have slightly improved the top part, but not really. I looked in the access ports on the back, and everything looked clean with the tv on. I also unplugged it and took the lamp out and it looked good, so I put it back in, still no fix. Any more ideas?
tersplat is offline  
post #1226 of 1377 Old 03-09-2012, 10:34 PM
Advanced Member
 
TatorTot's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 560
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by tersplat View Post


I tried that, and to no avail. going back and doing the manual geometry in the service manual seems to have slightly improved the top part, but not really. I looked in the access ports on the back, and everything looked clean with the tv on. I also unplugged it and took the lamp out and it looked good, so I put it back in, still no fix. Any more ideas?

How do you do the manual geometry ?
TatorTot is offline  
post #1227 of 1377 Old 03-11-2012, 11:17 AM
Newbie
 
tersplat's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by TatorTot View Post

How do you do the manual geometry ?

in the service manual listed on page 1 it shows you how to do it.
tersplat is offline  
post #1228 of 1377 Old 03-11-2012, 11:27 AM
Advanced Member
 
TatorTot's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 560
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Ok thanks
TatorTot is offline  
post #1229 of 1377 Old 03-11-2012, 11:46 AM
Advanced Member
 
TatorTot's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 560
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Koy View Post


v43 Service Manual - https://docs.google.com/viewer?a=v&p...thkey=CKaWseYC

the link says bad request

can somebody post the service manual pdf if they have it


Nevermind i found it but it looks complicated

It was perfect before they changed the light engine
TatorTot is offline  
post #1230 of 1377 Old 03-11-2012, 04:04 PM
AVS Special Member
 
Augerhandle's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,616
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 32 Post(s)
Liked: 51
Quote:
Originally Posted by TatorTot View Post

the link says bad request

can somebody post the service manual pdf if they have it


Nevermind i found it but it looks complicated

It was perfect before they changed the light engine

Where's the new link?

"The wise understand by themselves; fools follow the reports of others"-Tibetan Proverb
 
Augerhandle is offline  
Reply Rear Projection Units

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off