Samsung HLR5667w DLP screen going black and powering off - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 11-23-2011, 01:04 PM - Thread Starter
Newbie
 
TNGSolutions's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I am having a problem with my HLR5667W. First I will give a background on what I have done so far. Initially I was getting the dreaded green checkerboard pattern on the analog channels, and the picture freezing on the digital channels that has been so prevalent in these sets, and after researching I determined that it was a bad digital board. Before I had a chance to replace the board the lamp went, completely blew. So I ordered a replacement lamp, but it's not a Phillips brand and I'm not sure off the top of my head who makes it. Anyway, after replacing the lamp the picture looked great and even lost the problem of the picture freezing for a while. Then it started again but not as frequent so I lived with it until it shut itself off one day. When I would turn it back on it would start up and the picture would come in nice and bright for about 15-30 seconds and then go black. I would have audio for another 10 seconds or so until it would completely shut down with all three lights blinking on the front. So I broke down and ordered a new digital board and replaced the old one. Fired up the TV, flipped the horizontal so the picture wasn't backwards and my picture came in nice and clear - for about 30 seconds when it did the same thing again. So I am at a loss as to what the problem might be now and I don't necessarily want to keep replacing parts that aren't going to fix the issue. Anyone have some suggestions on what I could try or what the problem might be? Thanks!

Sean
TNGSolutions is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 11-24-2011, 10:29 PM
Member
 
74f100's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Chesterfield, VA
Posts: 174
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The only other problem similar to yours has been the DMD.

Unfortunately cause and effect troubleshooting isn't very effective. But in this case there isn't much more that can be done. Even with the manual, a problem like this is very difficult to troubleshoot.

Jim
74f100 is offline  
post #3 of 3 Old 05-11-2012, 05:01 PM
Member
 
ZXLNT's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 61
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have the same problem on my HLR5667W. The tech just left said its the DMD board. Total cost for the repair is going to be around 475 bucks or so. I'm going to repair it, and hope for the best. I'm sure the next thing will be the bulb, it's still the orginal..
ZXLNT is offline  
Reply Rear Projection Units

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off