The Official HP Pavilion 1080P DLP Owner's Thread - Page 7 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #181 of 10888 Old 10-20-2005, 01:11 PM
Member
 
dk0r's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Fabulous Las Vegas
Posts: 71
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
delete me
dk0r is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #182 of 10888 Old 10-20-2005, 01:14 PM
Member
 
tahlsr's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 30
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
please let me know if anyone else gets any percentage off discount from hp. My mom works for a University Medical School and my dad is a grade school teacher at a private school. Does anyone know if they would be eligible? Thanks for any help. I think I want this tv.
tahlsr is offline  
post #183 of 10888 Old 10-20-2005, 01:16 PM - Thread Starter
Senior Member
 
DarrellH's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Houston, TX
Posts: 412
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Pngpong View Post

Yes, 1920x1200. I just changed the refresh settings from 60 to 85 HZ. It accepts it, but it doesn't seem to make any difference in the picture. No flicker at all in either setting.

This brings up an interesting tidbit that happened on my set last night. From the time I got the set until watching the baseball game last night, the info display would just say 1080i, 720p, etc. Last night it switched to saying the actual resolution: 1280 x 720p at 60hz. I found that rather interesting. It was like the firmware saw some event and switched the display. The picture looked identical.
Also, I think HDMI is different than VGA in the sense that there is negotiation between the devices to attempt to find the highest resolution that both devices support. So, when you chose 85hz, the negotiation probably resulted in 1080p at 60. Its too bad your info bar is not displaying like mine is now. I wish I knew how that changed???
DarrellH is offline  
post #184 of 10888 Old 10-20-2005, 01:18 PM
Member
 
Pngpong's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I connected the PC via VGA and could NOT get 1080P. It does do 1280x1024 @60 HZ
Pngpong is offline  
post #185 of 10888 Old 10-20-2005, 01:22 PM
Member
 
Pngpong's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
The "Aspect" options with the VGA connector change to "Best Fit", "Full", & "Native". "Info" shows "1280 x 1024 @60 Hz"
Pngpong is offline  
post #186 of 10888 Old 10-20-2005, 01:23 PM
Member
 
Sharon's Lee's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: New Hampshire
Posts: 96
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by flashgordon333 View Post

Abdull,
ALSO, if you really want a 1080p HDMI DVD player before the PS3 then maybe check this one out, as I believe it is the only affordable one currently available. http://www.neuneo.com/body/product/HVD2085/feature.asp Be wary though, even it requires a firmware upgrade to upconvert to 1080p, but it only costs $250 which is MUCH less than others. There just is not a big demand since the HP is currently the only TV that takes 1080p over HDMI!

What is "firmware upgrade?"
THANKS!!!
Sharon's Lee is offline  
post #187 of 10888 Old 10-20-2005, 01:27 PM
Member
 
dk0r's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Fabulous Las Vegas
Posts: 71
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by SteveTiilikainen View Post

I purchased the MD5880n from hpshopping.com with the government 20% discount.

Quote:
Originally Posted by lorelevitt View Post

I have a lot of wiring to pull for speakers, paint the family room, move in new furniture, etc. I wouldn't have ordered it yet but I couldn't be sure HP would continue the 20% off deal when these sold out.


I have been in the armed forces for 18 years and am now a State Trooper. How does one determine eligibility for the 20% Government Discount? And who provides this discount? I cannot find anything regarding it on the HPshopping site.
dk0r is offline  
post #188 of 10888 Old 10-20-2005, 01:28 PM
AVS Special Member
 
Danabw's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,601
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by DarrellH View Post

The policy states that the administrator determines whether to have the set fixed or replaced. It doesn't say how they go about getting it fixed though. I've heard from other's that it is painless though but I do see some "fudge" in the legalese I just read [shrug].

I've used the AMEX extended warranty feature to repair my old set 1.3 years after I bought it.

Pick your repair shop...if they do in-home, that's fine, my shop was a pick up and return style.

Get estimate.

Fax estimate to Amex along w/copy of manuf. warranty and proof of purchase, etc.

Amex reviews and approves estimate (in my case I called the day after I faxed and got a "rush" approval over the phone, normally it can take a week or two).

Amex credits your credit card w/the amount (that happened very quickly - a couple of days, maybe?).

Get TV fixed and pay for work w/AMEX. I don't know if there are other options (like Amex paying the shop directly, sending a check instead of crediting my card, etc.

It was perfect and painless...AMEX was extremely helpful and very cooperative. I will ALWAYS purchase any major items w/AMEX in the future, as a result of how well things went.
Danabw is offline  
post #189 of 10888 Old 10-20-2005, 01:33 PM
Member
 
Sharon's Lee's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: New Hampshire
Posts: 96
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by daneen View Post

I was wondering about warranty also - does HP provide an extended warranty or does this have to be purchased through a 3rd party?

Can the 1080 be purchased from HP and then extended warranty from TVA, elsewhere?
THANKS!
Sharon's Lee is offline  
post #190 of 10888 Old 10-20-2005, 01:45 PM
AVS Special Member
 
Danabw's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,601
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Sharon's Lee View Post

What is "firmware upgrade?"
THANKS!!!

Firmware is the name for software that runs a device...allows it to manage itself, communicate w/other devices attached to it, etc. Firmware is stored on a chip in the device itself, and typically is designed to allow upgrades to fix defects, add/modify features, etc.

In the case of the HP TV, you attach a 128 MB USB drive that HP sends you with the upgrade firmware code on it, and the TV firmware is automatically upgraded.
Danabw is offline  
post #191 of 10888 Old 10-20-2005, 01:46 PM
Member
 
The Shadow's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 57
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mesh View Post

is the MD5880N the only 1080p out of the series? what about the MD5020 and MD5820? Are they just 720P? If thats teh case i mightr just buy the 5880 for my room and figure out how im going to fit it later . I want 1080P dangin! The heat output kind of worries me. Also my room can get mighty hot and i dont want that to be the reason why my tv gives out.

The md5020n and md5820n are both 720p.
The md5880n and md6580n are both 1080p.
The Shadow is offline  
post #192 of 10888 Old 10-20-2005, 01:47 PM
AVS Special Member
 
Danabw's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,601
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by mesh View Post

is the MD5880N the only 1080p out of the series? what about the MD5020 and MD5820? Are they just 720P? If thats teh case i mightr just buy the 5880 for my room and figure out how im going to fit it later . I want 1080P dangin! The heat output kind of worries me. Also my room can get mighty hot and i dont want that to be the reason why my tv gives out.

Has to end in '80' to be 1080p.

MD5880n - 58" 1080p
MD6580n - 65" 1080p

The models that end in 20 are 720p.
Danabw is offline  
post #193 of 10888 Old 10-20-2005, 01:50 PM
AVS Special Member
 
Danabw's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,601
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Pngpong View Post

I watched a bit of the T2 Extreme DVD (at 1920x1200) If this is what we will get with Blu-ray or HD-DVD then it's going to be awesome! Screen shot attached. The darks were perfect - blacks were just as black as the TV case. I'm "extremely" happy

Same result w/LOTR Two Towers...just awesome detail and beautiful blacks. I thought my Panny PT-60LCX63 LCD was pretty darn good...but it pales compared to the MD6580n.
Danabw is offline  
post #194 of 10888 Old 10-20-2005, 01:52 PM
Member
 
SteveTiilikainen's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Washington, DC
Posts: 109
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Pngpong View Post

Yes, 1920x1200. I just changed the refresh settings from 60 to 85 HZ. It accepts it, but it doesn't seem to make any difference in the picture. No flicker at all in either setting.

Couple more questions (sorry -- after tomorrow I'll be able to answer these for myself):

1. Have you tried 1920x1080 to see how it handles 1:1?

2. Have you tried any full-screen games in 1920x1200? I would assume that the display gets cut off... what do I know though =)

HP MD5880n (58" 1080p DLP) HDTV
SteveTiilikainen is offline  
post #195 of 10888 Old 10-20-2005, 01:59 PM
Member
 
Pngpong's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
1920 x 1080 still shows 1080P from the "Info" status. It does not cut off the windows and appears to work better for a PC than 1920 x 1280 because of this. Cool!!!
Pngpong is offline  
post #196 of 10888 Old 10-20-2005, 02:03 PM
AVS Special Member
 
Danabw's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,601
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by AVIDAV View Post

DANABW- you're not gonna like this but I had this happen w/analog cable turned set off, when turned back on sound but no picture. Picture didn't appear until pushing channel up button? Have found no way to make PIP side by side mode come even close to filling screen. Stinks because this sometimes only way to keep family in same room happy. You watch a lot of SD I believe so this may be of some help. Have been using a Motorola HDTV broadband booster($70) for 3yrs on Samsung DLP. Brought SD PQ to near DVD. Now have 5880 rigged little differently so this may account for what I consider a not as good PQ on HP(at least for time being). Want to repeat that big plus is that can now stretch HD(or at least higher quality digital) 4:3 programming. Also answer another members question bars are black-no adj.

Thanks for the additional feedback, AVIDAV...I'm going to see if the same thing happens tomorrow, when I have my SA8300 installed w/HDMI intput into the set...

I am disappointed as well regarding the split screen view....don't know why it is set up with so much "wasted space."

Haven't heard of the booster before...I may give it a shot and do a before/after on SD qualit and see.
Danabw is offline  
post #197 of 10888 Old 10-20-2005, 02:08 PM
AVS Special Member
 
Danabw's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,601
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by NorthJersey View Post

you can call HP support and ask if there any discreet codes for the input. If they're no help then just call Harmony support and explain to them how the input option works with the tv and they'll program your remote correctly for you. They've always been great help for me at Harmony

THanks for the suggestion...I'll try to call them tomorrow to find out what we can do.

I may volunteer to be the HP MD guinea pig to get the codes up to their site for the sets...hope they can help w/the input switching. If they don't have a "next input" option, that can be a problem for a lot of people who want to automate the operation of their set w/aftermarket remotes/macros, etc.
Danabw is offline  
post #198 of 10888 Old 10-20-2005, 02:35 PM
Member
 
Pngpong's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
This is a SS from Quake III in 1920 x 1080. Very impressive
LL
Pngpong is offline  
post #199 of 10888 Old 10-20-2005, 02:35 PM
Member
 
SteveTiilikainen's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Washington, DC
Posts: 109
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Pngpong View Post

1920 x 1080 still shows 1080P from the "Info" status. It does not cut off the windows and appears to work better for a PC than 1920 x 1280 because of this. Cool!!!

1920x1080 *is* 1080p (hence the "1080" in "1080p").

I'm not sure what 1920x1200 was originally. Was this an Apple resolution or something?

Edit: Ahh. 1920:1200 == 16:10. 1920:1080 == 16:9.

HP MD5880n (58" 1080p DLP) HDTV
SteveTiilikainen is offline  
post #200 of 10888 Old 10-20-2005, 02:40 PM
Member
 
SteveTiilikainen's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Washington, DC
Posts: 109
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Pngpong View Post

This is a SS from Quake III in 1920 x 1080. Very impressive

Ohhhhh dear. I'm so wanting my set to arrive yesterday. =) Half Life 2 will look absolutely theatrical.

My wife accused me of buying an oversized monitor for my video gaming. Can you imagine the nerve!!

HP MD5880n (58" 1080p DLP) HDTV
SteveTiilikainen is offline  
post #201 of 10888 Old 10-20-2005, 02:47 PM - Thread Starter
Senior Member
 
DarrellH's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Houston, TX
Posts: 412
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Let me add more details to my review:

I watched a large portion of LOTR: Two Towers on my new Sony DVP-NS70H connected via HDMI and outputting 1080i. Just incredible detail even in the dark woods seen where the Treeant finds the hobbits. I'm still gawking. I keep rewinding and watching over and over.

The scene where Gandalf the White is found in the woods.... wow, on my Sony HD RPCRT, the whites were obviously crushed. On the HP, I could see Gandalf's face during the part where he was glowing to obscure himself. Never saw that before
DarrellH is offline  
post #202 of 10888 Old 10-20-2005, 02:48 PM
Member
 
spear's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 124
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Pngpong View Post

I wish I had a better camera

In this picture (htpc 004.jpg) and in a previous picture you posted, it looks like there is some banding in that background test pattern which suggests that the display is not doing a 1:1 mapping. Is that just the camera or do you really see those bands? That pattern should just have alternating black and white 1-pixel wide lines. Is there a zoom mode which makes the banding go away? There should be some overscan at that mode.

Thanks.
spear is online now  
post #203 of 10888 Old 10-20-2005, 03:57 PM
Newbie
 
Eponym's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Pngpong View Post

This is a SS from Quake III in 1920 x 1080. Very impressive


Quake 3 is even old school for a 9800 :P I think you should invest in the game designed for the 9800, half life 2. The game even has 16:9 aspect ratio so you dont have to stretch the screen.
Eponym is offline  
post #204 of 10888 Old 10-20-2005, 04:22 PM
Advanced Member
 
lorelevitt's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Maryland, USA
Posts: 594
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by tahlsr View Post

please let me know if anyone else gets any percentage off discount from hp. My mom works for a University Medical School and my dad is a grade school teacher at a private school. Does anyone know if they would be eligible? Thanks for any help. I think I want this tv.

Check out this link:

https://eclipse.ebus.hp.com/dn/jsp/p...ncyid=135&am=0

lorelevitt is offline  
post #205 of 10888 Old 10-20-2005, 04:27 PM
Senior Member
 
RDO CA's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Rancho Mirage CA
Posts: 297
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by SteveTiilikainen View Post

1920x1080 *is* 1080p (hence the "1080" in "1080p").

I'm not sure what 1920x1200 was originally. Was this an Apple resolution or something?

Edit: Ahh. 1920:1200 == 16:10. 1920:1080 == 16:9.

1920x1200 is the res for the pc displays that are 16x10 that seem to be the size that you see alot now.

Roy

Nothing is so firmly believed as that which least is known
(3) Cisco 8742HDC---Signature Home---Navigator ver.-- 6.1.0_5
Desert Cities CA

RDO CA is offline  
post #206 of 10888 Old 10-20-2005, 04:50 PM
Member
 
FabFla's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Nice, France
Posts: 60
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by lorelevitt View Post

My set is still sitting in the bottom of the box-- so I can give you exact length and depth but I'll have to estimate height from memory as I had the deliverers remove the top of the box to check for internal damage:

Carton Dimensions: 72" Length (exact)
29" Deep (exact)
55" Height (estimate from memory-- + or - 2 inches)


Thanks a lot !!!

Has there been a gas price hike in the past few months ?

Air transportation to Europe nearly costs as much as the TV itself !! I'll have to go with the maritime route, i suppose, so one more month reading enviously you lucky owners' ecstatic reports, damn.


Quote:


My wife accused me of buying an oversized monitor for my video gaming. Can you imagine the nerve!!

Mine did better : she used that as a reason for me to buy her a plasma... i quote : you're gonna play your games on this tv most of the time so please get me one of these TVs you can hang on the wall... ha ha women !
FabFla is offline  
post #207 of 10888 Old 10-20-2005, 04:53 PM
Senior Member
 
ISO Perfect HDTV's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Los Angeles
Posts: 285
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by AVIDAV View Post

VGA is analog after all, so bye bye CRT-bye bye VGA.

so why is EVERY 1080p RPTV coming out with one of them if they are sooo.......like you say.........bye bye?

bye bye

Plasma LCD or SED ?
AVS Forums Procedure
ISO Perfect HDTV is offline  
post #208 of 10888 Old 10-20-2005, 04:57 PM
Member
 
dk0r's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Fabulous Las Vegas
Posts: 71
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by lorelevitt View Post

Check out this link:

https://eclipse.ebus.hp.com/dn/jsp/p...ncyid=135&am=0



AWESOME
!! I signed up as a fulltime college student and it knocked the price down $800 bucks! Killer! Thanks Lorelevitt
dk0r is offline  
post #209 of 10888 Old 10-20-2005, 05:34 PM
Senior Member
 
Reldan's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 222
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Wow, this TV is frickin' incredible as a PC monitor.

Okay, I at first was having some troubles with getting the overscan taken care of after setting the PC resolution to 1920 X 1080 (60 Hz), but then I found a little control on the TV called Aspect, and what do you know, there's a PC setting there! I set it to that and wham, perfect fit.

I tiled the display test image that was linked earlier, and I can make out black and white lines up close, so I believe it's 1:1 pixel mapping even.

The factory settings for Studio are almost perfect, I notched the brightness up to 51 from 50 and that was about it.

Oh, and did I mention it has a DVI mode control with two settings: Default and PC. On default you get video levels (16-239) and on PC you get PC levels (0-255). So it's that easy to switch video level modes for HTPC users.

They built this thing to be used as a computer monitor, no doubt about it.

The greyscale is fantastic - I loaded up a greyscale palette and can notice the graduations between each step. Black is freakin' black, and white is bright as hell.

The only problem I've had is with the delivery. The assclowns (can I say assclowns here?) forgot to leave the remote/power cord/manual/warranty. They have the worst hours imaginable (they don't deliver past 3 and only M-F), so I had a friend housesit while I was at work. They brought the TV in, set it on the stand, and took off without even plugging it in and making sure it worked. And with those important items.

Fortunately it's a standard PC power cord (gotta love HP), and I just stole the one off the other computer to use for now.

And the front connection panel is sweet as hell. Very good design.

Sorry if this post isn't sounding all that educated, I"m just very excited (and angry at the delievery crew) and I wanted to get my impressions down as fast as possible.

If you HTPC and don't see rainbows, get this TV. Otherwise, get it anyways.

Attached is a close-up picture I took of the test pattern.

md6580n
Set as desktop, tiled
1920X1080 60 Hz resolution
PC Aspect, PC DVI mode
ATI Radeon x800 Pro DVI-HDMI to HDMI1
LL
Reldan is offline  
post #210 of 10888 Old 10-20-2005, 05:39 PM
Member
 
Pngpong's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by spear View Post

In this picture (htpc 004.jpg) and in a previous picture you posted, it looks like there is some banding in that background test pattern which suggests that the display is not doing a 1:1 mapping. Is that just the camera or do you really see those bands? That pattern should just have alternating black and white 1-pixel wide lines. Is there a zoom mode which makes the banding go away? There should be some overscan at that mode.

Thanks.

Spear,

The camera is not that great - especially with close-ups. I'm not sure about the banding/mapping and will leave that up to one of the experts to answer. I can say that the display looks much more impressive than the photos.
Pngpong is offline  
Reply Rear Projection Units

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off