2007 Samsung LED Owner's Thread (HLT XX87/89S) - Page 285 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #8521 of 14891 Old 12-03-2007, 09:45 AM
Member
 
bahamabart's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by explorz View Post

I've got the Samsung HLT 5089S. I've got a Sony DVD player capable of upconverting to 1080p.

Should I upconvert at the DVD player and feed that signal to the TV? Or should I send the signal in it's original format and let the TV upconvert?

I am passing the signal through my Harmon Kardon Receiver via HDMI cable. However, my receiver just passes that signal through and doesn't convert it at all.

Finally, do all standard DVD movies show up the same or are some lower budget films simply not going to show up as well on the screen.

Right now I find that many films really pixelate for anything that's moving across the screen. When I play my Planet Earth DVD the non-movement shots are stunning, but when the camera pans or if they are zooming across the African Plains, there is a lot of pixillation.

I picked up the OPPO 980H based on recommendations from this sight and it does an oustanding job. I also bring this up because apparently not all chipsets like working with rear projection tv's - Oppo specifically recommends the 980h for rear projection over their other models. I'm no techie so you might want to look into this and possibly even consider returning the sony. I don't have any issues when it comes to "moving accross the screen"
bahamabart is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #8522 of 14891 Old 12-03-2007, 10:03 AM
Senior Member
 
wopino's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: NorCAL
Posts: 383
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
i just noticed the screen pattern a couple of days ago that people have been referring to as )))))((((( its on the lower sides of the set, what is causing this? Are all the screens exhibiting this and we just don't notice it?
wopino is offline  
post #8523 of 14891 Old 12-03-2007, 10:37 AM
Senior Member
 
SnakeDoctor's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: South Carolina
Posts: 244
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by wopino View Post

i just noticed the screen pattern a couple of days ago that people have been referring to as )))))((((( its on the lower sides of the set, what is causing this? Are all the screens exhibiting this and we just don't notice it?

I my obversation of 7 different sets, most (5 of 7) had this pattern. It is visible only when observed from 2 to 3 feet away - much closer than you would normally be. Beyond that, you can't see it and it does not appear to have any adverse affect on PQ.
SnakeDoctor is offline  
post #8524 of 14891 Old 12-03-2007, 11:03 AM
Newbie
 
cynabel's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Has anyone put the 5689S in a corner? Does the back touch before the sides of the screen?

Thanks.
cynabel is offline  
post #8525 of 14891 Old 12-03-2007, 11:50 AM
Member
 
Tarooka's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Alameda, CA
Posts: 95
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by cynabel View Post

Has anyone put the 5689S in a corner? Does the back touch before the sides of the screen?

Thanks.

Simple geometry question, if your walls are 90 degrees. I suspect the answer is "no".
Tarooka is offline  
post #8526 of 14891 Old 12-03-2007, 12:10 PM
Member
 
bahill's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Hudson Valley Area, NY
Posts: 154
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by cynabel View Post

Has anyone put the 5689S in a corner? Does the back touch before the sides of the screen?

Thanks.

In a corner? Nobody puts Baby in a corner.
/Swayze


...sorry, couldn't resist.
bahill is offline  
post #8527 of 14891 Old 12-03-2007, 12:20 PM
Member
 
alvindd's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Southern NJ
Posts: 164
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by bahill View Post

In a corner? Nobody puts Baby in a corner.
/Swayze


...sorry, couldn't resist.

Oh No you didn't!

{Originally Posted by cynabel}
"Has anyone put the 5689S in a corner? Does the back touch before the sides of the screen?"


Just make sure the side vents are not covered by the corner,the back sticks out about 14 inches.
alvindd is offline  
post #8528 of 14891 Old 12-03-2007, 12:22 PM
AVS Special Member
 
Cygnus311's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,181
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by wopino View Post

i just noticed the screen pattern a couple of days ago that people have been referring to as )))))((((( its on the lower sides of the set, what is causing this? Are all the screens exhibiting this and we just don't notice it?

My 6187s exhibits it as well but like SnakeDoctor said, if I watch TV from the distance where I can see that effect, I'll be blind by the weekend.
Cygnus311 is offline  
post #8529 of 14891 Old 12-03-2007, 01:52 PM
Senior Member
 
wopino's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: NorCAL
Posts: 383
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Cygnus311 View Post

My 6187s exhibits it as well but like SnakeDoctor said, if I watch TV from the distance where I can see that effect, I'll be blind by the weekend.

haha point well taken...what would be the trade off if one was to get a new screen, would geometry be compromised? Would it be one of those things that even replacement screens have the same problem? Maybe it is inherant to the screen making process on these sets...?
wopino is offline  
post #8530 of 14891 Old 12-03-2007, 02:48 PM
Member
 
bobbd2000's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 79
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by bahamabart View Post

Unfortunately, a get lip sync with that set-up not all the times but its fustrating to say the least - resulting in not using the surround sound all the times. I was hopefull Samsung would correct via a software upgrade but if not eventually I need to acquire a felton or a new receiver.

I do get lip sync issues from time to time but I'm not giving up surround sound. Since my Receiver is 7 years old, it may be coming up to upgrade time. I'd certainly get a receiver that would handle HDMI switching and upconversion plus any sync problem.

Bob
bobbd2000 is offline  
post #8531 of 14891 Old 12-03-2007, 03:09 PM
Senior Member
 
wopino's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: NorCAL
Posts: 383
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by bobbd2000 View Post

I do get lip sync issues from time to time but I'm not giving up surround sound. Since my Receiver is 7 years old, it may be coming up to upgrade time. I'd certainly get a receiver that would handle HDMI switching and upconversion plus any sync problem.

Bob

i only get lip sync issues when using my 1995 Sony rack system that is hooked up with the normal red/white stereo composite plugs into the audio out on the tv and the dish network receiver that is hooked up via s-video, when those r both on i get an echo between the tv speakers and the rack system. When i play dvds on my PS3 hooked up via hdmi i get no echo between the tv speakers and the sony rack system...must be the hdmi connection, i also get the echo when playing dvds on the regular progressive scan dvd player that is hooked up via component cables....
wopino is offline  
post #8532 of 14891 Old 12-03-2007, 03:44 PM
Newbie
 
tmorsey's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
What do people use to clean their screen?
tmorsey is offline  
post #8533 of 14891 Old 12-03-2007, 04:05 PM
Member
 
BullittMustang's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: USA
Posts: 89
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by tmorsey View Post

What do people use to clean their screen?

I use the cleaning cloth that was supplied with the TV. I dampen it lightly with water.

Jim
BullittMustang is offline  
post #8534 of 14891 Old 12-03-2007, 04:07 PM
Member
 
The Bad Guy's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 53
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I got my HLT6187S today..

Love it.

However, I'm playing a blue ray disc on my PS3 and I thought this would be in 1080p, but it's coming up in 1080i.

Is there a way I can set it on the TV to come in on 1080P?
The Bad Guy is offline  
post #8535 of 14891 Old 12-03-2007, 04:39 PM
Member
 
bobbd2000's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 79
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by The Bad Guy View Post

I got my HLT6187S today..

Love it.

However, I'm playing a blue ray disc on my PS3 and I thought this would be in 1080p, but it's coming up in 1080i.

Is there a way I can set it on the TV to come in on 1080P?

Wjat you're seeing as 1080i is the input source resolution. In other words, your PS3 is putting out 1080i. The TV will upconvert that to 1080p. I don't know if you can make the PS3 output 1080p.

Bob
bobbd2000 is offline  
post #8536 of 14891 Old 12-03-2007, 06:38 PM
Newbie
 
Cannonball003's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Cannonball003 View Post

So is it really worth the extra 900 bucks for the 89 model?

so the only diff. is the hdmi 1.3 right? is this really worth 900 bucks?
Cannonball003 is offline  
post #8537 of 14891 Old 12-03-2007, 07:07 PM
Member
 
SheepNutz's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Kantuckee
Posts: 135
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by Cannonball003 View Post

so the only diff. is the hdmi 1.3 right? is this really worth 900 bucks?

Also, it has picture in picture and bluetooth.
SheepNutz is offline  
post #8538 of 14891 Old 12-03-2007, 07:14 PM
Member
 
FX35TN's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: LAKE CHEROKEE, EAST TN
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just ordered mine and it should arrive mid next week. I was going to order the Mit 65" but changed at the last minute to this LCD unit. Sure hope that I like it. Oh yes I ordered a Tosiba A2 to go with it,
FX35TN is offline  
post #8539 of 14891 Old 12-03-2007, 07:29 PM
Member
 
FX35TN's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: LAKE CHEROKEE, EAST TN
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Razorhog View Post

Good question - I think it has something to do with where it was made (USA maybe? ) I can't even find the HL-TxxxxSAX models on the Sammy website, but I'm getting one

You can get on at Amazon for $1900 free shipping... As far as I can tell different vendors have different extensions. Sears had the same TV but is did not say SAX just S
FX35TN is offline  
post #8540 of 14891 Old 12-03-2007, 07:42 PM
Member
 
FX35TN's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: LAKE CHEROKEE, EAST TN
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by romad600 View Post

Does anyone not have a low frequency buzzing sound coming from the input panel area of the tv when the volume is muted?

I told the repair guy just now about it, and he says that all of them do that. And to show how smart the guy is, he said its got moving parts like a color wheel. What an idiot, I am not impressed with him.

That sounds like a 60hz AC hum. Try this $2 fix. Go buy a adaptor plug at the hardware store which converts 3 prong to 2 prong. That will eliminate the earth ground which can cause a hum. If it work post your results.
FX35TN is offline  
post #8541 of 14891 Old 12-03-2007, 07:51 PM
Member
 
FX35TN's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: LAKE CHEROKEE, EAST TN
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by clonesmith2001 View Post

Xcellent forum guys !!

Took the plunge after having gone thru the multitude of reviews on the HL-T6187s and bought the rptv from Amazon on 11/23 (Delivered by eagle USA on 11/29....good service). Cannot say enuf abt the PQ and my Sony HT seems to have suddenly found a reason for its existence.......awesome sound effects!!

Have not purchased the ext. warranty yet, however have finalised my choices to either the Mack (great job uhphikap on follow-ups to user questions in this forum) or the Philips 5 yr. Will be making a choice soon. The one thing I like abt the Philips is the coverage for 5 years vs. the 3 yrs on the Mack. However, after seeing all of uhphikap inputs in this forum, it seems like getting service from Mack for any issues will be a breeze.

Will be posting my findings on any "Halo" issues, nuances, etc sometime soon......in the meantime, am enjoying "Transformers" w/my 4 yr old......cheers!!

KEEP ME POSTED ON YOUR FINDINGS... I ORDER THE SAME TV AROM AMAZON
THANKS
FX35TN is offline  
post #8542 of 14891 Old 12-03-2007, 07:51 PM
Newbie
 
hunter99507's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I need help with a questions please.

I have the 6187s, an xbox 360 and a reciever for surround sound, and an optical cable.

When i hook the xbox 360 up via componet cable, the sound works fine from my tv to my reciever.( optical cable from my tv to my reciever.) But when i plug my xbox in via hdmi the sound does not go through, via optical cable. It works with my composit audio cables but not my optical.

Any ideas on why this doesnt work? It seems weird that the optical cable works via componet cable, but not hdmi? And my composit audio cables work with both. Do i need to acivate something in the tv, or xbox? Im stumped on this one. Any ideas?
hunter99507 is offline  
post #8543 of 14891 Old 12-03-2007, 08:05 PM
AVS Special Member
 
talbain's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: New Jersey
Posts: 5,015
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by SheepNutz View Post

Also, it has picture in picture and bluetooth.

and minor cosmetic differences. for example, the 89 series is all black, while the 87 has a silver speaker port on the bottom

---Mr. Met---

J-E-T-S-JETS JETS JETS!!!!!!! --- LETS GO DE-VILS!!!!!!! --- LETS GO METS!!!!!!! --- LETS GO NETS!!!!!!!
talbain is offline  
post #8544 of 14891 Old 12-03-2007, 08:06 PM
AVS Special Member
 
talbain's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: New Jersey
Posts: 5,015
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by The Bad Guy View Post

I got my HLT6187S today..

Love it.

However, I'm playing a blue ray disc on my PS3 and I thought this would be in 1080p, but it's coming up in 1080i.

Is there a way I can set it on the TV to come in on 1080P?

how are you connecting the ps3? if you're using component you're limited to 1080i output. switch to hdmi for 1080p. if you're already using hdmi, check your display settings on the ps3 and enable 1080p output

---Mr. Met---

J-E-T-S-JETS JETS JETS!!!!!!! --- LETS GO DE-VILS!!!!!!! --- LETS GO METS!!!!!!! --- LETS GO NETS!!!!!!!
talbain is offline  
post #8545 of 14891 Old 12-03-2007, 10:47 PM
Newbie
 
Stea1th's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Here is a shot of my HLT5687SAX. got it for 1699 on amazon.


I'll see if i can do a better quality pic, but whatever. TV is amazing..I love it.
Stea1th is offline  
post #8546 of 14891 Old 12-04-2007, 12:19 AM
Member
 
mattmarges's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey Guys,

I am looking to purchase the Bose Cinemate home theater system.

I have a few questions I was hoping someone could answer.

This system hooks into the systems Audiou out jack and you then shut the tvs speakers off through the menu.

Will this play sound through all of my inputs including HDMI? just like the tv speakers would of?

Hope someone can help

thanks
mattmarges is offline  
post #8547 of 14891 Old 12-04-2007, 04:59 AM
Member
 
Razorhog's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Nice pic Stea1th! Still a bachelor huh?
Razorhog is offline  
post #8548 of 14891 Old 12-04-2007, 05:35 AM
AVS Special Member
 
Cygnus311's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,181
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by wopino View Post

haha point well taken...what would be the trade off if one was to get a new screen, would geometry be compromised? Would it be one of those things that even replacement screens have the same problem? Maybe it is inherant to the screen making process on these sets...?

I'm really not sure. It never concerned me enough to think about replacing.
Cygnus311 is offline  
post #8549 of 14891 Old 12-04-2007, 05:35 AM
Newbie
 
warper's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have ordered the 6187 and am now having concerns. Without the HDMI 1.3 I am concerned that I am going to have issues with upcoming HDdvd/BD for picture quality. I started the search a month ago and of course the more you read the more discouraging this is. I have a Mits 55511 and was looking to replace and thought I had found the right set. To spend 600 more to go to the 89 is out of the budget range at this time. I really don't see Samsung's philosophy here. I would have thought with their own product coming they would support 1.3. Many others do. I had looked at the Mits 57734 also and than thought the 6187 would be better. Are there holes in my thoughts?
Thanks
warper is offline  
post #8550 of 14891 Old 12-04-2007, 05:56 AM
Newbie
 
Cat5e's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hello everyone. I just pulled the trigger on a HL-T5687-SAX. I am hoping to have it setup for football this weekend. I want to thank everyone who contributed to this thread and helping me make a tough decision. I am concerned about the known issues and hope that the SAX rev has resolved some of these. I found a review in HT Mag on the set and was surprised they said the black levels on this set wasn't up to dlp standards. I haven't read any posts complaining of this. Anyone notice this with their set. They had tweaked the settings along the line of some of the suggested starting points posted in this thread.
I will let you know how my 5687-sax looks soon.

Cant post the link to the review since I am under 3 posts
Cat5e is online now  
Reply Rear Projection Units

Tags
Tv Lamp Bp96 01795a For Samsung Hlt5076s Hlt5676s Hlt6176s Hlt6176sx Hlt6176 Hlt5676sx Xaa Hlt5076wx
Gear in this thread - 01795a by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off