Issue with Sony KP61 HS10. Please help! - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 05-29-2007, 01:41 PM - Thread Starter
Newbie
 
ecalcagnino's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Chicago area
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey guys... I just bought an HLT6187S to replace my relegated-to-video-games seven year old KP61 HS10.

BUT, all of a sudden in 4:3 on the KP, something is all KINDS of crazy on every input. I am getting pincushion on top and bottom of over 1.5/2.0 inches. Additionally, the colors will not converge at all. The center is fine but the more toward all four corners you go the more they are separated. By a LOT, like an inch or so off. The kicker is that everything is perfect in 16:9 on input 5. As soon as I switch back to 4:3 though it freaks out again.

I was just watching a DVD on input 5 in 16:9/1080i and when I switched back to 4:3/480i and the problem was there just like that. I guess I was wondering if anyone has seen this issue before or could tell me if there is are some button acrobatics I can use to reset everything to a factory default. I have not messed around in the service menu as I am not sure how to get in there. I am out of ideas. Anyone help?

Thanks very much!

Eric
ecalcagnino is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 05-29-2007, 02:10 PM
AVS Special Member
 
andy sullivan's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: sun city west AZ
Posts: 3,269
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 199 Post(s)
Liked: 181
You might try re-assigning your inputs so say DVD is on input 3. I have the 61HS10 and so far my only problem is it takes awhile for it to focus. Sometimes I end up hitting flash focus two or three times.
andy sullivan is online now  
post #3 of 5 Old 05-29-2007, 02:44 PM - Thread Starter
Newbie
 
ecalcagnino's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Chicago area
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey Andy,

Thanks for the reply but I am pretty sure that it has nothing to do with source material. I can have it on just noise/snow on any input with nothing plugged in and the screen is still doing the same thing.

Thanks again!

Eric
ecalcagnino is offline  
post #4 of 5 Old 05-29-2007, 04:35 PM
AVS Special Member
 
andy sullivan's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: sun city west AZ
Posts: 3,269
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 199 Post(s)
Liked: 181
I'm not sure how many technically oriented viewers here can comment on the HS10 series but I would imagine any CRT RPTV would be subject to the problem your seeing. My guess is that the cost of repairing the problem is not going to be a good investment. The salesman I bought mine from is still around. I'll ask him if has experienced this problem.
andy sullivan is online now  
post #5 of 5 Old 05-30-2007, 11:16 AM - Thread Starter
Newbie
 
ecalcagnino's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Chicago area
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Great, thanks very much! I figured that if anyone could help they would be here. Have a good one.

Eric
ecalcagnino is offline  
Reply Rear Projection Units

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off