Flakey Sony WEGA CRT digital comb filter? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 1 Old 02-25-2011, 09:58 PM - Thread Starter
Senior Member
 
dcorban's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Canada
Posts: 217
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have been playing my Nintendo NES on a KV-32FS120 for a few months now and its been fine. The TV was great. I found a very good deal on an identical TV locally, so I picked it up. I put my existing TV in the closet and am now using the new one since it has slightly better geometry. I figure it will be hard to find these things in a few years and this is the perfect model for my gaming.

While playing on this new set, I noticed the occasional flicker on a scanline. It's like a single scanline on the screen will have an error. It's almost like the one scanline is out of place.

It doesn't happen on a particular location on the screen nor during a particular event in the game. It isn't an error with the game cartridge, as I have tried a few. It isn't an error with the NES, as I have several here and they all exhibit the exact same problem. It isn't an error with the cable, as I have swapped the cable and cleaned the contacts.

It seems likely to be to be an error with the digital comb filter. Is this something that I can test or replace myself? Is there a service mode setting that might affect the digital comb filter?

Thanks for any help.
dcorban is offline  
Reply Direct View (single tube) CRT Displays

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off