Can't Access Picture Control options in my 1992' Sony CRT Trinitron. Help! - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 03-25-2012, 12:00 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
WaveBoy's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Vancouver
Posts: 2,051
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 103 Post(s)
Liked: 40
I can't seem to access the picture control settings on my 1992' Sony Trinitron 20" Tube CRT SDTV. The model number is KV 20TS27, and I've got NO remote for it. Couldn't i get a Universal remote that works with older models such as this?....Pretty sad that there's no menu button on the TV itself.

I want to use this TV for retro NES & SNES gaming, and i want to pump up the color and contrast, but i obviously can't with no remote.

Any ideas?
WaveBoy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 03-25-2012, 08:56 AM
AVS Special Member
 
tomwil's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,383
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 22
Quote:
Originally Posted by WaveBoy View Post

The model number is KV 20TS27, and I've got NO remote for it.

If you really like the TV and do not wish to replace it, the easy and cheapest way is to look on eBay for an original remote. Here is one for $12 total.


That which may be known of God is evident within man, for God has shown it to them, so that they are without excuse. (Romans 1:19-20)
tomwil is offline  
post #3 of 4 Old 03-25-2012, 07:58 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
WaveBoy's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Vancouver
Posts: 2,051
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 103 Post(s)
Liked: 40
Quote:
Originally Posted by tomwil View Post

If you really like the TV and do not wish to replace it, the easy and cheapest way is to look on eBay for an original remote. Here is one for $12 total.


Nice! Thanks for the find.
For now, this 20" will do until i get a 25" Tube. Besides, the remote itself is only $12 US, hopefully the seller ships to Canada.

I think it's rather odd for Sony to not have a menu button on the TV itself.
WaveBoy is offline  
post #4 of 4 Old 04-13-2012, 01:54 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
WaveBoy's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Vancouver
Posts: 2,051
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 103 Post(s)
Liked: 40
So I just got the official remote for this TV in the mail, and guess what? It works great...EXCEPT the 'MENU' button. It's doesn't work! WTF It's the sole reason why i bought the remote in the first place so I could access the picture control settings...When i press it nothing happens. Maybe it's the TV itself...Nah, it's gotta be the remote. This is really frustrating, i always have the worst luck.
WaveBoy is offline  
Reply Direct View (single tube) CRT Displays

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off