CRT monitor goes blank but stays on... maybe the power supply? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 12-26-2012, 06:03 AM - Thread Starter
Member
 
CRTFTW's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 98
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So I got an NEC FP2141SB-BK for free on craigslist, has very good color and a high scan rate, seems like it might be the exact same monitor as my Lacie.

Problem is that after it is on for an hour or two, it will completely lose picture. It will flash a couple times then go black, but the power light stays green. If I turn it off and on, then I will get picture again for anywhere from a few minutes to another hour or two.

Is this most likely a problem in the power supply? The picture is perfect, no sign of age there, so I'm thinking it's not a problem with the tube itself.
CRTFTW is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 12-27-2012, 04:54 AM
Advanced Member
 
JA Fant's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Prattville AL
Posts: 535
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 28 Post(s)
Liked: 44
Yes, it will be a shoot out between the power supply or picture tube.
JA Fant is offline  
post #3 of 3 Old 12-27-2012, 08:29 AM - Thread Starter
Member
 
CRTFTW's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 98
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So is there a way to diagnose these things? Should I look for a blown capacitor or anything in particular on the power supply?
CRTFTW is offline  
Reply Direct View (single tube) CRT Displays

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off