The OFFICIAL Sony KD-34XBR970 34" HDTV Thread... - Page 109 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews

Forum Jump: 
 2Likes
 
Thread Tools
Old 04-04-2011, 05:12 PM
Newbie
 
Borinkito's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
When watching HD TV ONLY, after a period of time the WHOLE screen will turn green and stay that way until we turn the tv completely off and wait a few minutes and turn it on, then it will be fine until like 10 minutes later or some other period of time and the same thing happens. But this only happens in HD mode, not the non-HD channels. It's really wierd? I've changed the HDMI cables and still nothing? I haven't played with any of the set-up menu settings.

Obviously this TV isn't in warranty...any ideas or help out there?!!! Please and thank you!!!

It turns out she has a 960 not a 970...so technically the wrong thread...sorry...

Also, I'm going to freecycle this thing if I can't get it fixed, which is a damn shame seeing as this is the cleanest crispest picture I've ever seen...
Borinkito is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-10-2011, 07:16 PM
Newbie
 
Bosstone74's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a PC I am going to hook up to my KD-34XBR970. My Video card also does sound through HDMI, will tv also do the audio through the HDMI cable?
Bosstone74 is offline  
Old 05-12-2011, 08:56 PM
Member
 
jsmith967's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 74
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Yes, it will also do sound through the hdmi.
jsmith967 is offline  
Old 07-25-2011, 07:29 AM
Senior Member
 
daschrier's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 288
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 10
Last night, my 34xbr970 made a loud electronic buzz saw type sound and shut off. Whenever I plug it back in, it makes the same sound 1-3 times, then the standby light flashes 6 times. The screen never comes on.

Based on the other crt issue thread, it's a bad chip/board. Anyone have a more specific idea of the issue, and if it's even worth fixing?
daschrier is offline  
Old 08-17-2011, 09:38 AM
Senior Member
 
RyanHomsey's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 332
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 113 Post(s)
Liked: 42
I'm just curious if anyone happens to know the extent of settings in the service menu that would be related to greyscale and color gamut calibration?

Did some searching throughout this thread and came up empty handed.

Im looking for either a 10 point IRE R,G,B adjustments / RGB high end.low end adjustments ... then, possibly, color and hue adjustments for the primary and secondary colors.

Any idea if any of that is available in the service menu?

I ask because I recently invested in a meter and have been working on my LG lcd. Now that I've got a handle on how to calibrate I'd like to see what I can do with my old Sony 34" 970 here.

Thanks for any input you guys can provide!
RyanHomsey is offline  
Old 08-17-2011, 03:31 PM
AVS Forum Special Member
 
raouliii's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Ponchatoula, LA.
Posts: 1,505
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by RyanHomsey View Post

I'm just curious if anyone happens to know the extent of settings in the service menu that would be related to greyscale and color gamut calibration? ....Thanks for any input you guys can provide!

There are R, G, B cuts and drive parameters for greyscale cal. There are also R & G color and hue parameters for the color decoder cal.

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. - Benjamin Franklin
raouliii is offline  
Old 08-18-2011, 12:50 PM
Senior Member
 
RyanHomsey's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 332
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 113 Post(s)
Liked: 42
Quote:
Originally Posted by raouliii View Post

There are R, G, B cuts and drive parameters for greyscale cal. There are also R & G color and hue parameters for the color decoder cal.

Good to know! Looks like I got another TV to calibrate! Thanks for the help.
RyanHomsey is offline  
Old 09-18-2011, 09:58 AM
Advanced Member
 
hyghwayman's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Earth 4 now
Posts: 520
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 22
I'm happy to say my KD-34XBR970 is still kickin out an awesome picture.

Just my 2¢ - take it or leave it for others

 

 

Halo ® 3 Beta Tester, Reach ® Beta Tester, COD ® 4 Beta Tester
XboxLive GT - hyghwayman
hyghwayman is offline  
Old 09-18-2011, 06:26 PM
otk
AVS Forum Special Member
 
otk's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 7,581
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 20
Quote:
Originally Posted by hyghwayman View Post

I'm happy to say my KD-34XBR970 is still kickin out an awesome picture.

same here

All this noise about noise.
♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫
Finding the acoustic sweet spot.
otk is offline  
Old 09-19-2011, 08:29 AM
Member
 
Bob Coxner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: central TX
Posts: 161
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
And one more. I keep getting tempted by the dropping prices on larger LCDs but I can't give up the gorgeous picture on this tv.

Mine's about 4 1/2 years old now.

DirecTV since 1999
TCL 48"
R22 DVR
HR24 HD DVR
Waco/Temple/Bryan DMA
Bob Coxner is offline  
Old 10-02-2011, 09:52 AM
Advanced Member
 
hyghwayman's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Earth 4 now
Posts: 520
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 22
I am going into my tv's service menu to make some adjustments to correct bowing at the upper left corner of the screen. I also know to write down original settings before changing anything.
Wish me luck!

Just my 2¢ - take it or leave it for others

 

 

Halo ® 3 Beta Tester, Reach ® Beta Tester, COD ® 4 Beta Tester
XboxLive GT - hyghwayman
hyghwayman is offline  
Old 10-20-2011, 03:50 AM
AVS Special Member
 
JA Fant's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Prattville AL
Posts: 1,074
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 183 Post(s)
Liked: 218
IME, one will not find a better CRT than the 960/970.
JA Fant is offline  
Old 11-28-2011, 09:27 PM
Newbie
 
alf717's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hope no one minds me bumping this but someone in a local ad is selling this TV for $125. I want to get a TV like this to hook up my old game consoles to. Does anyone have any experience with how a GameCube or Wii looks like hooked up to this TV? I have plans to even hook up my older consoles through S-video or whatever turns out to be the best setup for each console.
alf717 is offline  
Old 11-29-2011, 10:43 AM
Advanced Member
 
hyghwayman's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Earth 4 now
Posts: 520
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 22
The picture will look much better on this 970 than any lcd or plasma ever could.

Just my 2¢ - take it or leave it for others

 

 

Halo ® 3 Beta Tester, Reach ® Beta Tester, COD ® 4 Beta Tester
XboxLive GT - hyghwayman
hyghwayman is offline  
Old 12-05-2011, 12:27 AM
Newbie
 
poiski_duraka's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Iowa
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi everyone, just coming aboard to start posting and I am the proud owner of this 970 model Sony Wega. It rocks and I was very fortunate to get it dirt cheap from a guy who had 'upgraded' to an LCD. He told me when I went to look it over that he hated parting with it. He said his wife and him decided to let it go because they have a small boy and were worried about the TV crushing him if he went to grab at it in their living room. I had a Toshiba 34" direct view I bought back in 2004 and remembered its quality at 720p. I didn't hesitate to buy it after making sure it worked. Moving it was indeed a major task and I don't plan to do that kind of heavy lifting ever again!

But I'm very happy to have it!

I'm just on a 'fool's quest'...don't mind me!
poiski_duraka is offline  
Old 12-05-2011, 05:40 AM
Advanced Member
 
hyghwayman's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Earth 4 now
Posts: 520
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 22
poiski_duraka,
Welcome to the fourms and congrats on your find, the last Sony CRT HDTV released in North America.

Just my 2¢ - take it or leave it for others

 

 

Halo ® 3 Beta Tester, Reach ® Beta Tester, COD ® 4 Beta Tester
XboxLive GT - hyghwayman
hyghwayman is offline  
Old 12-12-2011, 08:35 PM
Senior Member
 
baja7475's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Atascadero
Posts: 493
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 39 Post(s)
Liked: 55
Quote:
Originally Posted by jcm42398 View Post

Does anyone have an idea of where I can buy the old sony stand that matches this TV? Anyone have one they are getting rid of?

Thanks,

John

I bought a matching stand for my t.v about 3 years ago, unfortunately it was the last one they had. I searched for about a month on-line even before I found mine. There was a lot of out dated websites saying they had one and I would try to purchase one and it would be out of stock.
John, Good luck. Your best bet would be e-bay or craigslist
baja7475 is offline  
Old 01-13-2012, 09:19 AM
Member
 
signmastr's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: California
Posts: 165
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 10
Anyone know how to re-access the initial setup menu, without losing calibration settings? I need to adjust screen position...
signmastr is offline  
Old 01-18-2012, 02:10 AM
Senior Member
 
Freeze Time's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Huntington Beach, CA
Posts: 330
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 126 Post(s)
Liked: 29
My 970 needs the incoming image to be smaller. When using a PS3, the left side gets cut off. For instance, when watching Netflix, all I see is eftflix. When watching Alcatraz on Fox yesterday with an OTA, the bottom right where the Fox logo was cut off the x.

It's also a tad blurry and there is a greenish blob thingie on the right middle of the screen at the edge only seen on bright backgrounds. I bought the TV for $70 so I can't complain too much but I am a little apprehensive about going into the menu settings to mess with stuff.
Freeze Time is offline  
Old 01-18-2012, 09:17 AM
Member
 
signmastr's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: California
Posts: 165
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 10
^ I'm having a similar (xbox360) problem with mine. Initial setup may help, but I don't know how to access it...
signmastr is offline  
Old 04-29-2013, 11:09 PM
Advanced Member
 
hyghwayman's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Earth 4 now
Posts: 520
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 22
Old thread I know but happy to say my 970 PQ is still outstanding biggrin.gif

Just my 2¢ - take it or leave it for others

 

 

Halo ® 3 Beta Tester, Reach ® Beta Tester, COD ® 4 Beta Tester
XboxLive GT - hyghwayman
hyghwayman is offline  
Old 05-14-2013, 11:04 AM
AVS Forum Special Member
 
HDTimeShifter's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Denver, CO
Posts: 1,043
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 37
Quote:
Originally Posted by NorthJersey View Post

then why didn't Sony label this as an HS5xxx instead of xbr970. some are going to think this tv is the successor to the xbr960, which has a lot more features than the 970

Hmm, I never heard of the xbr970 until now, but I have a 34XBR800 which has developed the red screen/shut off with 7 times blinking standby light problem (see related thread here). You have to power cycle once to a few times when this happens, but will stay on for hours and won't repeat the problem for days afterwards. It's in Denver, free for whoever wants it. PM me.
HDTimeShifter is offline  
Old 07-14-2013, 08:11 PM
Member
 
Master Chef's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 53
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I accidentally turned on a test pattern while using the service menu. It happened when I saved a setting for horizontal scaling. Would anyone happen to know how to turn it off? I have seen the question asked several times, but it seems those questions were only answered with private messages. Any info or help would be greatly appreciated!

EDIT:

I just very patiently looked for PATN and finally found it, and shut it off. I don't know how a PATN got turned on in the first place, as I was no where near it at the time, but Roswell that ends well.

BTW-I originally went into the service mode to correct overscan issues, but while I was there, I adjusted Full Screen mode so that I had a picture I was happy with for non-HD material. Basically, I just cut off a little bit of the top and bottom of the picture, so that a bit of the top was lost, a bit of the bottom was lost, and it was only mildly stretched. Sort of a middle ground between "zoom" and "stretch".

focus
Master Chef is offline  
Old 09-27-2013, 06:22 AM
AVS Special Member
 
JA Fant's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Prattville AL
Posts: 1,074
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 183 Post(s)
Liked: 218
Keep this thread alive!
JA Fant is offline  
Old 11-04-2013, 08:13 PM
Advanced Member
 
SwiftSweeper's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 504
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 94 Post(s)
Liked: 62
Hi guys,

I am replacing this TV with Panny plasma. This set has been an excellent performer and is in great condition.

What is a going rate on XBR970 now days?
SwiftSweeper is offline  
Old 12-08-2013, 07:03 PM
Member
 
Bob Coxner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: central TX
Posts: 161
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by SwiftSweeper View Post

Hi guys,

I am replacing this TV with Panny plasma. This set has been an excellent performer and is in great condition.

What is a going rate on XBR970 now days?

Going rate? The proper question is how much you will have to pay someone to haul it away.

I'm in the process of replacing mine and I know I can't even give it away. Who wants a 200 pound monster of a tv these days?

DirecTV since 1999
TCL 48"
R22 DVR
HR24 HD DVR
Waco/Temple/Bryan DMA
Bob Coxner is offline  
Old 12-09-2013, 01:51 PM
AVS Forum Special Member
 
Floydage's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Fort Worth, TX
Posts: 1,850
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 147 Post(s)
Liked: 64
I'd start at 100 bucks since it's in great condition. Best to have the original remote though. Original stand is a huge bonus, of course it may be worth more than the TV to some folks to sit their flat panel on and they can probably move it no issue.

The area he's at is key. I'm in a big metro area so demand is decent.

Need to market it well. Last Sony CRT HDTV released in N. America. Widescreen, built-in HD tuner, HDMI, etc.

Target gamers if there's an ad section for that as they love these sets.
hyghwayman likes this.

Floydage is offline  
Old 12-10-2013, 05:20 PM
Member
 
Bob Coxner's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: central TX
Posts: 161
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Floydage View Post

I'd start at 100 bucks since it's in great condition. Best to have the original remote though. Original stand is a huge bonus, of course it may be worth more than the TV to some folks to sit their flat panel on and they can probably move it no issue.

The area he's at is key. I'm in a big metro area so demand is decent.

Need to market it well. Last Sony CRT HDTV released in N. America. Widescreen, built-in HD tuner, HDMI, etc.

Target gamers if there's an ad section for that as they love these sets.

Just don't put the weight or size in the ad. :-)

DirecTV since 1999
TCL 48"
R22 DVR
HR24 HD DVR
Waco/Temple/Bryan DMA
Bob Coxner is offline  
Old 12-11-2013, 09:45 AM
AVS Forum Special Member
 
Floydage's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Fort Worth, TX
Posts: 1,850
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 147 Post(s)
Liked: 64
Quote:
Originally Posted by Bob Coxner View Post

Just don't put the weight or size in the ad. :-)

Haha, indeed! Unfortunately one should disclose it or fools will show up with no help or just change their minds, who wants to waste their time with that?

Which brings up another 'marketing' point I forgot to add - if you can help load the beast then say it in the ad. I've passed on a few deals because I have no one in my neighborhood to go with me. One lady was practically offering to give me a nice Loewe after starting at a mere $50.

Floydage is offline  
Old 12-11-2013, 11:38 AM
Member
 
spimm's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 76
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
Trust me you can sell it. I bought one from ebay for 40 beans to replace my broken Samsung PN60E7000 plasma. My daughter killed the screen with the blu ray remote. If you have kids that love to break your dreams, I suggest buying one of these battle tested tanks cause no remote can break these. Someone will buy it, maybe not for as much as 100 but someone in the same situation as me that wants superior PQ and the strength of armor to protect against flying objects. I agree keep this thread alive!!!!
spimm is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
 
Thread Tools


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off