Can't get into menu of old Sony - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 8 Old 01-28-2007, 06:19 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
HappyFunBoater's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Orlando, FL
Posts: 1,992
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I've got an old 19" Sony without a remote (which was lost years and years ago) and now I need to get into the menu to have it search for channels. The TV was previously hooked up to satellite and was configured to only accept channel 3. Now it's hooked to analog cable and I want to have it scroll through all the channels when I press Channel Up or Channel Down. But I can't do this until I get into the menu.

I've tried several universal remotes with all the different Sony codes, as well as remotes from other Sony TVs, but I can't find one that will get me into the menu. Are there any other tricks to get into the menu, like press Power twice, Channel Up once, slap the side, etc?
HappyFunBoater is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 01-28-2007, 07:16 AM
Member
 
Orkedian's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Florida
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
What is the model number of the TV?
Orkedian is offline  
post #3 of 8 Old 01-28-2007, 07:41 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
HappyFunBoater's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Orlando, FL
Posts: 1,992
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Orkedian View Post

What is the model number of the TV?

KV-19TR20
HappyFunBoater is offline  
post #4 of 8 Old 01-28-2007, 07:58 AM
Advanced Member
 
Jack White's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 795
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Considering the price of the remote, you're better off buying a new tv.

http://www.remotes.com/store/Sony/KV19TR20.html
You should also keep checking ebay, or maybe get an old sony remote from that era for a different sony tv from ebay.
Check out these remotes, there's a good chance they will work because remotes.com sells the same remotes for your tv. the missing part of the url is ebay dot com
The original remote for your tv is model RM-781

http://cgi.*********/SONY-TV-REMOTE-...QQcmdZViewItem

http://cgi.*********/Sony-Remote-RM-...QQcmdZViewItem

Quote:
Originally Posted by HappyFunBoater View Post

I've got an old 19" Sony without a remote (which was lost years and years ago) and now I need to get into the menu to have it search for channels. The TV was previously hooked up to satellite and was configured to only accept channel 3. Now it's hooked to analog cable and I want to have it scroll through all the channels when I press Channel Up or Channel Down. But I can't do this until I get into the menu.

I've tried several universal remotes with all the different Sony codes, as well as remotes from other Sony TVs, but I can't find one that will get me into the menu. Are there any other tricks to get into the menu, like press Power twice, Channel Up once, slap the side, etc?

Jack White is offline  
post #5 of 8 Old 01-28-2007, 08:41 AM
Member
 
Orkedian's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Florida
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Orkedian is offline  
post #6 of 8 Old 01-28-2007, 10:41 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
HappyFunBoater's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Orlando, FL
Posts: 1,992
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Wow. Thanks, guys. I didn't expect that I could still get a remote for this TV. But for $75 I think I'll just make my son type in a channel number and hit Enter. "Channel Up" isn't worth $75. :-) I'm not even sure how long this little TV will keep working.
HappyFunBoater is offline  
post #7 of 8 Old 01-28-2007, 10:57 AM
Advanced Member
 
Jack White's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 795
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
It's $35 plus shipping on the site Orkedian gave.
The model number for the original remote for your tv was
SONY RM-781

Quote:
Originally Posted by HappyFunBoater View Post

Wow. Thanks, guys. I didn't expect that I could still get a remote for this TV. But for $75 I think I'll just make my son type in a channel number and hit Enter. "Channel Up" isn't worth $75. :-) I'm not even sure how long this little TV will keep working.

Jack White is offline  
post #8 of 8 Old 01-29-2007, 02:28 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
HappyFunBoater's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Orlando, FL
Posts: 1,992
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Good news. I have a friend that used to be a solid Sony customer and he had a bunch of old remotes, including one with an Auto PGM button. It was corroded and barely functional, but eventually the button worked. The TV reprogrammed, and voila!

Thanks for everyone's help.
HappyFunBoater is offline  
Reply Direct View (single tube) CRT Displays

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off