HDMI no signal? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 6 Old 04-18-2010, 06:26 AM - Thread Starter
Newbie
 
tjhumbert's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Constant drop out with my receiver and losing video signal. no rhyme or reason why it drops out on the cable box and the Xbox 360

Set up-
Optoma HD20
DENON DHT-590BA AVR-590.
source devices are 2:
Samsung HD cable box SMT-H3260
Xbox 360
HDMI to all devices
projector is only 20 feet from the receiver.

I have tried all types of HDMI cables- the cheap and I even tried the high end Monster brand with insulation.
tjhumbert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 04-18-2010, 08:23 AM
Member
 
Brian McKay's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 196
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by tjhumbert View Post

Constant drop out with my receiver and losing video signal. no rhyme or reason why it drops out on the cable box and the Xbox 360

Set up-
Optoma HD20
DENON DHT-590BA AVR-590.
source devices are 2:
Samsung HD cable box SMT-H3260
Xbox 360
HDMI to all devices
projector is only 20 feet from the receiver.

I have tried all types of HDMI cables- the cheap and I even tried the high end Monster brand with insulation.

For a quick test, try hooking up one of your components directly to the HD20 and bypassing the Denon. If you still get drop outs then you probably want to look at the cable (again). If not then its something with the Denon and you may want to search the Receivers thread for a setting or F/W upgrade.
Brian McKay is offline  
post #3 of 6 Old 04-18-2010, 03:00 PM - Thread Starter
Newbie
 
tjhumbert's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks Brian- good call, I did connect the projector directly to the source (xbox or the cable box) and it does not drop out. so what kind of setting would I need to look for in the receiver? Thanks I will check for a F/W upgrade too.
tjhumbert is offline  
post #4 of 6 Old 04-18-2010, 04:54 PM
Member
 
Brian McKay's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 196
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by tjhumbert View Post

Thanks Brian- good call, I did connect the projector directly to the source (xbox or the cable box) and it does not drop out. so what kind of setting would I need to look for in the receiver? Thanks I will check for a F/W upgrade too.

I found this link for you which has all the HDMI settings for your receiver...
http://batpigworld.com/setup.html#hdmi_setup

I'd start with that and see what works. There is also an "official" thread for your receiver on these forums in the appropriate section.
Brian McKay is offline  
post #5 of 6 Old 04-18-2010, 08:11 PM - Thread Starter
Newbie
 
tjhumbert's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
man, that rocks! I will give it a try- I have been dealing with this for 2 months.
This is the best direction I have gotten.
tjhumbert is offline  
post #6 of 6 Old 02-15-2012, 05:08 PM
Newbie
 
rhodes123's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have a ESP200AU connected via HDMI to a Yamaha receiver via HDMI to a LG Blue Ray Player - all brand new.
All has been working fine since purchase 2 months ago (though the hdmi projector connection is quite touchy and loses signal easily).
We went to turn it on the other night, same as always and the projector display said no signal (usually when it does this we just fiddle with the hdmi and it comes back on - but this time, no good).
I have moved the BD and AVR so they are near the projector, tested a number of HDMI cables and lengths (all working fine in all different arrangements with my other tv) - still no signal with the proj.
If I plug the BD directly into the proj, the start up screen comes on, then when it should go to the main menu, it goes back to no signal.
Can't get my laptop display to go onto the proj at all - which I used to be able to do (directly or via AVR) – the same scenario works using my tv as the display.
The normal BD > AVR > Proj setup works fine with component cables. What could be the problem?

Also, the AC adaptor blew so I am waiting to see how I get a new one of those - I bought a 5 year warranty with the projector.
I was thinking it must be the hdmi ports somewhere but considering the proj comes on with the direct BD connection, I guess that not it. From the bit of research I've done, maybe a resolution issue??
Any help would be great.
Thanks, Amanda
rhodes123 is offline  
Reply Digital Projectors - Under $3,000 USD MSRP

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off