HD65 - 480i, connect through receiver. What am I doing wrong? - AVS | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 10 Old 05-30-2010, 01:56 PM - Thread Starter
Member
 
kevinnho's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 81
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I believe this HD65 projector is capable of running at 720p/i, am i doing something wrong here when I connect it through the receiver (Denon) and have the component switching?

All I have right now is just the Normal DVD Player with Denon Receiver and a Projector. So Projector is connected with Component, and go through receiver for switching purposes.
kevinnho is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 Old 05-30-2010, 04:05 PM
Member
 
rbye05's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 193
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 13
you need to feed an hd source
rbye05 is offline  
post #3 of 10 Old 05-31-2010, 07:58 AM - Thread Starter
Member
 
kevinnho's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 81
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
My plan us to have ps3 and direct tv hooked up to receiver and have it switched via component connections. When you say have it feed to HD source, ? Can you be more specific?
kevinnho is offline  
post #4 of 10 Old 05-31-2010, 08:34 AM
Member
 
rbye05's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 193
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 13
your regular dvd player is not outputting an hd signal unless it is an upconverting which more than likely will not upconvert over component. PS3 will output hd so you should be ok there ,but if you dont have hd cable box your not gonna get hd from that. you also need to see what resolutions are supported over component to that pj. any reason youre not using hdmi?
rbye05 is offline  
post #5 of 10 Old 05-31-2010, 08:36 AM
Member
 
rbye05's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 193
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 13
which denon receiver it may upconvert sources, still not gonna look as good as true hd source.
rbye05 is offline  
post #6 of 10 Old 06-01-2010, 10:18 PM - Thread Starter
Member
 
kevinnho's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 81
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have Denon 3805. It does not have HDMI.
So really, am i losing HD source because of HDMI?
upconvert dvd player needs HDMI to get hd source right? How about PS3?

What is the best way without having to change out the receiver?
kevinnho is offline  
post #7 of 10 Old 06-02-2010, 06:10 AM
AVS Special Member
 
budwich's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Kanata, Ontario, Canada
Posts: 1,335
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 24
hmmmm..... maybe run a hdmi cable from the source to your projector .... ????
budwich is offline  
post #8 of 10 Old 06-02-2010, 07:46 AM
Member
 
repomambo's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 30
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
How about 1 of these to connect sources to projector and to tv.
repomambo is offline  
post #9 of 10 Old 06-02-2010, 07:46 AM
Member
 
repomambo's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 30
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
repomambo is offline  
post #10 of 10 Old 06-02-2010, 09:08 AM
AVS Special Member
 
cneely8's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,535
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by kevinnho View Post

I have Denon 3805. It does not have HDMI.
So really, am i losing HD source because of HDMI?
upconvert dvd player needs HDMI to get hd source right? How about PS3?

What is the best way without having to change out the receiver?

I have the HD65 and a Denon 3805. I run my HDMI directly from my directTV box and my upconverting DVD player to a $15 switcher (parts express, I think, 2 years old), then one HDMI (monoprice, 30 feet, low $$) from the switcher to the HD65.

DVD player is outputting 1080p, Directtv box outputting 720p or 1080i, or maybe it's output varies depending on the channel - can't remember what I settled on.

You can't get HD from most sources if you are using component.

Feel free to PM me for more questions about the 3805. I'm no expert, but I like mine alot and have had it for 5 years now.
cneely8 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Digital Projectors - Under $3,000 USD MSRP

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off