epson 8350 White Jail bars/vertical lines showing up - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Baselworld is only a few weeks away. Getting the latest news is easy, Click Here for info on how to join the Watchuseek.com newsletter list. Follow our team for updates featuring event coverage, new product unveilings, watch industry news & more!


Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 7 Old 01-16-2011, 05:28 AM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
audvid's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Milwaukee, WI
Posts: 1,411
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 37 Post(s)
Liked: 25
The epson 8350 owners thread has gotten too long (51 pages)..
on my new epson 8350: I have faint jail bar like white vertical lines.. actually about 20 degrees slanted in vertical axis.. these are very faint..
I put a white paper on the screen and they show up on the white paper too..
suggetions?
Connection is hdmi from DVR to Epson..
audvid is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 01-21-2011, 06:26 AM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
audvid's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Milwaukee, WI
Posts: 1,411
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 37 Post(s)
Liked: 25
I just exchanged my unit with another.. and the replacement unit has the identical problem.. Does anyone else not have this problem?
audvid is offline  
post #3 of 7 Old 01-21-2011, 06:43 AM
AVS Special Member
 
Sheridan1952's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Texas
Posts: 1,918
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
The fact that 2 different projectors have the same problem suggests a problem with your setup. Possibly electrical interference. I would start by testing the projector in a different location (different electrical circuit) and introduce the equipment source(s) or different ones, one by one, until the problem reappears. If it doesn't, go back to original circuit and try again.
Sheridan1952 is offline  
post #4 of 7 Old 01-21-2011, 07:08 PM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
audvid's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Milwaukee, WI
Posts: 1,411
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 37 Post(s)
Liked: 25
actually, the jail bars appear even on the Menu, without any signal connected.. i changed the menu background to blue and I can see the faint white vertical bars.. at about 120" wide picture, the bars about about 1/2 inch to inch wide..
I did try a different outlet and without my surge protector.. Same problem..
Epson is sending a replacement projector.
I can't believe that I am the only one who is noticing it and that two brand new projectors have it.. What am I missing? Of course, the jail bars are very faint but quite visible.
audvid is offline  
post #5 of 7 Old 07-16-2012, 09:05 AM
Newbie
 
kitem's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 12
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
So what was the resolution to this issue? I just picked up an Epson 8500UB and I have the same issue you are describing. Before I contact Epson, I was trying to learn more about this issue and if there is a way to make the lines disappear.
kitem is offline  
post #6 of 7 Old 08-31-2012, 01:45 PM
Member
 
Edmundo Lopez's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Rochester Hills, MI
Posts: 153
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 11
I have a 6010, I'm not sure I would describe it as Jail bars, but I have vertical lines. I would describe them as a stain on the wall after you splash it with water and several waterlines come down the wall. Any ideas of what causes this? My projector has about 60 hrs.
Edmundo Lopez is offline  
post #7 of 7 Old 01-01-2015, 09:24 AM
Newbie
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
I'm also getting this problem

I'm also seeing faint white/gray lines that are slanted about 20 degrees off of vertical, but ONLY when using the RCA video input which connects to a Wii. The display when using the HDMI input is fine. When I connect the Wii using the same RCA video cable to another TV the display is fine, so it has to be a setting in the projector or some kind of compatibility issue. Though I've gone through all the display settings on each device and nothing seems to fix it.
baradir385 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Digital Projectors - Under $3,000 USD MSRP

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off