BenQ W1070 : DLP Full HD, 3D Ready with lens-shift for 1000$ - Page 251 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #7501 of 10634 Old 01-26-2014, 05:34 AM
AVS Special Member
 
bluer101's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: South Florida
Posts: 1,227
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 109 Post(s)
Liked: 100
Quote:
Originally Posted by CoxyUK View Post

Just tried to updated to 1.08 (I updated fine to 1.07 before) and DLP proram says download complete however the LED on the projector has remained red. I understand it should go orange?

Any idea?

Thanks

Not to alarm you but from what I have read it might be bricked.

I just got mine and at 1.06 and I'm not trying to upgrade right now because of the risk.

Maybe someone might chime in with a solution for you.
bluer101 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #7502 of 10634 Old 01-26-2014, 05:38 AM
Member
 
CoxyUK's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 44
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 13

:eek:

 

That flash file that you copy into the DLP folder, should there be a new one for 1.08 or does that file remain the same?

CoxyUK is offline  
post #7503 of 10634 Old 01-26-2014, 05:40 AM
Member
 
CoxyUK's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 44
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 13

Also I haven't disconnected power or USB, so I'm hoping it's just still in update mode rather than bricked.

CoxyUK is offline  
post #7504 of 10634 Old 01-26-2014, 05:56 AM
Member
 
CoxyUK's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 44
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 13

Also it seems to happen way too fast.

 

On communications page I have vendor 0x451 and product 0x2000, should this be the same on the flash loader as it says pid=0x4421

 

When complete it says it took 32 secs, I think 30 of that is when it says auto restart delay, so I don't know if it's even doing anything.

CoxyUK is offline  
post #7505 of 10634 Old 01-26-2014, 06:08 AM
AVS Special Member
 
ConnecTEDDD's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Athens, Greece
Posts: 2,440
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 132 Post(s)
Liked: 515
Quote:
Originally Posted by bighvy76 View Post

Where do u get the calibration images (black and white bars) is it from a disc? Where can I order one?

Hello, there 152 Color Reproduction Patterns to my Calibration Disk, you can check your display's controls / various mode settings / enhancements of your display, if they introducing problems or if they are broken and you have to leave them untouched to prevent new problems.

Problems like: no smooth color graduations, distortions, discoloration, clipping, banding, posterization, crushed shadow details, raised black levels etc.)

...to identify / discover other type of problems that the pretty Calibration Software dE Charts can't show... wink.gif

Ted's LightSpace CMS Calibration Disk Free Version for Free Calibration Software: LightSpace DPS + CalMAN ColorChecker
S/W: LightSpace CMS, SpaceMan ICC, SpaceMatch DCM, CalMAN 5, CalMAN RGB, ChromaPure, CalPC, ControlCAL
Meters: JETI Specbos 1211, Klein K-10A, i1PRO2, i1PRO, SpectraCAL C6, i1D3, C5
ConnecTEDDD is online now  
post #7506 of 10634 Old 01-26-2014, 06:11 AM
Member
 
CoxyUK's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 44
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 13

This is the output it gives me:

 

Loaded flash device info from: C:\Program Files (x86)\DLP Composer Lite 11.0.1\FlashDeviceParameters.txt
Setting Skip Software Write Response on device.
Setting Long ID on device.
Setting Skip Software Write Response on PC.
Setting Long ID on PC.
Device Long Flash Manufacturer ID = 0x0000000000001c, Device ID = 0x000000000022cb
Flash Manufacturer ID = 0x1c, Device ID = 0x22cb
Flash Manufacturer = EON, Device = EN29LV640AB, Size = 64 Mbit, Number of sectors = 135
CoxyUK is offline  
post #7507 of 10634 Old 01-26-2014, 06:55 AM
Member
 
CoxyUK's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 44
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 13

When I plug power lead in just the power LED shows red, is it dead then? Why would that of happened and can anything be done??

CoxyUK is offline  
post #7508 of 10634 Old 01-26-2014, 07:09 AM
Member
 
CoxyUK's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 44
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 13

Tried on other PC same result, does recognise PJ when connected though as drivers installed. But still didn't do anything.

CoxyUK is offline  
post #7509 of 10634 Old 01-26-2014, 08:07 AM
Member
 
CoxyUK's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 44
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 13

It let me put 1.07 back on so it's back from the dead!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

So was it a dodgy 1.08 file? I downloaded it from link on this forum from one of you guys and didn't do anything different.

CoxyUK is offline  
post #7510 of 10634 Old 01-26-2014, 08:42 AM
Member
 
CoxyUK's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 44
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 13

Downloaded again, 1.08 successful now, no idea what happened before! Panic over.

CoxyUK is offline  
post #7511 of 10634 Old 01-26-2014, 11:19 AM
Member
 
198four's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hey all. I am sorry if this has been asked before but I'm trying to decide between BENQ W1070 and Optima HD131xe or a 70" Visio TV.

I had an optoma hd65 before which had HDMI handshake issues. I have read online that MOST or at least many projectors have that issue. My personal experience with that issue has been very frustrating and so I wanted to avoid it which is why I am keeping a TV as an option as well. My question is, do most projectors face that issue? Has anyone run into this issue with this benq ? Which one would you recommend between benq or optoma or Visio? And why?

Would reallllllly appreciate some input.
198four is offline  
post #7512 of 10634 Old 01-26-2014, 11:52 AM
AVS Special Member
 
bluer101's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: South Florida
Posts: 1,227
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 109 Post(s)
Liked: 100
Quote:
Originally Posted by CoxyUK View Post

Downloaded again, 1.08 successful now, no idea what happened before! Panic over.

That's good to hear. I have been building my pj mount. Time for lunch then hang and adjust.
bluer101 is offline  
post #7513 of 10634 Old 01-26-2014, 02:09 PM
Member
 
bighvy76's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 199
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 25
So brilliant color on or off. I keep seeing both. I have 2 saved. Settings one on one off. I think I like it on. Any opinions on the subject?
bighvy76 is offline  
post #7514 of 10634 Old 01-26-2014, 02:18 PM
Member
 
Renron's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 52
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 15
I miss Arthur and the Tic.

"New Member" since 2007....
Renron is offline  
post #7515 of 10634 Old 01-26-2014, 04:23 PM
AVS Addicted Member
 
DaGamePimp's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: WA State
Posts: 15,593
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 54 Post(s)
Liked: 169
Quote:
Originally Posted by bighvy76 View Post

So brilliant color on or off. I keep seeing both. I have 2 saved. Settings one on one off. I think I like it on. Any opinions on the subject?

Greater accuracy with it off but be sure to do your calibration with it set to your preference (if you like BC on then calibrate with it on, if off then calibrate with it off). Calibrating with it off and then turning it on will yield an inaccurate calibration (and vice versa).

Jason
DaGamePimp is offline  
post #7516 of 10634 Old 01-26-2014, 04:53 PM
Member
 
THE BIG SITT's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 70
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11

Just a heads up in case it hasn't been mentioned, Amazon now has this for $779.99.

THE BIG SITT is offline  
post #7517 of 10634 Old 01-26-2014, 06:09 PM
AVS Addicted Member
 
DaGamePimp's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: WA State
Posts: 15,593
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 54 Post(s)
Liked: 169
Quote:
Originally Posted by THE BIG SITT View Post

Just a heads up in case it hasn't been mentioned, Amazon now has this for $779.99.

As does Fry's through the 30th. wink.gif

Jason
DaGamePimp is offline  
post #7518 of 10634 Old 01-26-2014, 06:41 PM
Member
 
flint723's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Bismarck, ND
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by 198four View Post

Hey all. I am sorry if this has been asked before but I'm trying to decide between BENQ W1070 and Optima HD131xe or a 70" Visio TV.

I had an optoma hd65 before which had HDMI handshake issues. I have read online that MOST or at least many projectors have that issue. My personal experience with that issue has been very frustrating and so I wanted to avoid it which is why I am keeping a TV as an option as well. My question is, do most projectors face that issue? Has anyone run into this issue with this benq ? Which one would you recommend between benq or optoma or Visio? And why?

Would reallllllly appreciate some input.

My w1070 has never failed to connect to an hdmi.  The only issue the 1070 had was taking fairly long to connect to an hdmi source or switch between sources, like 7-8 sec.  With firmware 1.06 and later this is reduced to 3-4 sec.  Sorry I know nothing about the optoma issues.

 

Placement may be a factor for you, the 1070 is shorter throw.  It can do a 120" image from 10', the Optoma needs 13' 1" (to the lens).

 

We can't really recommend anything without more information.  What are your room dimensions, is there ambient light in the room, what will be the primary use of the display?

flint723 is offline  
post #7519 of 10634 Old 01-26-2014, 09:00 PM
Member
 
hungary's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 67
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
120" image from 10' and optoma 13' 1" you meant is without applying lens zoom?
I've been wondering about that, as the distance calculator gives different reading..or rather im confused

What if at their maximum zoom?
hungary is offline  
post #7520 of 10634 Old 01-26-2014, 09:25 PM
Member
 
flint723's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Bismarck, ND
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by hungary View Post

120" image from 10' and optoma 13' 1" you meant is without applying lens zoom?
I've been wondering about that, as the distance calculator gives different reading..or rather im confused

What if at their maximum zoom?

Those numbers are both at maximum zoom (biggest picture possible).  So you'd have to be farther back than that if you want to use less zoom and keep 120"

flint723 is offline  
post #7521 of 10634 Old 01-27-2014, 06:33 AM
Member
 
caseyparsons's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Columbus, OH
Posts: 74
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 13
The BenQ W1070 price dropped on Amazon.com to $779, which is about $100 cheaper than last week. I bought one! biggrin.gif

Casey
caseyparsons is online now  
post #7522 of 10634 Old 01-27-2014, 07:49 AM
AVS Special Member
 
bluer101's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: South Florida
Posts: 1,227
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 109 Post(s)
Liked: 100
Here are some pictures.

This was taken after hanging and putting the screen down. My center channel is now back up on top of the stand inline with my fronts.

2BF1E440-DAC6-4F6D-BB6C-A97A0382D1C1.jpg

Custom pj mount.

photo2-1.jpg

Pj mounted on wall. The pink in the photo is from the iPhone catching the light the wrong way.

photo4.jpg

Finished mount with wiring

1EEB883E-736B-4342-8A34-062AE842DC5E.jpg

Middle if the day with lots of light. What a light cannon this pj is. Settings are on cinema and Eco.

photo3.jpg

WOW Blu ray

photo5.jpg

Pj test pattern.

photo2.jpg

Bugs Life. It's blurry and will take more photos soon.

photo1.jpg
ConnecTEDDD likes this.
bluer101 is offline  
post #7523 of 10634 Old 01-27-2014, 08:49 AM
Member
 
bighvy76's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 199
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 25
The mount is awsone .
ConnecTEDDD likes this.
bighvy76 is offline  
post #7524 of 10634 Old 01-27-2014, 10:28 AM
Member
 
THE BIG SITT's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 70
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by bluer101 View Post

Custom pj mount.

photo2-1.jpg

Pj mounted on wall. The pink in the photo is from the iPhone catching the light the wrong way.

photo4.jpg
 
I'm sure I speak for all of us when I ask "How did you make that mount?"
THE BIG SITT is offline  
post #7525 of 10634 Old 01-27-2014, 10:30 AM
Member
 
THE BIG SITT's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 70
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11

So Amazon has this on sale fr $779. My birthday is the 30th, and I'm hoping to score some gift cards. Not sure if I should wait till then or not...

THE BIG SITT is offline  
post #7526 of 10634 Old 01-27-2014, 10:49 AM
Newbie
 
vjicecool's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

I have a question regarding this gentleman's thread

 

http://www.avsforum.com/t/1511459/120-matt-white-black-spandex-with-benq-w1080st-what-a-great-combination

 

How is it possible to project that large image from a short distance, any settings needs to be changed?

I am now projecting the image from 16ft distance from the wall and 6 feet from the ground. Any help would be appreciated.

vjicecool is offline  
post #7527 of 10634 Old 01-27-2014, 11:09 AM
Member
 
timdafweak's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: New York
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Phatboy69 View Post

Yes 1080P 3D SBS @60

With which version of the firmware, if I may ask.
timdafweak is offline  
post #7528 of 10634 Old 01-27-2014, 11:10 AM
AVS Special Member
 
bluer101's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: South Florida
Posts: 1,227
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 109 Post(s)
Liked: 100
Thanks for the comments.

The pj adjustment mount was bought from Amazon, it's the Peerless PRG-UNV. As we know and I read about the W1070 is not friendly when comes to adjustment. So this mount gave me that fine tune without loosing bolts. This mount was worth its price by far.

The one thing I did not like about the mount is the weight of the mount with the universal mounting arms. They are big and added way to much bulk to the install. So I made my own mounting plate instead. I used 1/4 acrylic plexiglass instead. I cut the plastic to fit from the rear legs on the pj to the front adjustment leg. Then picked up some nylon spacers so it became the same height as the pj legs. So now the plate is supported by the 3 legs and 3 mounting holes.

The metal mount plate that slides onto the Peerless is then mounted to the plexiglass, now it is a slim nice looking mount.

Then thanks to the PVC pole idea I read on the forum decided to use that.

The wall mount is made of pine. I mounted the pole clamps to one side of the channel to center the pole. This allows to loosen the clamps and adjust the pj up/down and yaw very easy. As you can see I routed out the 3 inch notch on each side to allow for 1 1/2 inch shift left or right. As people know w1070 has no vertical shift, this made it possible.

I have to say I made plenty of measurements and used the benq calculator to get it exact and it was pretty much right on the money. But my homemade mount gave that nice fine tuning. I also used a laser level to check screen parallel with projector mount area.

After a few I will cut and shorten the PVC pipe so it's level with the top. Then cover the mount with the panel I made. It will be painted (wood only) to match the wall. I'm also installing a electrical / AV plate in the wall. Just need to go in the attic next.

I will take close up photos of the mount if anyone is interested. This was my first PJ /screen ever and thanks to the forum it became possible. I had no plans right now for doing a pj until I do my dedicated room but the benq's price made me just early to hold us over. Oh, yes my 60 inch Sony led is still behind the screen for normal viewing.
ConnecTEDDD and THE BIG SITT like this.
bluer101 is offline  
post #7529 of 10634 Old 01-27-2014, 11:11 AM
Member
 
Cerberus83's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Phatboy69 View Post

You can buy the disc, ISO or MKV & MP4 downloads from here $15 > http://www.displaycalibrations.com/index.html

How intuitive is this calibration tool? Do I need to have experience/knowledge and/or any additional tools in order to use this calibration software or can anyone (especially a noob) use it to probably calibrate his/her projector? I wouldn't mind paying $15 for software that works, but there's no point in me buying one if I have no idea how to properly use it...
Cerberus83 is offline  
post #7530 of 10634 Old 01-27-2014, 11:12 AM
AVS Special Member
 
bluer101's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: South Florida
Posts: 1,227
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 109 Post(s)
Liked: 100
Quote:
Originally Posted by vjicecool View Post

I have a question regarding this gentleman's thread

http://www.avsforum.com/t/1511459/120-matt-white-black-spandex-with-benq-w1080st-what-a-great-combination

How is it possible to project that large image from a short distance, any settings needs to be changed?
I am now projecting the image from 16ft distance from the wall and 6 feet from the ground. Any help would be appreciated.

He is using the w1080 which is short throw.
bluer101 is offline  
Reply Digital Projectors - Under $3,000 USD MSRP

Tags
Benq W1070 1080p 3d Projector
Gear in this thread - W1070 by PriceGrabber.com

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off