BenQ W1070 : DLP Full HD, 3D Ready with lens-shift for 1000$ - Page 279 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #8341 of 9655 Old 04-10-2014, 03:34 PM
Advanced Member
 
CheYC's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Philadelphia, PA
Posts: 605
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 46
Quote:
Originally Posted by bori View Post

Do u guys put the lens cover on when not using projector

No. I think in general people don't, plus it would get annoying adjusting the focus everytime you go to watch a movie.

CheYC is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #8342 of 9655 Old 04-10-2014, 03:57 PM
AVS Special Member
 
bori's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,839
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 70
Quote:
Originally Posted by CheYC View Post

No. I think in general people don't, plus it would get annoying adjusting the focus everytime you go to watch a movie.


Thats what I thought. So got it set up and picture looks great. Might need a little treaking but other that that for less then 1000 dollars for screen and projector this is an amazing value.
bori is offline  
post #8343 of 9655 Old 04-10-2014, 04:03 PM
Newbie
 
wootpiggy's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by bluer101 View Post


With this still being out main living room I wanted the tv to for normal viewing. Then have the screen for events and movie nights. Next purchase is for Oppo 103d. This way I can plug my cable box into the Oppo and feed it out to the TV and PJ. Kind of a splitter bonus too. Right now I only have my bluray in hdmi 1 and xbox 360 in hdmi 2, got to have priorities.

Random question... who do you have for cable? 

 

I have Comcast and their android app allows me to access everything without the additional cable box. So I bought this. It allows me to leave one thing connected to the projector and stream all of my media from my Plex server, Netflix, AND Comcast. So I only have one tiny little box next to my projector that is about 4"x4"x1". I'm still on the fence as to whether I even prefer the roku/cable box setup that I have in my bedroom even though I like the roku to stream from Plex slightly better.

wootpiggy is offline  
post #8344 of 9655 Old 04-10-2014, 05:39 PM
Advanced Member
 
bluer101's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: South Florida
Posts: 963
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 56
Quote:
Originally Posted by wootpiggy View Post

Random question... who do you have for cable? 

I have Comcast and their android app allows me to access everything without the additional cable box. So I bought this. It allows me to leave one thing connected to the projector and stream all of my media from my Plex server, Netflix, AND Comcast. So I only have one tiny little box next to my projector that is about 4"x4"x1". I'm still on the fence as to whether I even prefer the roku/cable box setup that I have in my bedroom even though I like the roku to stream from Plex slightly better.

I have Comcast too. I have not heard about that item before.
bluer101 is offline  
post #8345 of 9655 Old 04-10-2014, 05:41 PM
Advanced Member
 
bluer101's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: South Florida
Posts: 963
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 56
Quote:
Originally Posted by bori View Post

Do u guys put the lens cover on when not using projector

I removed mine from the projector and threw it in the box. I'm trying to find someone to sew a cover kind of like a Christmas tree skirt with the hole in the middle.
bluer101 is offline  
post #8346 of 9655 Old 04-10-2014, 06:56 PM
Member
 
Stilletto's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Yulee, Florida
Posts: 154
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by bori View Post

I bought a used mount for my projector. It didn't come with the screws. Does anyone know what screws size the BenQ used?

I would like to know this too...
Stilletto is offline  
post #8347 of 9655 Old 04-10-2014, 07:17 PM
Advanced Member
 
bluer101's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: South Florida
Posts: 963
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 56
Quote:
Originally Posted by Stilletto View Post

I would like to know this too...

Page 55 of the manual.

http://www.projectorcentral.com/pdf/projector_manual_7265.pdf
bluer101 is offline  
post #8348 of 9655 Old 04-10-2014, 08:14 PM
AVS Special Member
 
bori's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,839
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 70
Quote:
Originally Posted by Stilletto View Post

I would like to know this too...

M4
bori is offline  
post #8349 of 9655 Old 04-10-2014, 09:55 PM
Newbie
 
wootpiggy's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by bluer101 View Post


I have Comcast too. I have not heard about that item before.

I don't think most people have. I came across one by chance about a year and a half ago and then have upgraded multiple times. They're super inexpensive and function exactly like the latest of android phones. I've set up both my dad and mother-in-law with them and they use them for almost everything, including their comcast. Saves us at least $10 a month on cable boxes and they are so relatively inexpensive and I've upgraded a couple times so I have them hooked up to every tv in my house.

wootpiggy is offline  
post #8350 of 9655 Old 04-11-2014, 08:02 AM
Member
 
Cerberus83's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by wootpiggy View Post

I don't think most people have. I came across one by chance about a year and a half ago and then have upgraded multiple times. They're super inexpensive and function exactly like the latest of android phones. I've set up both my dad and mother-in-law with them and they use them for almost everything, including their comcast. Saves us at least $10 a month on cable boxes and they are so relatively inexpensive and I've upgraded a couple times so I have them hooked up to every tv in my house.

Wait.. it actually replaced your cable box? Do you still retain all of the functionality of the box? I'm assuming you can't DVR, correct?

So how does it work? You need to have it linked to your phone (app) to stream the content or..? More info please smile.gif
Cerberus83 is offline  
post #8351 of 9655 Old 04-11-2014, 10:35 AM
Advanced Member
 
DekPM19's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Pooler, Ga
Posts: 645
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
What size screen do you use if you sit about 13' back from the screen?
Allen
DekPM19 is offline  
post #8352 of 9655 Old 04-11-2014, 10:44 AM
AVS Special Member
 
bori's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,839
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 70
Quote:
Originally Posted by DekPM19 View Post

What size screen do you use if you sit about 13' back from the screen?
Allen

i think it's personal preference and and ur room dimensions will allow. I currently sit around 12feet and I have 100 inch.
bori is offline  
post #8353 of 9655 Old 04-11-2014, 10:48 AM
Advanced Member
 
Daniel Chaves's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: LA (Valley Village)
Posts: 705
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Liked: 58
Quote:
Originally Posted by DekPM19 View Post

What size screen do you use if you sit about 13' back from the screen?
Allen
I currently sit around 10-11 feet and use 120" and if I could I would go 135" but again person choice. smile.gif

Daniel Chaves is offline  
post #8354 of 9655 Old 04-11-2014, 10:50 AM
AVS Special Member
 
AV_Integrated's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Northern, VA - Washington, DC
Posts: 2,907
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 131 Post(s)
Liked: 272
Quote:
Originally Posted by DekPM19 View Post

What size screen do you use if you sit about 13' back from the screen?
Allen
About 118" diagonal 16:9 screen will meet THX specifications to give you a 'center of theater' feel.

If you like sitting a bit closer in the theater, then go a bit larger - 130" or even larger if you like being really close. If you like sitting in the back of the theater then bring it down to 110" or 100" if you would like.

But, the baseline is that your eyes to screen distance is about 1.5x the screen width. Or, the inverse - the screen width is equal to .66 times your viewing distance. That's screen width, not diagonal. Then, figure out the diagonal from that distance.

It works out to about 9" of diagonal for each foot of viewing distance using a 16:9 screen.

AV Integrated - Theater, whole house audio, and technology installation in the Washington DC metro area.
AV_Integrated is offline  
post #8355 of 9655 Old 04-11-2014, 11:24 AM
Senior Member
 
schmidtwi's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Neenah, WI
Posts: 494
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 33
135" diagonal @ 11.5 feet. It's all about personal preference. My personal preference is BIG... smile.gif


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
The Schmidt Haus Theater (Temporarily on hold - obamanomics :-)

schmidtwi is offline  
post #8356 of 9655 Old 04-11-2014, 11:27 AM
Advanced Member
 
bluer101's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: South Florida
Posts: 963
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 56
8 ft from 100 and I could go bigger.
bluer101 is offline  
post #8357 of 9655 Old 04-11-2014, 02:42 PM
AVS Special Member
 
bori's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,839
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 70
What do you guys are doing to improve the blacks and the screen door effect?
bori is offline  
post #8358 of 9655 Old 04-11-2014, 02:43 PM
AVS Special Member
 
bori's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,839
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 70
I used the settings i saw in sound and vision. Did it quick so I can use it will be calibrating it my self when I get a chance.
bori is offline  
post #8359 of 9655 Old 04-11-2014, 03:44 PM
Senior Member
 
schmidtwi's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Neenah, WI
Posts: 494
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 33
Quote:
Originally Posted by bori View Post

What do you guys are doing to improve the blacks and the screen door effect?

SDE?

If you have SDE with this unit, you are way too close.

Blacks?

Buy HD DVE and calibrate black level properly.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
The Schmidt Haus Theater (Temporarily on hold - obamanomics :-)

schmidtwi is offline  
post #8360 of 9655 Old 04-11-2014, 03:56 PM
AVS Special Member
 
bori's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,839
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 70
Quote:
Originally Posted by schmidtwi View Post

SDE?

If you have SDE with this unit, you are way too close.

Blacks?

Buy HD DVE and calibrate black level properly.


it shows during very white parts on the screen.
bori is offline  
post #8361 of 9655 Old 04-11-2014, 03:58 PM
Advanced Member
 
THe_Flash's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Harrisburg
Posts: 521
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 23
Speaking of calibrating, I don't think anyone weighed in on my post a few pages back. Have you calibrated with 4:4:4 color and HDMI set to PC? Set to video? Both? It seems as though the PC signal more easily produces shadow details, but may in turn be a more greyer black.
THe_Flash is offline  
post #8362 of 9655 Old 04-11-2014, 04:11 PM
Advanced Member
 
Bachelor's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Utah
Posts: 975
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 14
I'm using 4:4:4 and I believe it is Video not PC. Is this set in the bluray player or on the benq? I did set the gamma to 2.4. I'm using an eye one sensor with HCFR. I can post my settings in full once i have them in front of me.
Bachelor is offline  
post #8363 of 9655 Old 04-11-2014, 04:42 PM
Senior Member
 
schmidtwi's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Neenah, WI
Posts: 494
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 33
Quote:
Originally Posted by THe_Flash View Post

Speaking of calibrating, I don't think anyone weighed in on my post a few pages back. Have you calibrated with 4:4:4 color and HDMI set to PC? Set to video? Both? It seems as though the PC signal more easily produces shadow details, but may in turn be a more greyer black.

My HTPC is set for RGB 4:4:4, HDMI out to AVR, then AVR to W1070. I use HD DVE for black level calibration. I use the HTPC for BD (Power DVD), TV (WMC) & Internet Streaming. Also have XBOX and Roku, but don't notice much difference in the black levels or shadow details between different inputs.
Quote:
Originally Posted by bori View Post

it shows during very white parts on the screen.

I'm surprised - how big is your screen & how far back do you sit? As I mentioned in an earlier post, I have a 135" diagonal screen (1.1 white) & sit at 11.5' - with no SDE.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
The Schmidt Haus Theater (Temporarily on hold - obamanomics :-)

schmidtwi is offline  
post #8364 of 9655 Old 04-11-2014, 04:48 PM
AVS Special Member
 
bori's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,839
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Liked: 70
I have a 100 inch screen and I set around 11ft away. Maybe I need to tweak some settings. Can some of you guys post your settings?
bori is offline  
post #8365 of 9655 Old 04-11-2014, 05:16 PM
Advanced Member
 
DekPM19's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Pooler, Ga
Posts: 645
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
Thanks for all of the how far back you sit from the screen I will be about 13' back and I am going from a 50" kuro to around 110" to start off with. I had bought a 75" LCD and I knew I wanted bigger, the 80" I wanted cost four times what this set up will cost me. So iam going to try this set up I want buy until I get back from vacation in June by then we got new furniture and I am going to paint the wall a dark grey. I am not going to paint the. Ceiling until I have had sometime with the projector and watch some football (Go FSU). Thanks to all for the information so far.
Allen
DekPM19 is offline  
post #8366 of 9655 Old 04-11-2014, 05:16 PM
Senior Member
 
schmidtwi's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Neenah, WI
Posts: 494
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Liked: 33
Quote:
Originally Posted by bori View Post

I have a 100 inch screen and I set around 11ft away. Maybe I need to tweak some settings. Can some of you guys post your settings?

What is your source? Is your source output 1080p 60Hz? Set your W1070 input to Auto, and check the "Info" to make sure it's 1080p


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
The Schmidt Haus Theater (Temporarily on hold - obamanomics :-)

schmidtwi is offline  
post #8367 of 9655 Old 04-11-2014, 06:10 PM
Member
 
flint723's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Bismarck, ND
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by bori View Post

I have a 100 inch screen and I set around 11ft away. Maybe I need to tweak some settings. Can some of you guys post your settings?

Wow, if you can see screen door at 1080p on a 100" screen from 11 feet away, you have some good eyes.  I can see it from 6 feet away on my 120" screen...

flint723 is offline  
post #8368 of 9655 Old 04-11-2014, 06:25 PM
Advanced Member
 
bluer101's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: South Florida
Posts: 963
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 13 Post(s)
Liked: 56
Quote:
Originally Posted by bori View Post

it shows during very white parts on the screen.

Maybe you are seeing hot spotting or sparkles with white.
bluer101 is offline  
post #8369 of 9655 Old 04-11-2014, 06:27 PM
Advanced Member
 
THe_Flash's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Harrisburg
Posts: 521
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 23
Quote:
Originally Posted by Bachelor View Post

I'm using 4:4:4 and I believe it is Video not PC. Is this set in the bluray player or on the benq? I did set the gamma to 2.4.
The HDMI setting is on the BenQ. I also have my gamma at 2.4. Thanks for the reply.
THe_Flash is offline  
post #8370 of 9655 Old 04-11-2014, 06:46 PM
Member
 
Stilletto's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Yulee, Florida
Posts: 154
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Cerberus83 View Post

Wait.. it actually replaced your cable box? Do you still retain all of the functionality of the box? I'm assuming you can't DVR, correct?

So how does it work? You need to have it linked to your phone (app) to stream the content or..? More info please smile.gif

I THINK that this means that everything is streaming now....
Stilletto is offline  
Reply Digital Projectors - Under $3,000 USD MSRP

Tags
Benq W1070 1080p 3d Projector
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off