BenQ W1070 : DLP Full HD, 3D Ready with lens-shift for 1000$ - Page 330 - AVS | Home Theater Discussions And Reviews
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #9871 of 10907 Old 08-28-2014, 04:39 PM
Senior Member
 
niccolo's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 475
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 138 Post(s)
Liked: 39
Quote:
Originally Posted by niccolo View Post
I've always wondered why lens surrounds are often reflective silver, seems totally counterproductive. Just because it "looks cool"?
Still wonder about this...

Benq W1070 projector w/ Chief RSM mount with custom interface bracket
119" Da-Lite Cinema Contour with High-Contrast (gray) Da-Mat screen
Denon X2000 receiver fed by Panasonic DMP-BDT210 Bluray player
Focal Chorus 700-series towers and center, JMLab Tantal 500-series bookshelf rears
Rythmik FV15HP sub
niccolo is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #9872 of 10907 Old 08-28-2014, 07:33 PM
Advanced Member
 
AllenA07's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 575
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 123 Post(s)
Liked: 128
Sure enough as I say I'm going to wait a deal pops up for $699. I'm a few months away still, but I've joined the BenQ owners club.
AllenA07 is offline  
post #9873 of 10907 Old 08-29-2014, 07:33 AM
Member
 
EugF's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 21
EugF is offline  
post #9874 of 10907 Old 08-29-2014, 11:00 AM
Newbie
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 0
Hi! So, question:

I have a BenQ W1070 with the latest firmware, the one which is supposed to support SBS and OU 3D for 1080p 60hz timing. However, for some reason, the SBS option is grayed out. OU is available and works fine, but not SBS.

As a lot of my content is formatted SBS, this is a little concerning. Anyone else experience this?
Wowfunhappy is offline  
post #9875 of 10907 Old 08-29-2014, 01:30 PM
Advanced Member
 
dazz87's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: LA
Posts: 944
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Liked: 28
Quote:
Originally Posted by AllenA07 View Post
Sure enough as I say I'm going to wait a deal pops up for $699. I'm a few months away still, but I've joined the BenQ owners club.
Check Amazon and you will like what you see....... Also if there is a Frys near you its going for the same price. Im calling amazon for a price adjusting.
dazz87 is offline  
post #9876 of 10907 Old 08-29-2014, 05:19 PM
Advanced Member
 
AllenA07's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 575
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 123 Post(s)
Liked: 128
Quote:
Originally Posted by dazz87 View Post
Check Amazon and you will like what you see....... Also if there is a Frys near you its going for the same price. Im calling amazon for a price adjusting.
Made the purchase. Can't do much with it for another month or so while I finish getting the room ready, but this will be some good motivation.
AllenA07 is offline  
post #9877 of 10907 Old 08-29-2014, 05:49 PM
Senior Member
 
Arcadia88's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 358
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Liked: 38
Power Outtage.
My APC UPC did not keep my 1070 powered up. It used to but when the power just went out today everything stayed power up except the projector.
Now I'm not sure how best to handle this. Could I simply buy a separate UPC?
When power came back on the projector ran the fans for a few min before lighting the lamp. I was sweating there for a bit.
Arcadia88 is offline  
post #9878 of 10907 Old 08-30-2014, 07:23 AM
Advanced Member
 
hessel holland's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Posts: 554
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
Deal on Woot today.
hessel holland is offline  
post #9879 of 10907 Old 08-30-2014, 08:44 AM
Advanced Member
 
dan webster's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: western mass.
Posts: 872
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 61 Post(s)
Liked: 32
I just ordered one from woot. $642 with tax. I hope the refurb is in good working order with newest firmware. It will go directly above my JVC 4910 projector. I will be using it for regular tv , computer and outdoor movies.

Dolby Atmos 9.2.4 Marantz 7009 Gemstone 200x7 Emotiva upa-500 amps
Oppo 103 bluray player Jvc 4910 projector Benq 1070 projector
Carada 110"BW screen Monster HTS 5100 MK11 power conditioner
Golden Ear Triton 7 L&R &super center XL Emotiva erm 6.2 sides ert 8.3 rear s
Emotiva erd-1 front wides 4 erd-1 on ceiling SVS PB2-plus sub Outlaw LFM-1-plus sub
dan webster is offline  
post #9880 of 10907 Old 08-30-2014, 09:45 AM
Member
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Liked: 0
Hoping someone can shed on an issue with 3d.

I tried it yesterday with the SainSonic Zodiac 904 Series 3D glasses, seems to very popular with the W1070.

However, I simply can't 'tell' a movie is 3d! I've tried Avatar Gravity Frozen Thor and Tron. All seen at the cinema with 3D and there it was as expected, but with the W1070 I cannot tell that the movie is 3d. So I have the movies in 3d mode and yes I am wearing the glasses (before anyone asks the obvious) and the glasses work. The redness of the 3d picture goes when you wear the glasses and the picture looks perfect with the glasses on, buts there is very little 3d effect, very little.

Anyone think of why this is happening.
qal1h is offline  
post #9881 of 10907 Old 08-30-2014, 09:55 AM
AVS Special Member
 
akm3's Avatar
 
Join Date: Mar 2000
Location: Spokane WA USA
Posts: 1,187
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 80 Post(s)
Liked: 22
Quote:
Originally Posted by qal1h View Post
Hoping someone can shed on an issue with 3d.

I tried it yesterday with the SainSonic Zodiac 904 Series 3D glasses, seems to very popular with the W1070.

However, I simply can't 'tell' a movie is 3d! I've tried Avatar Gravity Frozen Thor and Tron. All seen at the cinema with 3D and there it was as expected, but with the W1070 I cannot tell that the movie is 3d. So I have the movies in 3d mode and yes I am wearing the glasses (before anyone asks the obvious) and the glasses work. The redness of the 3d picture goes when you wear the glasses and the picture looks perfect with the glasses on, buts there is very little 3d effect, very little.

Anyone think of why this is happening.
If the red is there it IS in 3D, if the red goes away then the glasses ARE on and working. Only think I can think is they are blocking the wrong eye which still gives a 3D effect but it is all screwed up. Perhaps change which eye is "left" on either the glasses or the projector? Most movies add depth (behind the screen) and not pop-put (out of the screen in your face) so maybe you are expecting pop-out and not getting it?

Also there is probably a 3D depth setting on your blu-ray player which might help.

It's hard to love Martin Logans and 2.35:1 CIH at the same time...
akm3 is offline  
post #9882 of 10907 Old 08-30-2014, 10:06 AM
Member
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 33
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by akm3 View Post
If the red is there it IS in 3D, if the red goes away then the glasses ARE on and working. Only think I can think is they are blocking the wrong eye which still gives a 3D effect but it is all screwed up. Perhaps change which eye is "left" on either the glasses or the projector? Most movies add depth (behind the screen) and not pop-put (out of the screen in your face) so maybe you are expecting pop-out and not getting it?

Also there is probably a 3D depth setting on your blu-ray player which might help.
I mentioned the glasses are working, the redness indeed does go away.

I'm outputting from the PC, using MPC-HC player.

Avatar provided this best "depth" but it was muddy, confused. So I'm not sure what I'm doing wrong.
qal1h is offline  
post #9883 of 10907 Old 08-30-2014, 12:24 PM
Member
 
flint723's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Bismarck, ND
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by qal1h View Post
I mentioned the glasses are working, the redness indeed does go away.

I'm outputting from the PC, using MPC-HC player.

Avatar provided this best "depth" but it was muddy, confused. So I'm not sure what I'm doing wrong.
A few ideas:

1, I don't think MPC-HC supports 3d. When you hit info on the PJ remote does it say it is in Frame Packing 3d mode? As akm3 said, since you see red (no pun intended), the PJ is most likely in 3d mode.
2, If it does (I am not that familiar with MPC-HC) there can be other problems with 3d if you have multiple displays on a PC. The best thing to do is unplug all other displays from the pc except the PJ, then reboot the computer. Sometimes more than once is required to get 3d to work.
3, If you have an Nvidia video card, you have to run the 3d setup in the control center before any 3d will work.
4, You can download a 30 day trial of Totalmedia Theater or PowerDvd which do support 3d blu-rays.
flint723 is offline  
post #9884 of 10907 Old 08-30-2014, 02:18 PM
Newbie
 
vonheimler's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Torn here. I currently have an optoma ep719 from about 7 years ago. Has suited my needs quite well, but a ps4 and htpc is causing me to really want something better. So I like the specs on the optomas like the hd26 and hd25lv but keep reading about how great the benq 1070 is. What to do? I really want the best color represention and "pop" of the picture possible...which one to choose? Much of a brightness difference between them?
vonheimler is offline  
post #9885 of 10907 Old 08-31-2014, 11:26 PM
Advanced Member
 
SightSeeker1's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: MD
Posts: 604
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by vonheimler View Post
Torn here. I currently have an optoma ep719 from about 7 years ago. Has suited my needs quite well, but a ps4 and htpc is causing me to really want something better. So I like the specs on the optomas like the hd26 and hd25lv but keep reading about how great the benq 1070 is. What to do? I really want the best color represention and "pop" of the picture possible...which one to choose? Much of a brightness difference between them?
Here is a cell phone pic (LG G3) I took last night after getting mine. Colors are exceptional, actually better IMO than my panasonic st50. Blacks aren't even close however but that is known at this price level.

http://imgur.com/lcGcihA
SightSeeker1 is offline  
post #9886 of 10907 Old 09-01-2014, 11:14 PM
Advanced Member
 
dazz87's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: LA
Posts: 944
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Liked: 28
Quote:
Originally Posted by SightSeeker1 View Post
Here is a cell phone pic (LG G3) I took last night after getting mine. Colors are exceptional, actually better IMO than my panasonic st50. Blacks aren't even close however but that is known at this price level.

http://imgur.com/lcGcihA
If you dont mind sharing your settings. Thanks
dazz87 is offline  
post #9887 of 10907 Old 09-02-2014, 04:16 AM
Advanced Member
 
SightSeeker1's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: MD
Posts: 604
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by dazz87 View Post
If you dont mind sharing your settings. Thanks
I used the projector central settings.

http://www.projectorcentral.com/benq...ge=Performance
SightSeeker1 is offline  
post #9888 of 10907 Old 09-02-2014, 06:31 AM
AVS Special Member
 
bluer101's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: South Florida
Posts: 1,358
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 165 Post(s)
Liked: 124
Just remember those are old settings. They were for older FW that had certain color push.

Someone said the latest FW is pretty much perfect at default settings.
bluer101 is offline  
post #9889 of 10907 Old 09-02-2014, 11:45 AM
Advanced Member
 
SightSeeker1's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: MD
Posts: 604
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by bluer101 View Post
Just remember those are old settings. They were for older FW that had certain color push.

Someone said the latest FW is pretty much perfect at default settings.
I just bought a i1Display Pro so I'll start over and test it out.
SightSeeker1 is offline  
post #9890 of 10907 Old 09-02-2014, 01:56 PM
Member
 
chmcke01's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 91
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 22 Post(s)
Liked: 14
Calibrate for off white/tan screen/wall?

I am currently projecting on an off white wall (it is almost entirely white, it just has a slight yellow tint to it) and it looks great. I don't remember the exact settings I used (I can check when I get home if needed) but I just found settings I found posted with a review and I did find it slightly better than the standard settings on my projector (I bought it new in May with the latest firmware).

Anyway, I will be moving in about a month to our new house that is under construction now, and my wife picked the paint. It is a tan color pretty close to this:
http://www.color-hex.com/color/ebdfcc

I have heard of people using various tools that allow them to calibrate the color settings so everything looks right even though the wall is not white. Is there a recommended tool to do this, preferably free or cheap?

If it matters, 95% of my viewing is from my PS3 and about 5% from my PC. Thanks in advance for any replies!
chmcke01 is offline  
post #9891 of 10907 Old 09-02-2014, 01:59 PM
Newbie
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 0
Just picked up W1070 from Fry's for $699.

Firmware 1.08 Running in smarteco mode in cinema setting.

Looks great throwing a 150" plus image on my plain white wall.
Colors look very nice, especially when watching Disney Movies.

However, I've encountered the following issues...

1) I notice these vertical bars that run down throughout the picture (esp if I shift my eyes left and right quickly), which is eliminated if I set the refresh rate to 50hz instead of 60hz. (is this a rainbow effect?)

2) Dark scenes look very washed out. I can not see the fine subtle details like the wrinkles in a black leather jacket because of this. Is this due to the relatively low 10,000:1 contrast ratio? Am I just expecting too much from a sub $1k projector? I tried calibration to no avail. The image would look perfect if it did not look so washed out. (I'm set up in a completely dark room).

Last edited by ctbear; 09-02-2014 at 02:03 PM.
ctbear is offline  
post #9892 of 10907 Old 09-02-2014, 02:06 PM
Member
 
chmcke01's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 91
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 22 Post(s)
Liked: 14
Rainbow effect

Quote:
Originally Posted by ctbear View Post
Just picked up W1070 from Fry's for $699.

Firmware 1.08 Running in smarteco mode in cinema setting.

Looks great throwing a 150" plus image on my plain white wall.
Colors look very nice, especially when watching Disney Movies.

However, I've encountered the following issues...

1) I notice these vertical bars that run down throughout the picture (esp if I shift my eyes left and right quickly), which is eliminated if I set the refresh rate to 50hz instead of 60hz. (is this a rainbow effect?)

2) Dark scenes look very washed out. I can not see the fine subtle details like the wrinkles in a black leather jacket because of this. Is this due to the relatively low 10,000:1 contrast ratio? Am I just expecting too much from a sub $1k projector? I tried calibration to no avail. The image would look perfect if it did not look so washed out. (I'm set up in a completely dark room).
Yes, the issue described in number 1 does sound like the rainbow effect. I can only see them if I am looking for them so they are not a big deal for me but for others it makes it almost unwatchable. Just depends on how much it bothers you.

For the second issue, what brightness mode are you using? If you aren't already, I would try switching to SmartEco and see if that helps. Note, this change is not instant, in my experience it can sometimes take a few minutes for changes to take effect.
chmcke01 is offline  
post #9893 of 10907 Old 09-02-2014, 02:12 PM
Newbie
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 0
Quote:
Originally Posted by chmcke01 View Post
Yes, the issue described in number 1 does sound like the rainbow effect. I can only see them if I am looking for them so they are not a big deal for me but for others it makes it almost unwatchable. Just depends on how much it bothers you.

For the second issue, what brightness mode are you using? If you aren't already, I would try switching to SmartEco and see if that helps. Note, this change is not instant, in my experience it can sometimes take a few minutes for changes to take effect.
Yes. I'm running in SmartEco already.

So even with the newest firmware 1.08, the only way to run the color wheel at its maximum speed (to reduce RBE) is to set the refresh rate to 50hz? This eliminates the vertical lines which I see if I scan my eyes from left to right and back. I find it strange that the color wheel would be slower when set to a faster refresh rate of 60hz...
ctbear is offline  
post #9894 of 10907 Old 09-02-2014, 03:40 PM
Advanced Member
 
dazz87's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: LA
Posts: 944
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Liked: 28
I had my benq for about a week now. I was messing with the setting on my htpc and found that setting the color to YCbCr is much better than RGB. The issue I am having is that my pc (intel 4000) will reset back to RGB after a reboot. I manually have to go in and set it back to YCbCr. Anyone else having this issue? My 1070 is connected to my Denon receiver and the htpc is connect to both my Benq and my Panny Plasma.
dazz87 is offline  
post #9895 of 10907 Old 09-02-2014, 09:38 PM
Member
 
flint723's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Bismarck, ND
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by ctbear View Post
Yes. I'm running in SmartEco already.

So even with the newest firmware 1.08, the only way to run the color wheel at its maximum speed (to reduce RBE) is to set the refresh rate to 50hz? This eliminates the vertical lines which I see if I scan my eyes from left to right and back. I find it strange that the color wheel would be slower when set to a faster refresh rate of 60hz...
Yes the fastest color wheel speed and therefore the least visible rainbows is with a refresh rate of 50hz. There is a complicated thread explaining why, but the gist of it is this:

24hz input (blu-ray) = ~3x color wheel speed
60hz input = ~4x color wheel speed
50hz input = ~6x color wheel speed (max)
flint723 is offline  
post #9896 of 10907 Old 09-03-2014, 12:31 AM
Newbie
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 1
New owner here. While I enjoy the Benq w1070, helping it along with some good paint certainly makes this thing pop! Below is a youtube link where you can see my work in progress. My biggest concern now is what to do about format? I wish more movies where filmed in 16:9, but it seems about 75 to 80% of all material is in the 2.35:1 ratio. I'm getting tired of moving my couch closer for the 2.35:1 and farther away for the 16:9... Does anyone have a solution to this? I don't really have the room on my wall to go much wider for the 2.35:1 screen.

http://youtu.be/0v4Qjuo69Ls?list=UUk...YgHjtjq4kVG3Vw
Tommy Mang likes this.
Ryanweather is offline  
post #9897 of 10907 Old 09-03-2014, 12:44 AM
Advanced Member
 
dazz87's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: LA
Posts: 944
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Liked: 28
Finally found the best spot to mount my elite "100 screen with my benq. It looks like in order to get the test pattern to fit the screen I need to use the keystone (moving it up to 5). I have read that its not a good idea to use keystone (impact on picture quality) But when keystone is set to 0 (default) I also noticed in my sitting position that the screen looks tilt (bottom part is forward) Using keystone i do see anything wrong with the picture. My benq is on a stand behind my chair. Do any of you guys use the keystone option? Should I leave it at 5 or set it back to default and work on the stand and adjust to to fit the test pattern? Thanks
dazz87 is offline  
post #9898 of 10907 Old 09-03-2014, 12:51 AM
Member
 
Oranjoose's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quick question:


When do you think the W1070 will be discontinued?


Using past BenQ projectors as historical examples, what kind of time frame would you predict?


The reason I ask is that the projector is currently sitting at around $700 on Amazon, and I'm interested in purchasing it, but there's a bit of uncertainty about whether or not I'm going to move to a new place where the projector won't really work. I don't think I'll know until a few months down the road.


I'm afraid that the W1070 will be discontinued by then and achieve some kind of legendary status with huge markups on eBay.


Thanks!
Oranjoose is offline  
post #9899 of 10907 Old 09-03-2014, 02:07 AM
Member
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 81
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 45 Post(s)
Liked: 11
I was told the 1070+ would be available "early september" for 799 euro while the remaining 1070 are sold for 699 euro. I bet it's already discontinued and only stock is sold. I will go for the 1070+ because I can use the extra 10% output and I believe it's more energy efficient with the same output.

Legendary status?

Last edited by pletwals; 09-03-2014 at 02:16 AM.
pletwals is offline  
post #9900 of 10907 Old 09-03-2014, 05:17 AM
Advanced Member
 
SightSeeker1's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: MD
Posts: 604
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by dazz87 View Post
Finally found the best spot to mount my elite "100 screen with my benq. It looks like in order to get the test pattern to fit the screen I need to use the keystone (moving it up to 5). I have read that its not a good idea to use keystone (impact on picture quality) But when keystone is set to 0 (default) I also noticed in my sitting position that the screen looks tilt (bottom part is forward) Using keystone i do see anything wrong with the picture. My benq is on a stand behind my chair. Do any of you guys use the keystone option? Should I leave it at 5 or set it back to default and work on the stand and adjust to to fit the test pattern? Thanks
You need to give some more info. Do you have the lens shift maxed out? Can you not move the projector or screen to compensate? Keystone does effect image quality whether you can notice it or not.
SightSeeker1 is offline  
Reply Digital Projectors - Under $3,000 USD MSRP

Tags
Benq W1070 1080p 3d Projector
Gear in this thread - W1070 by PriceGrabber.com



Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off