BenQ W1070 : DLP Full HD, 3D Ready with lens-shift for 1000$ - Page 61 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #1801 of 9633 Old 01-30-2013, 03:55 PM
Senior Member
 
teeger's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 233
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 23
Quote:
Originally Posted by sxyzo View Post

Should everyone with 1.3 get theres replaced even if it seems fine?

I've come from a pile of "bad luck" with Epson units - and I've come to the conclusion that if it ain't broke . . . I feel that if you have a good working unit and it's cooling for about 90 seconds or so at shut down and the pic looks great - you should be good.

If it turns out that 1.03 becomes a real issue (who knows?), you have recourse since it's what the gave you - and they'll fix it. My feeling is that if you send in a perfectly good unit, you might get one that will disappoint.

Just my two cents.

Ian
teeger is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #1802 of 9633 Old 01-30-2013, 04:10 PM
Member
 
Nightingale's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Minneapolis, Minnesota
Posts: 86
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Fripp View Post

W1070 Now $899 at Amazon:

http://www.amazon.com/gp/product/B00A2T6X0K/ref=oh_details_o00_s00_i00

Enjoy! smile.gif

Edit: Note: The link changed to showing $1218 in stock at Erwin Comp, but you can still order from Amazon proper for $899, shipping in 1 to 3 weeks.

But why the delayed shipping times if it's in stock?
Nightingale is offline  
post #1803 of 9633 Old 01-30-2013, 04:11 PM
Senior Member
 
teeger's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 233
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 23
In addition to the post I just sent . . . if Benq are willing to replace units to correct something that can be remedied by a simple firmware update, I wish instead that they could give updates to the end-user to apply.

Someone suggested that maybe the firmware updates are more complicated than what you get with the common USB type file update. If so, it's best left to them. But if it is something that's as basic as what lot of electronics companies do to update their products, then it sure would be the way to go. No requests for RMA forms - no shipping - no replacements.

Ian
teeger is offline  
post #1804 of 9633 Old 01-30-2013, 04:11 PM
AVS Special Member
 
smokarz's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Hartford, CT USA
Posts: 3,252
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 63
Quote:
Originally Posted by Nightingale View Post

But why the delayed shipping times if it's in stock?


They're out of stock.

tongue.gif
smokarz is online now  
post #1805 of 9633 Old 01-30-2013, 04:21 PM
Newbie
 
sxyzo's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
What/where can i find a good ceiling mount?
sxyzo is offline  
post #1806 of 9633 Old 01-30-2013, 04:30 PM
Member
 
Ken McPherson's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by smokarz View Post

They're out of stock.

tongue.gif

Amazon is out of stock. So now a search for w1070 goes to Erwin Comp, which also sells w1070s on Amazon. But they are separate stores with separate prices. On the right side of the Erwin Comp page it says "More Buying Choices" and lists Amazon $899.99 as an option. That's the only way to get to the actual Amazon w1070 page that I can find.
Ken McPherson is offline  
post #1807 of 9633 Old 01-30-2013, 04:32 PM
Member
 
Nightingale's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Minneapolis, Minnesota
Posts: 86
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by smokarz View Post

They're out of stock.

tongue.gif

Usually Amazon lists "Not in stock" when not in stock. The delayed shipping might be a game they play to cover their "not in stock".
Nightingale is offline  
post #1808 of 9633 Old 01-30-2013, 04:56 PM
Member
 
Ken McPherson's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Ken McPherson is offline  
post #1809 of 9633 Old 01-30-2013, 05:29 PM
Member
 
safe bobo's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 92
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by Singh007 View Post

today when I turned my projector on, the green light was just flashing. The projector did not turn on, the fan did not turn on. I tried pushing the power button again, but the green light just kept flashing. I had to unplug the power and then when I plugged it back in and hit the power button it started up. Anyone know why this happened? Firmware 1.02

Maybe it turned on and you just forgot to remove the lens cap??? Hopefully that's wut happened....
safe bobo is offline  
post #1810 of 9633 Old 01-30-2013, 05:32 PM
AVS Special Member
 
42Plasmaman's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Seattle, WA
Posts: 5,035
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 36
Quote:
Originally Posted by Nightingale View Post

But why the delayed shipping times if it's in stock?
Not in stock but they usually replenish quickly.
Here's a complete list.
http://www.amazon.com/gp/offer-listing/B00A2T6X0K/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new

2014
42Plasmaman is offline  
post #1811 of 9633 Old 01-30-2013, 06:05 PM
Member
 
tasburath's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 46
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Got my W1070 today and I have to say I am blown away. It exceeded the expectations I had for it.

I haven't calibrated yet and projected a 13' image on a white painted wall and the picture was fantastic. Can't wait to get my screen and calibrate this thing.
tasburath is offline  
post #1812 of 9633 Old 01-30-2013, 06:09 PM
AVS Special Member
 
rwestley's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 6,595
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 35 Post(s)
Liked: 62
Quote:
Originally Posted by teeger View Post

In addition to the post I just sent . . . if Benq are willing to replace units to correct something that can be remedied by a simple firmware update, I wish instead that they could give updates to the end-user to apply.

Someone suggested that maybe the firmware updates are more complicated than what you get with the common USB type file update. If so, it's best left to them. But if it is something that's as basic as what lot of electronics companies do to update their products, then it sure would be the way to go. No requests for RMA forms - no shipping - no replacements.

Ian

The update must be done with a null serial cable and a special update app. It is more complicated than doing it with a USB drive. If one is doing it from a laptop or computer without a serial port they also need a usb to serial adapter.
It may also be a two step update that would be complicated for many users. They could also be worried that someone would hack the firmware.
rwestley is online now  
post #1813 of 9633 Old 01-30-2013, 06:58 PM
Senior Member
 
Singh007's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 232
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by rwestley View Post

The update must be done with a null serial cable and a special update app. It is more complicated than doing it with a USB drive. If one is doing it from a laptop or computer without a serial port they also need a usb to serial adapter.
It may also be a two step update that would be complicated for many users. They could also be worried that someone would hack the firmware.

Your last sentence is exactly what it is. I think, if anything, they are worried about leaking secrets to other manufacturers. Firmware updates may contain important information that other companies could use to develop, and improve upon their own projectors.
RLBURNSIDE likes this.
Singh007 is offline  
post #1814 of 9633 Old 01-30-2013, 07:07 PM
AVS Special Member
 
johnsmith808's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,818
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 30
Deleted
johnsmith808 is offline  
post #1815 of 9633 Old 01-30-2013, 07:11 PM
AVS Special Member
 
johnsmith808's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,818
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 30
Quote:
Originally Posted by rwestley View Post

Give BenQ a call 1-866-600-2367. That should speed up the process. As for a quick replacement and for a prepaid return label.
It seems that when the made the small changes from 102-103 they created a fan shut off problem I would also suggest than any one with firmware 103 and even 102 check your units immediately to be sure your fan stays on for about 90 seconds after you shut it off.

Thanks for the number. I will definitely call them.
johnsmith808 is offline  
post #1816 of 9633 Old 01-30-2013, 07:56 PM
Advanced Member
 
chexi1's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 737
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 42
Doesn't AVS sell Benq now (again)? Call them.
chexi1 is offline  
post #1817 of 9633 Old 01-30-2013, 08:09 PM
Member
 
cosmickc's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Got mine today. Just did a quick 3D test with a sony 3d blu-ray player. I don't have my 3d glasses yet but the projector detected the 3D signal. HOWEVER! When i went to play the movie in 3D, without glasses, the image had a nasty red tint. Is this normal when not using glasses? I tried it again and it did the same thing.

The picture is outstanding. No rainbows that i could detect. I just also got the Epson 3020 and to my eyes the w1070 beats it. (Needless to say I'm returning the 3020 if the 3D on the w1070 is equally amazing?)

Fan shuts off properly, around 90 seconds. Although I asked Projector people if these units were shipping with 1.04 firmware? They said yes. Mine came with 1.03. Has a December 2012 build date.

Thanks everyone for the feedback!

Kelly
cosmickc is offline  
post #1818 of 9633 Old 01-30-2013, 09:09 PM
Member
 
mekret's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Canada
Posts: 132
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by cosmickc View Post

When i went to play the movie in 3D, without glasses, the image had a nasty red tint. Is this normal when not using glasses? I tried it again and it did the same thing.

A decent pair of glasses will get rid of the red tint. My D3s do.
mekret is offline  
post #1819 of 9633 Old 01-30-2013, 09:33 PM
Advanced Member
 
jmalto's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 996
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by cosmickc View Post

Got mine today. Just did a quick 3D test with a sony 3d blu-ray player. I don't have my 3d glasses yet but the projector detected the 3D signal. HOWEVER! When i went to play the movie in 3D, without glasses, the image had a nasty red tint. Is this normal when not using glasses? I tried it again and it did the same thing.

The picture is outstanding. No rainbows that i could detect. I just also got the Epson 3020 and to my eyes the w1070 beats it. (Needless to say I'm returning the 3020 if the 3D on the w1070 is equally amazing?)

Fan shuts off properly, around 90 seconds. Although I asked Projector people if these units were shipping with 1.04 firmware? They said yes. Mine came with 1.03. Has a December 2012 build date.

Thanks everyone for the feedback!

Kelly

Went through the same thing with PP and the W7000 firmware.
jmalto is offline  
post #1820 of 9633 Old 01-30-2013, 10:08 PM
Senior Member
 
JoeBoy73's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 252
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Liked: 25
Curious...I've got some trapezoid action going with my setup. I was wondering if using -4 keystone a bad thing? I can get the PJ level (cause of the trapezoid) to correct the problem, but the image is below the screen and lens shift won't help much. I'm currently using a 22" ext pole. I also have a shorter extension pole I can use that is only 10" Thoughts anyone?
JoeBoy73 is online now  
post #1821 of 9633 Old 01-30-2013, 10:12 PM
Member
 
empinball's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 54
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by JoeBoy73 View Post

I have the exact same build as you...I will have to double check my shutdown process this evening. I only had the pj on for about 45min last night and shutdown only once...

Mine showed up today, things looked good for a couple of hours running until it shut down showing 2 red lights(temp) and no fan cycling.....
empinball is offline  
post #1822 of 9633 Old 01-30-2013, 10:20 PM
Member
 
safe bobo's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 92
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Okay I have 0 experience with 3D......

so if I am using my HTPC with this projector 99% of the time....If I am to get a bluray rip of a 3d movie. Is 144hz irrelevant for me? Would I just need 60hz or 120hz for watching the movie? Or does the screen have to change to 144hz @ 1080p for watching movies? And I cannot get just sony 3d glasses or nvidia 3d glasses and use them? It must be DLP LINK and theres like only 4 that are known to work with the projector at the moment?

What is the difference between buying the 144hz sainsonic from USA stock vs the one directly from CHINA? Other than more peace of mind and shipping time reduced....oh and does it matter if I buy the optoma 144hz sainsonic or the acer one? Aren't they all the same?
safe bobo is offline  
post #1823 of 9633 Old 01-30-2013, 10:31 PM
Advanced Member
 
RLBURNSIDE's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 715
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Liked: 125
I bought my Sainsonic ones from China and they took a few days to arrive, very quick and effort free. I wouldn't bother with anything that doesn't support 144hz, especially when you can get some for 25$ bucks each, just in case you ever do want to watch an actual frame packed 24p 3D Bluray and not a rip. FYI the rips I've seen are nowhere near as good as the originals. In frame packed, I dare say it's very smooth and flicker free. Get the right ones, it's the Right Thing to do (tm).
RLBURNSIDE is offline  
post #1824 of 9633 Old 01-31-2013, 12:23 AM
Advanced Member
 
rgtaa's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 998
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 22
Quote:
Originally Posted by JoeBoy73 View Post

Curious...I've got some trapezoid action going with my setup. I was wondering if using -4 keystone a bad thing? I can get the PJ level (cause of the trapezoid) to correct the problem, but the image is below the screen and lens shift won't help much. I'm currently using a 22" ext pole. I also have a shorter extension pole I can use that is only 10" Thoughts anyone?

Can you play Batman Dark Knight Rises on this PJ, how does the dark scenes look. Thanks
rgtaa is offline  
post #1825 of 9633 Old 01-31-2013, 02:57 AM
AVS Special Member
 
johnsmith808's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,818
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 30
Quote:
Originally Posted by JoeBoy73 View Post

Curious...I've got some trapezoid action going with my setup. I was wondering if using -4 keystone a bad thing? I can get the PJ level (cause of the trapezoid) to correct the problem, but the image is below the screen and lens shift won't help much. I'm currently using a 22" ext pole. I also have a shorter extension pole I can use that is only 10" Thoughts anyone?

You will lose resolution the more you use keystone. You may not notice it when watching video but might with text.
johnsmith808 is offline  
post #1826 of 9633 Old 01-31-2013, 03:15 AM
AVS Special Member
 
johnsmith808's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,818
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 30
Today when I shut down my pj the fans stayed on for a minute or so (first time it didn't). I have firmware 1.03. This time I made sure to turn eco cooling off. I thought I did that the first time but maybe I didn't.

Still didn't have a chance to test 3d yet. By the way, the red flash doesn't light up my room as much as the white flash on other dlp's do.

Dlp's really excel at cgi movies. The picture just pops! I use it with my Darbee and the results are ridiculous with movies like Toy Story. The pj's lack of contrast (in comparison to my JVC RS40) comes into play with dimmer lit scenes with no highlights. But overall a very nice 2d image that ranges from amazing down to decent.

By the way is anyone else having trouble with the pj searching for sources? My Playstation 3 with this pj seems to take forever when I go from the home screen to a movie and back.
johnsmith808 is offline  
post #1827 of 9633 Old 01-31-2013, 03:48 AM
Newbie
 
Oprea George's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi
Can please somebody tell me if this projector will work at 3.5 meter distance? what size of the screen it will display at this distance?

Regards
Oprea George is offline  
post #1828 of 9633 Old 01-31-2013, 04:20 AM
Newbie
 
nikolz's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have just spoken to BenQ UK and then have advised me that the W1080ST is not available until 2nd half of 2013 frown.gif.

Does anyone else have any more information?

Here is a link to the W1070 and W1080ST Manual.
nikolz is offline  
post #1829 of 9633 Old 01-31-2013, 04:49 AM
AVS Special Member
 
rwestley's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 6,595
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 35 Post(s)
Liked: 62
Quote:
Originally Posted by johnsmith808 View Post

Today when I shut down my pj the fans stayed on for a minute or so (first time it didn't). I have firmware 1.03. This time I made sure to turn eco cooling off. I thought I did that the first time but maybe I didn't.

Still didn't have a chance to test 3d yet. By the way, the red flash doesn't light up my room as much as the white flash on other dlp's do.

Dlp's really excel at cgi movies. The picture just pops! I use it with my Darbee and the results are ridiculous with movies like Toy Story. The pj's lack of contrast (in comparison to my JVC RS40) comes into play with dimmer lit scenes with no highlights. But overall a very nice 2d image that ranges from amazing down to decent.

By the way is anyone else having trouble with the pj searching for sources? My Playstation 3 with this pj seems to take forever when I go from the home screen to a movie and back.

I think your short review is very accurate regarding how it looks compared to the JVC. I have the RS45 which is very similar to the 40 and I feel the same way. I do find the searching for sources rather slow with the W1070. I have been able to speed things up by separating the video and audio with a matrix switch. I send video only to the projectors and audio to the receiver. I also have changed the cables to high speed and things seem a little better.
I would love to see Benq work on this with a firmware update.
rwestley is online now  
post #1830 of 9633 Old 01-31-2013, 07:06 AM
Advanced Member
 
Stuntman_Mike's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: NYC
Posts: 662
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 34
Quote:
Originally Posted by Oprea George View Post

Hi
Can please somebody tell me if this projector will work at 3.5 meter distance? what size of the screen it will display at this distance?

Regards

http://www.benq.com/microsite/projector/throwratiocalculator/

Great resource to plan out your setup ahead of time.

Stuntman_Mike is offline  
Reply Digital Projectors - Under $3,000 USD MSRP

Tags
Benq W1070 1080p 3d Projector
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off