Sharp dt-400 color problem - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 2 Old 11-12-2012, 06:04 PM - Thread Starter
Newbie
 
HargroveT's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Here is what has happened.

54% of lamp life used and working great...then hear a pop. Similar to the pop you here when a high pressure bulb goes bad, but not as loud. Then the picture went darker, not a complete loss.

I turned it off and then restarted. It would not turn on after about 45 sec, green lamp light still flashing, so I unplugged, changed the bulb with a new spare that I had, turned it on and now color banding. Colors are wrong and boxy.

Here is the kicker, when I turn it one and the bulb starts up, for the first 5 seconds the picture is perfect...followed by a flicker then the screen freezes for about 5 seconds then the color is all wrong and it gets slightly dimmer.

I put the old bulb back in and tried to start it but after 90 sec or so it gave solid red replace lamp bulb. I have also reset the lamp timer and have tried the digital impute and analog and they all behave the same.

Please help. Thank you all so much.
HargroveT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 11-12-2012, 06:55 PM - Thread Starter
Newbie
 
HargroveT's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Okay, I disassembled to see if the color wheel looked okay. It appeArs completely intact. I reassembled and restarted and noticed an audible increase, like an aux fan turning on, when the color goes bunk after the first 5 seconds. Bad motor maybe?
HargroveT is offline  
Reply Digital Projectors - Under $3,000 USD MSRP

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off