Epson 1080p HDMI problem - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 01-20-2013, 12:49 PM - Thread Starter
AVS Special Member
 
ellisr63's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Northern California, In the HT
Posts: 2,067
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 163 Post(s)
Liked: 241
Hi,
I have a problem I am hoping someone can help me with.

I have the following equipment...

Denon 3806
Sony PS3
Scientific Antlanta 8240HDC cable box
Epson 1080p
Samsumg 32" flat panel
XBox 360 (normally not in system but tried)
Monoprice MPSP08
Monoprice HDMI extender (cat6 15')

When I originally bought everything it worked fine through the HDMI but when I moved to the new place the only way the HDMI input works on the Epson is with my HTPC.

I have tried the following...

Hooking up the PS3 and 8240HDC via component to the 3806 and letting it upconvert to HDMI= excellent picture via the Samsung, blank screen via Epson
Hooking up component straight to Epson= poor picture quality
Hooking up the PS3 straight to Samsung=excellent picture
Hooking up PS3 straight to the Epson with the same cable= blank screen
Hooking up 8240HDC straight to Samsung=excellent picture
Hooking up 8240HDC straight to Epson=blank screen
Hooking up XBox 360 direct to Epson=excellent picture
I have tried putting a switcher Monoprice MPSP08=Excellent picture from any source to Samsung (Xbox not tried) but only blank screen to Epson from all sources except PC (Xbox not tried)


Suggestions?

Denon 4520ci, (3) JBL 2360As/EV DHA-1s, (3) 1/4 Pie bass bins, MiniDSP 2x4s, (4) Klipsch HIPs, (2) Klipsch KP3002s, PS3, XBox 360, (3) Intel NUCs, Monoprice Redmere, Monster HTPS7000, 2 SUPER SPUD subs, Panasonic AE8000us SeymourAV 180 (195" diagonal) scope screen, Yamaha P7000s (for the subs), (2) Yamaha P2500s amps for the front (3) bass bins.
ellisr63 is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 01-20-2013, 09:18 PM
AVS Special Member
 
jnabq's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Albq. NM, USA
Posts: 1,128
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 39
Sounds like a "handshake" issue, which could be a loose connection, so reseat all of those connections, or you need to reinitiate the handshakes by powering off/on your components, sometimes in a particular order starting with your sources, working up to the Epson, or visa/versa.
jnabq is offline  
post #3 of 3 Old 04-02-2013, 10:28 AM - Thread Starter
AVS Special Member
 
ellisr63's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Northern California, In the HT
Posts: 2,067
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 163 Post(s)
Liked: 241
I replaced all my cables with Monoprice Redmere cables and I got a new Denon 4520... The first time I fired it up everything worked. When I switched back to the input I started with no pic. I then switched to my other inputs and I lost them all. I also picked up a Monoprice HDMI amplifier and tried the whole setup again... Same scenario, everything worked until you switched away from a input and then switched back to it. I am thinking there is something wrong with the Epson projector. If I have the Samsung TV hooked up I never see the problem. I just can't afford to replace the projector at this time. :-(

Denon 4520ci, (3) JBL 2360As/EV DHA-1s, (3) 1/4 Pie bass bins, MiniDSP 2x4s, (4) Klipsch HIPs, (2) Klipsch KP3002s, PS3, XBox 360, (3) Intel NUCs, Monoprice Redmere, Monster HTPS7000, 2 SUPER SPUD subs, Panasonic AE8000us SeymourAV 180 (195" diagonal) scope screen, Yamaha P7000s (for the subs), (2) Yamaha P2500s amps for the front (3) bass bins.
ellisr63 is online now  
Reply Digital Projectors - Under $3,000 USD MSRP

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off