*Official* Optoma HD80 thread - Page 119 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #3541 of 3541 Old 06-16-2014, 10:44 PM
Newbie
 
tadawson's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
As a tip for folks with what appear to be lamp problems, be certain that you get any and all crud off the color wheel photo sensor! A detailed read of the service manual (link posted a bit above . . . ) shows that sensor errors will also cause the projector to shut down and give the lamp error! This has happened to me a couple of times, and usually a quick cleanse with canned air will do it, and sometimes an alcohol swab . . .

But alas, I think my sensor is getting a tad tired, and so I will likely need to replace it at some point. Optima in their infinite (lack of) wisdom, no longer has the PCB with the sensor . . . but the opto source/detector at the *ONLY* part on the board . . . and it's leaded, so a component replacement would not be in the slightest bit challenging *IF* I can find a compatible part, and unfortunately, mine has no visible markings, and I have no desire to pull it apart while it is still working . . .

So, might anyone know the component part number (*NOT* Optoma number - component part number . . . ) for this opto detector?

And also, does anyone know the level of/have current firmware for the HD8000/HD80LV?

Thanks,

- Tim
tadawson is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply Digital Projectors - Under $3,000 USD MSRP

Tags
Optoma , Optoma Projectors , Optoma Hd80 1080p Home Theater Projector
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off