Titan 1080P 3D Dual Ultra Thread - Page 3 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #61 of 712 Old 09-03-2009, 07:16 PM - Thread Starter
LJG
AVS Special Member
 
LJG's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Brookville, NY
Posts: 3,989
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 15
Hey what's going on with my Titan? The field turned blue on ESPNHD on the Boise State Oregon football game
LJG is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #62 of 712 Old 09-04-2009, 06:22 AM
AVS Club Gold
 
Art Sonneborn's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Battle Creek,MI USA
Posts: 22,302
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 44
Quote:
Originally Posted by LJG View Post

Hey what's going on with my Titan? The field turned blue on ESPNHD on the Boise State Oregon football game

Yea, I've heard DPI is having a few issues with the color management.

Art

My HT


iRule rules my theater
 

"If she's amazing she won't be easy,if she's easy she won't be amazing"

 

Bob Marley

Art Sonneborn is offline  
post #63 of 712 Old 09-08-2009, 07:33 AM - Thread Starter
LJG
AVS Special Member
 
LJG's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Brookville, NY
Posts: 3,989
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 15
Cineskin and 3d Server announced

New TITAN CINEskin
Standard with TITAN Extreme packages and TITAN's ordered with our TheaterScope System, and available as an option for all TITAN's, the CineSkin is a sleek, active installation enclosure. "Active" indicates active thermal management, with integrated power and control distribution, and acoustic suppression added for good measure. With its streamlined design and high gloss appeal, TITAN's equipped with the CineSkin are polished systems, suited for installation within the most extravagant Home Cinemas.


A DP Exclusive:
THE TOTAL 3D EXPERIENCE SYSTEM
Get ready to be entertained in dimensions never before possible. Developed in cooperation with Mechdyne Corporation, our Total 3D Experience System is a revolutionary projector and server solution that integrates into any home cinema. When paired with one of DPI's TITAN 3D projection displays, the Total 3D Experience server renders powerful, large-screen 3D imagery, and provides off-the-shelf compatibility with current and future stereoscopic 3D media. If you have customers who expect the absolute best in their entertainment and technology, the Total 3D Experience System is the ultimate solution! Click here to read the article.
LJG is offline  
post #64 of 712 Old 09-08-2009, 07:05 PM
AVS Special Member
 
DanFrancis's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Aurora, IL, USA
Posts: 1,846
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Liked: 23
I'm all about DPI, but I have to say that the Cineskin looks like an interpretation of the AMPRO 4600... or the old Barco/Runco 9" CRTs in gloss-black.

I think they could have done better with that one.

I'll be taking the 3D workshop for the ultimate 3D experience.

Dan

Dan Francis
Head of Sales US
C'SEED Entertainment Systems GMBH
www.cseed.tv
df@cseed.tv
DanFrancis is offline  
post #65 of 712 Old 09-23-2009, 07:17 AM - Thread Starter
LJG
AVS Special Member
 
LJG's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Brookville, NY
Posts: 3,989
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 15
I am having some issues with HDMI cables playing nice with my Titan, I thought I had solved the problem with a HDMI booster and running HDMI to DVI cable without any adapters, but no there seems to be video noise apparent that would be a cable issue.

Can anyone recommend a fiber optic cable? The run is about 25-30'?
LJG is offline  
post #66 of 712 Old 09-23-2009, 07:39 AM
AVS Addicted Member
 
CINERAMAX's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: everywhere
Posts: 12,539
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 118 Post(s)
Liked: 49
Hi Lon,

DVI Gear is what DPI and Barco use.

http://www2.dvigear.com/fiopca.html
CINERAMAX is online now  
post #67 of 712 Old 09-23-2009, 07:56 AM
AVS Special Member
 
coldmachine's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Waiting in the weeds
Posts: 5,807
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by LJG View Post

Can anyone recommend a fiber optic cable? The run is about 25-30'?

The one that comes with the Lumis is very good.


Seriously, another vote for DVI Gear.

Ive used both optical and HDMI cables due to their construction and connector quality.

They're the choice of many top installers...........and Peter.

--------------------------------------------
"Wow, do you think you are Adonis"...... "Baby, I'm not A-donis, I'm THE-donis"
coldmachine is offline  
post #68 of 712 Old 09-23-2009, 09:59 AM - Thread Starter
LJG
AVS Special Member
 
LJG's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Brookville, NY
Posts: 3,989
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 15
Thanks guys will try, the Titans DVI inputs are not as Robust as the previous HDMI inputs of my HT5000 and later the HD6K-M....
LJG is offline  
post #69 of 712 Old 09-23-2009, 10:08 AM
AVS Addicted Member
 
mark haflich's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: brookeville, maryland, usa
Posts: 19,491
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 220 Post(s)
Liked: 358
Lon. That is the best avatar I have ever seen. Simply beautiful. I trust you are very proud of your boy.

Mark Haflich
markhaflich@yahoo.com
call me at: 240 876 2536
mark haflich is offline  
post #70 of 712 Old 09-23-2009, 10:22 AM - Thread Starter
LJG
AVS Special Member
 
LJG's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Brookville, NY
Posts: 3,989
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 15
155 pounds of pure Mush, never heard the fellow growl except when people walk on road behind my house, most gentliest dog I have ever met
LJG is offline  
post #71 of 712 Old 09-23-2009, 12:53 PM - Thread Starter
LJG
AVS Special Member
 
LJG's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Brookville, NY
Posts: 3,989
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 15
DVI gear Out they don't make a HDMI to DVI optic cable, still searching for a solution...
LJG is offline  
post #72 of 712 Old 09-23-2009, 01:00 PM
AVS Addicted Member
 
CINERAMAX's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: everywhere
Posts: 12,539
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 118 Post(s)
Liked: 49
The DVI GEAR hdmi cable has two small hdmi wire jumpers at each end , replace one with a small dvi to hdmi from a third party.
CINERAMAX is online now  
post #73 of 712 Old 09-23-2009, 01:09 PM - Thread Starter
LJG
AVS Special Member
 
LJG's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Brookville, NY
Posts: 3,989
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 15
Hi Peter:

Do you mean an HDMI to DVI adapter, the Titan also does not play nice with that..

I was told by DPI and others to stay away from adpters
LJG is offline  
post #74 of 712 Old 09-23-2009, 01:10 PM
AVS Club Gold
 
Alan Gouger's Avatar
 
Join Date: Jan 1999
Location: Florida
Posts: 18,726
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 16
Contact Kei at www.digitalconnection.com she sells the fiber cable terminated with your choice or she can sell you a kit allowing you to terminate it yourself.

sales@digitalconnection.com
Alan Gouger is offline  
post #75 of 712 Old 09-23-2009, 01:24 PM - Thread Starter
LJG
AVS Special Member
 
LJG's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Brookville, NY
Posts: 3,989
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 15
Thanks Alan I shot her an email
LJG is offline  
post #76 of 712 Old 09-23-2009, 01:45 PM
Senior Member
 
ceenhad's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Glasgow UK
Posts: 405
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 24
Hi Lon,

The Titan DVI input has no reclocking circuit as found on many consumer HDMI devices these days. As you have found this makes it super sensitive to cable quality for the longer runs you typically need.

Since we also use DVI Gear for all DPI projects (in fact we are distributors of both brands in Europe) I can share some of our test data for flawless 1080P.

You can use the SHR series without EQ for lengths up to 10m.

You can use the SHR series plus ACE EQ for lengths up to 20m.

The optical cables work flawlessly at all lengths.

One thing you may want to consider is the new 7510a Coax Extender. This offers similar performance to the optical units but uses 4 core coax (5 if you only power at the sender) as the transport layer.

Neil Davidson - Visit my facebook page
ceenhad is offline  
post #77 of 712 Old 09-23-2009, 02:04 PM - Thread Starter
LJG
AVS Special Member
 
LJG's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Brookville, NY
Posts: 3,989
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by CINERAMAX View Post

The DVI GEAR hdmi cable has two small hdmi wire jumpers at each end , replace one with a small dvi to hdmi from a third party.

Boy am I stupid, I just looked at the DVI Gear site and see the HDMI connectors are female so a simple short HDMI to DVI cable will work great.

Thanks Peter
LJG is offline  
post #78 of 712 Old 09-23-2009, 02:05 PM - Thread Starter
LJG
AVS Special Member
 
LJG's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Brookville, NY
Posts: 3,989
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by ceenhad View Post

Hi Lon,

The Titan DVI input has no reclocking circuit as found on many consumer HDMI devices these days. As you have found this makes it super sensitive to cable quality for the longer runs you typically need.

Since we also use DVI Gear for all DPI projects (in fact we are distributors of both brands in Europe) I can share some of our test data for flawless 1080P.

You can use the SHR series without EQ for lengths up to 10m.

You can use the SHR series plus ACE EQ for lengths up to 20m.

The optical cables work flawlessly at all lengths.

One thing you may want to consider is the new 7510a Coax Extender. This offers similar performance to the optical units but uses 4 core coax (5 if you only power at the sender) as the transport layer.

Ah, This explains it I have been scratching my head on this issue..

I am ordering the 10M, SHR right now.

Thanks
LJG is offline  
post #79 of 712 Old 09-23-2009, 02:15 PM - Thread Starter
LJG
AVS Special Member
 
LJG's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Brookville, NY
Posts: 3,989
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by ceenhad View Post

Hi Lon,


One thing you may want to consider is the new 7510a Coax Extender. This offers similar performance to the optical units but uses 4 core coax (5 if you only power at the sender) as the transport layer.


That looks great as I already have 10 Belden coax cables installed, does it work as good as the Fiber optic cables?
LJG is offline  
post #80 of 712 Old 09-23-2009, 02:29 PM
Senior Member
 
ceenhad's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Glasgow UK
Posts: 405
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 24
I haven't had a chance to test it over really long distances but certainly at around 20m it was perfect.

Coax has such high bandwidth potential that I am being bold and changing out every fiber cable my dealers have specified for these. Fiber can be fragile and the modulators are expensive. Coax on the other hand is cheap and robust.

Neil Davidson - Visit my facebook page
ceenhad is offline  
post #81 of 712 Old 09-23-2009, 02:35 PM
Senior Member
 
ceenhad's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Glasgow UK
Posts: 405
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 24
One more thought, what are you using for source switching down stream of the projector? An external VP?

You still get issues with chipsets not putting out enough current but this is typically not a problem with VPs just some AV processors and cheap HDMI switching products.

Neil Davidson - Visit my facebook page
ceenhad is offline  
post #82 of 712 Old 09-23-2009, 02:42 PM - Thread Starter
LJG
AVS Special Member
 
LJG's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Brookville, NY
Posts: 3,989
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 15
I am using a Lumagen Radiance XD for all sources, I couldn't find the 7510 Coax extender on the DVIGEAR website to order.

Thanks again Peter, CM and Ceenhad..
LJG is offline  
post #83 of 712 Old 09-25-2009, 06:39 AM - Thread Starter
LJG
AVS Special Member
 
LJG's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Brookville, NY
Posts: 3,989
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 15
I am expecting the Dvi Gear Super High Resoulution 7.5 Meter HDMI to DVI this morning, I am really crossing my fingers that this will work.

I have eliminated all other possibilities taking the Lumagen Radiance out of the chain and running my BDP-09FD direct to the Titan, I also ran my Axonix MD4 direct to make sure it was not the BDP-09FD.

The thing that has me scratching my head the most is the video noise is apparent only when outputting 1080P24 to the Titan, 1080P60 is OK without noise, this has me worried a bit as 1080P24 is less of a bandwidth strain then 1080P60.

I will know shortly by process of elimination
LJG is offline  
post #84 of 712 Old 09-25-2009, 07:25 AM
Senior Member
 
ceenhad's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Glasgow UK
Posts: 405
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 24
Lon,

can you elaborate on what you mean by video noise. This term can encompass all manner of issues!

Neil Davidson - Visit my facebook page
ceenhad is offline  
post #85 of 712 Old 09-25-2009, 07:30 AM - Thread Starter
LJG
AVS Special Member
 
LJG's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Brookville, NY
Posts: 3,989
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 15
I tried to take a picture of it but it did not come out, it looks like waves of white lines, almost like a ground loop but not as steady.

The cable just arrived and I will be connected my Bluray directly to DVI pnput and set it for Direct(1080P24) I am hoping all will be fine, but I have some doubts
LJG is offline  
post #86 of 712 Old 09-25-2009, 10:59 AM - Thread Starter
LJG
AVS Special Member
 
LJG's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Brookville, NY
Posts: 3,989
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 15
Nope, not the cables just ran brand new DVIgear SHR cables direct from Bluray and at 1080P24 I am seeing terrible video noise at around 5% black.....

Not very happy now, just spent 2 days time and hundreds of $'s on cables
LJG is offline  
post #87 of 712 Old 09-25-2009, 11:25 AM - Thread Starter
LJG
AVS Special Member
 
LJG's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Brookville, NY
Posts: 3,989
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 15
Same Bluray playe,r same cables, 1080P60 output is fine
LJG is offline  
post #88 of 712 Old 09-25-2009, 11:51 AM
Senior Member
 
ceenhad's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Glasgow UK
Posts: 405
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 24
Which blu ray player are you using? What content are you using to check for noise?

Also, and this is very important and I wished I had checked on the video noise before, you do know that the projector has independent settings for 24P and 60P?

First thing I would do next is make sure that the settings you see in the projector picture menu are the same for 60P and 24P.

Neil Davidson - Visit my facebook page
ceenhad is offline  
post #89 of 712 Old 09-25-2009, 11:54 AM
AVS Addicted Member
 
CINERAMAX's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: everywhere
Posts: 12,539
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 118 Post(s)
Liked: 49
Ceenhad, it is your fault for recomending a copper substitute ,.

The whole benefit of the fiber optic cable is to decouple any electrical interference. Frankly I would not do a SuperKontrast with any other cable but a fiber optic. Not that they won't work, but the fiber gives you peace of mind.
CINERAMAX is online now  
post #90 of 712 Old 09-25-2009, 12:29 PM - Thread Starter
LJG
AVS Special Member
 
LJG's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Brookville, NY
Posts: 3,989
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by ceenhad View Post

Which blu ray player are you using? What content are you using to check for noise?

Also, and this is very important and I wished I had checked on the video noise before, you do know that the projector has independent settings for 24P and 60P?

First thing I would do next is make sure that the settings you see in the projector picture menu are the same for 60P and 24P.

Yes I know I have presets for various resolutions that isn't the issue nor the bluray player I tried Axonix Media SErber, PIoneer BDP-09FD, and Sony BDPs1....
LJG is offline  
Reply Ultra Hi-End HT Gear ($20,000+)

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off