MX-136 Noise Problems - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 2 Old 11-21-2013, 09:08 PM - Thread Starter
Newbie
 
Rudy1953's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10

I have an, albeit old MX-136 connected to an MC207 amp.  The components(DVD, Apple TV 2, Sony TV connect to the MX-136 optically and I have used XLR, RCA and the RS232 to connect the amp and preamp.  The only other connection is the remote cord.  The noise problem seems to be a 60Hz hum.  At volume 0 there is nothing, at 1 or more the hum is there, but it cannot be amplified.  I have tried the following: isolating just the amp and preamp on 1 circuit, removing the cable tv at the home input, removing the grounding pins on the AC cords, removing all inputs.  I took the unit to the dealer, and the noise was present.  I took the unit to a buddy's house, still there.  I brought in several test units and hooked them up to the amp...NO NOISE.  I had the unit sent to an authorized McIntosh repair depot, and they did some wizardry which reduced but did not eliminate the noise.  I then contacted McIntosh who sent me a unit that was in their demo room.  Upon hooking that unit up, the noise was still there.  Since I used other preamps with no noise, i have to assume it is in the preamp and not the amp.  Is there anyone out there who can offer up a suggestion on how to fix this.

 

thanks

Rudy1953 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 12-05-2013, 09:23 PM
Newbie
 
718Bklynboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hit there,

I recently purchased the mx-136 from a member on audiogon.com and I am experiencing the same exact issue.

Been pulling my hair out to resolve it with no luck!

Have you figured it out???

Please let know.

I would love to find out if this is curable or I need to return it.

Thanks and kind regards.

Thomas
718Bklynboy is offline  
Reply Ultra Hi-End HT Gear ($20,000+)

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off