XLR and RCA connections - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 5 Old 01-02-2001, 09:07 PM - Thread Starter
Advanced Member
 
shelly40's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Ft. Lauderdale
Posts: 582
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 10
The manual to my amp says that you can't hook up the balanced and unbalanced connections at the same time, but why can't you ? Will the amp get ruined ?
If you assure that only one input is getting a signal, wouldn't it work ?
What I want to do is hook up my processor with the XLR cables, and the SACD player through an analog bypass to the RCA plugs...
The way my system is configured, it would just be alot easier to hook it up with both inputs....
Thanks
shelly40 is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 01-03-2001, 10:08 AM - Thread Starter
Advanced Member
 
shelly40's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Ft. Lauderdale
Posts: 582
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 10
Anyone know ?
shelly40 is online now  
post #3 of 5 Old 01-03-2001, 10:17 AM
Advanced Member
 
gages's Avatar
 
Join Date: Oct 1999
Location: Merrick, NY
Posts: 642
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Having researched this issue, the only Amp capable of supporting 2 sets of connections is the Sunfire Cinema Grand.

On other amps with multiple inputs you have to select which input is active (typically done through a physical switch).

What type of amp do you have?


Steve
gages is offline  
post #4 of 5 Old 01-04-2001, 07:46 AM - Thread Starter
Advanced Member
 
shelly40's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Ft. Lauderdale
Posts: 582
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Liked: 10
I have a Krell FPB200...... I e-mailed Krell... Haven't heard back yet..
There isn't a switch, but the balanced connections have a shorting pin in them when you are not using them...
shelly40 is online now  
post #5 of 5 Old 01-05-2001, 04:23 AM
Advanced Member
 
gages's Avatar
 
Join Date: Oct 1999
Location: Merrick, NY
Posts: 642
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I checked with Krell on this, they do not support this function.

I have a custom made amp by Llano designs that has silver relays between 2 sets of balanced connections and allows for a 12v trigger for selection of each input.

Steve
gages is offline  
Closed Thread Speakers

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off