The "official" The Onkyo TX-SR706 Owners Thread - Page 32 - AVS Forum
Forum Jump: 
Reply
 
Thread Tools
post #931 of 2825 Old 02-09-2009, 08:18 AM
Member
 
spartacus_33's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Vancouver, WA
Posts: 129
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Napoleon D View Post

Ballocks!!! (I'm not really from England but I still say that)

I just noticed the 2 different subwoofer outs right next to each other in the inputs-photo. I indeed hope I have it plugged in to the right one!

Page 17 of the 706 owners manual (top right) illustrates the correct subwoofer connection.

Thanks,
Spartacus_33
My HT
spartacus_33 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #932 of 2825 Old 02-09-2009, 01:14 PM
Newbie
 
AHall's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hello,

Has anyone compared the Denon AVR 2309 to the Qnkyo TS-SR706? I am trying to decide between these two receivers and would like to have others' opinions.

Thanks
AHall is offline  
post #933 of 2825 Old 02-09-2009, 01:29 PM
Member
 
carlosn's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
To those looking to purchase... Seems like Amazon has it back in stock (shipping from Amazon) for $549
carlosn is offline  
post #934 of 2825 Old 02-09-2009, 02:43 PM
Senior Member
 
lvtdude's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Michigan
Posts: 299
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by Napoleon D View Post

Ballocks!!! (I'm not really from England but I still say that)

I just noticed the 2 different subwoofer outs right next to each other in the inputs-photo. I indeed hope I have it plugged in to the right one!

Umm, it's bullocks, not ballocks.

lvtdude is offline  
post #935 of 2825 Old 02-09-2009, 03:12 PM
Newbie
 
hollandpeter's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi. Just got my 706 set up. Yes, It's very hot! Also noted some "clicling" coming from speakers when using TIVO HD via component and optical audio imput. Has "clicking" been reported by others? Any ideas?

Thanks,

Peter
hollandpeter is offline  
post #936 of 2825 Old 02-09-2009, 03:16 PM
Senior Member
 
Allez's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Baltimore,MD
Posts: 329
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hollandpeter View Post

Hi. Just got my 706 set up. Yes, It's very hot! Also noted some "clicling" coming from speakers when using TIVO HD via component and optical audio imput. Has "clicking" been reported by others? Any ideas?

Thanks,

Peter

I have mine connected via HDMI, and there is no problem. Does your TV not have HDMI?
Allez is offline  
post #937 of 2825 Old 02-09-2009, 04:32 PM
Member
 
spartacus_33's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Vancouver, WA
Posts: 129
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Hi. Just got my 706 set up. Yes, It's very hot! Also noted some "clicling" coming from speakers when using TIVO HD via component and optical audio imput. Has "clicking" been reported by others? Any ideas?

Thanks,

Peter

Quote:
Originally Posted by Allez View Post

I have mine connected via HDMI, and there is no problem. Does your TV not have HDMI?

... and the addiction begins.... you must have a TV with HDMI my friend!

Thanks,
Spartacus_33
My HT
spartacus_33 is offline  
post #938 of 2825 Old 02-09-2009, 04:34 PM
Senior Member
 
lvtdude's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Michigan
Posts: 299
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by hollandpeter View Post

Hi. Just got my 706 set up. Yes, It's very hot! Also noted some "clicling" coming from speakers when using TIVO HD via component and optical audio imput. Has "clicking" been reported by others? Any ideas?

Thanks,

Peter

Are you sure the clicking is from the speakers? You will hear a click when the receiver itself switches resolutions or audio settings. Whenever a cable station goes from 480p to 720 or 1080 or if they switch from stereo to 5.1 you will hear a click as the receiver switches settings. It sounds more like a mechanical switch though, and doesn't come from the speakers. I used to have the 605 and it did this as well. It's annoying at first but later you never seem to notice it.

lvtdude is offline  
post #939 of 2825 Old 02-09-2009, 04:45 PM
Member
 
blackstang's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
can anybody tell me the best listening mode for movies? ive read through the manuel and it really didnt point out what the best is. im using a xbox360 as a dvd player for now, so i guess the true hd listening mode isnt an option for me. im just confused on the dolby digital/thx/plII, stuff. also im currently run a 5.1 system.
blackstang is offline  
post #940 of 2825 Old 02-09-2009, 05:25 PM
AVS Special Member
 
primetimeguy's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: St. Paul, MN
Posts: 3,667
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 60 Post(s)
Liked: 126
Quote:
Originally Posted by blackstang View Post

can anybody tell me the best listening mode for movies? ive read through the manuel and it really didnt point out what the best is. im using a xbox360 as a dvd player for now, so i guess the true hd listening mode isnt an option for me. im just confused on the dolby digital/thx/plII, stuff. also im currently run a 5.1 system.

The best is what ever YOU prefer. I myself don't use any extra processing, just path the signal straight through.
primetimeguy is online now  
post #941 of 2825 Old 02-09-2009, 07:07 PM
Newbie
 
hollandpeter's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by lvtdude View Post

Are you sure the clicking is from the speakers? You will hear a click when the receiver itself switches resolutions or audio settings. Whenever a cable station goes from 480p to 720 or 1080 or if they switch from stereo to 5.1 you will hear a click as the receiver switches settings. It sounds more like a mechanical switch though, and doesn't come from the speakers. I used to have the 605 and it did this as well. It's annoying at first but later you never seem to notice it.

It's not the mechanical clicking. It's more like a poping, clearly from the speakers. Heard at higher volumes, On some channels, Like CNN,( via analog cable-comcast to tivo) not on Ant HD feed to Tivo.

Thanks for any ideas!
hollandpeter is offline  
post #942 of 2825 Old 02-09-2009, 07:13 PM
AVS Special Member
 
Jakeman02's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chattanooga, TN
Posts: 6,463
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by hollandpeter View Post

It's not the mechanical clicking. It's more like a poping, clearly from the speakers. Heard at higher volumes, On some channels, Like CNN,( via analog cable-comcast to tivo) not on Ant HD feed to Tivo.

Thanks for any ideas!

if it's only doing it through your cable receiver it's more than likely the source. I hear it sometimes on some channels through my Dish Network Receiver. It's the source though because I can hear when using TV speakers also, it's not not as pronounced through the TV speakers, the receiver seems to emphasize it, NBC seems to be the worst for me.
Jakeman02 is offline  
post #943 of 2825 Old 02-10-2009, 06:04 AM
Senior Member
 
Invader3's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Wisconsin
Posts: 238
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
If you are watching digital channels or through a digital cable box, you might hear a click when a channel first comes on. It's basically the digital signal popping in through the receiver (not a good way to describe it, but that's the best I can come up with). You shouldn't hear it once you've been watching the channel for any length of time though. If it continues, you might want to double check your speaker wires to make sure everything is connected nice and tight.
Invader3 is offline  
post #944 of 2825 Old 02-10-2009, 07:42 AM
AVS Special Member
 
SkiSmuggs's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: North Central Vermont
Posts: 1,807
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hollandpeter View Post

It's not the mechanical clicking. It's more like a poping, clearly from the speakers. Heard at higher volumes, On some channels, Like CNN,( via analog cable-comcast to tivo) not on Ant HD feed to Tivo.

Thanks for any ideas!

Try going into the Setup Menu, Listening Mode Presets and selecting default processing for 2 channel (I like PLII) and dolby digital (I just keep it DD). I think that eliminates the clicking.
SkiSmuggs is offline  
post #945 of 2825 Old 02-10-2009, 12:17 PM
Newbie
 
Hokie_Mark's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Mill Creek, WA
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I'm a relatively new owner of a 706, and so far have been very happy. The Audyssey EQ is all that and a bag of chips. Before making my puchase I've been reading this forum and wanted to thank everyone for helping me get it right.

But as happy as I've been, there is one annoying issue I have. I only have 2 video sources, a DirecTV HR-21 and a Samsung BD-UP5000 DVD player, both connected via HDMI (set to 'through'), and then one HDMI out to my Sony KDF-50E2000. I have 2 audio sources in addition, a DS-A2 iPod dock and a Denon CD player. So most times switching between CBL/SAT and DVD works well, sometimes a couple seconds for the Sony to display the pic correctly, but sometimes the picture is scrambled and never gets unscrambled. Switching to CBL/SAT and powering everything off then back on resolves the issue. Has anyone else delt with this and have some insight? THX
Hokie_Mark is offline  
post #946 of 2825 Old 02-10-2009, 01:08 PM
Member
 
Tin_Can's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by hollandpeter View Post

Hi. Just got my 706 set up. Yes, It's very hot! Also noted some "clicling" coming from speakers when using TIVO HD via component and optical audio imput. Has "clicking" been reported by others? Any ideas?

Thanks,

Peter

I had clicking when listening to over-the-air tv (optical audio from tv to avr). Then I switched the dynamic eq off and it went away. I don't know if it's an optical or audyssey issue, but I don't need dynamic eq for regular tv anyway.
Tin_Can is offline  
post #947 of 2825 Old 02-10-2009, 07:27 PM
Newbie
 
saxd's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I have the 706. I have an older Xbox 360 which does not have an HDMI output (only component). Does the 706 support a component in -> HDMI out to the TV? I've skimmed the manual and haven't found that yet. I'm trying to keep the number of cables to a minimum.
saxd is offline  
post #948 of 2825 Old 02-10-2009, 07:29 PM
Senior Member
 
lvtdude's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Michigan
Posts: 299
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by saxd View Post

I have the 706. I have an older Xbox 360 which does not have an HDMI output (only component). Does the 706 support a component in -> HDMI out to the TV? I've skimmed the manual and haven't found that yet. I'm trying to keep the number of cables to a minimum.

Yes it does.

lvtdude is offline  
post #949 of 2825 Old 02-11-2009, 12:00 PM
Member
 
Mitchell B.'s Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Darlington,S.C.
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi guys,
Could someone tell me where's the best place to order a Onkyo 706 online. I have never bought something like this off the internet. Thanks for any help you could give me. I found one at CC for 599.00 but with them closing, I don't know if it would be very smart to buy it or not(all sales final, no refunds or replacements).
Thanks Mitch
Mitchell B. is offline  
post #950 of 2825 Old 02-11-2009, 12:18 PM
Member
 
carlosn's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:


Could someone tell me where's the best place to order a Onkyo 706 online

Do not buy from CC! You're hosed if the receiver doesn't work, you don't like it, doesn't have the right features, produces blue dots, etc.

I just got mine from Amazon. It's $549 and qualifies for free shipping (Free 2-day shipping if you are a Prime member). Only catch is you pay return postage if returning for any other reason that "it doesn't work". At 41 lbs. that could be quite a hefty bill.

Crutchfield has it for $599 and will pay return postage if you choose to return it for any reason.

J&R and 6th ave are frequently mentioned here. I don't know of any brick and mortar chains that carry it.
carlosn is offline  
post #951 of 2825 Old 02-11-2009, 07:07 PM
Newbie
 
Ajordan99's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Atlanta, GA
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Mitchell B. View Post

Hi guys,
Could someone tell me where's the best place to order a Onkyo 706 online. I have never bought something like this off the internet. Thanks for any help you could give me. I found one at CC for 599.00 but with them closing, I don't know if it would be very smart to buy it or not(all sales final, no refunds or replacements).
Thanks Mitch

Check nextag.com or pricegrabber.com I got mine from Vanns . Also once you find someone who has the best price... Google and check for any discount codes. Best price I've seen on a new one is $479 shipped and all.
Ajordan99 is offline  
post #952 of 2825 Old 02-11-2009, 07:41 PM
Member
 
Mitchell B.'s Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Darlington,S.C.
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Thanks for the info guys, will ck them out. Thanks Mitch
Mitchell B. is offline  
post #953 of 2825 Old 02-11-2009, 10:14 PM
Member
 
acpmadness's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Bluffton, SC
Posts: 94
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi Guys, I'm a Noob. This will be my first receiver ever! I'm going to go with this over a Denon, because you seem to get more for your money with a Onkyo.

Once again I'm a noob. My question is what is the point of sending a video (component or HDMI) cable threw the receiver and not just to the TV and using the receiver for only for audio? Seem like it would hurt the picture quailty a little sending it threw the receiver and then to the TV. My TV has 4 HDMI inputs, so that isn't a problem.

Thanks any help.
acpmadness is offline  
post #954 of 2825 Old 02-11-2009, 10:23 PM
Senior Member
 
lvtdude's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Michigan
Posts: 299
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by acpmadness View Post

Hi Guys, I'm a Noob. This will be my first receiver ever! I'm going to go with this over a Denon, because you seem to get more for your money with a Onkyo.

Once again I'm a noob. My question is what is the point of sending a video (component or HDMI) cable threw the receiver and not just to the TV and using the receiver for only for audio? Seem like it would hurt the picture quailty a little sending it threw the receiver and then to the TV. My TV has 4 HDMI inputs, so that isn't a problem.

Thanks any help.

Say you have 3 video sources; a DVR, a DVD player, and a game system. If you send each one to your TV, you have to select that input on your TV and then change the audio feed on your receiver to match that input. If you run it all to your receiver first, you just click that button on the receiver and the video goes to your TV and the associated audio switches along with it. This eliminates a lot of hassle and a lot of wires, since only one HDMI cable comes out of the receiver.

In addition, the receiver is capable of upscaling all your sources to 1080p to send to your HDTV.

lvtdude is offline  
post #955 of 2825 Old 02-12-2009, 02:11 PM
AVS Special Member
 
srgilbert's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Michigan
Posts: 1,003
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by acpmadness View Post

Hi Guys, I'm a Noob. This will be my first receiver ever! I'm going to go with this over a Denon, because you seem to get more for your money with a Onkyo.

Once again I'm a noob. My question is what is the point of sending a video (component or HDMI) cable threw the receiver and not just to the TV and using the receiver for only for audio? Seem like it would hurt the picture quailty a little sending it threw the receiver and then to the TV. My TV has 4 HDMI inputs, so that isn't a problem.

Thanks any help.

Also, with HDMI the only way to get the new HD audio codecs is over the HDMI connection to the reciever. I think there are a few rare devices that have 2 HDMI outs so you could do as you descibe, but most only have one.
srgilbert is offline  
post #956 of 2825 Old 02-12-2009, 03:36 PM
Senior Member
 
doormat's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Las Vegas - Summerlin
Posts: 420
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by lvtdude View Post

Say you have 3 video sources; a DVR, a DVD player, and a game system. If you send each one to your TV, you have to select that input on your TV and then change the audio feed on your receiver to match that input. If you run it all to your receiver first, you just click that button on the receiver and the video goes to your TV and the associated audio switches along with it. This eliminates a lot of hassle and a lot of wires, since only one HDMI cable comes out of the receiver.

In addition, the receiver is capable of upscaling all your sources to 1080p to send to your HDTV.

Isn't one of the problems with the Onkyos the problem with scaling up game consoles? I've heard problems with PS3 blue dots and Wii blue screens.

I personally would still get a 706, but I will have to set pass-through on my game consoles.
doormat is offline  
post #957 of 2825 Old 02-12-2009, 04:46 PM
Member
 
Tin_Can's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by doormat View Post

Isn't one of the problems with the Onkyos the problem with scaling up game consoles? I've heard problems with PS3 blue dots and Wii blue screens.

I personally would still get a 706, but I will have to set pass-through on my game consoles.

Mine upscales and upconverts my Wii from composite video just fine, except the image is really dull and loses a lot of brightness, so I just have it pass through and it looks better IMO. Maybe it's better with a Wii component connection.
Tin_Can is offline  
post #958 of 2825 Old 02-12-2009, 05:25 PM
Senior Member
 
lvtdude's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Michigan
Posts: 299
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by doormat View Post

Isn't one of the problems with the Onkyos the problem with scaling up game consoles? I've heard problems with PS3 blue dots and Wii blue screens.

I personally would still get a 706, but I will have to set pass-through on my game consoles.

I've upscaled the output of my PS3 with no problem whatsoever.

lvtdude is offline  
post #959 of 2825 Old 02-12-2009, 07:38 PM
Member
 
eightonezero's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 59
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Just connected this receiver, need some input!

1. Is it best practice to set the HDMI output to "1080p" or "through"? I have PS3 and a 1080i cable box connected to my receiver, via HDMI. If I set it to 1080p, will it upconvert my cable box to 1080p?

2. what is the best practice for speaker calibration? I have FL and FR set to
-2.0 db. I have the surround and back surround speakers at 2.0db. Can
someone post their settings on this?

3. Does audessy automate all of the speaker levels and speaker distances for me?
I've never used a mic to synch a system before


Thanks guys
eightonezero is offline  
post #960 of 2825 Old 02-12-2009, 08:36 PM
Senior Member
 
lvtdude's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Michigan
Posts: 299
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by eightonezero View Post

Just connected this receiver, need some input!

1. Is it best practice to set the HDMI output to "1080p" or "through"? I have PS3 and a 1080i cable box connected to my receiver, via HDMI. If I set it to 1080p, will it upconvert my cable box to 1080p?

2. what is the best practice for speaker calibration? I have FL and FR set to
-2.0 db. I have the surround and back surround speakers at 2.0db. Can
someone post their settings on this?

3. Does audessy automate all of the speaker levels and speaker distances for me?
I've never used a mic to synch a system before


Thanks guys

If you want to have your cable signal at 1080p, set it so, otherwise using "through" will pass it as is. I doubt you'll see a difference between 1080i and 1080p, but you can do it if you want.

If you use the Audyssey system the levels and distances will be set for you, and it does a great job. Some people have had issues with the subwoofer level and distance, but mine nailed it.

lvtdude is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Tags
Onkyo , Onkyo Tx Sr706 7 1 Channel Home Theater Receiver Black , Onkyo Tx Sr605 Receiver , Toshiba , Toshiba 52hm84 120 Watt Tv Lamp Replacement
Gear in this thread

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off