No Sound only a small hum. Amps too old? - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 3 Old 10-30-2008, 01:00 AM - Thread Starter
Newbie
 
mimic20000's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Howdy, I'm trying to get some speakers I've recently come to own. I tried out two different amps with the speakers.This is what I've working with,

2 Speakers: Carver - Amazing Loudspeaker Platinum IV

Amps: Kenwood - KA-4002 Solid State Amplifier
Lafayette Stereo 10B Solid State Amplifier

I hooked my video game audio RCA cables to the amplifiers. Both popped when I turn the audio source on, but neither produce any sound except a small buzz. I also tested this with headphones to the exact same result.

The amps are old and were just hanging around and I thought I'd try them out. Am I missing something here? And if these amps are incompatible; which cheap receiver/amp would you recommend I pickup for these speakers?
mimic20000 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 10-30-2008, 02:10 AM
AVS Special Member
 
Veda's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Earth
Posts: 2,200
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Liked: 20
Sounds more like a problem with the input cables from the game console or that you hooked it to the wrong input jacks.
Veda is offline  
post #3 of 3 Old 10-30-2008, 03:42 AM
AVS Addicted Member
 
Chu Gai's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: NYC area
Posts: 14,773
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 160 Post(s)
Liked: 465
I think Veda is probably right. Taking your time, please explain where the connections came from and to where they were connected on the amp(s).

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask." - Gregory House
Chu Gai is online now  
Reply Receivers, Amps, and Processors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off