Onkyo TX-NR807 Official Thread - Page 175 - AVS Forum
Forum Jump: 
 1Likes
Reply
 
Thread Tools
post #5221 of 5486 Old 07-20-2012, 10:43 AM
Member
 
msp203's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: South Shore, MA
Posts: 58
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
My sound failed yesterday. A cold power reset got the sound working but this morning when I tried turning the unit on again, I had no sound. I tried every thing and after several resets the sound is back on this afternoon. I don't expect this to last and have sent an email to Onkyo support.
msp203 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #5222 of 5486 Old 07-20-2012, 11:36 AM
Member
 
F=ma's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 43
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
My Onkyo Tx-Nr807, after the headache and hassle of getting the "no speaker icons/no sound" issues resolved, was damaged by a power surge during a thunderstorm a couple of days ago, as well as some other items. I wish I could write that I'm sad about this. I now have only one HDMI input that is functional...all the others are dead. I suspect it needs yet another replacement HDMI board, perhaps it's something else. Everything else seems to be functional.

In any event, I'm not even going to get a price on repair. I've ordered a Marantz SR6006 (seems a pretty good deal at $799), and I'm looking forward to putting the "Onkyo experience" behind me. I might look into replacing the HDMI board myself with one off E-bay, and if that solves the problem I'll put it up for sale on E-bay. Most likely, the Onkyo will clutter up the storage area in my basement until I throw it away in a few years.

Best wishes to all who are still struggling with the poorly engineered HDMI boards in the Onkyo products.
F=ma is offline  
post #5223 of 5486 Old 07-20-2012, 09:38 PM
Newbie
 
AKazak's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I had to repair my unit, as Onkyo provides only 1-year warranty in the Russian Federation. I've payed ~$100 because repair shop had had a spare part on site. Onkyo e-mail support suggested me the following:
Quote:
To contact an authorized Onkyo service point does not indicate which way this issue will be handled.
The first step is to get this unit checked trough by a specialist technician.
Please contact an authorized Onkyo service station in your country for support.
Thank you for your understanding.

No refund offering, no free repair leads to no for Onkyo next time!
AKazak is offline  
post #5224 of 5486 Old 07-21-2012, 08:55 AM
AVS Special Member
 
Al Sherwood's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Victoria, BC Canada
Posts: 3,085
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by AKazak View Post

I had to repair my unit, as Onkyo provides only 1-year warranty in the Russian Federation. I've payed ~$100 because repair shop had had a spare part on site. Onkyo e-mail support suggested me the following:
No refund offering, no free repair leads to no for Onkyo next time!

Not that it wouldn't have been nice for Onkyo to offer some 'real' assistance, at least the repair cost was very reasonable. Was it the HDMI board they replaced?

Al
Al Sherwood is offline  
post #5225 of 5486 Old 07-21-2012, 09:22 AM
Advanced Member
 
rworne's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 840
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 30
Just jumped in here to note that my "old reliable" HT-RC180 just died last night with the "no speaker icons, no network" issue. HDMI works fine, but looks like the HDMI board is toasted anyway.
rworne is offline  
post #5226 of 5486 Old 07-21-2012, 05:37 PM
Member
 
msp203's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: South Shore, MA
Posts: 58
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I contacted Onkyo support and described my problem. The first question is when I bough the unit (12/09). I was advised this was out of warranty. I then told him that my research seemed to indicate that this is a very common problem with this model and should be fixed under a warranty exception. He agreeed and told me to send an email to: contact parts@us.onkyo.com for info on how to proceed with sending my recieve to a service center. I just hoped it doesn't take months to get this resolved.
msp203 is offline  
post #5227 of 5486 Old 07-25-2012, 09:47 AM
Advanced Member
 
RonAlam's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Bloomingdale, Il
Posts: 511
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 29
Well my onkyo bit the dust about 3 months ago, 2 months out of warranty. After 2 and half months of going back and forth with Michael at the service department, they authorized an exchange for an 809. My only concern is if the the "refurbished" unit has the same problems as others who have gotten a replacement of having bad HDMI boards.
RonAlam is offline  
post #5228 of 5486 Old 07-25-2012, 09:53 AM
AVS Special Member
 
Al Sherwood's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Victoria, BC Canada
Posts: 3,085
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by RonAlam View Post

Well my onkyo bit the dust about 3 months ago, 2 months out of warranty. After 2 and half months of going back and forth with Michael at the service department, they authorized an exchange for an 809. My only concern is if the the "refurbished" unit has the same problems as others who have gotten a replacement of having bad HDMI boards.

I understand your concern but I was under the impression that the 809 used a different board then the 807 and that the 809's didn't have the wide spread ssues that the x007 series does.

A bit of a consolation is that you now are working with a nerwer model with some better features! biggrin.gif

Al
Al Sherwood is offline  
post #5229 of 5486 Old 07-26-2012, 08:47 AM
Advanced Member
 
RonAlam's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Bloomingdale, Il
Posts: 511
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 29
I am glad to be getting a newew unit, but I have read that owners of the 809 were having similar HDMI board issues. Fingers crossed :-)
RonAlam is offline  
post #5230 of 5486 Old 07-26-2012, 05:49 PM
AVS Special Member
 
Al Sherwood's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Victoria, BC Canada
Posts: 3,085
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 12
Ahhh, I wasn't aware of that, for the length of time that HDMI has been around you would have thought this wouldn't be an issue.

Al
Al Sherwood is offline  
post #5231 of 5486 Old 07-29-2012, 10:49 AM
Newbie
 
AKazak's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Al Sherwood View Post

Not that it wouldn't have been nice for Onkyo to offer some 'real' assistance, at least the repair cost was very reasonable. Was it the HDMI board they replaced?

I have no idea about which part has been replaced. How can I track this?
AKazak is offline  
post #5232 of 5486 Old 08-08-2012, 10:08 AM
Member
 
sixtytooneratio's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 131
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
My 807 was replaced with a 818.
Nice unit with a lot more features.

It was replaced in May so I will not get too excited until it gets past the 16 to 24 month period.

The majority of 807's were failing at those times.
I was wondering if anyone who owns an 807 had no hdmi problems at all?
Someone who uses the unit on a regular basis.
sixtytooneratio is offline  
post #5233 of 5486 Old 08-08-2012, 10:11 AM
AVS Special Member
 
Fastslappy's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: La CasaSlappy @ SlappyVille,SF NorthBay,CALI
Posts: 6,775
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Liked: 752
Quote:
Originally Posted by sixtytooneratio View Post

My 807 was replaced with a 818.
Nice unit with a lot more features.
It was replaced in May so I will not get too excited until it gets past the 16 to 24 month period.
The majority of 807's were failing at those times.
I was wondering if anyone who owns an 807 had no hdmi problems at all?
Someone who uses the unit on a regular basis.

I have one in the bedroom the wife uses it at least 16 hours a day , I do have a fan on it .." Knockin' on wood" no issues YET

Mike

JAZZ IS NOT DEAD IT JUST SMELLS FUNNY ; FRANK ZAPPA
Fastslappy is offline  
post #5234 of 5486 Old 08-08-2012, 11:06 AM
AVS Special Member
 
joe221's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: West Los Angeles, CA, USA
Posts: 3,453
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Liked: 13
My 180 is still running but this thread makes me nervous. It's on the top of my rack with unincumbered air flow. I'm hoping that helps. It runs relatively cool. It's on all day long.
eek.gif

Joe in West Los Angeles, CA
joe221 is offline  
post #5235 of 5486 Old 08-11-2012, 11:31 PM
Advanced Member
 
rworne's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 840
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 30
Onkyo came through with a repair approval for the HT-RC180.

The only annoying thing about it was the drive from north Los Angeles to the nearest repair center in Huntington Beach - nearly a 60 mile drive.

At least they will ship the unit back to me when they are done.
rworne is offline  
post #5236 of 5486 Old 08-12-2012, 12:45 PM
Newbie
 
groberts111's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Southwest Florida
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I purchased an Onkyo TX-NR807 at Magnolia store of Best Buy in Southwest FL on 1/5/2010. At present there is no audio when unit is turned on. Prior to that receiver worked great! Upon first sign of problem in 3/2012 I contacted Onkyo support via phone and rep I spoke with indicated that what I had observed with my TX-NR807 is a known issue, opened support case and indicated that a onetime out of warranty courtesy repair would be authorized. I also indicated to rep that I had not been able to update receiver firmware because I'd never been able to get network connectivity to work.Subsequent to conversation with Onkyo rep I resolved initial "no audio" problem by momentarily disconnecting power source from back of receiver. The problem didn't occur again for a couple months leading me to believe that perhaps initial incident was some sort of fluke that would not persist. However, a few weeks ago the same "no audio" problem began to manifest again on almost a daily basis until after about a week of using workaround (momentary disconnect of power) receiver no longer produced audio at all. Workaround of momentarily disconnecting power isn't effective anymore and at present receiver is essentially useless as no audio is produced from main amps for any input source. I use a Niles auxiliary power amplifier fed from TX-NR807 preamp output to power multiple other zones in the house and audio is present in those zones but not in main room powered by TX-NR807 main power amps. Area where my receiver operates is well-ventilated and I use a panamax power conditioning and surge protection unit. After spending a considerable time researching this problem I've concluded this does indeed represent a well known design/manufacturing defect. Posts on this forum are particularly telling. One common reference that I see among these posts indicates that issue has something to do with a defective HDMI board. Also, "no audio" problem seems generally to coincide with inability to establish network connectivity. One other troubling common thread I see among posts here is that Onkyo service provided to correct problem in many cases has been ineffective; ie., there seem to be a number of reports that problem persists after units are serviced at an authorized Onkyo service center. My TX-NR807 has performed fantastically but this "no audio" problem that exists now and all of what I have read online about other customer experiences attempting to get it resolved is very troubling. I'd really like for my TX-NR807 to be repaired if possible but wonder if there is actually an effective, reliable, trustworthy means for doing so? So with all this said I'm following up with Onkyo support trying to get some satisfaction from them but seriously wonder given all that I know and has transpired if I should be looking for a new non-Onkyo unit as a replacement. I'm exploring this possibility with guys at local best buy and possible store credit or some other consideration given amount of money I've spent with them. I'm interested to hear from anyone here on what has and has not worked given similar experience which seems considerable from many posts I've read. What other manufacturers and/or models should one consider given apparent serious problems with TX-NR807. Incidentally, Onkyo support's responsiveness has been ABSOLUTELY DEPLORABLE the last few weeks as I've tried to work with them on this. I plan to post here and elsewhere online on how things turn out along those lines for better or for worse. Any additional insight anyone here on forum might provide would be greatly appreciated.
David_B likes this.
groberts111 is offline  
post #5237 of 5486 Old 08-16-2012, 10:24 PM
Advanced Member
 
rworne's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 840
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 30
A follow up on the HT-RC180.

After talking again to the parts department, I also talked to the retailer who pulled through and got me a copy of a receipt from 3 years ago for a long out-of-warranty Onkyo.

Onkyo approved the repair 24 hours later and that weekend (Saturday) I dropped it off for repair. Tuesday afternoon I get a call - it's fixed and ready for pickup. Ihave them ship it and it arrived today from FedEx.


So far, so good, it's working great.
rworne is offline  
post #5238 of 5486 Old 08-20-2012, 07:15 PM
Newbie
 
groberts111's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Southwest Florida
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Update: An Onkyo support rep contacted me following most recent inquiry submitted via http://www.onkyousa.com/feedback_form.cfm?Source=hdrmenu and I must say it seems they are handling my case very reasonably by approving out of warranty repair service and even helping defray cost of shipping. I'm very encouraged by this response. The designated service center to perform repair is "United Radio" in New York and I dropped unit at local Fed Ex office today so it's on it's way there now. I hope to make contact with someone at United Radio to gain a more definitive understanding of problem and action that will be taken to repair. I'm hoping there's a solid resolution for problem(s) and for extended life of my TX-NR807 as I believe it is otherwise a well designed/engineered piece of audio equipment for the money and has otherwise been a fantastic performer up until most recent difficulty.
groberts111 is offline  
post #5239 of 5486 Old 08-21-2012, 09:36 AM
Member
 
sixtytooneratio's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 131
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by groberts111 View Post

Update: An Onkyo support rep contacted me following most recent inquiry submitted via http://www.onkyousa.com/feedback_form.cfm?Source=hdrmenu and I must say it seems they are handling my case very reasonably by approving out of warranty repair service and even helping defray cost of shipping. I'm very encouraged by this response. The designated service center to perform repair is "United Radio" in New York and I dropped unit at local Fed Ex office today so it's on it's way there now. I hope to make contact with someone at United Radio to gain a more definitive understanding of problem and action that will be taken to repair. I'm hoping there's a solid resolution for problem(s) and for extended life of my TX-NR807 as I believe it is otherwise a well designed/engineered piece of audio equipment for the money and has otherwise been a fantastic performer up until most recent difficulty.
sad to say,but the 807 suffers from a serious design flaw.
I would press them(politely)for an 818 replacement.
They did for me.
sixtytooneratio is offline  
post #5240 of 5486 Old 08-22-2012, 10:02 AM
Newbie
 
poj64's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by sixtytooneratio View Post

I was wondering if anyone who owns an 807 had no hdmi problems at all?
Someone who uses the unit on a regular basis.

Going on 30 months with my 807 now. More or less daily use for hours per day and so far no problems. Standing on top of my AV furniture so pleanty of breathing space. Driving a 5.0 4 ohms speaker system.
poj64 is offline  
post #5241 of 5486 Old 08-22-2012, 12:10 PM
Advanced Member
 
RonAlam's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Bloomingdale, Il
Posts: 511
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 29
Onkyo finally after 4 months sent me an 809(refurbished nonetheless) for my defective 807. Lets see how this fairs. I do miss the blue ring light though. Most of my AV equipment have a similar blue light. So far so good, and the video chipset is much better on the unit so far.
RonAlam is offline  
post #5242 of 5486 Old 08-22-2012, 07:59 PM
Senior Member
 
Sitting Bull's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Calgary, Alberta, Canada
Posts: 449
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Well, I finally received my authorization for service on my HT-RC 180 today, after waiting since July 4. That was a seven week wait and numerous phone calls and emails. I sure hope the repair on the HDMI board does the trick and lasts forever. wink.gif

Onkyo HT-RC 180 AVR
Oppo BDP-80 Blu-ray player
Shaw Motorola HD 3400 PVR
Toshiba Regza 52RV535U 52" LCD HDTV
Magnepan MMG speakers
JBL surround speakers
Soundstage 8" subwoofer
Sitting Bull is offline  
post #5243 of 5486 Old 09-01-2012, 11:47 AM
Newbie
 
matel's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi,
I need help. I have TX-NR807 without main transformer.
Can somebody measure voltages which goes from transformer?
Thanks
Martin
matel is offline  
post #5244 of 5486 Old 09-06-2012, 02:15 AM
Member
 
tedhontz's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 60
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
QUOTE: Originally Posted by DECJ

So what's the deal? Does anyone out there make a decent, reliable, and affordable AVR that you can get more than a year or two of use out of before going belly up?

I know this will date me, but it seems like so much around us these days fits into the category of, "they just don't make 'em like they used to".



YES - YAMAHA!! I didn't want to go to Yamaha but had EXPENSIVE 4OHM only speakers and Yamaha is the only 4 ohm stable receiver still made. I didn't like the looks and thought I'd hate it, but after owning a Harman Kardon, Denon, and Onkyo, the YAMAHA is the way to go!!! HK's were bought out years ago and are now overpriced junk and Onkyo and Denon have seemed to go that route now as well. Marantz is "appealing" to a more "retail" market now so don't get that either. Pioneer receivers are junk BUT the ELITE line, only depending on the model, can be a good buy especially for the right price but Yamaha is a choice you will not regret. Force yourself to do it like I did, and like I, you won't be disappointed.
joe221 likes this.
tedhontz is offline  
post #5245 of 5486 Old 09-06-2012, 02:26 AM
Senior Member
 
wtxgringo's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Denver City aka Hell, Texas
Posts: 281
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 50
Does anyone have a source code that works for a Teac cd player (H600) to use the remote on the HT-RC180? Tried auto setup & also learning mode with 70180 but no joy. Thx

"To the journey..."
LG 60PV450
Onkyo TX-NR818
Polk RTi A7 Mains
Polk RTi CSi A6 Center
Polk RTi A5 Wides & Surrounds
HSU VTF2-Mk4
Teac PD-H600
Marantz BD7004
Dual 1218
wtxgringo is offline  
post #5246 of 5486 Old 09-06-2012, 07:07 AM
AVS Special Member
 
Al Sherwood's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Victoria, BC Canada
Posts: 3,085
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Liked: 12
Quote:
Originally Posted by tedhontz View Post

QUOTE: Originally Posted by DECJ
So what's the deal? Does anyone out there make a decent, reliable, and affordable AVR that you can get more than a year or two of use out of before going belly up?
I know this will date me, but it seems like so much around us these days fits into the category of, "they just don't make 'em like they used to".

YES - YAMAHA!! I didn't want to go to Yamaha but had EXPENSIVE 4OHM only speakers and Yamaha is the only 4 ohm stable receiver still made. I didn't like the looks and thought I'd hate it, but after owning a Harman Kardon, Denon, and Onkyo, the YAMAHA is the way to go!!! HK's were bought out years ago and are now overpriced junk and Onkyo and Denon have seemed to go that route now as well. Marantz is "appealing" to a more "retail" market now so don't get that either. Pioneer receivers are junk BUT the ELITE line, only depending on the model, can be a good buy especially for the right price but Yamaha is a choice you will not regret. Force yourself to do it like I did, and like I, you won't be disappointed.

I have Denon, Pioneer, Onkyo and Yamaha... my Onkyo TX-NR3007 and the Pioneer both failed, but neither the Denon or Yamaha have.

And I will add that the 3 Yamaha units I have are probably older than some of the people posting to these threads! eek.gif

I still love my 3007 though... tongue.gif

Al
Al Sherwood is offline  
post #5247 of 5486 Old 09-07-2012, 04:40 PM
Member
 
tulsabrown's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 139
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
I have two Onkyo's (605 and 807) and a Denon. The 807 replaced the 605 and when it failed I sent it in, they said they fixed it and it came back working for about 3 weeks. I had purchased the Denon as a fill in while the 807 was in the hospital. At the 3 week mark it failed again, sent it back, they replaced the hdmi board this time, they only told me about a solder fix from the first trip. It came back working fine and still is except that the iPod dock would no longer be recognized. Not wanting to send it back a third time I just put the Denon back into play. I can use it's Airplay feature and don't have to mess with a iPod dock.

So now I use the Denon and my two Onkyo's sit in their respective boxes in my garage. The 605 there was nothing wrong with it, it just didn't have enough HDMI out ports, that's when I upgraded to the 807. That money I wish I had back.
David_B likes this.
tulsabrown is offline  
post #5248 of 5486 Old 09-14-2012, 10:49 PM
AVS Special Member
 
joe221's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: West Los Angeles, CA, USA
Posts: 3,453
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Liked: 13
I may be joining the club. My HT180 is failing on startup in the morning. I turn on the system with my Harmony and the 180 doesn't produce sound. If I manually turn it off and on, then the sound comes on. I don't notice anything wrong with the display all the icons are there. I figure it's on a path to doom. Sigh. Once it's on I leave it run all day.

Edit: Correction, when it turns on from cold the LR speakers are NOT lit up and there is no sound. Turning it off and on corrects this, for now. rolleyes.gif
This is the main symptom of the failure, correct?
I've been reading the thread over time and just waiting to see if I'd be there. Guess so.

Joe in West Los Angeles, CA
joe221 is offline  
post #5249 of 5486 Old 09-16-2012, 02:36 PM
Newbie
 
zigboo's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Hi Folks,

I just got my 807 back with a new HDMI board for the typical "no sound & no network" issue after a 2 month wait while it was in the shop. I hooked it back up today, ran the Audyssey set-up and put all the other settings back to where they were before it was "fixed". I now have my network back and get audio from the tuner or CD inputs, but I still have no sound from any of the HDMI inputs. If I set it to pass the HDMI sound to the TV, I get sound from the TV, but I can't for the life of me get sound from the receiver. Tried doing a reset and went through the set-up again to no avail. Is there a button or a setting somewhere I'm forgetting, or is it likely I've just waited 2 months for an "almost as faulty" HDMI board? Any insight would be greatly appreciated as at this point, I'm about to pack it up and take it back in.

Thanks,
Brian
zigboo is offline  
post #5250 of 5486 Old 09-17-2012, 06:25 AM
Senior Member
 
investmentcar's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 363
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 11
Quote:
Originally Posted by joe221 View Post

I may be joining the club. My HT180 is failing on startup in the morning. I turn on the system with my Harmony and the 180 doesn't produce sound. If I manually turn it off and on, then the sound comes on. I don't notice anything wrong with the display all the icons are there. I figure it's on a path to doom. Sigh. Once it's on I leave it run all day.
Edit: Correction, when it turns on from cold the LR speakers are NOT lit up and there is no sound. Turning it off and on corrects this, for now. rolleyes.gif
This is the main symptom of the failure, correct?
I've been reading the thread over time and just waiting to see if I'd be there. Guess so.

I am in the same place - HT-RC180 that I power on with a Harmony. The first time I turn it on for the day, I get video but no sound or speaker icons on the front display. I still have network. Turning it off and on also corrects my issue. No unplugging required. I had the no sound AND no video issue 11 months ago and my HDMI board was reflowed. I called Onkyo on Friday and told them about my symptoms. The first repair was 23 months into ownership and it was covered under warranty. Now that I am at 35 months, I want to make sure that Onkyo or my 1 year warranty extension through my credit card handles this. They guy at Onkyo told me that "your receiver is not on the list of one time courtesy warranty exception receivers". Whatever. I didn't let that deter my as I still have a little time to push back. I did go through a VCR/Standby reset and I am still having the same issue.

Quote:
Originally Posted by zigboo View Post

Hi Folks,
I just got my 807 back with a new HDMI board for the typical "no sound & no network" issue after a 2 month wait while it was in the shop. I hooked it back up today, ran the Audyssey set-up and put all the other settings back to where they were before it was "fixed". I now have my network back and get audio from the tuner or CD inputs, but I still have no sound from any of the HDMI inputs. If I set it to pass the HDMI sound to the TV, I get sound from the TV, but I can't for the life of me get sound from the receiver. Tried doing a reset and went through the set-up again to no avail. Is there a button or a setting somewhere I'm forgetting, or is it likely I've just waited 2 months for an "almost as faulty" HDMI board? Any insight would be greatly appreciated as at this point, I'm about to pack it up and take it back in.
Thanks,
Brian
You should be able to plug in an HDMI device and turn everything on to get sound. No special buttons...
apanic likes this.
investmentcar is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off