Onkyo TX-NR807 Official Thread - Page 7 - AVS Forum
Forum Jump: 
 1Likes
Reply
 
Thread Tools
post #181 of 5502 Old 08-23-2009, 03:32 AM
Senior Member
 
thomasamiller's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chantilly, VA
Posts: 378
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
TIP: If you plug in the ethernet cable, and the 807 is having problems with its connection, go into the IP settings menu and give the 807 a static IP. That is the only way I have gotten the NET features to work at all. It is very strange, I have no idea why this is happening. FWIW, I am using a POE ethernet adapter.
thomasamiller is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #182 of 5502 Old 08-23-2009, 03:36 AM
Senior Member
 
thomasamiller's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chantilly, VA
Posts: 378
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
BUG REPORT: Press Setup button, then press NET. The OSD does not correctly bring up the NET OSD. It freezes the OSD (however the device LCD correctly shows iRadio). Onkyo needs to fix this bug.

The only way to get around it is to restart the 807 and go directly to NET mode.
thomasamiller is offline  
post #183 of 5502 Old 08-23-2009, 03:52 AM
Senior Member
 
thomasamiller's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chantilly, VA
Posts: 378
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
INVALID DOCUMENTATION: Page 108 of the user manual states that user can go to onkyo.vtuner.com and register on that website using the MAC address. However the vtuner.com website states that a the "registration id" is found by navigation the NET menu. It is totally unclear documentation and needs to be fixed. However ultimately I got it figured out and it turned out to be a zero looking like an O char (they look the same in the font used in the OSD).
thomasamiller is offline  
post #184 of 5502 Old 08-23-2009, 03:57 AM
Senior Member
 
thomasamiller's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chantilly, VA
Posts: 378
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Regarding the gigE port, I have no idea. I do not have a gigE switch so I cannot say.

Regarding the vtuner, as I play around with it, it seems to have 13,000 internet radio stations!! That is awesome! It also seems to support podcasts but I cannot figure out how to get the podcasts to work yet. The vtuner web interface is a little wonky, sometimes German text appears in the web page labels.

Overall, I love vtuner.
thomasamiller is offline  
post #185 of 5502 Old 08-23-2009, 04:38 AM
Senior Member
 
thomasamiller's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chantilly, VA
Posts: 378
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by _XipHiaS_ View Post

Does the 807 also output is't setup/osd info to the s-video and composite monitoring outputs, or only to the hdmi?
I want to use a projector on the hdmi, but i want to display setup info to composite or s-video only.
Don't want to turn the projector on every time if i only want to change a setting in the menu for audio.

Are there any pictures of the inside?

Thank's, Peter.

I can tell you that the OSD comes up on Component video output. That is how I am using it now. To answer an earlier question, the 807 has a small lcd that you can use to also navigate the menus using dpad. It may be ok for occasional use.
thomasamiller is offline  
post #186 of 5502 Old 08-23-2009, 05:32 AM
Member
 
_XipHiaS_'s Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Netherlands
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by thomasamiller View Post

I can tell you that the OSD comes up on Component video output. That is how I am using it now. To answer an earlier question, the 807 has a small lcd that you can use to also navigate the menus using dpad. It may be ok for occasional use.

Ah thank you and keep bug hunting .
_XipHiaS_ is offline  
post #187 of 5502 Old 08-23-2009, 09:46 AM
AVS Special Member
 
winston9332's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5,822
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 31
Quote:
Originally Posted by thomasamiller View Post

I now have all 11 speakers hooked up, I am awaiting testing tasks. Be detailed!

thomas, can you confirm joerod's findings that the the heights and backs are repeated?
winston9332 is offline  
post #188 of 5502 Old 08-23-2009, 11:58 AM
Member
 
Kali-'s Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 23
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
1) fast forward/rewind is supported over DLNA?
2) HDMI pass-through on standby?
Kali- is offline  
post #189 of 5502 Old 08-23-2009, 01:06 PM
AVS Special Member
 
winston9332's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5,822
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 31
Picked up a 807 at Frys this morning. It is nearly the same size as the 906 - not as heavy but similarly sized chassis.

Attachment 150751

Attachment 150752

I am blown away by this receiver. It seems as powerful as my 906. The PLIIz is not gimmicky marketing - watched Master and Commander on BD and was blown away by the spatial depth it offered to the movie. It might not be for purists - I did notice a few sounds that might have been incorrectly coded as height. In particular, the opening scene where the crew i readying the ship for battle had a few spurious noises that sounded high for what they were - ie a belt buckling. That said, I really prefer PLIIz procesing to the original DTS HD MA 5.1 track.

Things have been cleaned up in the design and ergonomics of this model. The remote in particular has some neat features including well-labeled macro presets to function in conjunction with a well laid out HDMI CEC menu.

This unit is quite the machine - it gives my 906 a run for its money. I had an 805 prior to the 906 and found the 906 distinctly better. The 807 might jut be the son of the 805 - after that bast@rd of a unit the 806 was!!
LL
LL
winston9332 is offline  
post #190 of 5502 Old 08-23-2009, 01:35 PM
Senior Member
 
thomasamiller's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chantilly, VA
Posts: 378
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
kali, I will try that in a few minutes. I am not sure how to test it but I will try to figure it out. I think I may need another compatible DNLA device to test that?
thomasamiller is offline  
post #191 of 5502 Old 08-23-2009, 01:49 PM
Senior Member
 
thomasamiller's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chantilly, VA
Posts: 378
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
joerod, how many speakers do you have in your listening area? From what I was reading in your posts, you are disconnecting speakers and moving speakers to other bindings to test the different listening modes, right?

From my testing today, I finally realize that to get the most out of this system *you must* have all 11 (eleven) speakers wired to the system! Otherwise, you are missing out on a lot of different listening modes! evidence of this is pages 75 to 80 of the pdf manual! You will see that if you have all eleven speakers hooked up, you may enjoy *all* of the different listening modes. Pressing the /sp layout/ button will toggle speakers in *some 11 speaker modes* , for example audysse dsx!

To reiterate, if you only have 7 or 9 physical speakers, and do not want to add more speakers to your room, (but still want height), stick with the other models, such as the 607 which has IIz height already built in.
thomasamiller is offline  
post #192 of 5502 Old 08-23-2009, 01:59 PM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
joerod's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: MIDWEST (just outside Chicago)
Posts: 22,131
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 83 Post(s)
Liked: 117
I have 9 hooked up but sometimes 11. I will explain more after I review the 5007 and Denon 4810. There is a method to my madness.

For my latest Reviews and Stuff google -> Joe Rod Home Theater .Com
Check out my Dolby Atmos/Surround first take:
http://hstrial-jrodriguez996.homeste...=1409517748063
joerod is offline  
post #193 of 5502 Old 08-23-2009, 02:04 PM
Senior Member
 
thomasamiller's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chantilly, VA
Posts: 378
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by joerod View Post

I have 9 hooked up but sometimes 11. I will explain more after I review the 5007 and Denon 4810. There is a method to my madness.

haha ok cool. This stuff is complex, I wish the manual/UI was more clear. I am relegated to putting my ear up to each speaker to figure out if it is outputting audio. I wish the manual would indicate exactly which speakers are audible during each listening mode.
thomasamiller is offline  
post #194 of 5502 Old 08-23-2009, 02:20 PM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
joerod's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: MIDWEST (just outside Chicago)
Posts: 22,131
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 83 Post(s)
Liked: 117
I hear ya (no pun intended ). It is very hard to figure everything out but I am working on my own chart.

For my latest Reviews and Stuff google -> Joe Rod Home Theater .Com
Check out my Dolby Atmos/Surround first take:
http://hstrial-jrodriguez996.homeste...=1409517748063
joerod is offline  
post #195 of 5502 Old 08-23-2009, 02:44 PM
AVS Special Member
 
winston9332's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5,822
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 31
Quote:
Originally Posted by joerod View Post

I have 9 hooked up but sometimes 11. I will explain more after I review the 5007 and Denon 4810. There is a method to my madness.

do you have the 5007????

On the 4310 - did you try source direct from the oppo to compare it's abt processing vs the oppo? I know it's off topic....
winston9332 is offline  
post #196 of 5502 Old 08-23-2009, 03:04 PM
Member
 
jjon90's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 16
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by Kali- View Post

do you really need 60mb/s to play your mp3?

Yes, I also stream 720p video files wireless. Anybody on the Ethernet port specs????
jjon90 is offline  
post #197 of 5502 Old 08-23-2009, 03:13 PM
AVS Addicted Member
 
batpig's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: San Diego
Posts: 25,061
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1176 Post(s)
Liked: 1605
Quote:
Originally Posted by winston9332 View Post

thomas, can you confirm joerod's findings that the the heights and backs are repeated?

it's a SEVEN channel receiver, period. It can do 5.1 plus two additional channels -- heights, rears, or wides. What is confusing is that Onkyo gives you 11 sets of binding posts; those extra two channels of processing come out of ONE of the three pairs of binding posts (labeled height/rear/wide) but ALSO out of the pre-outs for Surr.Back.

So whichever 6th/7th channel processing you are using, it will come out of the appropriate speaker posts and ALSO it will come out of the Surr.Back pre-outs.

You will never get it to have nine "unique" channels.


Quote:
Originally Posted by thomasamiller View Post

From my testing today, I finally realize that to get the most out of this system *you must* have all 11 (eleven) speakers wired to the system!

To reiterate, if you only have 7 or 9 physical speakers, and do not want to add more speakers to your room, (but still want height), stick with the other models, such as the 607 which has IIz height already built in.

I disagree with this -- the 607 has no option for "wide" channels and it doesn't have DSX. Why do you NEED to have all 11 speakers to take advantage of DSX? It's only a seven channel receiver, you can't use more than seven at a time! Even if I only had seven speakers I'd want to have the option for "5.1 + wide" arrangement using DSX.

batpig's "Denon-to-English Dictionary"
Setup Guide and FAQ
http://batpigworld.com/

Become a fan "batpigworld.com" on Facebook!
batpig is online now  
post #198 of 5502 Old 08-23-2009, 03:16 PM
AVS Addicted Member
 
batpig's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: San Diego
Posts: 25,061
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1176 Post(s)
Liked: 1605
What I am curious about (Joe or Thomas?) is if you have the option to switch between "height" and "wide" or "rear" on the fly with full Audyssey EQ? In other words, if you do have 9 or 11 speakers hooked up, will Audyssey EQ all of them at once and then you can choose which pair of "extra" speakers you use depending on the content?

On the Denon 4310CI, because you only have ONE set of "amp assign" binding posts, you have to decide which of height/wide/rear you are using beforehand, and then Audyssey will EQ only one pair of speakers. If you decide to switch to another arrangement (e.g. going from "wide" to "height") you would have to completely re-run Audyssey.

How does it work on the Onkyo wrt Audyssey and more than seven speakers?

batpig's "Denon-to-English Dictionary"
Setup Guide and FAQ
http://batpigworld.com/

Become a fan "batpigworld.com" on Facebook!
batpig is online now  
post #199 of 5502 Old 08-23-2009, 03:16 PM - Thread Starter
AVS Club Gold
 
joerod's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: MIDWEST (just outside Chicago)
Posts: 22,131
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 83 Post(s)
Liked: 117
Quote:
Originally Posted by winston9332 View Post

do you have the 5007????

On the 4310 - did you try source direct from the oppo to compare it's abt processing vs the oppo? I know it's off topic....

I can't comment on what I have here now... Or what came yesterday!

For my latest Reviews and Stuff google -> Joe Rod Home Theater .Com
Check out my Dolby Atmos/Surround first take:
http://hstrial-jrodriguez996.homeste...=1409517748063
joerod is offline  
post #200 of 5502 Old 08-23-2009, 03:19 PM
Member
 
Kali-'s Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 23
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by thomasamiller View Post

kali, I will try that in a few minutes. I am not sure how to test it but I will try to figure it out. I think I may need another compatible DNLA device to test that?

you need a DLNA/UPNP Media server to share audio file like Nero Mediahome (easy but not free), ps3 media server, tversity, windows media player 11/12 and many others

Quote:
Originally Posted by jjon90 View Post

Yes, I also stream 720p video files wireless. Anybody on the Ethernet port specs????

this is not a video player
Kali- is offline  
post #201 of 5502 Old 08-23-2009, 04:57 PM
Advanced Member
 
legierk's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Elysian Fields, TX
Posts: 831
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Liked: 12
batpig makes some interesting and very logical comments above. Though, I must say, it takes some of the "I gotta have this" from the 807, for me.

I've got speakers and amps stacked to the ceiling in my spare room. Heck, at one point I even hooked up an old matrix surround processor (this peice predates Pro Logic) to my surrounds and split them! (I ran the surrounds to one channel and matrixed to 4 separate speakers and did the same with the SBs...using the 805). But, I did away with all that because it was too much tom foolery going on for me. I also (unrelated to surround) hooked up my 4 BEQ EQs to all the channels and EQd them using pink noise just to compare to Audyssey. Again, too involved and too many wires. I have used to 805 for over a year without all the processors, amps and EQs with great results.

In the end, I want ONE BOX that does all this.....looks like the 807 is not gonna do it. Gonna have to get one of the true 11.2 channel recievers coming out I suppose.
legierk is offline  
post #202 of 5502 Old 08-23-2009, 08:55 PM
AVS Special Member
 
David Scott's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Chico, California
Posts: 1,438
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 12
anyone care to comment or know if the analog inputs were dropped on the higher end models as well?
David Scott is offline  
post #203 of 5502 Old 08-24-2009, 01:36 PM
Member
 
_XipHiaS_'s Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Netherlands
Posts: 141
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
Quote:
Originally Posted by David Scott View Post

anyone care to comment or know if the analog inputs were dropped on the higher end models as well?

TX-NR1007 and up have 7.1 input's. And dual sub, front H/W and zone 2/3 out's.
http://www.eu.onkyo.com/products/TX-NR1007.html
_XipHiaS_ is offline  
post #204 of 5502 Old 08-24-2009, 07:47 PM
Newbie
 
air1max's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
i'm a newbie on this list, but been lurking for a while. you guys convinced me and i just ordered an 807. i've been using an old Outlaw for the longest time and i seriously needed an upgrade, besides the power supply dying. i currently have NHT speakers but i'll probably be upgrading those too. my budget was really more like $700 but my wife said ok, so that's another reason i jumped. thanks for all the help!
air1max is offline  
post #205 of 5502 Old 08-25-2009, 07:43 AM
AVS Special Member
 
blackmax2k1's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 1,189
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 10
I don't get why you would pay $1100 on this receiver. I'm sure it's great but I need to wait for a price drop.
blackmax2k1 is offline  
post #206 of 5502 Old 08-25-2009, 07:59 AM
AVS Special Member
 
Stephen Hopkins's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Douglasville, GA
Posts: 3,308
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
This AVR is already available in the sub-$1k range... and its sister, the RC180, is already sub-$900. Prices will continue to creep down, but don't expect to see it sub-$700 until refurbs start showing up.

Stephen Hopkins is offline  
post #207 of 5502 Old 08-25-2009, 08:46 AM
AVS Special Member
 
blackmax2k1's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 1,189
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
Liked: 10
I should of clarified, BestBuy/Magnolia.
blackmax2k1 is offline  
post #208 of 5502 Old 08-25-2009, 08:48 AM
AVS Special Member
 
Stephen Hopkins's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Douglasville, GA
Posts: 3,308
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by blackmax2k1 View Post

I should of clarified, BestBuy/Magnolia.

You'll almost always pay MSRP for really new items like this... you likely won't see much in terms of sales for 3-6 months, and the only really great ones will come when they go on clearance. The online retailers are competing against a much larger base, so they're forced to drop prices further, faster, and sooner.

Stephen Hopkins is offline  
post #209 of 5502 Old 08-25-2009, 09:28 AM
 
diamonddelts's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 2,055
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 15
Quote:
Originally Posted by blackmax2k1 View Post

I don't get why you would pay $1100 on this receiver. I'm sure it's great but I need to wait for a price drop.


There was a powerseller on ebay who was selling the 807 for $812 this week.
diamonddelts is offline  
post #210 of 5502 Old 08-25-2009, 09:39 AM
AVS Special Member
 
Stephen Hopkins's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Douglasville, GA
Posts: 3,308
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 13
Quote:
Originally Posted by diamonddelts View Post

There was a powerseller on ebay who was selling the 807 for $812 this week.

Tack Bing.com cash back on top of that and you could be in the $700 - $750 range pretty quickly.

Stephen Hopkins is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off