Yamaha RX-V661 + xbxox360 + stereo only? Help!! - AVS Forum
Forum Jump: 
 
Thread Tools
post #1 of 4 Old 09-27-2009, 11:49 AM - Thread Starter
Newbie
 
Ninja_Vixen's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: San Jose, CA
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 10
I sincerely hope someone can help me with this -- thanks in advance...

So, I have my ps3 and 360 hooked up to my Yamaha 661 via hdmi. The ps3 has no issues, when it boots up it goes straight to 7.1. But the 360 is stereo only. I have the 360 settings configured for digital output & 5.1, and the hdmi light is lit up on the receiver -- but why only stereo? This is true of games and movies.

Any suggestions?? Please help!
Ninja_Vixen is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 09-27-2009, 12:01 PM
AVS Addicted Member
 
MichaelJHuman's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 18,930
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 228 Post(s)
Liked: 116
The only thing I can think of is to make sure HDMI audio out is turned off.

"But this one goes up to 11"
MichaelJHuman is online now  
post #3 of 4 Old 10-14-2009, 12:29 PM
Advanced Member
 
Straybeat's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Phoenix
Posts: 508
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Liked: 14
Quote:
Originally Posted by Ninja_Vixen View Post

I sincerely hope someone can help me with this -- thanks in advance...

So, I have my ps3 and 360 hooked up to my Yamaha 661 via hdmi. The ps3 has no issues, when it boots up it goes straight to 7.1. But the 360 is stereo only. I have the 360 settings configured for digital output & 5.1, and the hdmi light is lit up on the receiver -- but why only stereo? This is true of games and movies.

Any suggestions?? Please help!

My 360 always sets itself up under Sur. Decode (button 9) as Dolby Digital. A lot of times though I'll pick 7 Channel under Enhancer (button 6) because it gives out a fuller sound and more bass. One thing though, I have 10 speakers, so YMMV. My system is set up as 7.1 with the 2 extra Presence speakers.
Straybeat is offline  
post #4 of 4 Old 10-14-2009, 03:09 PM
Senior Member
 
rdperry's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 387
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Liked: 18
Make sure that you turn on the reciever first then turn on the 360. My Marantz 70001 does this and making sure that the reciever is on first helps to make sure it kicks into 5.1
rdperry is offline  
Reply Receivers, Amps, and Processors

User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page


Forum Jump: 

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off